Marillion - Marbles (2004)

Label: Intact

1. The Invisible Man (13:38)
  2. Marbles I (1:43)
  3. Genie * (4:54)
  4. You're Gone (6:26)
  5. Angelina (7:43)
  6. The Only Unforgivable Thing * (7:13)
  7. Marbles II (2:03)
  8. Don't Hurt Yourself (5:49)
  9. Fantastic Place (6:12)
  10. Ocean Cloud * (17:58)
  11. Marbles III (1:52)
  12. The Damage * (4:35)
  13. Drilling Holes (5:12)
  14. Marbles IV (1:26)
  15. Neverland (12:10)
  16. You're Gone [Single Mix] * (4:05)
avatar van IntoMusic
ja inderdaad en eigenlijk is die 2-disc versie geen "deluxe" version, maar de 1-disc is juist een "edit-version". Ook overigens apart dat ik toch behoorlijk heb moeten zoeken naar die 2-disc en dat de prijs niet goedkoop is.

Aan de andere kant krijg je er heel veel voor terug

avatar van vigil
ik heb hem via marktplaats (de 1 disc versie had ik gelijk toen deze uitkwam) voor iets van 12 euro, dus dat is best netjes

avatar van IntoMusic
Uhmm dan heb je een goede deal gemaakt. Ik heb er 2 maanden geleden 26 euro voor betaald

IntoMusic schreef:

Dat komt grotendeels omdat hij alleen maar rechtstreeks door band online of bij concerten word verkocht. Hij zal echt nooit als reguliere release in de winkel komen te liggen want dan krijgen ze een hele zooi fans op hun dak die dit album hebben voorgefinancierd waarbij de 2-disc versie hun 'beloning' was.

IntoMusic schreef:
Als je dit album steengoed vindt, zou ik de single disc versie op Marktplaats zetten en de 2-disc editie aanschaffen.

De cd versie heb ik niet maar wel de LP versie. Daarvan heb ik een copie die uiteraard op CD gebrand is, net zoals al mijn platen. Die copie is van een collega die de originele CD bezit.

avatar van rkdev
IntoMusic schreef:

Inderdaad erg apart aangezien je het album gewoon via de site van Marillion kunt kopen

avatar van rkdev
Leeds schreef:
En hier staan nummers op die ik zelfs niet ken. Genie, Ocean Cloud, The Only Unforgivable Thing

En deze nummers zijn nou net (enkelen van) mijn favorieten!
Het complete album zoals het bedoeld is (2-disc versie dus) is écht een must have !

rkdev schreef:

Lol das nou net de plek waar ik destijds niet had gezocht. Sja is ook zo onlogische plek

rkdev schreef:

En deze nummers zijn nou net (enkelen van) mijn favorieten!

Kwam de 2-disc later uit?

In ieder geval zal ik de andere nummers beluisteren.

Kwam de 2-disc later uit?

In ieder geval zal ik de andere nummers beluisteren.

Neen,

Zou ik zeker doen, drie van vier behoren tot de beste van de plaat.

Kwam de 2-disc later uit?

Nee, het was de originele release en zoals sommigen al gezegd hebben: de twee-disc versie is de versie van het album zoals het bedoeld was, de een-disc versie is de ingedikte winkelversie.

Het album is volledig voorgefinancierd door diegene die het album vooruit gekocht en betaald hebben. Daarvoor kregen een luxe editie van dit album bestaande uit de twee schijven en een uitgebreid boekwerk waar in elke naam van de persoon die hem vooruitbesteld heeft ook vermeld word. Heb hier niet aan mee gedaan maar uiteindelijk nog wel zon luxe editie kunnen kopen bij hen aangezien ze er een x-tal meer hadden gemaakt dan dat ze nodig hadden.

Later is er een 'simpelere' 2 disc editie gekomen die ook alleen maar via de band te krijgen is.

Ik denk dat ik de live versie verkies boven deze. Die vind ik net iets krachtiger, hoewel ik de studio versie iets sfeervoller vind.

Beiden in ieder geval top. Tot nu toe stelt de band mij nog niet teleur.

avatar van RensZ
De laatste maanden heb ik dit album veelvuldig geluisterd en mag nu wel de conclusie trekken dat dit een meesterlijk goed album is met geweldige nummer. De zang van Hogarth, het gitaarspel van Rothery, de drums, de teksten .. Dit allen tezamen maakt dit album tot iets bijzonders.

Ik hoop dat ik er binnenkort uitkom om een top 10 samen te stellen, één ding is zeker: deze staat hoog!

(nog steeds baal ik ervan dat ik de 2cd nergens kan kopen, zonder creditcard/paypal)

Ozric Spacefolk
Ik heb nog meebetaald aan deze cd, een tijd geleden

Toen had ik na een concert ook nog de enkele cd gekocht, omdat de dubbelversie nog niet binnen was, zoiets geloof ik.
In elk geval heb ik de enkele en de dubbele versie van deze plaat.

De enkele versie staat echt in de schaduw van de dubbele versie, maar desalniettemin is zelfs de enkele versie een absolute aanrader.

Deze plaat kende twee singles, en de fanclubs over de hele wereld, vroeg de fans, direct op de datum van uitkomen, de single Don't Hurt Yourself te kopen, opdat Marillion weer een top-40 notering zou kijgen.

