MGMT - Oracular Spectacular (2007)

Rock / Electronic
Label: Red Ink

1. Time to Pretend (4:21)
  2. Weekend Wars (4:12)
  3. The Youth (3:48)
  4. Electric Feel (3:49)
  5. Kids (5:02)
  6. 4th Dimensional Transition (3:58)
  7. Pieces of What (2:43)
  8. Of Moons, Birds & Monsters (4:46)
  9. The Handshake (3:39)
  10. Future Reflections (4:00)
  11. Metanoia * (13:49)
  12. Electric Feel [Demo Version] * (3:48)
  13. Electric Feel [Justice Remix] * (5:27)
  14. Kids [Soulwax Remix] * (5:42)
avatar van mathijs1982
Ik vond ze op Lowlands redelijk spelen. Ze speelden het album in chronologische volgorde af. Mijn aandacht verslapte aan het einde van het album dat ik echt niet te pruimen vind. Die nummers zijn zo van de hak op de tak. Ik kan daar echt niks van maken. Wel vond ik het geluid op LL in het begin erg schel klinken. Hadden meer mensen dit?

avatar van samslam
Live mag er zeker nog wat aan de nummers gewerkt worden, alleen electric feel evenaarde het niveau van de plaat (en laat dat nu nét het zwakste nummer van de plaat zijn).

Deze plaat is zonder enige concurrentie het sterkste dat ik al heb gehoord dit jaar, en zo ongelofelijk hip, abnormaal.

UnknownPleasure
Hmmm ...

De singeltjes vind ik niet zoveel aan , behalve Time to pretend..

De rest vind ik toch best wel goed, er volgt nog een stem..

Kids is een fenomeen. Als dat geen immense hit wordt ken ik er niets van. Tenzij ze het niet als single uitbrengen.

avatar van yeahyeahyeah
Lastig om hiervoor een cijfer te geven. Time to Pretend is één van mijn favoriete singles van dit jaar, zeker qua lyrics. Ook Kids mag ik graag horen. Dit wordt ongetwijfeld de derde single, inclusief de hier en daar al gedraaide Soulwax Nite Version die hoog op mijn pindakaaswenslijst staat. En dan is er nog Electric Feel, zeker niet onaardig, maar dan wel graag in de Justice-remix.
Helaas is de rest van het album nauwelijks om door te komen. Ik blijf voor het totaalcijfer dus maar in het midden zitten: een 3.

Dan doe je toch weinig moeite hoor. 't Is niet dat het moeilijke muziek is.

avatar van yeahyeahyeah
Moeilijk, nou nee, maar om nou te zeggen dat ik de tweede helft van het album voor mijn plezier luister... ik hou het lekker bij de singles

Het is gewoon een singlesband, zoals met wel meer dingen in dit genre. Niets mis mee hoor.

Niet mijn band dit, Kan er echt niet lang naar luisteren, weet me nergens te pakken.

Jensi
Tot nu toe de singeltjes beluisterd(Elektric Feel,Time to Pretend) en moet zeggen het klinkt goed.
Lekkere feel-good music met een elektronisch tintje.

De rest van het album niet beluisterd dus stem volgt later.

mml
herman schreef:

het is niet omdat je een popband bent met sterke singles dat je ze een singlesband moet noemen.

The Smiths noem je toch ook geen singlesband? (en voor ik bakken kritiek over ik heen krijg: ik vergelijk The Smiths niet met MGMT)

Mayne
The Smiths' overige werk is ook vele malen beter dan liedjes als "Weekend Wars" of "Pieces of What".

En je vergelijkt zeer zeker The Smiths met MGMT. Niet te ontkennen.

mml
het gaat over een popband niet over de liedjes op zich

want ik hoor weinig tot geen smiths in MGMT

Mayne
Ik ook niet, vandaar dat ik het een vreemde vergelijking vind. Er zijn zoveel popbands.

Wel als de rest van je output een stukje minder is. Ik weet dat dit compleet stukgedraaid wordt door de radio en dat dit een hoop extra aandacht oplevert voor dit album, maar voor mij blijft het een matige plaat...

Ik vind nummers als The Youth, Weekend Wars en Pieces of What stuk voor stuk erg goed. Zeker niet zo goed als de singles, maar daar zijn het toch ook een beetje de singles voor. Het is toch logisch dat je de beste nummers kiest om als singles uit te brengen? Dan zullen de andere nummers o.h.a. toch wat minder zijn.

Nou, meestal kiest de platenmaatschappij de singles hoor. Bij veel bands zijn het ook niet per se de beste nummers, eerder de nummers die het meest 'radio-geschikt' zijn.

avatar van KOOJI
Tot en met Kids vind ik het altijd wel leuk om te luisteren, daarna heb ik zin in iets anders. Zo nu en dan leuk om te luisteren, te vaak en het gaat vervelen denk ik.

herman schreef:

Wat ik eigenlijk bedoel is, dat het toch het meest logisch is wanneer een band (lees: platenmaatschappij) zijn beste nummers kiest om als singles uit te brengen, dus dat het eerder vreemd is dat, dat niet altijd gebeurt.

