Elbow - The Seldom Seen Kid (2008)

Rock / Pop
Label: Polydor

1. Starlings (5:20)
  2. The Bones of You (4:49)
  3. Mirrorball (5:50)
  4. Grounds for Divorce (3:39)
  5. An Audience with the Pope (4:28)
  6. Weather to Fly (4:29)
  7. The Loneliness of a Tower Crane Driver (5:15)
  8. The Fix (4:27)

met Richard Hawley

9. Some Riot (5:23)
  10. One Day Like This (6:50)
  11. Friend of Ours (4:49)
  12. We're Away * (1:59)
  13. Hotel Istanbul * (7:14)
  14. Lullaby * (3:13)
avatar van Samsidesalad
Ik heb ze gezien bij Lowlands toen hebben ze mij niet erg overtuigd eigenlijk. het nummer Grounds for Divorce was wel erg leuk, heb ik nog op gecrowdsurfed toen.

avatar van aerogp1
Ik heb de hype rond deze plaat gedurende een half jaar langs me heen laten gaan.
Laatst dan toch maar eens geluisterd, en het klinkt absoluut goed!
Toch heeft het jaar 2008 betere platen te bieden.

avatar van Ceasar
aerogp1 schreef:
Laatst dan toch maar eens geluisterd, en het klinkt absoluut goed!
Toch heeft het jaar 2008 betere platen te bieden.

avatar van thetinderstick

Nou, noem ze maar op dan!

In mijn top-10 van 2008 is The Seldom Seen Kid op 5 terechtgekomen. De platen die ik beter vond:

1. Fleet Foxes - Fleet Foxes
2. Coldplay - Viva La Vida or Death And All His Friends
3. Oasis - Dig Out Your Soul
4. Tindersticks - The Hungry Saw

avatar van Ploppesteksel
Ik heb enkel Le Le & De Jeugd ervoor staan, maar dat valt natuurlijk totaal niet te vergelijken. In zijn categorie is dit voor mij ook de beste van het jaar

Oke, ik citeer uit mijn top 10:
- Death Magnetic
- Fleet Foxes
- Dig out your Soul
- Viva la Vida

en dán pas: The Seldom Seen Kid

avatar van Ceasar
Smaken verschillen, da's duidelijk. Coldplay heeft mijns inziens nog nooit iets gemaakt dat half zo goed is als het slechtste van Elbow. Wat een PIEEEEEP band dat Coldplay.

Ceasar schreef:

Inderdaad, smaken verschillen. Viva la Vida was mijn eerste échte kennismaking met Coldplay.
Viva la Vida van Colplay zei me meer dan The Seldom Seen Kid van Elbow.
Van de beide bands ken ik te weinig om een eerlijke vergelijking te maken.

Maar gelukkig gaat de top 10 2008 over albums, en niet over bands

(verwijderd)
The Seldom Seen Kid staat zeer zeker niet in mijn top 10. Misschien onderaan in de top 20...

Gregson
Had hem op nummer 1 in mijn einslijst en nu dus de beste plaat volgens de Musicmeter gebruikers. Dik, maar dan ook DIK verdiend!!! Cheers!!!

avatar van Paranoid Android
terecht dé beste plaat van 2008!!

avatar van itbites
Inderdaad. Heb hem bij wijze van viering maar weer even opstaan.

Oh anyway, it's looking like a beautiful day!

beaster1256
heb het al gezegd van toen hij uitkwam dat dit de plaat van het jaar zou worden , geniaal gewoon , en de 3 vorige platen zijn ook zeer sterk !!!

avatar van thelion
beaster1256 schreef:
heb het al gezegd van toen hij uitkwam dat dit de plaat van het jaar zou worden

En je hebt gelijk gekregen iig van de gebruikers van deze site dan.....

Kan mij er wel in vinden dat deze plaat op 1 staat in de MuMe Top 100 over 2008 al stond hij bij mij op nr. 8

Antagoon
Volledig vergist in deze plaat. Vond hem aanvankelijk wat vlak, zeker vergeleken met de twee voorgaande platen, maar die bevatten wel een paar matige nummers. Kan zeker met de eerste plaats leven (bij mij op 2). Erg mooie en toch ook originele plaat.

