Madonna - Hard Candy (2008)

Pop / R&B

7. Incredible (6:19)
  8. Beat Goes On (4:26)

met Kanye West

9. Dance 2Night (5:03)
  10. Spanish Lesson (3:37)
  11. Devil Wouldn't Recognize You (5:08)
  12. Voices (3:39)
  13. Ring My Bell * (3:54)
  14. 4 Minutes [Junkie XL Remix Edit] * (4:37)

met Justin Timberlake en Timbaland

15. Give It 2 Me [Paul Oakenfold Edit] * (4:59)
  16. 4 Minutes [Tracy Young House Edit] * (3:33)

met Justin Timberlake en Timbaland

17. 4 Minutes [Rebirth Remix Edit] * (3:42)

met Justin Timberlake en Timbaland

18. 4 Minutes [Tracy Young Mixshow] * (6:19)

met Justin Timberlake en Timbaland

19. 4 Minutes [Peter Saves New York] * (10:52)

herman schreef:
Waarom luister je dan een Madonna-CD, als je 'haar sowieso niet digt', vraag ik me dan af...

Dan zet je het toch na een paar nummers af?

avatar van Hans Brouwer
Omdat ik een vriend heb, die die cd dan opzet.
Tja...., je moet wat zeggen om weer in positie te geraken.

Joy

Omdat ik een vriend heb, die die cd dan opzet.

keihard voor ze zak dan!

sjezus.....

bevalt me nog steeds, dat ene nummertje, meestal heb je aan 1 nummer per madonna cd ook wel genoeg en alles bij elkaar levert dta dan een mooie collectie nummerkes op zo door de jaren heen

Hans Brouwer schreef:
Tja...., je moet wat zeggen om weer in positie te geraken.

Nee hoor, sorry. Ik vind deze cd megavet en ik ben altijd superfan van Madonna geweest. Deze cd is het pareltje op haar levenswerk en 4 minutes is het coolste nummer dat ik ooit gehoord heb. De producties van Timbalnand en The Neptunes zijn de beste die ze ooit hebben afgeleverd. Ondanks haar leeftijd mag Madonna er nog best zijn met haar mooie lichaam en haar guitige koppie.
Natuurlijk heb ik geen vriend die deze cd opzet, maar ik heb hem zelf gekocht. Twee keer zelfs, één voor thuis en één voor in de auto. De rest van mijn cd's verbleken bij dit juweeltje. Mijn God, wat heeft dat wijf een strot! Een dikke 5-punter. Jammer dat je niet hoger mag stemmen!

Ik heb er echt een hekel aan, als mensen twijfelen aan mijn intregriteit.

Sstttt
Psycholamp schreef:
Een dikke 5-punter. Jammer dat je niet hoger mag stemmen!
Niets is zo veranderlijk als een mens. Rest je niets anders Psycholamp dan je stem daadwerkelijk even te wijzigen. Of zoals Madonna het zo mooi weet te verwoorden: Give it 2 me (die 5*****).

Sstttt schreef:
Kaztor, dan ben jij vast heel rijk.

Ik moet anders nog beginnen aan het produceren van kleuters!

Sstttt
Kaztor, met Madonna's Give it 2 Me als achtergrondmuziek in de slaapkamer moet dat vast geen probleem zijn.

Nah.... Toch maar niet.

0,5
absoluut de slechtse cd van Madonna. Zit geen enkel nummer bij wat er mee door kan. Waar is de goeie ouwe tijd dat Madonna leuke en goeie muziek maakte?

avatar van Mjuman
American Life wellicht overgeslagen?

Sstttt schreef:

Liever niet in mijn slaapkamer.
Marvin Gaye daarentegen...

Jammer dat er hier een beetje een afzeiksfeer is ontstaan.

Ik kan me best voorstellen dat je hier weinig aan vindt, maar sommige mensen hebben er blijkbaar een bericht of 20 voor nodig dat te melden.

0,5
Laten we het beestje gewoon bij zijn naam noemen. Aanvankelijk had ik daar maar één bericht voor nodig gehad, maar dan krijg ik reacties en vragen, waarbij ik me toch genoodzaakt voel een reactie terug te geven of zo'n vraag te beantwoorden. Al helemaal als men twijfelt aan mijn integriteit.

avatar van BoordAppel
Timbaland en The Neptunes maken deze plaat want Madonna is toch wel een erg vlakke zangeres. Haar stem past ook niet helemaal bij dit type beats heb ik het idee want ze klinkt meestal toch wel beter. Het is niet het beste werk van Timbo en The Neptunes maar er staan een aantal erg fraaie nummers op. Vooral Give It 2 Me vind ik steeds beter worden terwijl ik dat nummer eerst niet zo boeiend vond. Kenmerk van een goede Neptunes track. Typisch geluid hebben ze ook gecreëerd voor deze plaat, leuk gedaan.

avatar van Madonna
De opening vind ik top! Candy shop klinkt funky, lekker pakkende beat. 4 Minutes vind ik wat minder spannend. Give it 2 me weer totaal anders.

