Genesis - A Trick of the Tail (1976)

Label: Charisma

1. Dance on a Volcano (5:53)
  2. Entangled (6:28)
  3. Squonk (6:27)
  4. Mad Man Moon (7:35)
  5. Robbery, Assault & Battery (6:15)
  6. Ripples... (8:03)
  7. A Trick of the Tail (4:34)
  8. Los Endos (5:46)
avatar van BenZet
Duke is opzich niet echt een vrolijke plaat hoor. Van deze weet ik het eigelijk niet. Maar feit is wel dat het niet onder doet voor de muziek die in de Gabriel tijd is gemaakt. Ik ben ook van mening dat je dit album niet met die andere moet vergelijken. En doen wat musician zegt: album apart beoordelen.
Maar goed, dat is niet altijd eenvoudig..... (zeker met het latere werk niet )

Nog altijd baal ik dat ik het plastic bierglas uit hamburg niet heb meegenomen> Als je in het begin van het concert een biertje bestelde kreeg je dus een bierglas met daarop de hoes van trick of the tail .... (tja de hele avond hamburg in daarna met zo'n beker)

Het eerste Genesis album zonder Gabriel is (desondanks) ijzersterk. Vooral heel sfeervol en sprookjesachtig. En dat laatste was natuurlijk helemaal de opzet.

avatar van Running On Empty
marcello schreef:

Misschien staan ze wel op Ebay?

Sstttt
pallas schreef:
Vooral heel sfeervol en sprookjesachtig.
"Entangled" bijvoorbeeld.

avatar van jellecomicgek72
een schitterende plaat!!!

Het was 3 december 2008. Ik wist nog steeds niet wat voor cadeau ik eventueel zou willen en 5 december zat er al heel snel aan te komen. Diezelfde avond kwam ik op het geweldige idee om dit album te kopen. 5 December zou sinds die dag mij altijd blijven herinneren aan dit album. Het is werkelijk een prachtplaat.

Sommige nummers op deze plaat blijven gewoon verslavend. Ik praat nu over uitschieters zoals entangled, los endos e.a. Op deze cd zit geen enkel nummer waar ik negatieve kritiek op kan geven en de sprookjesachtige sfeer die erin beschreven wordt is gewoon magie in levende lijve. Magie dat echt bestaat.

5 sterren.

Joy
entangled is prachtig!

zoals de rest van de plaat, maar toch wel zon beetje genesis mooiste 'balade'

avatar van rkdev
Los Endos vind ik echt super, vooral de versie die ze speelden op de Wembley concerten van de Invisible Touch-tour.

avatar van joko16
kent geen zwakke nummers deze plaat.

avatar van DikkeDarm
Ik mis hier Gabriel absoluut niet geweldige cd, tijdloos kortom een aanrader voor elke sym.rock fan.

avatar van Metal-D78
DikkeDarm schreef:

Eens. Prima schijf.

88Fabian
'Ripples' wat een klasse nummer is dat.
dit album bevat sowieso wel erg veel mooie nummers.

88Fabian
Ik heb de neiging dit album ook in mijn top10 te zetten haha.
maar dan moet ik een ander goed album er weer uitzetten.

Edit:ik heb het in mijn top10 gezet.

avatar van vigil
88Fabian schreef:

Edit:ik heb het in mijn top10 gezet.

Dat gaat de goede kant op Nu nog even de 2 Seal platen er uit werken en het is helemaal top

vigil schreef:

Nee ik ga zeker niet die seal platen eruit gooien haha,die vindt ik fantastisch vooral 'Human Being'

avatar van mental Theo
Briljant album van Genesis, het beste met Phil Collins.

Ben verknocht aan Ripples!

Ja 'Ripples' is geniaal.

avatar van musician
Als long-time aanhanger (en pleitbezorger) van A trick of the tail nu toch maar eens een keer de SACD/dvd versie gekocht.

Verheug mij daar toch wel op, hoewel de vorige digitaal geremasterde versie verder ook niet verkeerd was. Neem aan dat de meesten wel te spreken zijn over deze versie?

avatar van vigil
Dat kan ook bijna niet anders

88Fabian
Goh ik durf het bijna niet te zeggen maar ik doe het lekker toch.

Genesis is in mijn ogen de beste band op de planeet,dus ook beter
dan The Beatles.

Ik kan totaal beargumenteren waarom ik dit vind en doe dit met plezier
KOMT IE
----------------------
Genesis is de beste band omdat:Het echt artistieke diepzinnige teksten bevat,fantasierijker is kwa geluid waardoor ze een unieke eigen sound neerzetten,ze vertellen echt verhalen in hun songs die echt filmisch in je geheugen voorbij raast.

Het is echt pure beeldspraak en het is echt knap als je dat al zingend
kan overbrengen.

Ik haalde The Beatles erbij omdat die ongeloofelijk de hemel ingeprezen worden,ja ze zijn heus wel erg goed maar Genesis is subliem vergeleken met hun.

The Beatles klinken vooral erg commercieel en veels te toergangkelijk,geen ruimte meer voor eigen interpretatie in mijn idee.

