Michael Jackson - HIStory (1995)

Alternatieve titel: Past, Present and Future Book I

Pop / Soul
Label: Epic

1. Billie Jean (4:56)
  2. The Way You Make Me Feel (4:59)
  3. Black Or White (4:18)

met L.T.B.

4. Rock with You (3:43)
  5. She's Out of My Life (3:40)
  6. Bad (4:09)
  7. I Just Can't Stop Loving You (4:14)

met Siedah Garrett

8. Man in the Mirror (5:22)
  9. Thriller (6:00)

met Vincent Price

10. Beat It (4:21)
  11. The Girl Is Mine (3:44)

met Paul McCartney

12. Remember the Time (4:02)
  13. Don't Stop 'Til You Get Enough (6:07)
  14. Wanna Be Startin' Somethin' (6:06)
  15. Heal the World (6:24)
  16. Scream (4:38)

met Janet Jackson

17. They Don't Care About Us (4:44)
  18. Stranger in Moscow (5:44)
  19. This Time Around (4:21)

met The Notorious B.I.G.

20. Earth Song (6:46)
  21. D.S. (4:50)
  22. Money (4:42)
  23. Come Together (4:03)
  24. You Are Not Alone (5:45)
  25. Childhood (4:28)
  26. Tabloid Junkie (4:33)
  27. 2 Bad (4:50)

met Shaquille O'Neal

28. History (6:34)
  29. Little Susie (6:14)
  30. Smile (4:55)
Misterfool
geloof me doordat dit ik dit als een verzamelaar zie- wat ook nog eens best redelijk is aangezien de helft van het album bestaat uit ouder materiaal - komt hier een hoger cijfer uit. Het materiaal op de 2de cd vind ik ,op een enkel nummer na, niet veel soeps. Als ik dit enkel als een "nieuw" album zou zien, dan zou ik de eerste cd niet zo zwaar meerekenen in mijn beoordeling. Dit zorgt er voor dat mijn beoordeling afzwakt tot een 1,5*.

En James al die feiten over de promotie en onstaangeschiedenis van een album zijn allemaal aardig en wel, maar door de eerdere hits op cd 1 en magere B-kwaliteit nummers op cd2, voelt dit als een verzamelaar. Als ze dit als een album hadden willen laten voelen, dan had de eerste cd er nooit geweest moeten zijn.

James Sawyer

Je kan de eerste cd ook gewoon als bonus zien [wat het ook is]. Het draait uiteindelijk om CD 2, die je niet goed hoeft te vinden natuurlijk. En als er dan voor jou een lager cijfer uitkomt dan is dat zo. CD 1 is gewoon een extra op de nieuwe cd die gewoon 77 minuten duurt [dus een volwaardig album].

Offtopic: Zie dat je 'This Is It' 1,5* hebt gegeven. Is dat niet raar als je 'Bad', 'Dangerous' en 'Thriller gewoon 'ruime' voldoendes geeft? Volgens mij is dit Musicmeter [draait om de muziek], en is het niet de bedoeling dat je omdat je het teveel verzamelcd's vind het cijfer zo omlaag haalt, stem dan niet. Maar een protest stem is volgens mij niet de bedoeling van MM. De muziek is ook volgens jou zeker geen 1,5* waard, gezien je cijfers op de reguliere cd's.

Misterfool
ik beoordeel altijd of iets een goede aanvulling is op het euvre van een artiest. In het geval van this is it, is dit niet het geval. Voor de rest vecht je dat maar bij this is it uit. Onthoud iedereen stemt op zijn eigen manier.

avatar van chevy93
Een geweldig album. Bijna alle nummers die je moet kennen van Michael staan erop. De enige nummers die ik mis zijn Liberian Girl en Smooth Criminal. Echter is na nummer 20 de lol er wel vanaf. Behalve You Are Not Alone is er geen nummer waar ik echt warm van wordt. Daarom prefereer ik ook de DVD. En niet alleen omdat zijn muziek nog beter is met video.

Ik heb History een week geleden gekregen. Ik moet zeggen dat ik cd1 een beetje zonde van het geld vind. Ik had alle nummers al op de albums staan of op de Dutch collection verzamel cd. Maar gelukkig is er ook cd 2 de cd met het nieuwe werk. Ik vind het nieuwe werk over het algemeen erg goed, wel zijn er op enkele nummers belachelijk lange intro's of outro's neem bijvoorbeeld Little Susie de intro duurt bijna 3 minuten en het heeft niets bijzonders te bieden. Gelukkig is het nummer zelf wel weer degelijk. Ik ben van plan binnenkort een korte recensie te schrijven, waarin ik vertel wat ik van ieder apart nummer vind.

avatar van Hendrix4live
Al ben ik niet zo van de Michael Jackson moet ik toegeven dat dit een hele goeie verzamelaar is.

Hendrix4live schreef:
Heb je het dan over de 1e cd of de 2e, aangezien het een regulier album met een bonus verzamel cd erbij? [CD 1 ] En dus niet een verzamelalbum is

avatar van rudiger
Het ziet er wel uit als n verzamelaar .

James Sawyer
Valt tcoh ook wel mee, dat zou alleen komen door de eerste cd. En in '95 wist niemand nog van het bestaan van Earth Song, They Don't Care About Us of Stranger is Moscow. Was gewoon een nieuwe reguliere cd, met een bonus aan oude bekend nummers.

Later zijn er 4 of 5 nummers van History ook hits geworden. Ruim 8 of 9 nummers van deze dubbelaar zouden nooit op een verzamelaar komen. Heb het altijd vreemd gevonden bij dit album dat door 1 extra verzamel cd de mensen gelijk de hele dubbelaar een verzamelaar noemen. Ergens ook wel weer een compliment voor MJ natuurlijk.

