MGMT - Oracular Spectacular (2007)

Rock / Electronic
Label: Red Ink

1. Time to Pretend (4:21)
  2. Weekend Wars (4:12)
  3. The Youth (3:48)
  4. Electric Feel (3:49)
  5. Kids (5:02)
  6. 4th Dimensional Transition (3:58)
  7. Pieces of What (2:43)
  8. Of Moons, Birds & Monsters (4:46)
  9. The Handshake (3:39)
  10. Future Reflections (4:00)
  11. Metanoia * (13:49)
  12. Electric Feel [Demo Version] * (3:48)
  13. Electric Feel [Justice Remix] * (5:27)
  14. Kids [Soulwax Remix] * (5:42)
De binnenkort (hoop ik tenminste) te verschijnen Soulwax-remix van Kids is echt heeeerlijk.

avatar van Collect Call
Goede artiesten. Muziek klinkt ook erg goed, met opvallende teksten.

avatar van Nicolage Rico
De eerste vijf nummers zijn goed, vrolijk en lekker. Maar daarna wordt het steeds minder en word ik al snel afgeleid.

Ruime 3* dan maar.

Ollie
Heerlijke remix is dat van Soulwax, heb m al aantal keren langs horen komen in de set van Erol en 2 Many Dj's zelf, fenominaal! Vind het orgineel eigenlijk ook wel zoet klinken, wat vind jij er zo slecht aan dan Herman?

Ollie
Overigens ben ik helemaal in love met deze plaat zet m zowat om de 4 dagen op, geweldig!

ik ook. in love met mgmt..

avatar van KidChino8
Vooruit al uitverkocht?

Ollie schreef:

Ik vind die single echt fantastisch, één van de singles van het jaar wat mij betreft. En Kids is ook tof en zo nog een paar, maar het hele album vind ik een beetje veel van het goede.

Kids is inderdaad een geweldig nummer. Ik ben benieuwd of die nog een rol van betekenis in de Nederlandse top 40 gaat spelen. Electric Feel kom ik af en toe wel tegen op TV maar lijkt geen hit te gaan worden.

Electric Feel wordt zo ongeveer stuk gedraaid op de radio anders... Een van de meest gedraaide nummers van het jaar in de ether. TV kijk ik niet (meer), dus dat zou ik niet weten...

Remix van soulwax van Kids is (zoals al eerder genoemd) echt fenomenaal. Behoort tot de beste remixes die ik ken

avatar van yeahyeahyeah
Freekje schreef:

Is ie nou onderhand al eens gelekt?

avatar van Peter88
Inmiddels is deze plaat bij mij ook aangeslagen. Wat een lekkere klinkende goede plaat is dit. Met als hoogtepunten Electric Feel, Weekend Wars en Kids (wat mij betreft de volgende single).

yeahyeahyeah schreef:
Is ie nou onderhand al eens gelekt?

Nee. Er circuleren alleen wat liveversies.

Deze maar weer 's in de herkansing gedaan:

Time to Pretend is een aardige binnenkomer.

Weekend Wars is door de piepstem (die me erg aan de grappigere nummers van Ween doet denken) eigenlijk niet om aan te horen en ook The Youth heeft niet veel om het lijf. Behoorlijk matige nummers, als je het mij vraagt.

Electric Feel en Kids zijn daarentegen weer erg goed. De eerste heb ik nu al honderden keren op de radio gehoord en kan nog steeds niet stuk. Fantastisch nummer. Kids is zo mogelijk nog beter, zelfs één van de beste nummers die ik dit jaar heb gehoord. Ik zag ergens de term "heroisch" langs komen en daar kan ik me wel in vinden. 24 karaats pop-euforie.

Daarna zakt het album in als een kaartenhuis. 4th Dimension Transition is wel aardig, maar een nummer als zovelen. Pieces of What is een treurige 60s toestand en na Weekend Wars het tweede dieptepunt van de plaat. Niet om aan te horen.

Of Moon, Birds & Monsters is gelukkig weer wat beter. Een soort mini-epos waarin de orchestrale productie van David Fridmann het best uit de verf komt. Een aardig nummer dat ik nog wel 's zal draaien. Met The Handshake wordt de lijn naar boven verder doorgezet. Dit nummer bevalt me best goed en is eigenlijk mijn derde hoogtepuntje. Het heeft wel een fijne 70s flower power vibe.

Het laatste nummer weet me helaas weer helemaal niet te raken...

Voor de 2 geweldige nummers en 3 wel aardige doe ik er toch een half puntje bij, jammer van de rest.

Lost Highway
Jammer, maar als het niet pakt is er weinig aan te doen. Ik vind Weekend Wars en The Youth wel heerlijke nummers, ze dragen een bijzondere zomerse vibe en verlangen naar vrijheid met zich mee. Ik vind dit best originele muziek.

Klopt, alhoewel het me lang niet altijd weet te raken, heeft het vaak wel iets eigens.

UnknownPleasure
Lost Highway schreef:

Dat vind ik ook de 2 beste nummers , Kids en Electric Feel doen me eerder weinig

Voor mij kunnen eigenlijk de gehele nummers 1 t/m 5 niet vaak genoeg worden geluisterd. Stuk voor stuk knallers. Electric Feel blijft inderdaad genieten. De thema's zomer en vrijheid komen bij mij ook steevast naar boven. Ik heb alleen niet zoveel met de laatste twee nummers. Track 6 vind ik ook een beetje saai.

Hoewel ik het gehele album als 4* waardeer luister ik tegenwoordig eigenlijk alleen nog tracks 1 t/m 5 en 8. Het gehele album zet ik niet vaak meer op.

Hoe fantastisch is Metanoia? Ik hoop dat ze dat live gaan spelen..

Lost Highway schreef:
ze dragen een bijzondere zomerse vibe en verlangen naar vrijheid met zich mee..

en dat is de reden waarom het net wel raakt.

Herman, zeker ns Metanoia beluisteren, 13 minuten!

Nooit van gehoord. Ik dacht toch dat ik zo'n beetje al het obscure materiaal op m'n harde schijf had staan van deze gasten eens even opzoeken.

Dit is echt zo'n album dat over een jaar of 10 pas als meesterwerk wordt beoordeeld.

Mayne
Meesterwerk...?

avatar van sander.
Meesterwerk heb ik mijn twijfels over. Misschien wordt dit plaatje zelfs heel snel vergeten, daar kun je niets over zeggen. Momenteel vind ik het een prima verzameling indie/pop liedjes met de nodige electronische invloeden. Mijn favoriet op dat gebied blijft echter The Tough Alliance, maar dit is altijd leuk om te luisteren.

avatar van yeahyeahyeah
Freekje schreef:

Hij is gelekt! Eindelijk!

Serieus?? Geen radiorip? Werd hoog tijd!

avatar van KidChino8
inderdaad super remix.

Ik ben ook tot het besluit gekomen dat het tweede deel van deze plaat zwaar wordt overschat