Veel mensen vinden The Beatles revolutionair,maar ik vind het vooral
goedkoop klinken,sorry het klinkt hard,maar dit is de harde waarheid
in mijn idee.

avatar van Bluebird
Je moet het natuurlijk wel in het juiste tijdbeeld plaatsen. De Beatles waren ''revolutionair'' vanwege hun nog nieuwe muziekstroming, haardracht en verafgoding (Beatlemania was een nieuw begrip) door vooral miljoenen bakvismeisjes zoals dat destijds heette.

Ze hebben dus met hun zelf bevochten supersterrenstatus een trend geschapen die vanaf dat moment a.h.w. de popcultuur heeft gevormd zoals wij die tot op de dag van vandaag nog kennen.

Verder kan ik niet zeggen dat de Beatles echt met Genesis (die pas kwamen kijken toen de Beatles het al bijna voor gezien hielden) te vergelijken zijn want zo moeilijk waren hun thema's idd meestal niet. Maar ze hebben wel menig beginnend muzikant uit die tijd die nu tot de beroemdheden gerekend kunnen worden tot groot voorbeeld gediend.

avatar van vork666
Kan me niet echt iets voorstellen bij het hoge gemiddelde, ik hoor voornamelijk een combinatie van geforceerde interessantdoenerij en (soms) opgepompte sentimentaliteit, compleet met tot bloedens toe dichtgeplamuurde productie. Er zijn best leuke stukken te bespeuren, maar die worden dan vaak opgevolgd door de zoveelste zinloze tempowisseling of exotische maatsoort, zodat de muziek eigenlijk een soort pretentieuze virtuositeitswedstrijd wordt. Weet nog niet zo goed wat ik van deze plaat moet vinden.

Misterfool
vork666 schreef:
geforceerde interessantdoenerij .

zegt de man met merzbow in zijn top 10 , maar goed ik snap wel waarom je deze elp van genesis niet leuk vind, het is wat pretentieus

haha uitkijken he
Die Merzbow vind ik juist geniaal vanwege de geflipte sfeer die erin hangt, en bovendien vind ik Antimonument eerlijk gezegd beter te volgen dan dit, omdat dit alle kanten op wil en daardoor soms flink fragmentarisch is. Maar ik begrijp wel wat je bedoelt

avatar van vork666
Vooruit, een 3.0*. Ik ben de kwaadste niet.
Maar, zoals Phil Collins zelf al zingt tijdens Mad Man Moon:
Phil Collins schreef:
So I pretended

avatar van musician
Hm. Tja. Wat zal ik eens zeggen. De sacd/audio versie, het klinkt wel heel erg open, glashelder, loepzuiver.

Dat plus dat ik het idee heb dat de vocalen van Phil Collins meer naar de voorgrond zijn gehaald, waar ik altijd blij was met zijn meer ingetogen bijdragen op A trick of the tail.
Zeldzaam, die ingetogenheid van Collins, ik kan mij alleen nog Wind & wuthering voor de geest halen en zijn bijdragen aan de Steve Hackett cd Voyage of the acolythe en die van Anthony Phillips, The Geese and the ghost.

Maar misschien vergis ik me en moet ik de cd eerst nog even een paar keer draaien.
En opnieuw denk ik: geluidstechnisch beter dan dit kan het toch niet meer worden, het houdt een keer op. Maar ja. De AAD versie was, volgens de verhalen, ook al het summum en de nog weer later uitgebrachte digitale remaster leek ook de definitieve versie te worden.

Wie heeft ze ook alle drie nog en is er een oordeel te vellen over welke versie eigenlijk de beste is, al klinkt de sacd nog zo zuiver?

avatar van ChrisX
musician schreef:

Je kunt ze feitelijk niet meer met elkaar vergelijken want alle albums hebben een complete remix gehad voor het 5.1 project waarbij ook de stereo-versie een compleet nieuwe mix is. Eigenlijk, en dat vind ik persoonlijk jammer, zijn straks de originele lp-mixen niet meer op cd te krijgen. Wat dat betreft vind ik het veel fijner wat Mike Oldfield doet met zijn heruitgaven als Deluxe Edition: je krijgt zowel een nieuwe mix ALS de originele mix.

avatar van Hans Brouwer
Op "Entangled (6:28)" wordt door Genesis beschreven hoe iemand zich een rolberoerte kan schrikken als na een periode van zorg de zuster de rekening presenteert.....

Mijn schoonvader van 80 jaar heeft het aan z'n hart, is deze week op twee plaatsen gedotterd en woensdag a.s. krijgt de beste man een kastje dat zijn hartritme onder controle moet houden. De cardioloog meent echter te moeten roepen: "Meneer, wilt u dat kastje nog wel? Heeft U, gezien uw leeftijd, nog wel zin in het leven? Zo'n kastje is zo duur!" Cashen Pa, nu cashen! U heeft uw gehele leven lang meer dan genoeg ziektekosten premie betaald. Het wordt tijd dat die ziektekosten verzekeraars eens wat voor U terug doen!!

avatar van waltzinblack
de favoriet van mijn vrouw....5 sterren. Hou het zelf op 4 sterren. Eerste LP na het vertrek van Peter Gabriel die vervolgens met een prachtig titelloos debuut kwam....