Elbow - The Seldom Seen Kid (2008)

Rock / Pop
Label: Polydor

1. Starlings (5:20)
  2. The Bones of You (4:49)
  3. Mirrorball (5:50)
  4. Grounds for Divorce (3:39)
  5. An Audience with the Pope (4:28)
  6. Weather to Fly (4:29)
  7. The Loneliness of a Tower Crane Driver (5:15)
  8. The Fix (4:27)

met Richard Hawley

9. Some Riot (5:23)
  10. One Day Like This (6:50)
  11. Friend of Ours (4:49)
  12. We're Away * (1:59)
  13. Hotel Istanbul * (7:14)
  14. Lullaby * (3:13)
avatar van mkrake
herman schreef:

Hoe dan ook, ik ben wel benieuwd geworden naar deze plaat. Een paar jaar geleden vond ik Elbow maar een vervelende z**kband, maar ik zag laatst 9 Songs waarin ze optreden en dat maakte best indruk. En dan ook nog het gemiddelde hier... Hij is zeker niet al midprice ergens?

Vind het nog steeds een z**kband, al meerdere malen deze plaat geprobeert maar kom er niet doorheen. Gemiddelde vind ik ook wel heel hoog hier..

En de cd wordt ook al goedkoop aangeboden hoor...
Elbow-Seldom seen kid

avatar van Ceasar
Eén van onze mede-forummers biedt hem ook aan voor een schappelijke prijs: http://www.cdvriend.nl/website/index.php

avatar van Twinpeaks
OEF! Gezien mijn top 10 ben ik niet snel iemand die iets "nieuws" snel toelaat daar,maar dit is toch wel een uitzonderlijk geval.Wat een prachtige plaat en wat zijn alle nummers raak.Dit is me in lange tijd niet overkomen ,dat werkelijk ieder nummer van een constant niveau is.Ik kende Elbow al van een aantal jaren terug toen Mart Smeets dit draaide voor zijn radio programma For the Record,maar kennelijk was ik toen nog niet klaar voor de toen in mijn ogen loodzware thema's.Nu ik ouder (en wijzer proest) ben geworden valt alles op zijn plek en kan Elbow onder het vakje gewonnen zieltjes mijn naam met hoofdletters zetten.Wat kan muziek toch mooi zijn!

avatar van Twinpeaks
En gewoon door overrompeling vergeten een stem uit te brengen.

Voila hier zijn ze dan: 5 dikke sterren voor dit meesterwerk.

avatar van Kos
Kos
Album dat toch wel grows on you.

Ik vind terecht dat het album hoog scoort hier. Een blijver!

avatar van T.A.
Grounds Of Divorce zit in de nieuwe film van de Coen Brothers:
Burn After Reading

avatar van Arrie
Huppa, m'n top 10 in!

Zwaar onder de indruk van dit meesterwerk. 5 sterren ten volle verdiend, en voorlopig voor mij DE plaat van het jaar.
Binnen 3 weken ga ik even kijken wat dit live gaat geven in de AB te Brussel.

avatar van Smiechtel
Ben hem op dit moment voor het eerst aan het luisteren, en WOW. Dit had ik niet verwacht. Tot aan nummers zes is het in ieder geval grote klasse

avatar van Janhero
Prachtig album. Blijf hem maar draaien. Heeft soms trekjes van Eels. Voor mij een vette 4*

Jensi
Smiechtel schreef:

Zelfde bij mij. Ben hem nu voor het eerst aan het luisteren en het bevalt me zeker. Bones of You moest ik even een paar keer herhalen,wat een heerlijk nummer!

Ben benieuwd naar je eindoordeel, Jensi!!!

Jensi
Heb hem nu 2 dagen achter elkaar non-stop gedraaid en moet zeggen:het is een prachtalbum!. Betrapte mezelf dat ik helemaal mee zat te neurien met de zang of sommige nummers gewoon even meerdere keren achter mekaar wou horen.
Vooral de zang bevalt me erg goed. The Fix,Weather to Fly en An Audience with The Pope,een voor een topnummers!

Dit is de eerste plaat wat ik van deze jongens ken,maar als de rest van hun platen minstens zo goed zijn,moet ik die zeker gaan proberen.
Het is voor mij nu nog wel te vroeg om een 4,5/5 te geven,maar ik weet iig al dat deze in mijn top 10 van 2008 komt.