Hard Candy is een goede dansplaat..... De afwisseling in beats en nummers zijn goed op dit album. Hoe vaker ik er naar luister hoe meer ik het ga waarderen. Ik ondek toch steeds weer nieuwe dingetjes....Leuk!!!

-3.5-

Misterfool
ik heb hier een woord voor bagger. de vorige confessions on the dancefloor had ten minste een paar goede nummers. enkel 4 minutes is redelijk en dat komt meer door timberlake dan mevrouw madonna. sorry ik heb me echt open proberen te stelle maar vind het niks.

p.s de album cover vind ik ook al niks

Mayne
Ik heb ook een woord voor jouw "recensies": Nederlandsespellingeninterpunctiegraag.

avatar van Waste Management
Mijn favorieten nummers van het album:
Give it 2 Me feat. Pharrell Williams
Dance 2Night feat. Justin Timberlake

Misterfool schreef:

Timberlake? Wat heeft iedereen toch met die ontzettend flauwe droplul?

Wanneer ga jij dit album eens beluisteren, Kaztor? Of houd je het liever bij een 'beetje' afzeiken?

Ik heb het hier alleen over Timberlake.

Tsja, je post overal negatief over, maar over de muziek zelf hoor ik je nauwelijks.

Dat komt omdat ik het album zelf niet ken. Maar wat ik ervan ken vind ik Madonna-onwaardig en geen reden om het album te verkennen, maar dat heb ik al gezegd.

Maarja, ik zal hier niks meer bij posten, als je dat liever hebt.

Madonna?vergane glorie. Jammer maar helaas..
zoals de meeste jaren,80 artiesten heeft deze dame haar beste tijd eigenlijk wel gehad. Ze begint wat mij betreft nu onderhand toch wel een beetje een karikatuur van haar zelf te worden.

avatar van FunkStar
De eerste luisterbeurten vond ik de CD vreselijk...maar na een aantal nummers wat vaker gehoord te hebben, vind ik het toch beter worden!

Vooral de nummer 1 hit Give It To Me en de nieuwe single Miles Away klinken lekker! 4 Minutes vind ik echt een slecht nummer, sorry! Het nummer Candy Shop vind ik daarentegen wel erg funky!!

avatar van fluidvirgo
Het probleem met Madonna is dat ze niet kan accepteren dat ze van trendsetter naar trendvolger is afgezakt. Laten we eerlijk zijn; de markt voor Timbalandbeats is nu toch echt wel verzadigd. Ze probeert haar vergane status te compenseren door harder dan hardst te schreeuwen dmv pompeuze, kortzichtige politieke statements tijdens haar shows.
Madonna heeft het nooit van haar gebrekkige keeltje moeten hebben, haar gevoel voor stijl en durf gaf de doorslag en bezorgde haar die onaantastbare status. Net als Michael Jackson loopt ze de trends achterna in de hoop het publiek te pleasen. Dit werkt in hun geval averechts (Michaels nieuwe album zal wellicht gaan tegenvallen). Natuurlijk, de jaren gaan nu ook tellen en aangezien een nieuwe Queen of Pop zich maar niet aandient is het aan Madonna om de toorts omhoog te houden. Ze moet enkel niet vergeten hoe ze dat moet doen.

Vergane glorie...

Davez
Zonder de hulp van die leuke producers zou ze nooit tot deze aanstekelijke nummers gekomen zijn. Het klinkt allemaal leuk en noem maar op maar ik kan niet geloven dat Madonna hier veel mee te maken heeft...

Voor mij is ze een talentloze muzikante. Het is ook schrijnened dat ze tegenwoordig met een gitaar op het podium klimt. Nou kijk ik kan gitaar spelen! 2 akkoorden die ze waarschijnlijk uren moet repeteren zeker...

avatar van Hans Brouwer
Davez schreef:

"Waarschijnlijk", "zeker"..... Davez, je veronderstelt ook maar wat.

Davez
Nee hoor dat wordt zo gezegd in mijn buurt. Iets typisch Vlaams neem ik aan...

Ik ben overigens wat grof geweest. Als ik in het weekend buitenkom vind ik de nummers best wel tof.

Misterfool
Hans Brouwer schreef:
"Waarschijnlijk", "zeker"..... Davez, je veronderstelt ook maar wat.

4.5 voor deze pulp. valt me tegen van je hans. hoezo zo'n hoge waardering. probeer me eens te overtuigen.

IK daag je uit.