eazyfan schreef:
Ik ga er denk ik jammer genoeg momenteel geen gewoonte van maken om Jazz te luisteren
Als je het zelf al jammer vind ...waarom niet?
, (miss binnen 50 jaar als mijn pensioen begint), dan zal dit altijd een waardevolle herrinering zijn en blijven
Ik voel me ineens heeeel oud
, ik zat eerst te twijfelen tussen 4* of 4,5*, maar ik ga eerder voor de 4,5* omdat ik hier die trompet gewoon super vind, ik heb al veel trompetten gehoort in hiphopbeats maar deze hier blijft tot nu toe me favo
Dit is Miles Davis, en het album is Kind Of Blue. Lijkt me niet meer dan logisch dat het je 'favo trompet' is..en mischien ook altijd zal blijven. Hoe bevalt de saxofoon op dit album ? (Coltrane en "Cannonbal" Adderley) en het pianospel ? (BIll Evans) zij hebben zelf ook albums uitgebracht en zijn ook hoog in "de lijstjes" te vinden.
en dat heeft toch de doorslag gegeven voor de 4,5*. Aan de andere kant vind ik dit toch best moeilijk omte beoordelen, zijn 5 prachtige ook best lange instrumentele liedjes maar dat gevoel dat ik erbij krijg is gewoon prachtig. (En daarvoor zou ik zelfs 5* zien zitten).

Ik zou niet wachten tot je pensioen...
Ik zou beginnen met wat jazzverzamelalbums om te kijken welke jazzstijl je het beste bevalt.