Michael Jackson - HIStory (1995)

Alternatieve titel: Past, Present and Future Book I

Pop / Soul
Label: Epic

1. Billie Jean (4:56)
  2. The Way You Make Me Feel (4:59)
  3. Black Or White (4:18)

met L.T.B.

4. Rock with You (3:43)
  5. She's Out of My Life (3:40)
  6. Bad (4:09)
  7. I Just Can't Stop Loving You (4:14)

met Siedah Garrett

8. Man in the Mirror (5:22)
  9. Thriller (6:00)

met Vincent Price

10. Beat It (4:21)
  11. The Girl Is Mine (3:44)

met Paul McCartney

12. Remember the Time (4:02)
  13. Don't Stop 'Til You Get Enough (6:07)
  14. Wanna Be Startin' Somethin' (6:06)
  15. Heal the World (6:24)
  16. Scream (4:38)

met Janet Jackson

17. They Don't Care About Us (4:44)
  18. Stranger in Moscow (5:44)
  19. This Time Around (4:21)

met The Notorious B.I.G.

20. Earth Song (6:46)
  21. D.S. (4:50)
  22. Money (4:42)
  23. Come Together (4:03)
  24. You Are Not Alone (5:45)
  25. Childhood (4:28)
  26. Tabloid Junkie (4:33)
  27. 2 Bad (4:50)

Frostyx
Epische cover

Disc 2 vind'k de beste CD die de man ooit heeft gemaakt

avatar van Devoo
Dit is eigelijk het eerste album waar Earth Song op staat? Of zie ik het hier verkeerd?

avatar van MJ_DA_MAN
Disc 2 is dan ook een compleet nieuwe CD (op Come Together na).

Oké bedankt!

avatar van lennon
Devoo schreef:

Nee dat zie je goed.. 2e disc was destijds een heel nieuw album, 1e disc was toen de 1e best of (van Epic)

Wat wel een leuk detail is; is dat de 1e versie een speciale boodschap voor de NL fans bevat na de laatste song op het best of gedeelte (heeft ie voor meerdere landen gedaan...) en.. They don't care about us is nog niet gecensureerd, (op de versies die volgen is dat wel zo)

avatar van bikkel2
Hoe treurig en triest kan het aflopen met artiesten die eigenlijk hun hele leven ''geleefd'' zijn .
Neem een Elvis Presley , een fenomeen , maar is die man ooit gelukkig geweest ? ondanks alle roem en geld .
Vergelijkbaar is de situatie van Michael Jackson . Uiteindelijk wereldvreemd , een hoop narigheid en een vroege dood sterven .
Een fan ben ik nooit geweest , maar dat de man een ongekend talent bezat kan niemand eigenlijk tegenspreken .
History , een deels greatest hits en deels nieuw werk is een nuttig hebbeding .
Vooral ook omdat het meeste van de nieuwe tracks deugen .
Jackson had een absoluut gehoor . Alles klopt en met name Earth Song , Stranger In Moscow , They Don't Care About Us en You Are Not Alone , doen niet of nauwelijks onder voor vroeger werk .
En dan bedoel ik eigenlijk zijn artistiek beste tijd Eind 70 er en begin 80er jaren (Off The Wall en Thriller .)
Er is veel zorg aan besteed en hij leek weer op de goede weg terug .
Helaas , de golf aan negatieve publiciteit rond zijn vermeende kindermisbruik en de feitelijk toch wat mislukte comeback met het inderdaad niet sterke album Invincible , zal de superster geknakt hebben . Was weer bezig aan een come-back , maar te laat .

Stranger in Moscow is een pareltje.

Ik hoor de laatste dagen steeds dat hij "incidenteel ook wel eens zelf nummers schreef", maar hiermee doen ze hem toch echt te kort.
De beste tracks kwam steeds van zijn eigen hand.

avatar van musicman13
Vind dat disc 1 te weinig classics bevat. Ik mis bijvoorbeeld Will You There.

musicman13 schreef:
Vind dat disc 1 te weinig classics bevat. Ik mis bijvoorbeeld Will You There.

Ers staat heel veel niet op..
Maar will you be there is nu niet bepaald een nummer dat ik mis.

Wat dacht je van Human nature, P.Y.T (hoewel geen single) Working day and night, Off the wall, Dirty Diana, Who is it? Give in to me, Say say say en Smooth criminal ? Als je het toch over klassiekers hebt?

Maar ja, dat past niet allemaal.

avatar van musicman13
Ik vind sowieso een greatest hits nutteloos, als je niet alle singels en bekende nummers op doet.

avatar van Kill_illuminati
The Notorious B.I.G's flow is ongelooflijk op This Time Around en dan ook hoe hij in de gelegenheid wordt gebracht.

