Meshuggah - obZen (2008)

2. Electric Red (5:53)
  3. Bleed (7:24)
  4. Lethargica (5:49)
  5. ObZen (4:26)
  6. This Spiteful Snake (4:54)
  7. Pineal Gland Optics (5:14)
  8. Pravus (5:12)
  9. Dancers to a Discordant System (9:36)

=> markt Maldegem
Liefst nie zo hard slaan tot ge dezelfde geluiden krijgt die op deze muziek lijken! ^^

avatar van kaztor
Blijven er geen armen meer over!

Bleed is ongehoord bruut.

avatar van knoltor
Briljant dit. Ik kan er verder niet veel over zeggen, gewoonweg briljant. Bleeeeed!

avatar van kaztor
Jawel, deze gaat naar de 5!!

Ik weet zo goed als zeker dat dit nu al de beste cd van het jaar is. Had 'm mee in de auto... kolere, wat is dit toch ongehoord bruut!
De produktie is keihard, kaal en kent geen genade. Het eerste nummer Combustion vliegt erin alsof er een kogel het ene oor in en het andere uit gaat. Het gaspedaal wordt op zo'n manier wel heel uitnodigend .
De hele plaat barst letterlijk en figuurlijk weer uit elkaar van de geniale riffs, tempowisselingen en weet ik wat allemaal...
Een atoombom van een plaat!

avatar van THEMARSVOLTA
Zo-direct maar eens goed onderweg op mijn ipod beluisteren, wat ik nu gehoord heb klinkt igg erg lekker!

avatar van kaztor
Het stemgemiddelde is al niet mis...

Heb net bleed gehoord het is net personae non gratae en dan 7 minuen lang. Dit kon wel eens het beste nummer zijn wat ik heb gehood van Meshuggah.

avatar van snarf349
en wat een afsluiter.

avatar van meyer
Direct een 5, wat een machtig album!!!

Ik heb nu twee nummers gehoord op myspace. Maar godallemachtig. Zo hoort metal te zijn. Ingewikkeld, complex, stuwend en loeiend hard. Hulde. nog een maandje.

Lukk0
hoog stemgemiddelde, zelfs bijna net zo hoog als WYWH, dat is toch wel bijzonder
zelf nog niet geluisterd, ga het nog wel even proberen

avatar van Suicidopolis
Ben ik de enige die het artwork nog niet half zo lelijk vind?

De nummers op hun MySpace klinken alvast veelbelovend, kan bijna niet wachten om dit schijfje eens aan m'n CD speler te voeden! (jaja, ik weet het, hij is gelekt, maar kan me niet schelen, ik wacht wel nog effe...) Vooral die Bleed teert weer op een riff waar een mens maar niet genoeg van kan krijgen.

Suicidopolis schreef:
Ben ik de enige die het artwork nog niet half zo lelijk vind?

Nee, hoor. Je moet het even een plaatsje geven.
Zit een beetje in dezelfde hoek als Sepultura's Roots wat dat betreft.

Suicidopolis schreef:
Ben ik de enige die het artwork nog niet half zo lelijk vind?

Nee ik vind het artwork ook mooi. Ik hou wel van dat vage gedoe.

Lukk0
Het artwork is nog niet half zo vaag als het artwork van Lateralus van Tool, dus ik zie het probleem niet zo.

avatar van Exfrozen
Geniaal, bruut en kei en keihard!!
De heerlijke productie zorgt ervoor dat ik er geen genoeg van kan krijgen. Heb hem al zo vaak beluisterd dat ik gerust met 5* kan beginnen

ObZen vanaf 3:03 zegt genoeg....

avatar van THEMARSVOLTA
Idd, kan ik weinig aan toevoegen! "Geniaal, bruut en kei en keihard!!"

Nu alvast 4,5.

avatar van Improve
Improve
Verslavend!

Album van het jaar?
Wat kunnen die mannen toch beuken.

Ik MOET ze gewoon live zien nu

avatar van Jazper
Toen dat laatste album van Tool zou gaan uitkomen, hoorde je van die berichten dat het Meshuggah weleens een inspiratie zou kunnen zijn. Waar ik daar op 10,000 days weinig van terug hoor, hoor ik op deze plaat af en toe wel wat riffjes waarvan ik had kunnen vermoeden dat dat het soort riffjes zou zijn dat Tool richting Meshuggah zou hebben kunnen sturen. Zeker bij het eerste nummer moest ik aan Tool denken. Helaas kwam Tool met een slappe plaat. Maar gelukkig is er dan nu deze Meshuggah die het voor Tool dan maar inhaalt... Overigens onmiskenbaar Meshuggah natuurlijk deze. Ik luister nog even verder.

avatar van gherdt
Kolere! D´r moet wel heel wat werk verzet worden wil dit niet de beste plaat van 2008 worden. Meshuggah in relatief toegankelijke stijl en met oneindig machinaal machtsvertoon. Heb ´m waren even van m´n mp-3 speler gegooid wegens serieus overdosisgevaar. Wat zou ik in hemelsnaam nog meer moeten luisteren als ik dit de hele dag keihard kan aanzetten, nou ja kon het maar de hele dag!

avatar van THEMARSVOLTA
Op metalfan.nl staat een interview met Messhuggah, als ik dat allemaal mag geloven dan zal er een single komen van Bleed.

avatar van Improve
Improve
in Dancers to a Discordant System zit echt een meesterlijk pulserende riff.

avatar van james_cameron
Prima terugkeer naar het geluid dat de band de laatste paar albums was kwijtgeraakt. Er zijn weer goede songs met kop en staart, vol vette riffs en tempowisselingen. Prima warme produktie ook.

avatar van gherdt
Zo he, die hoes is nog een stukje lelijker geworden!

avatar van HammerHead
Ik vind 'm juist een stuk mooier zo.

james_cameron schreef:

Vind het juist wel leuk, de afwisseling tussen 'conceptuele' albums en albums met losstaande nummers. Of ze nou op deze voet zullen verder gaan of weer iets a la Catch 33 of I zullen uitbrengen, mij kan het geen donder schelen. Meshuggah beukt, grooved, rifft, hakt en brult op eenzame hoogte, ver boven de concurrentie uit, wat mij betreft. Bij verreweg de meeste metalbands is er na een album of 4 een soort keerpunt bereikt waarna blijkt dat de koek eigenlijk op is, maar Meshuggah blijft je verbazen en slaat je met elke release knock-out.
Knock-out geslagen worden is niet fijn, maar deze band krijgt van mij de zegen!

Ik vind de cover eigenlijk te gek!

avatar van Maximusic
kaztor schreef:
Ik vind de cover eigenlijk te gek!

Ik vond de cover eerst niet zo mooi maar ik zag net dat de cover nu anders word afgebeeld hier op MuMe als voorheen zo ziet het er wel mooier uit moet ik zeggen, vooral door de compositie. Maar is dit ook zoals die word uitgebracht?

Ook heb ik ergens gelezen dat het niet met Photoshop gemaakt is maar zo gefotografeert, dat maakt het natuurlijk ook weer een stuk indrukwekkender!

avatar van HammerHead
Zojuist gekocht. Het artwork bij mijn release is zoals hierboven maar dan zonder bandnaam en albumtitel. Eromheen zit een slipcase met de ingezoomde versie van de hoes, zgn. omdat het complete artwork "banned" zou zijn.....