Mayne
Singles hoeven niet altijd het beste nummer te zijn, vaak is dat juist niet het geval. Behalve bij singlebandjes als MGMT.

Jensi
Aan de ene kant heeft het album goede nummers die je gelijk pakken(Time to Pretend,Kids,The Youth,Weekend Wars) en nummers die mij niks doen.

Over het algemeen klinkt het iig goed maar hoger dan een 3.5 kom tot nu toe niet.
Zoals KOOJI zei:te vaak en het gaat vervelen.

herman schreef:

Nee, verdorie, MGMT is toch wel meer waard zeker..Luister eens naar of moons and birds.

Mayne schreef:

En je vergelijkt zeer zeker The Smiths met MGMT. Niet te ontkennen.

En nu vergelijk jij ze ook..Stop ns met onzinnige vergelijkingen te maken. MGMT is cool, het heeft zo'n lekker vredig, hippiesfeertje zelf:-) Enfin, positieve energie maakt het zeker los. En Weekend Wars en Pieces Of What kunnen dan simpele popsongs zijn, het zijn verdorie goeie! Zo catchy..en nee catchy hoeft niet altijd een negatief opgenomen worden.

En Weekend Wars zou dan minder zijn,want het is geen single zeker? Dat zou een fantastische single zijn, maar laat het maar geen worden. Ik vind het niet leuk dat jan met de pet het ook kent dan:-)
Samen met Sigur Ros is dit voor mij 1 van de beste van het jaar. Uiteraard totaal niet te vergelijken. Maar hoeveel keer ik dit plaatje dit jaar al afgespeeld heb, dat is niet te tellen man. Ik moet wel zeggen dat er een drietal nummers zijn die me minder zeggen.

Als je het lukt om een aantal goede singles te maken, dan kun je wel zeggen dat je een waardig product hebt af geleverd. Het debut album van Stone Roses bijvoorbeeld vind ik geweldig, al staan ook daar een aantal mindere nummers op. Zo ook bij dEUS.

Off topic berichten verwijderd.

Misschien dat ik deze plaat weer in de herkansing doe, trouwens. Heb ze nu toch zeker 100 keer op de radio gehoord en het verveelt nog steeds niet. Toch wel een goed teken.

Hehe, die moderators doen hier hun werk. Zo off topic ging dat niet meneer Herman..
Niets dat me meer stoort in muziekdiscussies dan uit de hoogte doen zoals Mayne dat deed..Daar moet ik dan wel op reageren.

MGMT!
dit wordt echt een naam om te onthouden hoor.
wat een album!
laten we eens alle nummers overlopen,

time to pretend

een prachtig nummer om deze plaat te openen, met het tudududuedueduetue dat ongelooflijk blijft hangen. samen met kids mijn lievelingsnummer van deze plaat

weekend wars

vind ik iets minder dan time to pretend maar voor dit album wil iets minder ongelooflijk goed ipv buitenaards zeggen.

the youth

prachtig nummer, mooie lyrics en ook een refrein dat een hele dag in je hoofd kan blijven hangen, en voor zo een liedjes heb ik daar geen enkel probleem mee!

electric feel

vind ik het vrolijkste nummer van de plaat, en tevens mijn vaste meezinger in de douche

kids

samen met time to pretend mijn lievelingsnummer van de plaat, wat al iets ongelooflijks wil zeggen, vanaf de eerste keer dat ik de cd hoorde vond ik dit al het beste liedje, en ook na een paar maal luisteren is dit zo gebleven

4th dimensional transition

een speciaal nummer, de eerste keer dat ik het hoorde vond ik het minder,maar na een paar maal luisteren vond ik het net zoals de rest van de cd super.

pieces of what

klinkt wat als oasis, maar zeg nu zelf was oasis ook geen geweldige groep?

of moons,birds and monsters

in dit nummer vind ik de tussenstukjes minder, in mgmt termen dan (nog 100 keer beter dan de meeste andere groepen dus) het refrein maakt dit grootendeels goed

the handshake

een rustig moment in de cd, echt een luisterliedje en minder een meezinger.

future reflections

nogmaals geweldig, de perfecte afsluiter dan ook voor deze cd die bijna perfect is , daarom deze 4,5

bikkel
Ik zag ze voorbij komen bij de Lowlands uitzendingen op Tv.
Eigenzinnig bandje met een lekkere 70's feel.
Spacey, Pschydelisch en een eetlepel Prog.
Ik vond dat ze wel indruk maakten.
Enige minpuntje vind ik de zang.(beetje zeurderig, althans live)
Ik ga de plaat zeker beluisteren.

tiemenve schreef:
tudududuedueduetue

Amen brother. heerlijk deuntje waar ook ik geen genoeg van kan krijgen.

Hier nog een. Niet specifiek dit nummer, maar MGMT is wel een goede band voor onder de douche!