Marillion - Marbles (2004)

Label: Intact

1. The Invisible Man (13:38)
  2. Marbles I (1:43)
  3. Genie * (4:54)
  4. You're Gone (6:26)
  5. Angelina (7:43)
  6. The Only Unforgivable Thing * (7:13)
  7. Marbles II (2:03)
  8. Don't Hurt Yourself (5:49)
  9. Fantastic Place (6:12)
  10. Ocean Cloud * (17:58)
  11. Marbles III (1:52)
  12. The Damage * (4:35)
  13. Drilling Holes (5:12)
  14. Marbles IV (1:26)
  15. Neverland (12:10)
  16. You're Gone [Single Mix] * (4:05)
IntoMusic schreef:
Misschien eerst even huiswerk doen

Elk woord wordt hier onder de loep genomen en meteen afgestraft als je te weinig van een band kent. Je kan toch best een mening hebben over wat je al kent zonder alles gehoord te hebben?
Er zijn trouwens veel te veel bands en albums die ik nog moet ontdekken.

avatar van IntoMusic
Zie de smiley MindRuler... Niet alles zó serieus nemen . Maar als je dan wat tikt, moet het wel hout snijden. Het is een mening, meer niet.

MindRuler
Had die smiley wel gezien hoor en geloof me: er zal meer Marillion ten huize MindRuler komen. Mijn "to buy"-lijstje wordt alleen zo ontzettend lang dat ik bijna een lening moet aangaan om alles aan te schaffen. Ik ben inderdaad vrij impulsief en typ vaak zonder eerst te denken: daarin geef ik je gelijk. Ik pas ook vaak mijn teksten nog aan nadat ik ze heb gepost.

MindRuler schreef:

Het gaat er niet om dat je te weinig van een band kent, maar als dat het geval is dan moet je je ook niet als een kenner gaan opwerpen. En ook met meningen is weinig mis, maar als je ze gaat presenteren als feiten dan vraag je om reacties.

MindRuler
Je hebt gelijk, Brunniepoo. Ik wou hoegenaamd niet als "kenner" overkomen of dit als een "feit" stellen. Het was gewoon een subjectieve vaststelling op basis van enkele Hogarth songs.
Een voetballer wordt ook niet op enkele wedstrijden beoordeeld, op dat vlak geef ik je dus overschot van gelijk. Moet dus maar eens hun discografie verder uitpluizen.

avatar van Brunniepoo
Zie nu dat ik zelf noh niets over dit album heb geschreven...

Na de aanvankelijke euforie over de volledige versie van dit album komt nu toch een beetje de bezinning. Ja, het telt een paar nummers die wat mij betreft tot het beste behoren dat Marillion ooit heeft gemaakt, maar het album bevat toch ook een hoop nummers die me vrij weinig doen. Wat dat betreft vind ik de oudere Hogarth-albums wat consistenter.

Eigenlijk was het idee om een uittreksel van dit album aan te bieden helemaal niet zo slecht. Één cd met The Invisible Man, Neverland, Ocean Cloud en Fantastic Place had van mij 6* gekregen en tot in lengte van dagen mijn top10 geleid.

Nu is het allemaal wat teveel van het goede.

@ Mindruler: dat zou ik zeker doen!

avatar van IntoMusic
Toch raad ik een ieder die dit album nog niet heeft, zeker de dubbel-cd versie aan te schaffen. Zal niet goedkoop zijn, maar je mist mijns inziens geniale nummers op de enkele disc. Om natuurlijk het grootste gemis Ocean cloud maar te noemen.
Ik heb destijds ook voor een flinke duit "Marbles by the Sea" gekocht en hierop is alles nog eens live uiteengezet. Overigens zegt de beoordeling van de live-versie van dit album natuurlijk erg veel (4,38 *)...

avatar van Rogyros
Ik begreep dat de 2disc versie ook in de winkel gaat verschijnen. Misschien heb ik het fout, maar ik geloof dat ik dat ergens (hier?) gelezen heb.

Edit: Vigil postte het bij dit album op 5 mei jl.

avatar van IntoMusic
Zucht... en ik heb daar destijds grof geld voor moeten betalen. Zie nu inderdaad bij bijvoorbeeld Cosmox dat ie 13,99 incl. verzending kost .

avatar van horned_reaper
Op Play.com is de dubbel CD zelfs 11,49 incl, verzendkosten.

