Michael Jackson - HIStory (1995)

Alternatieve titel: Past, Present and Future Book I

Pop / Soul
Label: Epic

1. Billie Jean (4:56)
  2. The Way You Make Me Feel (4:59)
  3. Black Or White (4:18)

met L.T.B.

4. Rock with You (3:43)
  5. She's Out of My Life (3:40)
  6. Bad (4:09)
  7. I Just Can't Stop Loving You (4:14)

met Siedah Garrett

8. Man in the Mirror (5:22)
  9. Thriller (6:00)

met Vincent Price

10. Beat It (4:21)
  11. The Girl Is Mine (3:44)

met Paul McCartney

12. Remember the Time (4:02)
  13. Don't Stop 'Til You Get Enough (6:07)
  14. Wanna Be Startin' Somethin' (6:06)
  15. Heal the World (6:24)
  16. Scream (4:38)

met Janet Jackson

17. They Don't Care About Us (4:44)
  18. Stranger in Moscow (5:44)
  19. This Time Around (4:21)

met The Notorious B.I.G.

20. Earth Song (6:46)
  21. D.S. (4:50)
  22. Money (4:42)
  23. Come Together (4:03)
  24. You Are Not Alone (5:45)
  25. Childhood (4:28)
  26. Tabloid Junkie (4:33)
  27. 2 Bad (4:50)

met Shaquille O'Neal

28. History (6:34)
  29. Little Susie (6:14)
  30. Smile (4:55)
Nicci schreef:
Hard snel en gevoelig? Hoe bedoel je?

Zoals Edwynn het voor mij al heeft gezegt .

Nicci
Dus je vindt het een mooie plaat omdat het hard, snel en gevoelig is?

avatar van ThePrinceOfPop
Ik vind het een geweldige plaat ten eerste, goed lezen he, ik zei en ga zo maar door.
Dus dat zijn niet mijn enige redenen. In dit album heb je alles van het hoogste niveau .
Goede lyrics, beats en zang etc.. .

Nicci
Wat vind je bijvoorbeeld een goede tekst?

avatar van ThePrinceOfPop
Van dit album bijna allemaal (misschien zelfs allemaal), maar om er even een paar te noemen: They don't care about us, earth song, tabloid junkie .

avatar van UmindC
En wat is daar dan goed aan?

Nicci
Ik denk dat hij het niet onder woorden kan brengen.

ThePrinceOfPop schreef:

Childhood: een mooie fantasy lied.

Jij hebt Childhood duidelijk niet begrepen.
UmindC schreef:
En wat is daar dan goed aan?

Loop die jongen niet steeds zo te provoceren joh, achter elk bericht van hem (ongeacht het topic) staat een bericht van jou. Wat vervolgens tot helemaal niets leidt, want hij kan het niet onder woorden brengen of het wordt niet begrepen.

Als je naar They Don't Care About Us of Earth Song luistert snap je zelf denk ik ook wel waarom hij die teksten zo goed vind. En de beat van Tabloid Junkie bestaat voor zo'n 90% uit Michael's eigen stem (Beatbox). Was vrij vernieuwend, hij is volgens mij ook de eerste Artiest die daar ooit mee begonnen is. En de tekst van Tabloid Junkie is toch ook alles behalve slecht? Lekker uithalen naar de pers.

Ezechiël² schreef:

Jij hebt Childhood duidelijk niet begrepen.

Hoezo dan ?

avatar van UmindC
Omdat het absoluut niet een 'fantasy lied' is.

Ezechiël² schreef:

Verre van vernieuwend, en ook zeker niet de eerste artiest.

Een korte blik op Wikipedia, vergeef me mijn luiheid :

Het is ontstaan in de jaren 80. ''Pioniers van de beatbox zijn Rahzel, Doug E. Fresh, Biz Markie, en Buffy van de Fat Boys.''

''Its early pioneers include Doug E. Fresh, the self proclaimed first "human beatbox".''

ThePrinceOfPop schreef:

Hoezo dan ?