Kingsnake
No# 1 beste plaat van 2008.

Ik ken het niet eens.
Ik ken de band niet eens.

Wat is dit, dat het zo goed is?

Kingsnake schreef:
Wat is dit, dat het zo goed is?
Hype van het jaar

Joy4ever schreef:
Hype van het jaar

Jippie.

Is het het waard om aan mee te doen?
Of is het gebakken lucht net als Arctic Monkeys en White Stripes?

Kingsnake schreef:
Of is het gebakken lucht net als Arctic Monkeys en White Stripes?
Laten we het erop houden dat Elbow iets meer diepgang heeft Ik zou dit album zeker een keer beluisteren als ik jou was, er staat genoeg moois op.

Joy4ever schreef:

Doen we.
Ik ben geprikkeld.

avatar van citizen
Ik weet ook niet waarom ze niet eerder zijn 'doorgebroken' zowel op MuMe als elders...
Ze maken al jaren geweldige platen, waarvan m.i. Cast Of Thousands het mooiste bevat.
Maar deze is, zeer terecht, aanvoerder van de lijst!

avatar van Rhythm & Poetry
Ik zie dat dit album op nummer 1 staat in de jaarlijst, misschien moet ik dit album dan ook maar eens beluisteren; heeft iemand een idee of dit iets voor mij kan zijn?

Gezien je Top 10 zou ik het zeker proberen

avatar van Rhythm & Poetry
Ach wat, je leeft maar één keer; ik ga het album zo opzetten.

avatar van LittleBox
Buitengewoon goede plaat van Elbow. Ik had hem nét (maar dan ook echt nét) onder Fleet Foxes en Frightened Rabbit staan maar eigenlijk horen die platen allemaal op 1. In ieder geval een zeer terechte nummer 1!

Father McKenzie
Misschien wel de terechte nummer één van 2008 zoals door de gebruikers van deze site verkozen, hoera!

avatar van Sparks
Ah, hier ben ik dan wel weer blij mee dat deze plaat tot beste album van het jaar is benoemd. Dit vooral omdat ik nog naar een concert ben geweest van deze groep dit jaar, waarbij ze opende met het nummer Starlings waarbij de trompetten duidelijk de show stalen... geweldig!
Dan te bedenken dat ik aan het begin van het jaar deze groep nog niet kende.

avatar van Rhythm & Poetry
Het deel na de tweede komma loopt niet zo lekker, dat kan komen doordat het woord 'blijven' op de verkeerde plaats staat; ik zou het tussen de woorden 'werkwoordsfouten' en 'schrijven' plaatsen.

Het moet volgens mij ook 'blijft' zijn.

avatar van Rhythm & Poetry
Ik heb een idee: laten we het weer over het album hebben!

Na een luisterbeurt ben ik nog niet volledig onder de indruk van The Seldom Seen Kid. Dat zit hem niet zozeer in de instrumentale begeleiding, hier komen genoeg verrassingen bij kijken, neem nou bijvoorbeeld de blazers tijdens de opening en het machtige einde van Grounds For Divorce. Dit soort muzikale opwellingen mag van mij nog zelfs wat meer; want het laat mij op het puntje van de stoel zitten. Dan de zang, lyricaal wil ik het als goed bestempelen (buitengewoon is het absoluut niet), het had beter gekund als er minder sprake is van herhaling. Nu worden er te veel zinnen herhaalt naar mijn smaak. Verder mis ik nog de emotie van de zanger, hij weet me niet te raken. Dit neemt niet weg dat hij een mooie stem heeft; hij moet het alleen wat meer benutten.

Al met al ben ik best te spreken over deze cd en ik zal haar zeker nog een keer draaien, na een luisterbeurt geef ik het nog geen beoordeling alhoewel ik verwacht dat het rond de 3,5* uit gaat komen.

Rhythm & Poetry schreef:
Ik heb een idee: laten we het weer over het album hebben!

...

Ik zal het thuis eens downloaden.
Ik ben altijd wel op zoek naar iets nieuws.