Coldplay - Parachutes (2000)

Label: Parlophone

5. Yellow (4:29)
  6. Trouble (4:31)
  7. Parachutes (0:46)
  8. High Speed (4:14)
  9. We Never Change (4:09)
  10. Everything's Not Lost / Life Is for Living (7:15)
  11. Careful Where You Stand * (4:45)
  12. For You * (5:42)
  13. Yellow [Acoustic Version from Jo Whiley's Lunchtime Social] * (4:16)
  14. See You Soon * (2:48)
Soms betrap ik mijzelf op de gedachte dat ik blij zou zijn geweest als de band was neergestort met het vliegtuig, op de weg terug naar Engeland, na het laatste tourconcert van deze plaat.

Dit zou namelijk betekenen dat ze de magie niet konden verpesten. Het zou de band doen staan naast radiohead. (wel een trapje lager)

mathieudc
Sorry maar zo'n post vind ik wel belachelijk. Akkoord, stoppen op het hoogtepunt geeft een band inderdaad extra magie.

Maar ten eerste vind ik dit niet hun hoogtepunt, ten tweede hebben ze hierna nog meerdere zeer mooie albums uitgebracht, ten derde hebben ze nog steeds plezier in wat ze doen (het optreden van gisteren was daar getuige van), ten vierde: het geld? 54 EUR voor een optreden is toch niet zoveel voor een band als Coldplay, zeker wetende dat een optreden in het Sportpaleis na goed 30 minuten is uitverkocht en ten vijde zijn ze met 'Viva La Vida' duidelijk een andere weg ingeslagen.

Laat Coldplay maar doen. Ze hebben al zeer goed werk gemaakt en ik vind dat ze dat nog steeds doen. Hoe meer goed werk ze afleveren hoe blijer ik ben. Van mij mág een band stoppen op z'n hoogtepunt, maar dat hoeft voor mij zéker niet. En vooral niet na amper één album! Die eerste zin, ongelofelijk!

avatar van R-Know
Ik heb de plaat gekocht in de periode dat alleen KinkFM dit draaide. in den beginne dus. Heel lekker, in het begin. Maar die stem is mij na verloop van tijd meer dan tegen gaan staan. Wat een ze*k geluid vind ik dit nu. Een nieuwe zanger zou wonderen doen.

Helaas zijn ze gegrepen door het grote geld.

Wat een flauwekul. Slechte avond gehad gisteren. Dit heeft toch echt niks met muziekbeoordeling of zoiets te maken.

Kadafi
Ad Brouwers schreef:

Daar sluit ik me bij aan.

Beste meneer Brouwers,

Wel degelijk heeft dit iets met muziekbeoordeling te maken. Deze plaat betekent veel voor mij. En aangezien ze bij elke nieuwe plaat zijn gekelderd in mijn waardering, doet dat helaas ook af aan mijn liefde voor de eerste.

mathieudc
Ok, tot daar. Maar zo'n uitspraak is totaal ongepast! En als deze plaat je zoveel doet, wees Coldplay dan dankbaar dat ze ons deze plaat geschonken hebben!

Zoals deze plaat u pleziert, plezieren hun volgende albums vele anderen, dat is nu eenmaal muziek!

Wat nou ongepast? Ze zijn toch niet dood?

En anderen interesseren me in mijn mening geen snars.

stuart
De eerste, de beste (mooiste).

Beste meneer Brouwers,

Beste ErnstD, dat die plaat heel veel voor jou betekend , daar ben ik heel blij om, maar de gedachtenkronkels die daarna uit jouw brein komen sijpelen vind ik toch een beetje eng. Ik hoop bij deze, dat wat met cd's en jouw liefde voor die muziek, niet geld voor de echte liefde. Namelijk dat de eerste "Het" was en de rest daarna alleen tegenvallers zijn. Neen ErnstD ik blijf jouw gedachte een "beetje"vreemd" vinden

Jackson07
Heb de cd nu 1x geluisterd, vandaar de 3,5 stem. Misschien gaat hij wel omhoog na vaker luisteren, Vooral het nummer don't panic is erg mooi aleen duurt veeeeeeeeel te kort. 2 minuut 17?? Waarom?? Echt jammer!! Maar goed, de hele cd luistert lekker weg. Nog wat vaker luisteren

stuart
Jackson07 schreef:

Don' t Panic duurt inderdaad wat kort; als er iets meer aan het nummer was ' gewerkt' , had het misschien wat langer kunnen duren, zonder de sfeer/het karakter te verliezen.

