Elbow - The Seldom Seen Kid (2008)

Rock / Pop
Label: Polydor

1. Starlings (5:20)
  2. The Bones of You (4:49)
  3. Mirrorball (5:50)
  4. Grounds for Divorce (3:39)
  5. An Audience with the Pope (4:28)
  6. Weather to Fly (4:29)
  7. The Loneliness of a Tower Crane Driver (5:15)
  8. The Fix (4:27)

met Richard Hawley

9. Some Riot (5:23)
  10. One Day Like This (6:50)
  11. Friend of Ours (4:49)
  12. We're Away * (1:59)
  13. Hotel Istanbul * (7:14)
  14. Lullaby * (3:13)
Banjo schreef:
Elbow (the seldom seen kid) is mijn ontdekking van het jaar..

Bij mij is het ook de ontdekking van het jaar.
Voor 2009 had ik nog nooit van Elbow gehoord.
Eigenlijk een schande !
Maar goed beter laat dan nooit.
Ik ben inmiddels aan een tweede album van ze begonnen.
De rest volgt later.

avatar van Gerben61
Wie legt me het refrein uit van One day like this. Speciaal de laatste regel: "One day like this a year would see me right

avatar van Helicon
Veel over gelezen en mensen gehoord die zeer lovend waren over deze plaat. Vanmiddag incashed eens stevig luisteren. Begin met 3.5

avatar van rkdev
Voor mij ook dé ontdekking van 2009. Was al vaker getipt om eens naar deze band te luisteren, maar om onduidelijke redenen had ik dat nooit echt goed gedaan. One Day Like This maakte me nieuwsgierig en het optreden op Pinkpop zorgde voor het laatste duwtje in de rug.
Wat een briljante plaat zeg !!

avatar van Svendra
Goed nieuws voor iedereen die The Seldom Seen Kid bejubelt: het voorlaatste album uit 2005 is evenwichtiger en minstens een halve ster beter....

avatar van andnino
Svendra schreef:

Grapjas. Er bestaat geen 5,5* op musicmeter.

Svendra, mag ik je dan ook attenderen op de eerste van Elbow. die is misschien nog wel het best van allemaal.

avatar van Boris1
Schaf ze gewoon alle drie maar aan, Elbow is, naast Radiohead, het beste wat de afgelopen 10 jaar van de Britse eilanden afkomstig is.

Siem B. schreef:

Zelf heb je die slechts 4,5* gegeven. Dus nee, dank je...

djarend schreef:

Hihi, daar ben je dan snel mee, is al ruim een jaar uit, maar goed beter laat dan nooit voor zo'n prachtige plaat... Maakten op mij al veel indruk op Lowlands vorig jaar maar ook nu weer op Pinkpop..

Ja het is misschien een beetje een gewaagde uitspraak...
maar ja... deze Elbow (die ik nu voor het eerst heb ondekt).
Vind ik bijzonder, en vooral one day like this is briljant!
krachtig, ingehouden vrolijk, subtiel, gewoon prachtig!

Svnedra, jammer. Het was maar een tip, heb slechts het beste met je voor. Excuus voor mijn inconsequentheid. Na deze reactie zal ik gelijk mijn waardering bijstellen. Scattered Black and Whites, Newborn, Asleep in the Back., zijn echt zeer goede nummers en zeker het proberen waard.

avatar van Svendra
Siem, o.k. dan ben ik óm.

Alle gekheid op een stokje: ik vind Elbow wel degelijk een interessante groep en het eerste album (dat ik niet ken) ga ik binnenkort zeker onderzoeken. Dank voor je tip!

avatar van barrett
Zeer interessante band, leerde ze onlangs kennen door hun cd Leaders of the Free World, maar deze schijnt nog beter te zijn, kga hem eens grondig onder de loep gaan houden.

LoveStoned
Prachtige muziek. Een beetje, Stin, U2 en Coldplay: maar dan beter.

avatar van Banjo
Zo... elbow een halfje erbij editors een halfje er af, als of het niks is...

avatar van Sven Vermant
Ik heb inmiddels mijn stem verhoogd naar 5* en in de top 10 opgenomen.
Het album wordt nog steeds beter bij iedere luisterbeurt.
Ieder nummer is gewoon ijzersterk.

avatar van Chameleon Day
Beluister ook eens de live-uitvoering van dit album (met het BBC-orkest). Die is nog beter.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
LoveStoned schreef:
Prachtige muziek. Een beetje, Stin, U2 en Coldplay: maar dan beter.

daar noem je met u2 en coldplay ook wel effe 2 zwaar overrate artiesten hoor.. dit album is echt wel even andere koek

panjoe schreef:

Inderdaad. Coldplay sucks en U 2 heeft ook al een jaar of 15 geen top CD meer afgeleverd.

Gregson
Nou, het eerste Coldplay album vind ik best sterk hoor. Niks mis mee.

avatar van Omsk
Zoals er niks mis is met een bruine boterham met kaas, of met een Opel Astra, of met een grijze ruitjesblouse van 9,95.

Gregson
Hahaha, inderdaad. Bruine boterham met kass... heeerlijk! Ik vind 'Parachutes' van Coldplay een goed album. De albums erna wisten me minder te boeien. Ik zette pas geleden 'The Seldom Seen Kid' weer eens op en weer blies hij me omver.

Omsk schreef:

Haha! in 1 woord burgelijkheid! (lekker makkelijk mee leunen/lopen met de stroom...)
Elbow is tegen de stroom in! Lekker rauw 'ongepolijst'

avatar van Nicholas123
Elbow is helemaal niet tegen de stroom in, en ook niet rauw en ongepolijst. Wel een goed album hoor.

Nicholas123 schreef:

hmm ik dacht ik zal nog even je top 10 bekijken en de eventuweel kritiek geven, maar je top 10 is uitstekend!

ontopic: ik vind Elbow wel tegen de stroom in 'rauw' en 'ongepolijst'
voor al als je het vergelijkt met coldplay of een u2 en daar ging het over.

avatar van kazzie
In een woord:

Geniaal!

avatar van Nicholas123

ontopic: ik vind Elbow wel tegen de stroom in 'rauw' en 'ongepolijst'
voor al als je het vergelijkt met coldplay of een u2 en daar ging het over.

Misschien wel. Alleen als je bekijkt wat voor tegendraadse muziek er allemaal is valt Elbow wel mee hoor. Het is inderdaad wel wat eigenzinniger dan bijvoorbeeld een Coldplay. U2 vind ik toch meer op zich zelf staan.

avatar van Banjo
ja ik snap wel wat je bedoelt je hebt altijd rauwer!, een nirvana of een ac/dc.. of de stem van bob dylan?..

avatar van andnino
Banjo schreef:

Leviathan - Massive Conspiracy Against All Life (2008)

avatar van Lepel
Grijs gedraaid op mijn mp3-speler en laatst maar eens op cd binnengehaald. Lekker meezingen met 'Audience for the pope'. Blijkt, bij het lezen van het tekstboekje, het refrein iets anders te klinken dan ik altijd meeblerde. Het is dus:
"...And I'm saving the world at eight..."
En niet:
"...And I'm saving the world at aids..."
Juist ja.
Geeft niets, dit album blijft grandioos. Halfje erbij.