Madonna - Hard Candy (2008)

Pop / R&B

7. Incredible (6:19)
  8. Beat Goes On (4:26)

met Kanye West

9. Dance 2Night (5:03)
  10. Spanish Lesson (3:37)
  11. Devil Wouldn't Recognize You (5:08)
  12. Voices (3:39)
  13. Ring My Bell * (3:54)
  14. 4 Minutes [Junkie XL Remix Edit] * (4:37)

met Justin Timberlake en Timbaland

15. Give It 2 Me [Paul Oakenfold Edit] * (4:59)
  16. 4 Minutes [Tracy Young House Edit] * (3:33)

met Justin Timberlake en Timbaland

17. 4 Minutes [Rebirth Remix Edit] * (3:42)

met Justin Timberlake en Timbaland

18. 4 Minutes [Tracy Young Mixshow] * (6:19)

met Justin Timberlake en Timbaland

19. 4 Minutes [Peter Saves New York] * (10:52)

Arrie schreef:

Aan zijn stemmen te zien gaat ie nu richting Celine Dion... alsof die het niet voor het geld doet.
Hij gaat er wel op achteruit qua muzieksmaak moet ik zeggen...

Muzieksmaak?

Heeft Celine dan met muziek te maken?

Sstttt
"Give it 2 me" is wat mij betreft dè hitsingle van 2008. Dit plaatje kan mij niet vaak genoeg worden gedraaid op de diverse radiostations.

avatar van Urbanoetang
Wat een vreselijke singles. 4 Minutes was al niet veel, maar GIve It 2 Me is echt het dieptepunt. Bij haar vorige werk snapte ik nog wel dat mensen het leuk vonden, maar dit is me echt een raadsel.

avatar van LucM
"Give It 2 Me" vind ik wel een leuke single, aanstekelijke melodie en goed in elkaar gestoken, beter dan "4 Minutes".

avatar van Brucas
Ik ben een grote fan van Madonna, maar dit album vind ik een van haar minste.
Maar dat wil niet zeggen dat ik het slecht vind, integendeel, het album krijgt zelfs nog een 4!
Sommige nummers vind ik super (zoals Miles Away en Devil Wouldn't Recognize You), maar andere vind ik dan weer op niets trekken (Beat Goes On, Incredible).

avatar van Hans Brouwer
Ik was vanavond in de bibliotheek om een bestelde cd op te halen. Ik heb daar in de tijdschriftenhoek zitten bladeren in de juli editie van muziekblad Oor. En ja hoor, bij de cd recensies was ook een oordeel te lezen over "Hard Candy (2008)". Mijn mening over "Hard Candy (2008)" werd gelukkig bevestigd: wederom een prima album van Madonna. Ik geloof dat ik toch maar eens een abonnement ga nemen op Oor .

avatar van NewYorkCityLight
lage score voor Madonna, ik vind haar niet zoveel maar verwacht toch altijd wel dat haar albums hoog worden gewaardeerd.

avatar van NewYorkCityLight
Ik hoor net Give It To Me en dat vind ik wel een leuk nummer. 4 Minutes was ook niet verkeerd maar was het net niet.

0,5
Ik heb niks met Madonna, maar dit album is, ondanks of misschien wel dankzij, sommige producers erg kinderachtig. Het klinkt als een debuutalbum van een eendagsvlieg.
Ook de cover vind ik erg goor. Ze ziet er misschien nog wel goed uit voor haar leeftijd, maar het eerste wat ik denk, als ik haar zo zie, is "gatverdamme." Madonna heeft haar beste tijd al gehad en die vond ik ook al niet top.

avatar van NewYorkCityLight
Give It To Me staat nu op #1... Goed nummer, maar niet goed genoeg voor een nummer 1 positie.

Psycholamp schreef:
Het eerste wat ik denk als ik Madonna zo zie dansen in die videoclip Give It 2 Me: "mjammie, mjammie, met jou wil ik wel een beschuitje eten" .

Hans Brouwer schreef:

euh... het ligt misschien aan het leeftijdsverschil, maar ik vind madonna op de cover echt heel lelijk. net als dit album, geef mij maar 80s madonna! give it to me is het enige nummer van het album dat nog de moeite is

ArthurDZ schreef:
euh... het ligt misschien aan het leeftijdsverschil
dat zou zomaar kunnen .

0,5
Misschien dat ik er over 19 jaar ook wel anders over denk.

avatar van Thunderball
Ik vind Madonna er ook ontzettend lekker op staan en zou bijna daar alleen het album al voor kopen. Lijkt idd op een verschil in generatie/leeftijd.

avatar van musicfriek
NewYorkCityLight schreef:

Ik sloeg steil achterover toen ik het zag. Vind deze wel beter te verteren dan 4 Minutes.

Heerlijk nummer inderdaad. Nu Miles Away nog uit op single.

En dan nog een Farewell-tour.
Het mooiste van een Farewell-tour is dat de meeste artiesten tot de conclusie komen dat zij geen afscheid kunnen nemen . Ik wil dus elk jaar wel naar de Farewell-tour van Madonna . En zo blijf ik nog jaren smullen van Madonna .

Hans Brouwer schreef:

van haar muziek, bedoel je

avatar van NewYorkCityLight
Wat moet ze trouwens met Pharrel Williams op deze CD. Ik stond op het ''Oh wat vind ik Give It 2 Me toch een leuk nummer en ik zou graag de rest van nummers beluisteren'' punt en dan zie ik dat 3 van de nummers met hem zijn! en nog 2 met Justin...En wat is dat in de clip van Give it 2 Me? Is dat Pharrel Williams!?!? AAH!

Give It 2 Me vind ik zeker beter dan 4 Minutes maar nog steeds zo melodieloos en gemakkelijk...

kaztor schreef:
en gemakkelijk...

Maar Kaztor, doe het 'r maar eens na.

Da's wel zo'n non-argument. Dan zouden we deze hele site wel kunnen opdoeken.
Het is idd. gemakkelijk. Deze cd scoort alleen maar omdat het Madonna is en niet omdat het muzikaal zo hoogstaand is. Dat betekent nog niet dat ik het na kan doen; ik zou het niet eens willen.

Psycholamp schreef:
En daarom 0,5*. Psycholamp, en dan ook nog, zonder met je ogen te knipperen, volhouden dat je Hard Candy volledig hebt beluisterd.

Maar Kaztor, doe het 'r maar eens na.

Dit kan elke kleuter met behulp van een producer.

kaztor schreef:
Dit kan elke kleuter met behulp van een producer.
Kaztor, dan ben jij vast heel rijk.

Sstttt schreef:

Idd. Ook voor The Neptunes en Timbaland zijn de producties niet hoogstaand en Madonna moet het ook niet hebben van haar zangkwaliteiten. Al met al geen goede cd en daar komt ook nog eens bij, dat ik Madonna sowieso niet dig. Dus kom ik uit op een 0,5, omdat ik het echt een ergerlijke cd vindt.

Waarom luister je dan een Madonna-CD, als je 'haar sowieso niet digt', vraag ik me dan af...

Dan zet je het toch na een paar nummers af?