Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. (1984)

Label: Columbia

1. Born in the U.S.A. (4:39)
  2. Cover Me (3:26)
  3. Darlington County (4:48)
  4. Working on the Highway (3:11)
  5. Downbound Train (3:35)
  6. I'm on Fire (2:36)
  7. No Surrender (4:00)
  8. Bobby Jean (3:46)
  9. I'm Goin' Down (3:29)
  10. Glory Days (4:15)
  11. Dancing in the Dark (4:01)
  12. My Hometown (4:33)
Ik kan me hier helemaal in vinden.

avatar van itchy
Dancing in the Dark een muzikale draak? Ik zou niet weten waarom, prima nummer, bevlogen gezongen en gespeeld, en de synths en gitaren vullen elkaar mooi aan.

avatar van musicfriek
Ja, heb ook totaal geen moeite met dat nummer, erg fijn, alhoewel het nummer niet tot mijn favoriete 3 behoort van dit album.

avatar van cosmic kid
cosmic kid (moderator)
Ik vond er in 1985, toen ik nog nooit van Bruce Springsteen gehoord had, niets aan. Inmiddels is Bruce mijn muzikale held, maar aan die mening is niets veranderd.

avatar van vielip
Dancing in the dark in de live uitvoering zoals ze 'm de afgelopen jaren spelen is werkelijk fenomenaal!! Elke keer als ze het nummer spelen heb ik het kippevel metershoog op de armen staan!!
De studio versie vind ik ook helemaal niet slecht of irritant trouwens. Als ie op de radio voorbij komt gaat ie altijd een tikkie harder

avatar van Madjack71
Dancing in the Dark was destijds mijn 1ste singletje van Bruce. Eingenlijk het meest oneigenlijke nummer dat hij ooit heeft opgenomen, maar wel datgene wat hem naar de bovenste regionen heeft gebracht...en courtney cox trouwens ook.

avatar van itchy
De doorbraak van Bruce naar een giga-publiek en naar mij, want dit was de eerste LP die ik ooit kocht. Tegelijk één van de meest consistente Springsteen-albums. Wat mij betreft staan er 11 winnaars op en één draak (de verschrikking Cover Me). Persoonlijke favorieten zijn het geweldige trio No Surrender, Bobby Jean en I'm Going Down (zo ondergewaardeerd dat nummer!).

itchy schreef:

Ben ik met je eens, zeker met betrekking tot Cover me.

Grappig is dat dit mijn eerstgekochte cd ooit is.

Na aankoop van mijn eerste stereo-toren (merk:Telefunken) ook een cd gekocht en dat moest wel dit album zijn. De eerste keer, dat ik het toetsenintro van BITUSA op cd hoorde vergeet ik nooit meer. Wat een prachtig geluid. Dat was een van mijn eerste Springsteen-hoogtepunten.

avatar van vielip
Ik vind Cover me juist geweldig! Zo zie je maar weer dat smaken erg kunnen verschillen. De live uitvoering op Live '75 - '85 met die uitgebreide in- en outro vind ik trouwens nog vele malen mooier.

avatar van ArthurDZ
Ik vind Cover Me ook een zeer genietbaar nummer. Nu kan ik natuurlijk wel 80 Springsteen nummers noemen die ik beter vind, maar toch, Cover Me beschouw ik zeker niet als een draak.

De 'draak'(lees: minste nummer) hier vind ik toch wel het terrecht ondergewardeerde I'm Going Down

ArthurDZ schreef:

Met beide eens. Ik kan ook wel tig betere nummers van Bruce opnoemen dan Cover me en I'm going down vind ik ook het minste nummer op dit album. Als ik dan toch een mindere moet noemen.

avatar van Rogyros
Cover Me vind ik zelfs het beste nummer op de plaat!

avatar van BB King
waarom altijd Born to Run en Darkness on the Edge Of Town? Dit is toch heerlijk ! Rock knallers en ingetogen momenten en bovenal hele goede songs! Is het My Hometown mogelijk om niet zelf even terug te kijken.....? Zou er ook een box met documentaire van dit album uitkomen ?

avatar van vielip
Helemaal mee eens BB King!! Een knaller van een album is het! Wat mij betreft mag die box er gelijk komen. Het schijnt dat ze voor dit album een stuk of 80 songs hebben opgenomen dus er moet nog heel wat moois liggen om uitgebracht te worden.

avatar van BB King
vielip schreef:
Het schijnt dat ze voor dit album een stuk of 80 songs hebben opgenomen.
Laat maar komen dan "The Promise II: the Glory Days era" !!

avatar van Poeha
BB King schreef:

Ook ik moet je hierin bijvallen, BB.

