Elbow - The Seldom Seen Kid (2008)

Rock / Pop
Label: Polydor

1. Starlings (5:20)
  2. The Bones of You (4:49)
  3. Mirrorball (5:50)
  4. Grounds for Divorce (3:39)
  5. An Audience with the Pope (4:28)
  6. Weather to Fly (4:29)
  7. The Loneliness of a Tower Crane Driver (5:15)
  8. The Fix (4:27)

met Richard Hawley

9. Some Riot (5:23)
  10. One Day Like This (6:50)
  11. Friend of Ours (4:49)
  12. We're Away * (1:59)
  13. Hotel Istanbul * (7:14)
  14. Lullaby * (3:13)
avatar van Arrie
Sgt. Revolver schreef:

Ja. Dit album is het vierde album ooit, dat voor mij na slechts 1 luisterbeurt top 10-waardig is. De andere albums, waarbij dit het geval was, staan nog steeds op de eerste drie plaatsen van mijn persoonlijke album-top 10.

Meen je dat nou? Grappig, ik had het namelijk ook bij Disintegration en Sgt. Pepper's!

avatar van beezz
Mag ik jullie allemaal een tip geven? Ga naar een concert van Elbow en je bent voor altijd verslaafd. Wel is het zo dat de albums dan wat vlakker klinken omdat ze tijdens een concert echt een laag toevoegen. Heb ze nu 3 keer live gezien en er is maar één woord om dat te beschrijven: Topkwaliteit.
En oh ja....erg sympathieke lui, vooral Guy (zanger)

avatar van Paranoid Android
beezz schreef:
En oh ja....erg sympathieke lui, vooral Guy (zanger)

Ik zelf heb 2 concerten van deze band meegemaakt, die in Paradiso en in Patronaat. Alle twee waren tergend mooi en kippenvel all over....
De nieuwe nummers van dit album kwamen erg mooi uit de verf en het oudere werk net zo prachtig!

Van Elbow ken ik op dit moment alleen het album "The Seldom Seen Kid" en dat smaakt absoluut naar meer. Welk album van Elbow kan ik nu het beste aanschaffen?

Ik zou 'Leaders of the Free World' aanraden

avatar van Paranoid Android
Gregson schreef:
Ik zou 'Leaders of the Free World' aanraden

Hun eerste album!
voor mij is dat de beste van hun eerste 3 cd's, maar ik denk dat de meningen daarover flink verdeeld zijn. Wat niet erg is natuurlijk, alleen maar leuk.

Gregson
Ja het debuut is ook gruwelijk mooi inderdaad.

avatar van Ceasar

Ceasar schreef:

Way to go!!!

avatar van beezz
Ceasar schreef:

Alle drie!

En zo is het. Niet kiezen, gewoon alle drie nemen/ kopen/downloaden(daarna welkopen natuurlijk

Berichten verplaatst naar Elbow

Ik weet dat deze band hoog aangeschreven staat.
Het zal zeker op bepaald artistiek niveau goed zijn.
Maar naar mijn mening is ook dat de ene muzikale ervaring je meer aanspreekt dan de andere.
Op enkele sferische muzikale momenten na die ik echt wel sterk vind, doet Elbow mij minder dan ik hoopte.
Nr 7 vind ik een flinke uitschieter in de hoogte, en nr 8 ook zeker de moeite waard.
Maar vooral de stem van de zanger kan mij nauwelijks boeien.
Ik zie een concert van deze gasten al voor me, ik kan me niet voorstellen dat dit me zal boeien.
Conclusie: Zeker niet slecht, maar ook zeker niet opwindend of memorabel.
Ik ben bang dat Elbow niet helemaal mijn ding is.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Dit album stond nog op mijn zogeheten " prioriteiten lijstje", vandaag tezamen met het nieuwe album van U2 aangekocht.
M.a.w ik ga weer een luisterrijk weekend tegemoet

avatar van andnino
Elke luistebeurt brengt nieuwe dingen, en maakt voor het moment al het andere overbodig. In de top 10 ermee.

Gregson schreef:
Ja het debuut is ook gruwelijk mooi inderdaad.