IntoMusic schreef:

bij Racket is de dubbelcd ook al enige tijd niet duur meer hoor (heb hem een jaar geleden voor 10 pond ex. gekocht), dus veel maakt dit niet uit als je de cd's wil hebben. Het wordt alleen wat gemakkelijker.

avatar van Rogyros
Ik heb de dubbelcd ook gekocht bij Marillion.com. Ergens wel een beetje jammer dat deze in de winkels, het exclusieve gaat er nu wel vanaf... Lekker belangrijk aan de andere kant!

Het heeft wel voordelen. Bij Marillion.com heb je een creditcard nodig en niet iedereen heeft dat in zijn bezit. Dus voor de niet-creditcardbezitter (ik had toen ook niet zo'n kaartje, maar leende destijds de kredietkaart van een vriend) was dat best lastig. Nu dus niet meer.

MindRuler
Heb me gisteren dit album nog aangeschaft .
Na grondige beluistering volgt oordeel en cijfer.

Rogyros schreef:

PayPal werkt er (inmiddels) ook.

Prachtige Marillion-plaat.
Ik merk dat Media Player de titels weer eens door elkaar haalt, erg leuk alweer.
Ik begin met 4* maar ik denk dat er wel meer inzit.

avatar van Metal-D78
Eindelijk is de 2cd versie voor een geschikte prijs te verkrijgen!

avatar van vigil
Klopt! Al een paar weken overigens, het is een prachtige digibook versie voor een leuk prijsje.

avatar van Metal-D78
ik heb de afgeslankte versie al van 4,5 ster voorzien. heb nu eindelijk de gelegenheid om hem eens helemaal te beluisteren. is er gek genoeg nooit van gekomen. komt ook omdat ik hem gewoon origineel wilde hebben...

Dan zie ik die 5 wel verschijnen

Ik vrees het ook, Vigil

Metal-D78 schreef:

Klopt het dat op die 'afgeslankte versie' het nummer Ocean Cloud is weggelaten?
Dan durf ik ook wel te voorspellen dat je voor de dubbelaar naar 5 sterren gaat, omdat je nu dan ook het prijsnummer van Marbles in huis hebt. In my humble opinion zelf één van de beste Marillion songs ooit.

Jumpjet schreef:

Klopt het dat op die 'afgeslankte versie' het nummer Ocean Cloud is weggelaten?

Ik zou zeggen klik het vakje met bonustracks eens aan...

vigil schreef:
Ik zou zeggen klik het vakje met bonustracks eens aan...

...Jumpjet kiest niet altijd voor de weg van de minste weerstand..
Met al die verschillende Marillion releases die in omloop zijn weet je het maar nooit, ik dacht laat ik het maar even checken bij onze vriend Metal D-78.

avatar van Metal-D78
Bij deze dan: Ocean Cloud staat dus niet op de afgeslankte versie. Wat dus gewoon een doodzonde is.

avatar van rkdev
Metal-D78 schreef:
Maar dat valt ook te zeggen over 'The Only Unforgivable Thing' en 'Genie'.
Met andere woorden: koop de 2-CD versie !

avatar van Metal-D78
Jaja, heb die 2 cd versie nu eindelijk binnen. Van het weekend mijzelf eens in bad laten zakken met deze op de speakers.....wat wil een mens nog meer?

avatar van Jumpjet
De teskt van Ocean Cloud bevat één van de mooiste, kernachtige waarheden die Hogarth ooit heeft gezongen.

Ik ben waarschijnlijk niet de enige die heeft ervaren dat je op de middelbare school nou niet bepaald bij de populaire jongens hoorde als je fan was van Marillion.
De ‘hoofdrolspeler’ in de tekst van Ocean Cloud heeft soortgelijke herinneringen: Halverwege het nummer beschrijft Hogarth hoe hij ten overstaan van de hele klas voor schut werd gezet:
He remembers the day he was marched to the front
By the physical knuckle head teacher of games
“Look lads” he declared, "This boy's a cream puff
No guts and no muscles
No spine and no stuffing"
The whole schoolroom sniggered
And silently thanked God it wasn't them..

Maar dan komt het:

But time is revenge
All the bullies grow weak
And must live with faithless women who despise them

avatar van Marco van Lochem
Geweldig de dubbelaar. Vond de 'gewone winkel' versie al geweldig in 2004, maar de 4 'nieuwe' nummers zijn een fantastische toevoeging, metname "Ocean Cloud". Blij dat het album in de winkels en via de internet winkels te koop is....top aankoop!

avatar van chevy93
Angelina, het perfecte nummer voor na een zware nacht. Wat een hemels nummer.

Metal-D78 schreef:

Een slanke deerne die m'n rug terwijl wast?