Darkness vind ik echter ook een goed album, alleen Born To Run (op enkele uitzonderingen na) vind ik zo'n beetje Bruce's zwakste album (van wat ik ken).

avatar van vielip
Je laatste opmerking moet je me eens uitleggen als je wilt...er zijn niet veel mensen die Born to run het zwakste Bruce album vinden namelijk.

avatar van Paalhaas
itchy schreef:

"Cover me" is juist erg goed vind ik! Die ene draak is wat mij betreft "Working on the highway", de rest zijn inderdaad winnaars. "Bobby Jean" en "I'm going down" zijn fantastisch, vooral de eerste is echt een showcase van zijn talent voor tekstschrijven "on a gut level".

avatar van Rogyros
BB King, Paalhaas en vielip, dankzij jullie enthousiasme heb ik dit album weer eens een paar rondjes gegeven in mijn cd speler en daarna geconcludeerd dat ik mijn stem heb moeten verhogen naar 4 sterren. Dit is idd gewoon een heel goed en evenwichtig album van The Boss. Ik denk dat dit album wel wat plekjes kan gaan stijgen in mijn Bruce albumtoplijst.

Ik dank u gedrieën.

avatar van Dungeon
Wel grappig altijd die cover. Bruce die tegen de Amerikaanse vlag aan staat te zeiken.

Of is het de eerste swaffel?

Casino Boogie
Geweldig album van The Boss, de eerste die ik helemaal hoorde. Wel heel erg commercieel, maar mij verveelt ie nooit. I'm On Fire is mn favoriete track.

avatar van Cor
Cor
Enorm cliché, maar ook ik ontkom niet aan het gevoel van een prima album met een licht mainstream sausje. Net iets minder puur, rauw en krachtig dan het eerdere werk. Die dichtgeplamuurde synth-muurtjes helpen niet altijd. Was natuurlijk wel het geluid van die jaren. Toch genoeg te genieten. Vooral de wat meer basic liedjes zoals 'Cover Me', 'Downbound Train', 'Bobby Jean' en het al weer wat uitbundigere 'No Surrender'. Zeker geen mispeer in zijn oeuvre, maar niet zijn beste plaat.

avatar van iggy
Born in the usa,cover me, my home town en i'm on fire de pareltjes. Met name dat laatste is een simpel heerlijk nummer jammer dat het zo kort is. Glory days vind ik verschrikkelijk brrr. De rest gaat wel. Maar dat heb ik bij meer bruce cd's Een paar enorm sterke nummers en de rest mmmmwaaa.

avatar van uffing
Bobby Jean en vooral Downbound Train vind ik hier de beste songs. De hits doen me net iets minder.

No surrender!!!

avatar van Harderwiek
Goed album, sterk nee. Zitten er goede nummers tegen waar Springsteen op topniveau presteert. Maar ook mindere. Er hangt geen sfeer en samenhang in het album. Als ik het luister heb ik het idee dat het niet een geheel vormt en het meer losse nummers zijn die achter elkaar gezet zijn. I'm on fire is echt een juweeltje, daarnaast zijn de beste nummers My Hometown en Cover Me. 3,5*

Harderwiek schreef:
, daarnaast zijn de beste nummers My Hometown en Cover Me. 3,5*

, Cover Me is op dit album echt het slechtste nummer!

avatar van Harderwiek
Ieder zijn mening he;)

johannesA schreef:

, Cover Me is op dit album echt het slechtste nummer!

Correctie; dat vindt jij...

vielip schreef:

Correctie; dat vindt jij...

uiteraard, dit hele forum is op eigen meningen gebaseerd.