Ik zal in de toekomst alle voorgaande albums van Elbow waarschijnlijk wel aanschaffen, maar ik ga als eerste het debuutalbum kopen.

avatar van aerogp1
Sgt. Revolver schreef:

Totaal vergelijkbaar met Kings Of Leon. Die worden met terugwerkende kracht ook populair . Ik heb ook een ouder album aangeschaft, nadat ik enthousiast was geworden over hun laatste album.
Beter op deze manier bekend worden, dan een spetterend debuut afleveren en daarna doodbloeden, denk ik.

avatar van Stef114
Wiew! Wat een toffe plaat dit zeg
Recentelijk heb ik Elbow ontdekt (ik wilde deze plaat gaan kopen maar hij was nog 18 euro terwijl ik Cast of Thousands en Leaders of the Free World voor een prikkie zag liggen. Die 2 dus (vrijwel blind) gekocht. Beide platen vind ik een klein beetje onder doen voor the Seldom Seen Kid maar nog steeds erg prettig!

Deze plaat staat vol met pareltjes met voor mij Weather to Fly als ultieme topper, op de voet gevolgd door One Day Like This en the Bones of You. Alleen the Fix en Some Riot zijn voor mij nog een beetje identiteitsloos (om het zo maar even te noemen) dus die zal ik nog wat meer moeten luisteren.

voorlopig 4,5*

avatar van Arrie
aerogp1 schreef:

En net als Animal Collective

avatar van rien
Mirrorball is voor mij het mooiste op deze hele cd, die strings en die drums zijn zoooooo goed!!

avatar van douwens
Wat is dit toch een heerlijke plaat! Prima combinatie van prachtige popsongs (zoals popmuziek ooit bedoeld was) en prima uitgebalanceerde rocksongs. Mooi gevarieerd gebruik van instrumenten, die samenvloeien met de sterke lyrics op dit album.
Hoewel ik het album over de gehele breedte zeer behoorlijk vind, zijn er toch wel een aantal uitschieters te noemen. Dat zijn wat mij betreft; Mirrorball, Grounds for divorce en One day like this.
Doordat het album gevarieerd is blijft het van begin tot het einde boeien en is het inderdaad een van de beste albums van 2008 geweest!

avatar van Apieknar
Aangezien hij hier zo goed ontvangen wordt ben ik hem ook eens aan het proberen. Klinkt goed tot nu toe, vooral nummer 2 klinkt erg lekker.

avatar van jtsterkenburg

One Day Like This

Mooi gedaan zeg... Mijn complimenten.

Hele mooie clip. Veel mooier dan de officiële clip vind ik .
Als Rotterdammer kon ik ook genieten van je Rotterdam clipje trouwens mooie plaatjes vanaf de Erasmusbrug!

avatar van douwens

One Day Like This

Gaaf gedaan zeg! Maak je zoiets in het kader ook van je opleiding of werk? Of is het puur hobby! Erg toffe clip en veeeel beter dan het origineel dat wat mij betreft een clip is dat het nummer onwaardig is!

avatar van jtsterkenburg
Dank jullie voor de complimenten!

Gewoonlijk aarzel ik om nummers te gebruiken waar al een clip voor bestaat, maar ik vond ook dat het nummer iets beters verdiende. Ik vind het altijd jammer als een band kansen laat liggen wat dat betreft, het kan zo verschrikkelijk mooi zijn! (denk aan de clips van Sigur Rós bijvoorbeeld)

@douwens, ik doe het meer voor de hobby, maar als een band bij me aanklopt en ik vind het nummer gaaf zeg ik geen nee...

avatar van timmem
Waar krijg ik deze versie????

avatar van aerogp1

One Day Like This

Prachtige clip! Zeer veel beter die officiele clip die opgenomen was in de pub, als ik me niet vergis.

Misschien kan je de clip onder de aandacht brengen bij de mannen van elbow. Ik denk dat ze hem vast en zeker zullen waarderen.

johan69
een mooi nummer "one day like this", maar toch het minste van het album...In mijn optiek iets te gemakkelijk, lijkt veel op "grace under pressure", teveel uit op meezingen tijdens concerten. Desondanks louter superlatieven voor dit album; prachtige muziek en het beste van Elbow tot nu toe.