Michael Jackson - HIStory (1995)

Alternatieve titel: Past, Present and Future Book I

Pop / Soul
Label: Epic

1. Billie Jean (4:56)
  2. The Way You Make Me Feel (4:59)
  3. Black Or White (4:18)

met L.T.B.

4. Rock with You (3:43)
  5. She's Out of My Life (3:40)
  6. Bad (4:09)
  7. I Just Can't Stop Loving You (4:14)

met Siedah Garrett

8. Man in the Mirror (5:22)
  9. Thriller (6:00)

met Vincent Price

10. Beat It (4:21)
  11. The Girl Is Mine (3:44)

met Paul McCartney

12. Remember the Time (4:02)
  13. Don't Stop 'Til You Get Enough (6:07)
  14. Wanna Be Startin' Somethin' (6:06)
  15. Heal the World (6:24)
  16. Scream (4:38)

met Janet Jackson

17. They Don't Care About Us (4:44)
  18. Stranger in Moscow (5:44)
  19. This Time Around (4:21)

met The Notorious B.I.G.

20. Earth Song (6:46)
  21. D.S. (4:50)
  22. Money (4:42)
  23. Come Together (4:03)
  24. You Are Not Alone (5:45)
  25. Childhood (4:28)
  26. Tabloid Junkie (4:33)
  27. 2 Bad (4:50)

met Shaquille O'Neal

28. History (6:34)
  29. Little Susie (6:14)
  30. Smile (4:55)
EVANSHEWSON
Ach, dit is zeer goed, The Essential is nog beter en vollediger qua samenstelling!

FredStarr
Voor mij blijft hij, ondanks alles, de beste entertainer/zanger ooit. Zijn nummers waren revolutionair! Helemaal vernieuwend in zijn tijd, en nog altijd trouwens.

Zijn stem, de beat, de teksten, alles gewoon. THE BEST

5* no doubt

TodiWa
Reijersen schreef:
You Are Not Alone vind ik nou juist een van de weinige ballads van Michael die ik prachtig vind....

musicfriek schreef:
Geproduceerd en geschreven door R. Kelly

Nee, hoor. Het is geschreven door twee Belgen.

Op de 2e CD staan toch ook nog wat schitterende nummers.
Earth Song, Stranger in Moscow, You Are Not Alone, Scream en Tabloid Junkie (met het heerlijke refreintje!) zijn van hoge kwaliteit.
Come Together en Childhood zijn ook wel ok.

Maar nummers als History en This Time Around ...

Over de 'Best of' selectie van dit album: blijkt maar weer wat voor'n Thrillers( ) deze man in het verleden heeft gemaakt, en hoe onmogelijk het is daarvan een ideale selectie van 15 topnummers te maken.

Mezelf
Waarom vind niemand het nummer This Time Around goed? Ik vind juist de combinatie met The Notorious B.I.G. uniek op deze cd, het nummer heeft een aparte sfeer.

Al met al is cd 1 niet eens de moeite waard om te bespreken, 5 sterren gewoon.

Cd 2 is iets minder maar helemaal niet slecht, staan aantal leuke nummers op en 2 of 3 nummers die wat minder zijn naar mijn mening, 4.

4,5 gemiddeld, Michael Jackson's beste materiaal staat hier op dusja, veel minder kan je er niet van maken naar mijn mening.

EVANSHEWSON
Ik zei het al eerder, dit is zeer goed, maar The Essential MJ is nog stukken beter, desalniettemin : ****

avatar van Reijersen
Het beste van MJ, met een cd'tje nieuwe materiaal. Valt niet al te lang over uit te wijden. Gewoon erg vaak erg lekker.

avatar van LucM
Dit album van Michael Jackson werd voorafgegaan door een campagne te vergelijken met de presidentsverkiezingen, zonder twijfel om zijn beschadigd imago op te poetsen. De hoes vertegenwoordigt de megalomanie van Michael Jackson.
Bovendien vind ik CD1 gewoon geldklopperij, compilatie-albums van Michael Jackson zijn sowieso overbodig omdat ieder album op zich al een compilatie is daar er zoveel nummers op single verschenen en een hit werden. Al zijn de nummers natuurlijk meer dan prachtig.
Het nieuwe materiaal op CD2 is OK, hij weet weer met sterke songs voor de dag te komen zoals "Scream", "Earth Song", "You Are Not Alone" en de titelsong.
De Beatles-cover "Come Together" had voor mij niet gemoeten, "Smile", waarvan de muziek geschreven is door Charlie Chaplin vind ik wel leuk.

avatar van lauradance
goede plaat. veel gedraaid en verveeld niet.

avatar van neyonn
Het nieuwe materiaal is degelijk maar meer ook niet. De eerste 3 nummers zijn fantastisch, alsook "you are not alone" en "childhood". De andere nummers varieren van middelmatig tot slecht.

