Marillion - Marbles (2004)

Label: Intact

1. The Invisible Man (13:38)
  2. Marbles I (1:43)
  3. Genie * (4:54)
  4. You're Gone (6:26)
  5. Angelina (7:43)
  6. The Only Unforgivable Thing * (7:13)
  7. Marbles II (2:03)
  8. Don't Hurt Yourself (5:49)
  9. Fantastic Place (6:12)
  10. Ocean Cloud * (17:58)
  11. Marbles III (1:52)
  12. The Damage * (4:35)
  13. Drilling Holes (5:12)
  14. Marbles IV (1:26)
  15. Neverland (12:10)
  16. You're Gone [Single Mix] * (4:05)
avatar van Ayreonfreak
jellecomicgek72 schreef:

Heb ze nu in totaal 4 keer live gezien. De 1e keer dat ik ze live zag was ik pas 13 ofzo. gelijk toen een shirt van 'marbels' aangeschaft Deed dat shirt aan naar school en iedereen kwam meteen weer met vragen als: 'Wat is dat nou weer voor een raar shirt'?? Ja dat is marrilion jongens zei ik toen. iedereen keek me aan van' wat is dat nou weer'???

Goed om te zien dat er ook nog heel jonge mensen zijn die deze muziek kunnen waarderen... Waarschijnlijk heb je dan nog veel mooie albums te ontdekken!

jellecomicgek72 schreef:

misschien omdat ze dachten dat het Marbles moest zijn

avatar van Bulldozer
Marrillion?? wat is dat nou weer???

avatar van jellecomicgek72
Bulldozer schreef:
Marrillion?? wat is dat nou weer???

Dat is een band......

Pooiertje schreef:
Volgensmij is het toch echt Marillion hoor

Je meent het.

avatar van Tha)Sven
Ongelofelijk mooi album. Bonusnummers zijn vaak bedoeld als extraatje, maar in dit geval zou ik niet zonder kunnen. Ieder nummer is zo sterk. Eigenlijk zijn alle nummers uitschieters, ieder nummer is gewoon zo ontzettend mooi.

avatar van Snowblood
Te mooi voor woorden... ik kan de schoonheid van dit album niet in woorden uitdrukken.... of ernaar luisteren zonder kippenvel te krijgen

avatar van Stef114
Ik wil deze plaat heeeeel graag kopen, maar dan wel de 2-cd versie. Als ik 'm zou kopen zonder (vooral) Ocean Cloud zou ik toch altijd het idee hebben dat ik iets mis...
Nu ben ik op de site van Marillion geweest en je zou 'm ook moeten kunnen bestellen als je geen creditcard hebt, met paypal. Maar voor paypal heb je toch ook een creditcard nodig? Weet iemand toevallig hoe dit werkt?

avatar van jeroenheinz
Volgens mij zat ik toen met hetzelfde probleem en heb uiteindelijk met de creditcard van mijn vader moeten betalen. Zou inderdaad wel de 2-cd versie aanschaffen anders mis je echt wat.

Stef114 schreef:

volgens mij is via Paypal geen credit card nodig.

Kingsnake
vigil schreef:

volgens mij is via Paypal geen credit card nodig.

Dat is de kracht van PayPal.

je meldt je aan en maakt geld over vanaf je bankrekening, dan betaalt Paypal de begunstigde.
De manier op betalingen imet de VS en het VK te doen.

Inderdaad, PayPal is verdraaid handig. Je kunt er gewoon een account aanmaken, Stef, en deze dan koppelen aan je giro-/bankrekening.

avatar van Stef114
Oui het is gelukt! Bedankt voor jullie hulp!
De verwarring was bij mij ontstaan doordat je bij het bestellen van deze cd op marillion.com ook gelijk een paypal account aan kan maken, maar daarbij moest je wel aangeven wat voor creditcard je hebt. Beetje vaag, ik snap het ook niet allemaal maar het is ondertussen dus toch nog goedgekomen

avatar van rkdev
Op aanraden van velen in dit forum maar eens aandachtig geluisterd naar Ocean Cloud, en ik kan maar één conclusie trekken:

Nu de rest beluisteren ...

rkdev schreef:

Nu de rest beluisteren ...

Luister inderdaad ook zeker eens naar de andere prijsnummers zoals The invisible man, Fantastic place en Neverland Veel luisterplezier!

avatar van ChrisX
Stef114 schreef:
Oui het is gelukt! Bedankt voor jullie hulp!

Je had het ook beter anders om kunnen doen:

- Paypal account maken en koppelen aan je bankrekening (geen cc nodig)
- dan bestelling plaatsen bij Marillion

jeroenheinz schreef:

Heb nu CD1 een aantal keren beluisterd, en ik kan alleen maar concluderen dat dit een geweldig album is. Er staat op CD1 in ieder geval geen enkel zwak nummer.
Waar ik bij Brave (na een luisterbeurt of 7) nog steeds geen klik heb met het album, 'landt' deze vrijwel meteen.

Op naar CD2 !

die is helaas wel ietsje minder

avatar van jeroenheinz
Die is overall inderdaad iets minder, maar nog steeds erg goed Vooral Neverland weet me steeds weer kippevel te bezorgen!

avatar van VanDeGriend
vigil schreef:
die is helaas wel ietsje minder
Nou ietsje..ik vind behoorlijk minder eigenlijk..maar staan nog steeds wel een paar fraaie nummers op.

dat sowieso

Wat een tegenvaller zeg.
Inderdaad zoals vigil, jeroenheinz en VanDeGriend al zeiden is CD2 echt beduidend minder. Als ik heel eerlijk ben vind ik zelfs alleen Marbles III, Marbles IV, You're Gone en Neverland écht de moeite waard.

Angelina moet ik nog vaker horen, maar de rest is ronduit matig.
In The Damage willen ze graag Radiohead zijn (foute keuze), een nummer als Don't Hurt Yourself is op zich prima, maar dit doen andere bands veel beter dan Marillion en Drilling Holes is me te vreemd.

Dus een fantastische 1e CD en een matige 2e, zetten het gemiddelde voor mij op een 3,5*

avatar van jeroenheinz
Op cd 2 staan volgens mij de singles, dus wat commercieler gericht. Hoeft niet perse slecht te zijn, maar pakt inderdaad niet helemaal goed uit. Betrap mezelf er ook op dat ik cd 1 vaker draai dan cd 2. Toch is cd 2 bij mij uiteindelijk gegroeid en vind ik hem van een heel behoorlijk niveau. Misschien dat dat bij jou ook het geval zal zijn rkdev .

avatar van rkdev
Zo, we zijn weer wat luisterbeurten verder en ik heb er een persoonlijke favoriet bij !
Wat een album !

Het klopt wat je zegt jeroenheinz, cd2 is deze week gegroeid en eigenlijk alleen The Damage en Drilling Holes bevallen me (nog) niet helemaal.

Maar al met al ben ik echt helemaal om.
Briljante 1e cd en erg goede 2e betekent dat ik er een geheel punt bij doe: 4,5*

rkdev schreef:
Wat een album !

Maar al met al ben ik echt helemaal om.

Mooi om te lezen

Vind ik ook

avatar van Bluebird
Schitterend album van het begin tot het bittere eind. Helaas heb ik de enkele versie en ik ga toch eens op zoek naar de dubbelaar.

Bluebird schreef:

Moet je doen, want daar staat Ocean Cloud op YouTube - Ocean Cloud - Marillion