Childhood gaat over Michael's verloren jeugd. Het nummer is behoorlijk autobiographisch. Hij noemde het zelf ook het nummer dat van al zijn nummers het meest autobiographisch is. Het gaat erover dat we hem allemaal veroordelen maar we niet kijken naar zijn jeugd en dat we vergeten dat wij (de meeste) onze jeugd op een normale manier hebben kunnen doorlopen. Voor hem zat dat er niet echt in omdat zijn leven om werk draaide vanaf zijn 5e. En dat daar waarschijnlijk het door ons benoemde exentrieke gedrag vandaan komt.

Als Michael Jackson fan mag je je wel wat meer verdiepen in zijn teksten trouwens.

Stijn_Slayer schreef:
Verre van vernieuwend, en ook zeker niet de eerste artiest. Een korte blik op Wikipedia, vergeef me mijn luiheid :

Leren lezen Stijn

Ik heb nergens gezegd dat hij de uitvinder is van Beatbox, maar wel dat hij zijn iegen Beatbox plaatste in Popmuziek.

Ezechiël² schreef:

Childhood gaat over Michael's verloren jeugd. Het nummer is behoorlijk autobiographisch. Hij noemde het zelf ook het nummer dat van al zijn nummers het meest autobiographisch is. Het gaat erover dat we hem allemaal veroordelen maar we niet kijken naar zijn jeugd en dat we vergeten dat alles wat hebben kunnen doen (Cowboy of Indiaan spelen enz.) er dat voor hem niet echt inzat omdat zijn leven om werk draaide vanaf zijn 5e.

Dat weet ik ook wel, met fanyasy bedoelde ik ook zijn/beat sound. Het klint heel fantasievol.
Misschien is het mijn schuld, dat ik het beter moest uitleggen .

Baseer je dat op 1 nummer? Ik begrijp zijn lyrics volkomen, en ken ze allemaal uit mijn hoofd (dat heeft natuurlijk niets met het begrijpen van lyrics te maken).

Ezechiël²
Ja, je weet er weer mooi een draai aan te geven, je maakt jezelf ongeloofwaardig en daar laat ik het bij.

avatar van ThePrinceOfPop
Ja, daarop heb ik niets te zeggen.. iedereen z'n eigen mening.

@ Ezechiël²:

Niet terugkrabbelen als je ongelijk hebt hè. Dit zei je:

''Was vrij vernieuwend, hij is volgens mij ook de eerste Artiest die daar ooit mee begonnen is.'' Het 90% verhaal noem je letterlijk Beatbox.

Ik heb het toch echt goed gelezen. Hier staat misschien niet dat hij de uitvinder is van beatboxen. Maar wel dat hij de eerste artiest is die het heeft toegepast. De straatjongeren die ermee kwamen zijn in zekere zin toch ook artiesten? Los daarvan zijn er gewoon zat voorbeelden van artiesten die hier eerder mee waren dan Michael Jackson, dus is het tegelijkertijd niet vernieuwend. Zeker niet omdat het al jaren bestond.

Grappig dat je juist nergens zegt dat hij zijn eigen beatbox plaatste in popmuziek. In ieder geval niet in het bericht waar ik uit quote.

Zelf maar iets beter leren lezen wat je zelf schrijft, Ezechiël².

Ezechiël²
Gast, begrijpend lezen. Ik heb het alleen voor je verduidelijkt. Die zin kwam na dat ik zei dat hij zijn eigen Beatbox onder Tabloid Junkie zette. Dat is wat ik ermee bedoelde. Ik heb namelijk ook nergens gezet dat hij met Beatbox is begonnen, dat heb jij zo geïnterpreteerd. En als je me quote, doe dat dan helemaal.

Ik heb in mijn reactie naar jou verduidelijkt, maar terugkrabbelen doe ik niet. Jou wiki tekst sloeg op geen moment op het geen wat ik bedoelde. Maar om het duidelijker te maken, na mijn weten is het de eerste POPartiest die daar mee begonnen is, eigen beatbox onder zijn muziek (Dat is wat ik bedoelde, had ik wellicht duidelijker neer kunnen zetten)

Stijn_Slayer
Het woord pop heb je in eerste instantie nergens gebruikt. Had je dat wel gedaan was het voor iedereen duidelijk geweest. Om enkel over popmuziek te spreken is heel wat anders dan in het algemeen te spreken.

