Pink Floyd - Wish You Were Here (1975)

Label: Harvest

1. Shine on You Crazy Diamond (Parts I-V) (13:32)
  2. Welcome to the Machine (7:33)
  3. Have a Cigar (5:25)

met Roy Harper

4. Wish You Were Here (5:17)
  5. Shine on You Crazy Diamond (Parts VI-IX) (12:29)
  6. Shine on You Crazy Diamond [Live at Wembley November 1974 - 2011 Mix] * (20:22)
  7. Raving & Drooling [Live at Wembley November 1974 - 2011 Mix] * (12:35)
  8. You've Got to Be Crazy [Live at Wembley November 1974 - 2011 Mix] * (18:12)
  9. Wine Glasses * (2:16)
  10. Have a Cigar [Alternative Version] * (7:11)
  11. Wish You Were Here * (6:13)

met Stephane Grappelli

avatar van doke1
Ja klopt, hij had zijn hoofd kaalgeschoren, en zijn wekbrauwen ook dacht ik. Moet Syd datr voorstellen op de hoes van het album, ontastbaar door de vlammen, dus ontastbaar voor alles?????
Poging in het wilde weg

beaster1256
dat weet ik niet maar ik vind je idee wel subliem , ik heb in feite nog nooit het verband gezien tussen de hoes en de titel van de lp , weet iemand dit , laat het weten , ik heb me deze zomer well pink floyd all stars gekocht met op die all stars de volledige hoes van wywh , schitterend !

avatar van John Doe
Wat betreft de hoes zou ik denken aan een symbolische vaarwel handschudding aan een oude vriend (the crazy diamond) die verloren is gegaan. De één heeft wat gehad aan de ander en kan doorgaan in het leven, de ander is helaas gedoemd, omdat er iets mee mis is gegaan.

beaster1256
ja, dat zou kunnen , ik heb het altijd een zeer vreemde hoes gevonden , toen ik vroeger de lp kocht zat hij in een zwarte plastiekzak en er zat een mooi kaartje bij van iemand die recht in het water duikt maar je ziet alleen zijn benen in het water en je kon het verzenden naar iemand met de vermelding wywh , spijtig genoeg ben ik alles kwijt , maar heb nu wel de geremasterde cd en hij is nog steeds fantastisch !!!!

Joy
gokje: shaking hands with a major music label, man is on fire, omdat het wellicht spelen met vuur is van beide kanten, pink floyd was een band die niet garant stond voor succes omdat het roer nogal eens omging

ik vind ook de kale setting apart en het feit dat de burning man een soort van toenadering zoekt - of hulp - en de ander juist afstandelijk overkomt alsof hij bang is zijn handen te branden, letterlijk en figuurlijk

shine on you crazy diamond en wish you were here mogen dan over barret gaan, deze hoes heeft niet alleen te maken met alleen barret, omdat welcome to the machine and have a cigar over de muziekindustrie gaan

avatar van doke1
Oh heb het net gelezen, het gaat erover dat men probeert zijn ware gevoelens niet te laten zien. En "getting burned" was ook een zin die vaak werd gebruikt in de muziekindustrie.

Stond op wikipedia

avatar van John Doe
Hmmm interessant al die verschillende interpretaties

Frostyx
Door de eerste Shine on You Crazy Diamond zag ik gister allemaal paars en een groot oog om me heen. Geniaal.
Wat een album

avatar van Mr. Rock
En zo heeft dit nummer op iedereen een andere uitwerking . Maar dat het een meesterwerk is staat vast, voor mij samen met Child in Time van Deep Purple het beste nummer ooit .

avatar van orbit
En dat voor zo'n jonge knul nog maar.. die ellendige top2000 toch ook

avatar van aerogp1
Frostyx schreef:
Wat een album

Daar is vast meer voor nodig dan een cd-speler en luidsprekers, of niet?

Frostyx
aerogp1 schreef:

Daar is vast meer voor nodig dan een cd-speler en luidsprekers, of niet?

Misschien

narcotic
één van de beste albums ooit gemaakt. Zeker top5

avatar van doke1
Één van de beste. Akkoord. Gelukkig zei je niet dé beste, want dat vind ik het niet. Maar wel van grote schoonheid.

avatar van Hendrix4live
Wat voor verschil zit er tussen Parts I-V en Part VI-IX van Shine on your Crazy Diamond behalve de tijd?

avatar van devel-hunt
Altijd van deze plaat gehouden, en oude liefde slijt niet. Misschien wel hun beste, hoewel ik daar morgen anders over kan denken.

avatar van Pooiertje
Hendrix4live schreef:

Muzikaal gezien is het nogal anders...

avatar van Leeds
Ze is eveneens gesplitst op kant A en B, mede door de lange duur ervan.

avatar van ricardo
De beste plaat van wat voor band dan ook ooit gemaakt, een tijdloos meesterwerk met eeuwigheidswaarde. Tenminste voor mij dan.

avatar van Hendrix4live
Pooiertje schreef:

Muzikaal gezien is het nogal anders...

Misschien raar bericht maar ik had de twee versies nog niet gehoord. Ik had later pas gestemd.

Misterfool
@ ricardo. je zit èèn album te ver. het beste meest tijdloze meesterwek is namelijk dsotm . dat weten we allemaal niet.

Stijn_Slayer
Grapjas.

avatar van ricardo
Objectief gezien ben ik het ook eens met Misterfool. Subjectief gezien niet, geef mij dan maar dit album.

avatar van Mr. Rock
orbit schreef:
En dat voor zo'n jonge knul nog maar.. die ellendige top2000 toch ook

Ja die heeft er dus eventjes niks mee te maken . Ik zou m'n god niet weten hoe die lijst eruitziet .

Geweldig Tijdloos album van Pink Floyd
Altijd vond ik Animals beter maar vandaag is de openbaaring gekomen. *****

avatar van Ataloona
Zeker de klasse spat hiervan af bijna niet te overtreffen!!

avatar van Helicon
Ataloona schreef:
Zeker de klasse spat hiervan af bijna niet te overtreffen!!

Laat 'bijna' maar weg!

avatar van ricardo
Ik heb nog nooit een beter album gehoord, zoveel mooie klanken, en zoveel gevoel ligt erin. Dit is er eentje met de ultieme onderbuikgevoelens, en eigenlijk 1 kippevel moment. Vooral Shine on Part 1. maar ook Welcome To The Macine en Have A Cigar zijn super. Gek genoeg vind ik de titeltrack het minst goede nummer van dit album, en dat is ook al zo'n goed nummer.

Ik kan eigenlijk geen 'minder' nummer noemen op dit album. Wat een KLASSE

derkrijks
Ik vind dit een van de beste van Floyd, in mijn persoonlijke mening heb ik liever "The Division Bell" maar deze en "Dark Side..." zijn ongeveer hetzelfe niveau.