Whitesnake - 1987 (1987)

Alternatieve titels: Whitesnake | Serpens Albus

Label: EMI

1. Still of the Night (6:35)
  2. Give Me All Your Love (3:26)
  3. Bad Boys (4:03)
  4. Is This Love (4:35)
  5. Here I Go Again 87 (4:30)
  6. Straight for the Heart (3:39)
  7. Looking for Love (6:21)
  8. Children of the Night (4:19)
  9. You're Gonna Break My Heart Again (4:10)
  10. Crying in the Rain (5:35)
  11. Don't Turn Away (5:08)
  12. Give Me All Your Love (Live...In the Shadow of the Blues) * (4:28)
  13. Is This Love (Live...In the Shadow of the Blues) * (4:55)
  14. Here I Go Again (Live...In the Shadow of the Blues) * (5:49)
  15. Still of the Night (Live...In the Shadow of the Blues) * (8:23)
Nieuwstad
Helemaal niks mis mee idd, maar wel grappig dat we het destijds allemaal zo ruig vonden

avatar van vielip
Ja man, ik weet nog dat ik Maiden voor het eerst hoorde en dacht; holy shit, wat gebeurt hier??!! En bij het horen van de naam Motorhead dacht ik dat het om een deathmetal orkestje ging ofzoiets

sugartummy
soms klinkt whitesnake hier erg gelikt; erg eighties. toch zijn crying in the rain en still in the night blijvertjes. here I go again is mooi maar met een foute gitaarsolo, die toch moeilijk na te spelen is .

avatar van vielip
Die foute gitaarsolo wordt anders wel gespeeld door de man waarmee ze Slip of the tongue volgens jou opnieuw moeten opnemen

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Eh, John Sykes... Verre van een beginneling.

avatar van De buurman
De solo op de albumversie van Here I Go Again is natuurlijk Ad van den Berg. Onmiskenbaar en retegoed. Zou niet weten wat je aan deze solo als "fout" zou moeten zien.

De buurman schreef:

Ad van den Berg kon het niveau van deze topband nooit aan. Na het gitaarwerk op 1987 was het op de opvolger met Adje op gitaar maar behelpen.

avatar van vielip
Op die opvolger speelde Adje dus geen gitaar! Had hij dat maar gedaan, dan was het resultaat zeer waarschijnlijk beter geweest. Aan de nummers ligt het namelijk niet zozeer vind ik.

Nieuwstad
Helemaal mee eens! Zou zo graag de demo's met Adje op gitaar eens horen.

avatar van De buurman
Toch vind ik Vai fenomenaal hoor, ook op Slip Of The Tongue. Ad's beste werk vind ik nog altijd zijn spel op de drie Vandenberg platen, die (op een enkel nummer na) ook niet echt heel bluesy waren. Maar het zou inderdaad gaaf zijn om te weten hoe Slip Of The Tongue met hem geklonken had. Het was notabene voor een groot deel zijn eigen muziek!

Neal Peart schreef:

Volgens mij heeft het met een hardnekkige blessure te maken dat hij het materiaal op Slip Of The Tongue niet in kon spelen. Op de navolgende tour stond de man gewoon te schitteren naast Steve Vai op o.a. Monsters Of Rock. Daar is niet zolang geleden nog een deeveedeetje van uitgebracht. Nogal wat anders dan naast de voorzitter van FC Twente en stom clubliedje staan te spelen.

avatar van De buurman
Ik kijk met spanning uit naar zijn nieuwe plaat. Volgens mij zou die dit najaar zo'n beetje moeten uitkomen.

avatar van Edwynn
Zoals het hij zelf zegt:

"If you have a problem with heavy, grooving bluesrock with strong riffs and melodylines, soaring vocals, thunderous drums, ripping bass and wailing guitars, you may have to look elsewhere.."

weet hij mijn nieuwsgierigheid ook wel te wekken.

Nieuwstad
Na dat zielige clublied verwacht ik er niet bijster veel meer van. Helemaal nu zeker is dat de originele bezetting niet meer samen kan werken.

avatar van Edwynn
Teaser en Manic Eden was toch ook in orde?