Het is dan niet zo netjes om mij slecht lezen te verwijten, terwijl het dus aan jezelf ligt.

Het zou trouwens kunnen wat je zegt, ik weet niet of MJ de eerste popmuzikant was die beatboxen toepastte. Daarvoor ben ik er te weinig in thuis.

avatar van Arrie
Quote aangepast.

@ Stijn,

Ik ben het met jou eens (zoals ik al zei) dat ik het duidelijker had neer kunnen zetten. Maar gezien mijn eerste zin over dat onderwerp had het redelijk duidelijk kunnen zijn wat ik bedoelde. Ik heb namelijk ook nergens gezegd dat hij met Beatbox was begonnen, dus het kan twee kanten op. Maar goed, ik bedoelde het zoals ik het later heb verduidelijkt. Verder neem ik terug dat je slecht leest, je hebt hooguit niet begrijpend gelezen (Joke)

Stijn_Slayer
Zolang de onduidelijkheden maar verholpen zijn, zand erover.

avatar van Harderwiek
Waarom is dit eigenlijk geen verzamelaar?

Ik mis Dirty Diana hier eigenlijk nog op...

MindRuler
Harderwiek schreef:
Waarom is dit eigenlijk geen verzamelaar?

Wie zegt dat dan?
Als dit geen verzamelaar is, ben ik prins William.

Stijn_Slayer
Het is een verzamelaar én een regulier album.

MindRuler schreef:

Wie zegt dat dan?
Als dit geen verzamelaar is, ben ik prins William.

Hij staat toch bij regulier en niet bij verzamel, prins William

MindRuler
Zoals Stijn al aangaf: het is beide omdat er ook recent werk opstaat.
Jammer, want ik had graag eens naast Kate gelegen...

Visionary
Inderdaad we hebben een prins hier op de site, wat een eer. Het lijkt wel of deze discussie elke maand terug komt hier op de site. Dit is een regulier album, plain and simple. Michael bracht in 1995 een nieuw album op de markt genaamd History. Ivm het thema zat er ook een verzamelalbum bij (CD1). Maar het ging toch echt om CD2, die allemaal nieuwe nummers had. Dit ging ook gepaard met grootse publiciteits acties. Het is een feit dat dit een regulier album is met als extra een verzamelalbum. Mensen gaan twijfelen omdat ze, They Don't Care About Us, Stranger in Moscow, Earth Song, You Are Not Alone enz zien. Maar dat waren in '95 toch echt nieuwe nummers.

Bedankt voor duidelijk uitleg

avatar van King of Dust
Op de eerste disc kan ik dit album natuurlijk niet beoordelen. Ik vind de tweede disc voor de helft erg sterk. Scream en This Time Around zijn lekkere Michael Jackson- nummers die ik graag opzet. Uitspringers zijn toch wel They Don't Care About Us, Stranger In Moscow, Earth Song (het nummer blies me echt omver na een paar keer), Tabloid Junkie, History en Little Susie. Come Together is mooi gecoverd (raar idee dat het nummer op papier eigenlijk van Michael Jackson was). De rest is redelijk. DS,Money en Too Bad gaan wel, maar ik ben niet zo te spreken over de rest (dat komt vooral omdat ik niet zo Michael Jacksons zachtere nummers hou). Desondanks komt deze wel voor in mijn M.J. Top 3 (na respectievelijk Dangerous en Bad). Hoewel ik vind dat Thriller van een constantere kwaliteit is raakte dit album me wel meer.

avatar van KILLERBEE99
Ik vind dat Michael Jackson zeker wel mooie nummers heeft gemaakt, maar het grootst gedeelte doet me toch echt helemaal niks. nummers zoals Billie Jean, Black Or White, Bad, Don't Stop 'Til You Get Enough en They Don't Care About Us vind ik gewoon echt top! de rest is allemaal wel ok of doet me gewoon totaal niks. Wel leuk om Biggie te horen op This Time Around.