Opmerking: deze score slaat alleen op het nieuwe materiaal. Dat de eerste CD uitmuntend is weten we allemaal wel al

Jackson07
neyonn schreef:

De 1e 3 nummers van het nieuwe materiaal zijn inderdaad erg goed, ben ik met jou eens, maar vind je bijvoorbeeld Tabloid Junkie ook slecht?? Dat vind ik toch een geweldig nummer!! En Earth Song is ook prachtig!!!! , en Smile!!!!Maar goed meningen verschillen!!! Ik vind dit nog steeds een geweldig album!!!!

5*** Maar omdat ik gewoonweg niet kan keizen wel Michael album ik het best vind, vind al zijn albums geweldig

avatar van erik burger
Mezelf schreef:

Idd goede track, leuk de samenwerking met BIG.

avatar van Psycholamp
0,5
Ver-schrik-ke-lijk! Michael Jackson klinkt nooit lekker en de muziek is troep. Ik heb er, ook vroeger, nooit wat mee gehad. De persoon zelf, vind ik meelijwekkend en irriterend tegelijk en zo zijn zijn tracks eigenlijk ook wel.

Gras01
Helemaal objectief ben ik niet. Maar denk dat voor de ware popliefhebber dit toch een toppertje is, fan of niet. 5 sterren zullen alle Michael albums van mij krijgen van Off the wall tot aan deze, omdat ik gewoonweg niet kan kiezen welk album mij het beste ligt, voor mij zijn ze allemaal top. Kortom heerlijk album. Ik weet dat ieder zijn eigen smaak heeft, maar als je een artiest als Michael weet af te kraken zoals die gast hier boven mij doet, ben je van mijn part niet goed wijs. Als je kijkt wat voor een invloed hij op de popmuziek heeft gehad en wat hij heeft gepresteerd kun je niet zeggen dat het nooit goed klinkt en dat het troep is. Weer over het persoon beginnen waar het over muziek hoort te gaan vind ik meelijwekkend en irriterend. Maar goed nogmaals ieder zijn eigen mening, dit zeg ik trouwens NIET als fan. Ik ben ook niet kapot van Elvis bijv. maar je zal mij nooit horen zeggen dat zijn muziek troep is en nooit goed klinkt want dan zou ik alleen maar mijzelf belachelijk maken. Daarvoor was de man simpelweg te groot. Buiten dat denk ik dat als je stemt je muziek in een ander geheel moet bekijken, een 0,5 houd in dat het niet slechter kan in de popmuziek. En dat je dus Timmy T, Britney Spears bijv. opdezelfde plank als Jackson zou zetten of daar nog boven. Compleet onrealistich dus. Maar goed je hoeft het ook weer geen 5 te geven.

avatar van discipline
Het probleem met michael jackson is hij kan harstikke goeie uptempo liedjes maken maar ook verschrikkelijke schijt liefdes liedjes als hij nou meer soort liedjes had gemaakt als beat it, billy jean en they dont care about us had hij een hogere cijfer gekregen plus dit is ook een jeugd held van mij drm niet lage dan een 3*

avatar van rudiger
Gras01 schreef:
Als je kijkt wat voor een invloed hij op de popmuziek heeft gehad

Dit moet je mij toch eens uitleggen , ik weet geen enkele hedendaagse artiest die beinvloed is door MJ .
Let wel , ik kraak MJ niet af want ik bezit zelf enkele cd`s van de beste man.

Justin Timberlake.

Gras01
rudiger schreef:

Let wel , ik kraak MJ niet af want ik bezit zelf enkele cd`s van de beste man.

Je moet de dvd the one maar eens kijken, daar komen zoveel artietsten langs die beweren dat ze gevormd zijn door de muziek, de dans en de clips van Michael Jackson, met als grootste voorbeeld uiteraard Justin Timberlake, maar ook een paar jaar geleden de jongensgroep N'sync, op die dvd zie je Beyonce langs komen, Pharell Williams, Usher niet te vergeten. Zelfs flut artietsen als Britney Spears beweren dat hij belangrijk is geweest voor haar muziek en clips. Chris Brown is ook een erg goed voorbeeld, evenals Mario, Black Eyed Peace. Zelfs bij de clips en nummers van Janet zie je haar broer overduidelijk terug. Op de dvd the One hoor je zelfs Missy Elliot ide beweert dat hij belangrijk voor haar was, alleen kan ik die link zelf ook niet leggen, maar het kan natuurlijk. Die kerel van Dru Hill ook overduidelijk. Je moet wel met je ogen dicht naar de hedendaagse muziek kijken als je Michael niet terugziet in de muziek of clips. (Bedoel ik niet beledigend) Michael was ook de 1e zwarte artiest die op MTV werd uitgezonden in de tijd van Thriller. Kijk, fan of niet, het valt niet te ontkennen hoe groots hij is/was. Ik ben natuurlijk niet objectief wat Michael betreft, maar ik denk dat ik nu alleen maar feiten heb gebracht.