Warempel, in Nederland een top-8 notering (geloof ik), maar werd het gedraaid op de radio? Ik kan het me niet herinneren.

Oceancloud is de Grendel van Hogarth.
Voor alle Hogarth-haters, luister en huiver!

avatar van Rogyros
Dankzij MuMe in aanraking gekomen met dit album. Ik kende Marillion vooral van Kayleigh.

Dit album is echt goed. Eerste indruk is vier sterren met een optie voor hoger. The Invisible Man, Ocean Cloud, Don't Hurt Yourself en Neverland springen er het meeste uit. Maar het album als geheel is ook prachtig.

Ik heb hem gepindakaasd, maar deze gaat zeker ook gekocht worden. Uiteraard de 2 disc versie.

Ozric Spacefolk schreef:
Oceancloud is de Grendel van Hogarth.

Gatver... wat een vergelijking zeg.... daar waar Grendel overduidelijk heeeeeeel erg geent op zo'n lang nummer van een niet verder bij naam te noemen Britse band met een Phil, Peter, Tony, Steve en Mike in de gelederen, kan ik van Ocean Cloud alleen maar zeggen dat het atmosferische Marillion ten top is en het voor de rest echt nergens anders op lijkt.

avatar van Bluebird
In Grendel zit idd een leuk stukje Apocalypse in 9/8, verder zit er een gave gitaarsolo in maar is mij toch echt iets te up-tempo voor Ocean Cloud.

Ozric Spacefolk
Ik vergelijk de songs niet qua stuctuur, schema's of sfeer.

Ik zeg dit omdat dit het magnum-opus van de Hogarth-periode.

Interior Lulu en This Strange Engine komen in de buurt, maar zijn het net niet.

Grendel was dat voor de Fish periode.

Verder lijken de songs in niets op elkaar.
Behalve dat de leadgitarist en toetsenit waanzinnig zijn en lekker soleren.

Hans Brouwer schreef:
Ik vind van Fish. Toen Fish vertrok was het voor mij over met Marillion. Ik heb het nog wel geprobeerd met Hogarth. Marillion kan mij echter niet (meer) bekoren.
Het bovenstaande bericht schreef ik op 17 april 2006 . Nu weet ik beter . Alsnog de volle mep voor "Marbles (2004)"

avatar van Hans Brouwer
En ik begrijp nu ook waarom gebruiker Vigil "Marbles (2004)" op nummer 1 van zijn album top 10 heeft staan. Wat een prachtig album. Misschien is "Marbles (2004)", ja U leest het goed, wel het allerbeste album van Marillion.

Ozric Spacefolk
Bravo Hans, ik ben trots op je conversie....

Nu nog Brave en Afraid of Sunlight

Ozric Spacefolk schreef:
Bravo Hans, ik ben trots op je conversie....

Nu nog Brave en Afraid of Sunlight

Afraid of Sunlight ken ik (nog) niet. Brave is nog steeds een struikelpaardje. Maar er is nog hoop

Marbles vond ik ook niet zo goed. Maar ik weet nu wel beter.

Dank u

avatar van Thuurke
Als het de lange versie betreft dan is dit inderdaad het beste album van Marillion, m.n. Genie in the box en Ocean Cloud zijn de mooiste nummers op deze plaat.

Thuurke schreef:
Als het de lange versie betreft dan is dit inderdaad het beste album van Marillion, m.n. Genie in the bottle en Ocean Cloud zijn de mooiste nummers op deze plaat.

De nummer 1 positie in mijn top 10 is zeer zeker op basis van de 2 disc versie en dan met name op de 1ste schijf.

Voor mij het beste album van Marillion, op andere cds staan ook zeker erg goede nummers, maar deze cd is helemaal goed.
Heb ze ook vaak zien spelen, was toch altijd mooi om Marillion in Vredenburg te zien. Laatste tour ben ik niet geweest, heb niet zo veel met dat akoestische.
Dont hurt yourself en You re Gone zijn nog bescheiden hitjes geweest, waren leuke clips. Prima zanger die Hogarth.

Bravo Hans, ik ben trots op je conversie.... Nu nog Brave en Afraid of Sunlight
Ozric Spacefolk, "Afraid of Sunlight" vind ik eveneens een prachtig album, "Brave" raakt mij minder. Mijn favoriete album, met zanger Steve Hogarth, blijft echter toch "Marbles (2004)". Vooral een nummer als "Angelena" vind ik van een ongekende schoonheid.

avatar van rudiger
Hans Brouwer schreef:
Vooral een nummer als "Angelena" vind ik van een ongekende schoonheid.

Helemaal mee eens Hans .
Erg mooi nummer , doet me `n beetje denken aan Pink Floyd .
Ik heb alleen Brave van de Hogath periode maar denk dat deze daar ook bij gaat komen .

avatar van Rogyros
Prachtig album. Erg mooi opgebouwd. Dit neigt inmiddels naar mijn top tien.

avatar van rudiger
Rogyros schreef:
Prachtig album. Erg mooi opgebouwd. Dit neigt inmiddels naar mijn top tien.

Ben benieuwd , heb hem vandaag besteld .