Hoe moeilijk kan het nou toch zijn... De eerste cd is een verzamelaar, de tweede is een regulier album.

avatar van Poeha
Precies, dus gewoon de 2e cd hier als album waarderen.
Die 1e cd krijg je op de koop toe.

Stijn_Slayer schreef:
Amen.
Ik snap ook niet waarom dat zo moeilijk is.

avatar van chevy93
Wanneer eindigt CD1 en begint CD2 dan?

Zelf opzoeken misschien?

avatar van UmindC
Zulk soort dingen zijn inderdaad simpel op te zoeken.

Voor deze ene keer dan. CD 2 begint bij Scream. De tracks daarvoor zijn dan ook allemaal oudere nummers.

avatar van Kill_illuminati
chevy93 schreef:
Wanneer eindigt CD1 en begint CD2 dan?

CD2 begint daar waar CD1 eindigt.

avatar van rkdev
Het zal wel niet mogen om ze zoals hieronder op de site te plaatsen, om hiermee de (schijnbare) onduidelijkheid er eindelijk eens uit te krijgen ??

Plaatsen bij verzamelalbums:
HIStory - Past, Present and Future Book I: HIStory begins (= cd1)

Plaatsen bij reguliere albums:
HIStory - Past, Present and Future Book I: HIStory continues (= cd2)

avatar van MJ_DA_MAN
Uiteraard niet, dit is één release.

Disc 1 kan je ook apart kopen

UmindC schreef:
Disc 1 kan je ook apart kopen
Klopt.
Maar disc 2 helaas niet, vandaar de constante verwarring (niet bij mij overigens) of dit nu wel of geen verzamelalbum is.

Half, kan toch?

MJ_DA_MAN schreef:
Half, kan toch?
Kan makkelijk
Kunnen we nu weer terug naar het topic over de kwaliteit van de nummers op CD2 aub ...

rkdev schreef:
Kan makkelijk

Goed plan, de nummers van cd 2 zijn fenomenaal, heel persoonlijk album van Michael is dit, 9 van de 10 nummers hebben een verwijzing naar het onrecht wat hem is aangedaan in '93.

Gelukkig is inmiddels duidelijk dat hem ook daadwerkelijk onrecht is aangedaan en dat de aanklachten vals waren. Dit album laat duidelijk zijn frustraties en verdriet horen. Het nummer 'Money' vind ik om die reden dan ook ijzersterk.

avatar van kingofmusic
mj die na dangerous nog een keer van style wilde veranderen, maar helaas minder gelukt, maar nog steeds een goede album.

avatar van Darkzone
Wat een discussie weer over dit album (en laag waarderen omdat het een verzamelalbum is en ook weer niet blablabla) wat 15,5 jaar geleden is uitgekomen. Je zou toch zeggen dat iedere MJ-fan dit album kent, maar blijkbaar heeft de nieuwste generatie MJ-fans (de download-generatie die niet meer weten wat een cd is ) deze kennis niet en raakt verward.

Volgens mij had het verhaal van dit album te maken met een conflict over het contract met de platenmaatschappij. MJ moest nog 2 albums uitbrengen voor een bepaalde tijd, maar omdat hij een perfectionist is, duurt het releasen van een nieuw album (wat altijd uitmondde in een soort van best-of, aangezien bijna alle tracks op single verschenen (Thriller 7 van de 9, Bad 9 van de 11, Dangerous 9 van de 14)). En dus werden er als het ware 2 albums in 1 uitgebracht: een best of en een totaal nieuw album. Oftewel: HIStory Past (best of-cd), Present (nieuw album) and Future (de toekomstige hits op HIStory).

Ikzelf zie HIStory gewoon als nieuw album (wat het ook is) met als bonus (ook al is het cd 1) een verzamel-cd. En het album is het sterkste album wat hij ooit gemaakt heeft (al hoort Come Together er niet op imo).

avatar van ThePrinceOfPop
Scream: geweldige nummer om een album als deze mee te beginne.

They don't care about us: GEWELDIG, moet ik nog meer zeggen? Denk het niet.

Stranger in moscow: niet het beste nummer van het album, maar ook zeker niet het minste.

This time around: het minste nummer van het album, maar toch nog een lekker nummer.

Earth song: BEAUTIFUL .

D.S: lekker hard met Slash .

Money: een lekkere chill nummer.

Come together: beter dan die van the Beatles.

You are not alone: een mooie gevoelige nummer, prachtig.

Childhood: een mooie fantasy lied.

Tabloid junkie: geweldig, 1 van de beste nummers van het album.

2bad: gewoon...hmm GOED

History: teleurstellend, want het is de naam van het album en dan verwacht je automatisch meer van het nummer. De remix-versie is echt beter . Hiermee bedoel ik niet dat het een slecht nummer is .

Little Susie: mooie nummer, verder kan ik er niet veel over zeggen.

Smile: PRACHTIG, prachtig. Wat een mooie nummer is dit toch.

Conclusie: een hele goede album door een hele goede artiest.

avatar van UmindC
Waarom vind je het allemaal zo goed.

avatar van ThePrinceOfPop
Het zijn echte soort nummers die ik heel goed vind: hard, snel, gevoelig en ga zo maar door.

Nicci
Hard snel en gevoelig? Hoe bedoel je?

avatar van Edwynn
Soms hard, soms snel, soms gevoelig. Als in: van alles wat.

Dat iemand beroerd schrijft, betekent toch niet dat je ook beroerd moet lezen?