Jackson07
Jackson07 schreef:
Ik quote even mijzelf, het cijfer gaat toch een punt omlaag, het is niet helemaal mijn music, het album Viva La Vida ligt mij beter.

avatar van misorabi
Buiten Spies en Don't Panic vind ik er eigenlijk maar weinig aan. (maar die twee nummers vind ik vind ik wel dan echt goed)

avatar van Anne Maaike
Naar mijn mening het beste album van Coldplay. Stuk voor stuk erg goede nummers. De mooiste nummers vind ik Yellow, Trouble en Don't Panic.

de minste van allemaal toch nog een 5 waard:p
Vooral trouble en yellow zo mooi

avatar van freddze
Berichten verplaatst naar De Site > Gebruikers > Stemgedrag

Geen idee hoe het komt maar sinds een paar weken heb ik een Coldplay periode...Parachutes had ik allang op de kast liggen maar nooit echt tijd gehad om te luisteren. Spies vind ik een prachtig nummer. Evenals Yellow, de rest doet me minder.

Helaas zijn ze gegrepen door het grote geld.

Na goed, is misschien wat extreem, maar symbolisch gezien kan ik het er wel mee eens zijn. Deze plaat sluit ik in mijn hart, maar ik kan me zelf helaas geen coldplay fan 'meer' noemen. Daarvoor is bij mij te veel kwaad bloed gezet. Waren ze neergestort, dan was coldplay een soort mythe voor me geworden. Zeg maar: Dan was ik wel fan geweest.

Of ja, niet verkeerd interpreteren, van mij mocht het hier bij blijven.

avatar van musician
helenmirren schreef:

Sluit mij helemaal bij Helen aan.
Ik heb ook alles van Coldplay, je wilt toch ook geld steken in wat nieuwer werk, van nieuwere artiesten.

Omdat ik de cd hier punten wilde geven en een beoordeling maar weer eens twee keer achter elkaar gedaaid. De hernieuwde kennismaking, ik had de cd al niet zo heel erg vaak gedraaid, viel niet echt mee.

Met name het eerste gedeelte (Yellow gaat dan nog) is buitengewoon traag en zelfs slaapverwekkend, het spijt mij alle fans te moeten teleurstellen.

Ik begrijp, dat je de 11e plaats in onze MuMe lijst aller tijden hier niet ter discussie mag stellen maar ik vind het een beetje over het paard getild.

musician schreef:

Sluit mij helemaal bij Helen aan.

Wat zijn we het toch eens. Parachutes is wat mij betreft niet bovengemiddeld. De populariteit van Coldplay zal hebben bijgedragen aan de hoge notering.

Begrijp ook niet helemaal waarom Achtung Baby van U2 en de Artic Monkeys in de top 20 staan. Over smaak valt niet te twisten (al denk ik soms van wel dat zijn op zijn hoogst ook niet meer dan aardige albums.

avatar van LDeVries
ik vindt dit het beste album van coldplay met goede nummers.

Blijf dit toch ook de beste van Coldplay vinden. Hierna vind ik het eigenlijk steeds een stukje minder (en gladder) geworden. Wat moet een band als Coldplay nou bijvoorbeeld met Jay-Z (behalve een commercieel hitje willen scoren)?

avatar van Darkzone
Don't Panic en Trouble zijn GENIALE nummers, maar de rest is leuk, mooi, maar om nu te zeggen top... dat gaat te ver.
Maar heb het album dan ook pas 1x beluisterd

Helaas zijn ze gegrepen door het grote geld.

Het gaat te ver wat je zegt maar ergens heb je wel gelijk...het word steeds minder. met viva la vida als voorlopig dieptepunt.

avatar van Smiechtel
Ik vind dit album op geen manier geniaal ... ik vind het mooi en is voor mij ook nostalgisch. Perfecte achtergrondplaat sowieso.

Maarten||
Dit vind ik het beste album van Coldplay Het heeft me enkele keren goed kunnen raken. Een dikke 4.

Goed debuut van deze britpopgroep maar zwaar overschat in zijn waardering, die elk album later beter zou worden en in 2008 zijn hoogtepunt zou bereiken. En ver nu als volwassen popgroep flink aan de weg timmert. En hopelijk nog "years to come". Viva!!!

avatar van Smiechtel
Ze gaan stoppen.

En dit album blaast Viva la Vida makkelijk weg, al zeg ik het zelf. Waar Viva gewoon een leuk album is is dit hét beste achtergrondalbum allertijden. Zeer intiem en sfeervol.

Smiechtel schreef:
Ze gaan stoppen.
Chris Martin heeft de pers al verschillende keren op het verkeerde been gezegd. Toegegeven, het is een rare vogel, maar eind volgend jaar komt er weer een nieuwe Coldplay album. Je moet de pers en zeker de SPITS niet altijd geloven.