Da's nu net mijn punt: het is (m.i.) totaal niet hard; het is gewoon belachelijk in de manier waarop het zijn uiterste best doet om te proberen dat wèl te zijn.
Ik dacht juist dat je het te hard vond..maar dat heb ik dus verkeerd begrepen. Je hebt wel gelijk, want hoewel ik bijvoorbeeld Death Metal (om even maar een genre te noemen) nog steeds wel goed vind, doet het me steeds minder omdat de meest inderdaad niet echt hard klinkt en dus een beetje belaachelijk overkomt. Maar aan de andere kant, volgens mij is Meshuggah juist een van die bands die zichzelf meer als inovatief zien dan hard. Maar ik kan het fout hebben hoor..
Ik beschouw het een beetje als een stijle berg, en op het topje van die berg zit het goed (als in: vette metal). Maar vanaf je een beetje teveel probeert te pushen, kantel je, en rol je dus helemaal van de berg, en trekt het gewoon op niets meer.
Qua stoerheid heb je helemaal gelijk, maar voor hardheid gaat dit niet echt op, aangezien het nou niet zo verschikkelijk hard is.
met al die distortion kunnen ze toch niet anders dan loeihard en stoer zijn?
Zoveel distortion is het nou ook weer niet hoor

Maar qua imago en onderwerpen slaat het inderdaad nog wel eens naar het belachelijke. Wel meer dan eens eigenlijk....
En de constatering is dat de doelgroep van dat soort bands nu eenmaal vaak pubers zijn.
Je ziet anders ook hel wat mensen van 30, en dan heb ik niet alleen over de mensen die in de band zitten.
Weet je, ik vind persoonlijk Bob Marley pakken harder dan het gros van alle metal groepen. Waarom? Omdat die man op 4 lijnen wist te vertellen waar het op slaat, boenk, recht in je face, èn gefundeerd, zonder enige stoerdoenerij, terwijl naar mijn bescheiden mening veel metal groepen absoluut niets zinnigs te vertellen hebben, zelfs verspreid over meerdere albums.
Jup, maar dat heeft inet zozeer met de hardheid van de muziek zelf te maken, maar meer met de directheid en nog belangrijker, de overtuiging. En ik ben met je eens dat er een hele berg met metaltroep is. Neemt niet weg dat er zeker goede releases zijn. Maar metal moet je dan ook niet alleen luisteren om de hardheid of stoerheid, of iedergeval, dat vind ik, omdat er toch een pak hardere dingen dan metal zijn. En toch luister ik graag naar metal, omdat, ja, ik ben gewoon verliefd op geschreeuw en op de energie die er vanaf komt.
Maar da's natuurlijk ook maar mijn mening.
Wees er trots op, als iedereen hetzelfde zou vinden zou een site als deze overbodig woorden en dan zou de planeet maar een eentonige machine worden...