Nieuwstad
In orde ja. Maar had niet de magie die Vandenberg had.

Ad heeft nooit zijn stempel op Whitesnake kunnen drukken. Heb laatst zijn Vandenberg platen eens weer beluistert, maar als je dat hoort snap ik best dat Coverdale Vandenberg indertijd naar Whitesnake heeft gehaald. Eenmaal in Whitesnake heeft hij het nooit waar kunnen maken, ondanks het wel aanwezige talent. Daarom ben ik ook heel benieuwd naar zijn nieuwe Vandenberg plaat. Daar zou zomaar een hele brok frustratie uit die onproductieve periode op een positieve manier in bewerkt kunnen zijn. Tenminste, dat hoop ik.
Moet het wel met Nieuwstad eens zijn dat het clublied voor Twente niet hoopgevend is.

Maar....Adje mag de veters echt vastmaken van JOHN SYKES. Wat een gigant is dat.
Ook op de Thin Lizzy cd' Thunder and Ligtning, waar Plil Lynott nog op zingt gaat John echt als een beest tekeer. Toen ik dat album voor het eerst hoorde wist ik niet wat ik hoorde. Een topgitarist (alleen mag hij het zingen van mij achterwege laten)

avatar van Edwynn
Die twee vind ik niet te vergelijken. Vandenberg is meestal erg bescheiden in het uitdragen van zijn rol als gitarist. Sykes eist overal alle aandacht op. En hoe, inderdaad. 1987 heeft Sykes 'written all over it'. Zelfs Coverdale's rol wordt bijkans gemarginaliseerd op dit album.

avatar van De buurman
Ze zijn beiden top. Op dit niveau kun je niet meer spreken over beter of slechter, laat staan wie van wie de veters mag strikken en dat soort onzin. Sykes en Vandenberg behoren beiden in de eredivisie der snarenplukkers.

Met De buurman eens! Beide geweldenaren op de snaren

avatar van uffing
Die solo in Crying in the Rain

De buurman schreef:

Uiteraard mag jij dat vinden, maar Sykes heeft bij mij toch echt twee strpen voor
Slecht vind ik Adje niet, maar het niveau van Sykes haalt hij m.i. gewoonweg niet.

Nieuwstad
Vandenberg beheerst de kunst van het weglaten iets meer dan Sykes.

avatar van Edwynn
Daar ben ik het mee eens. Sykes is een krachtpatser. Een dwingende aanwezigheid op veel albums waar hij aan meedoet. Vandenberg cijfert zich wat meer weg ten faveure van het liedje. Zoals ik al eerder zei: ik vind ze wat moeilijk te vergelijken omdat ze binnen verschillende stijlgebieden opereren.

Ozric Spacefolk
Iemand een discussie met mij over Aynsley Dunbar? Andere drummers zijn Cozy Powell, Denny Carmassi en Tommy Aldridge en oh ja Ian paice niet te vergeten.

Allemaal topdrummers, maar doe mij maar Aldridge en Dunbar.

avatar van Edwynn
Paice spreekt me het meest aan en Powell het minst. Ik vraag me even af waar Powell in het Whitesnakeboek voorkomt overigens. Ook van Carmassi trouwens. Die ken ik helemaal niet.

Ozric Spacefolk schreef:

Allemaal topdrummers, maar doe mij maar Aldridge en Dunbar.
[i][/i

Er is maar één die er ver bovenuit steekt: N E A L P E A R T

avatar van vielip
Maar die heeft dan weer geen snars met de Witte Slang te maken dus die opmerking slaat de plank volledig mis

@ Edwynn: Powell drumt volgens mij op Slide it in. Carmassi op Restless heart toch? In ieder geval tijdens de tour die daarop volgde.

avatar van Edwynn
Oh ok. My bad. Dat had ik moeten weten. Dan toch Paice. Ik houd van zijn losse doch ferme stijl. Niets ten nadele van de anderen. Die hebben ook puik werk geleverd.