Maar of die blij moet zijn dat zoveel artiesten beweren dat ze beinvloed zijn door hem betwijfel ik, als je kijkt wat voor een crap muziek de meeste van die groep maken ga je spontaan huilen.

Maar goed er zijn ook geen artiesten meer als Michael Jackson, Elvis Presley, John Lennon, The Beatles, Bob Dylan, Jimmy Hendrix, Stevie Wonder, Freddie Mercury etc. Helaas!!!!!!

avatar van rudiger
herman schreef:
Justin Timberlake.

Oke daar heb je idd een punt te pakken , dat is de laatste waar ik aan gedacht heb.
Zoals ik al zei , ik draag ook MJ een warm hart toe en er staan toch maar liefst 3 cd`s van MJ bij mij in het rek.
En ik zet ze zo af en toe nog op ook.

avatar van ThingMan
Ze moeten de tour uitbrengen op dvd. Spetterende show. King of Pop!

avatar van rkdev
discipline schreef:

Ben het met je eens, maar dan wel iets genuanceerder .
Alle uptempo nummers van CD2 vind ik geweldig, maar nummers als Childhood, Little Suzie en Smile skip ik elke keer.

Maar over het algemeen een prima album van The King of Pop.
Wel jammer dat CD1 erbij moest zitten. Is natuurlijk fantastisch wat daar op staat, laat dat duidelijk zijn, maar het lijkt alsof hij zelf niet overtuigd was van zijn nieuwe werk.

avatar van FunkStar
Ik ga niet zeuren over wat ik allemaal mis, maar toch een goed overzicht van the King Of Pop!

avatar van PinkEclipse
De "King Of Pop" is dood. Heeft veel voor de muziek betekent en zal net als die andere "King" nog jaren van invloed blijven op de hedendaagse (en toekomstige) muziek. Is een leeftijdsgenoot en dat komt (dubbel) aan. 'k Zet hem uit respect en medeleven (met 'Thriller", 'Dangerous' en 'Off The Wall') in de rotatielijst.
Wie volgt??

avatar van MJ_DA_MAN
Ja, nu weten we het wel. Op spam zat The King al helemaal niet te wachten.

Nooit geweten dat één van de mods hieraan heeft meegewerkt.

Black Or White (4:18)
met L.T.B.

avatar van kaztor
herman schreef:
Nooit geweten dat één van de mods hieraan heeft meegewerkt.

Dus da's die rapper..?

avatar van MJ_DA_MAN
Na érg lange tijd weer eens helemaal beluistert en die dikke 4,5* heeft er altijd terecht gestaan. Wel een paar mindere nummers Op CD 2, maar verder geweldige en prachtige muziek van het hoogst mogelijke niveau met onbeschrijfelijk nostalgische waarde voor mij (mijn username is overigens niet direct gebaseerd op MJ). Ook gewoon potentiël top 10-materiaal, maar dat bekijk ik later wel.

R.I.P. Michael, held.

Father McKenzie
Recenter uitgebracht en stukken interessanter dan deze hier.
Deze dus;

avatar van Hendrix4live
Zijn laatste tournee was toch de History-tournee?

avatar van DJFreez
Hendrix4live schreef:
Zijn laatste tournee was toch de History-tournee?

Niet helemaal. Na de 'History' tournee kwam er een soort vervolg/aangepaste torunee, gebaseerd op de release van 'Blood On The Dancefloor'. Hij is in ongeveer een jaar tijd voor beide in de Amsterdam Arena geweest. Ik ben blij dat ik al die concerten heb mogen meemaken, alsook één van de drie 'Bad' concerten en de 'Dangerous' concerten.

Father McKenzie schreef:
Recenter uitgebracht en stukken interessanter dan deze hier.
Deze dus;

Hangt er van af wat je zoekt. Ik ben zelf bijzonder tevreden over de tweede disc met (toen) nieuwe tracks. En als je dan toch een goede MJ verzamelaar zoekt: The Ultimate Collection bevat ook veel materiaal uit de jaren '60 en '70, en daarnaast demo's en ander 'unreleased' materiaal. Check dan zeker "Fall Again", wat in de demo uitvoering op dit album al magnifiek is!

Ook deze plaat mist echter hoogtepunten uit Jackson's carrière, zoals "Earth Song" en anderen, maar 'The Essential' is hier slechts een outtake van...