*gaat weer The Bones of You keihard opzetten*

UnknownPleasure
Smiechtel schreef:

Dan kan ik je zeggen dat ik het nummer daarna zelfs het beste vind tot nu toe

Heb m nu zo'n 4 keer beluisterd, en de laatste heeft me verbaast achtergelaten... Klinkt zeer goed!

Deze is kandidaat voor mijn top 10 van '08 En Hoe het er nu naar uitziet scoort hij daarin heel hoog ( natuurlijk na meerdere luisterbeurten.)

Na alle lofzang vind ik het nu een goed moment om mijn mening bij te stellen. Dit is geen album wat ik erg vaak kan horen. Ik vind hem eigenlijk ook al niet meer zo bijzonder als een tijdje terug. Waar dat precies in zit kan ik eigenlijk ook niet zeggen. Maar ik voel nauwelijks nog de behoefte om hem te luisteren de laatste tijd.

avatar van Nicolage Rico
Best een goed album. "One Day Like This" vind ik echt een weergaloos mooi nummer, vooral het eerste gedeelte. Daarnaast is dit album als geheel beter dan zijn voorganger.

3,5 * met kleine groeikansen.

UnknownPleasure
Nicolage Rico schreef:
Best een goed album. "One Day Like This" vind ik echt een weergaloos mooi nummer..

Dat vind ik nou net de minste van het album

Na nog een paar luisterbeurten wordt mijn 1e oordeel tussen de 4 en de 4.5 ( Let op , kan zeker nog bijgeschaafd worden )

avatar van Janhero
Voor mij is "Starling" een geweldig nummer. Moest ik nog even kwijt.

Berichten over de beste instapplaat verplaatst naar Elbow

avatar van tinus,@
Dit is mijn eerste keer dat ik met elbow in aanraking ben gekomen.
Ik ben erg onder de indruk, wat een prachtige sound en wat een mooie stem.

avatar van cddrive
Gisteren (vrijdag 30-10) in Maastricht gekocht en op de terugweg naar Eindhoven in de auto in zijn geheel beluisterd; vol verwachting...toch enigszins teleurgesteld. De stem doet denken aan Peter Gabriel; de muziek warempel ietwat aan de vroegere Genesis. Ik weet t nog niet met deze cd...voorlopig een 3.

avatar van Boris1
cddrive schreef:

Misschien niet in de auto draaien, maar ja, met zo'n nickname wordt dat lastig.....

avatar van joyce19791
Een collega van me nam dit album vandaag mee naar kantoor. Het volume mag daar (heelaas) nooit hoog, dus erg goed heb ik het niet kunnen horen, maar wat ik er van hoorde deed me denken aan Eels, is dat gek?

avatar van lazarrus
joyce19791 schreef:

Er zijn zeker gelijkenissen!
De genialiteit hebben ze alleszins al gemeenschappelijk!

joyce19791 schreef:
Aan EELS? Bij welke nummers dan? Eerder heeft iemand Peter Gabriel genoemd en daar kon ik inkomen. Dat vroeg ik in de winkel zelf ook toen hij daar aanstond, maar EELS.

avatar van joyce19791
Ad Brouwers schreef:

Vandaag lag de cd nog steeds op kantoor en van mijn collega mocht ik hem mee naar huis nemen. Ik ga hem vanavond nog eens goed beluisteren. Eens zien of ik dan nog steeds aan Eels denk.

avatar van LittleBox
Ad Brouwers schreef:

Hmm, ik zie die link ook niet echt. Zeker deze plaat is niet zo zwaarmoedig als Eels kan zijn. Misschien hier en daar een nummer op Cast of Thousands maar dan niet qua muziek, wel qua symboliek.

avatar van blur8
De kwaliteit en muzikaliteit druipt af van elke noot, en toch lukt het niet om laaiend enthousiast te zijn. Dat komt toch door de al eerder gememoreerde zwaarmoedigheid, die doorklinkt in de meeste songs, als een donker, geblendeerd huis.
De beste vergelijkiing maak ik met The Last Shadow Puppets van Alex Turner. Ook donker aangezette popmuziek. maar daar gloort in iedergeval muzikaal hoop, dwars door de tekstuele harde levenslessen heen. Bij Elbow is het omgekeerd. positieve teksten met te sombere tonen.

avatar van BenZet
Omdat ik dit album nou al zoveel tegen ben gekomen, wilde ik toch maar eens luisteren. Maar nee, helaas, ik kom er niet doorheen. Het is niet mijn ding. Maargoed, je kan niet alles leuk vinden