Davez
Ook hier wil ik eventjes wat tegengas geven wat betreft Mj succes na "bad" (Zie mijn post bij dangerous)

You are not alone werd de allereerste single die van niets op 1 binnenstromde in the USA. Earth song werd zijn beste verkopende single ooit in de UK (meer dan 1 miljoen singles verkocht)

earth song en they don't care about us zijn overigens MJ's enige nummer 1 hits in Duitsland. dat wil toch wat zeggen denk ik. In Duitsland werden er ook nog eens 1 miljoen singles verkocht. dat geeft dus al een totaal van 2 miljoen in amper 2 landen.

Van de plaat zelf zijn maar lieft 18 miljoen exemplaren verkocht. Dat is een gigantisch aantal voor een dubbelaar.

De media blijft deze platen flops noemen maar dat is toch wel erg kortzichtig

avatar van Jorge-E
He, ik wist niet eens dat Biggie een liedje had met MJ

Jorge-E schreef:
He, ik wist niet eens dat Biggie een liedje had met MJ
Twee zelfs.

avatar van Reint
Haha, het erge aan die hoes is dat dat standbeeld ook echt bestaat.

De mensen die nog steeds aan hem twijfelen zouden eigenlijk Childhood moeten luisteren.

avatar van Kill_illuminati
Hoewel ik veel van de nummers wel goed vind krijg dit maar een 3,5*. Dit omdat ik het tweede schijfje toch wat minder vind en ik op 2 nummers na Micheals ballads niet zo kan hendelen.

avatar van Marty McFly
Reint schreef:
Haha, het erge aan die hoes is dat dat standbeeld ook echt bestaat.

Nog steeds te "bewonderen" op de parkeerplaats van McDonalds in Best.

avatar van rkdev
Marty McFly schreef:

Nog steeds te "bewonderen" op de parkeerplaats van McDonalds in Best.

Vet, dat wist ik niet.

lennon schreef:

Dus als ik het goed begrijp is "They Don't Care About Us" gecensureerd op alle versies van de CD, behalve de eerste versie? Wanneer is het dan een eerste versie? En in hoeverre is er gecensureerd?

avatar van LucM
Dit is het laatste sterke album dat Michael Jackson uitbracht (ik heb het enkel over CD2) met heel wat prima songs als "They Don't Care About Us", "This Time Around", "Stranger in Moscow", "Earth Song" ... Dan had hij mogen stoppen, zijn halfbakken remix-album is overbodig en "Invincible" kan - hoewel niet onaardig - ook niet tippen aan zijn vroeger werk.

avatar van lennon
Devoo schreef:

JEW me sue me (of zoiets) en Kick me KIKE me zijn er uit (die 2 hoofdletter getypte woorden. Je hoort een soort schreeuw ofzo er doorheen.

Volgens mij herken je de 1e persing ook aan het bedankwoordje van MJ aan de NL fans..

lennon schreef:

ja, wat echt helemaal nergens op sloeg om dat te sensureren..
Want hij zegt eigenlijk: "je maakt me voor van alles en nog wat uit". Oa dus voor Kike ("een scheldwoord van Jood").
Daar werden een aantal conservatieve joden boos over.

Is het zelfde als dat hij zou zeggen: "maak me maar uit voor nikker, het doet me toch niks". Ik denk dat vele gekleurde mensen dan niet zouden denken:"hey Michael Jackson gebruikt het N woord", want in deze context heeft hij het juist over anderen die mensen zo benoemen.

Typische hypocriete US of A onzin.

avatar van musician
Officieel ben ik na Dangerous afgehaakt, ben niet meer aan Invincible en History begonnen (deel 1 had ik namelijk al) maar cd 2 van History kan inderdaad aardig zijn, als ik de reacties lees.

Alleen, doet het meer denken aan het oudere werk of is het een regelrechte afgeleide van Dangerous? Ik lees redelijk positieve berichten, maar op dat laatste zit ik niet te wachten.

avatar van MJ_DA_MAN
CD 2 is imo gewoon de beste plaat van Jackson .

avatar van rkdev
musician schreef:

Ik vind dat het album wel z'n eigen sound heeft, net zoals elk album van Michael niet een kopie van een andere plaat is.

De singles (16, 17, 18, 20 en 24) geven wel een goed beeld denk ik. Come Together stamt al uit 1988 (Moonwalker film), 19, 21, 22, 26 en 27 zijn uptempo nummers, de andere wat rustiger.

avatar van ThingMan
Heb vandaag een concert gezien in goede dvd kwaliteit van HIStory. Geen idee waar het was, maar het was super vet.
Deed een aantal nummers van disc 2 zoals Earth Song, Stranger in Moscow, Scream. Echt super vet. Wat een optreden.

Tjerson85
Ik beoordeel alleen disc 2 omdat disc 1 gewoon een verzamelaar is en allemaal goede nummers zijn!
Disc 2 heeft weer een paar prachtige nummers! They Don't Care About Us staat toch wel in mijn Michael Jackson top vijf. Ook Stranger In Moscow, Earth Song zijn mooie nummers.

avatar van kaztor
Hiervan vind ik eigenlijk alleen They Don't Care About Us een echt goede single. Lekkere drive.