Madonna - Hard Candy (2008)

Pop / R&B

7. Incredible (6:19)
  8. Beat Goes On (4:26)

met Kanye West

9. Dance 2Night (5:03)
  10. Spanish Lesson (3:37)
  11. Devil Wouldn't Recognize You (5:08)
  12. Voices (3:39)
  13. Ring My Bell * (3:54)
  14. 4 Minutes [Junkie XL Remix Edit] * (4:37)

met Justin Timberlake en Timbaland

15. Give It 2 Me [Paul Oakenfold Edit] * (4:59)
  16. 4 Minutes [Tracy Young House Edit] * (3:33)

met Justin Timberlake en Timbaland

17. 4 Minutes [Rebirth Remix Edit] * (3:42)

met Justin Timberlake en Timbaland

18. 4 Minutes [Tracy Young Mixshow] * (6:19)

met Justin Timberlake en Timbaland

19. 4 Minutes [Peter Saves New York] * (10:52)

avatar van gebruikersnaam
Ik zie niemand het over het nummer: She is not me..hebben. By Far het beste nummer op deze ruk plaat!!

avatar van R-Know
Madonna is door de jaren heen steeds beter geworden naar mijn idee. Dit album is muziekaal gezien ook best lekker, maar de opname is schandalig.
Daarom ook niet gekocht en een lage waardeering.

gebruikersnaam schreef:

She's not me is ook een lekker nummer. Wendy (van Lisa, én Prince) doet ook mee. Sowieso lekkere plaat!

avatar van Snowblood

Snowblood schreef:
wat een zielige cover, ze denkt dat ze nog 25 is
Knap! Jij kunt dus aan die cover zien, wat zij denkt

Nouja, het is en blijft een vreselijke cover, ook al heet je Madonna en mag je er zijn voor je leeftijd.

De nieuwe single Miles Away vind ik best aardig.
Eindelijk weer eens een 'liedje' op single...
Werd verdomme eens tijd.

Ik vond Give It 2 Me een stuk beter eigenlijk. Zitten wel wat leuke producer-trucjes in en sowieso wel een vette track met die dikke synths. Miles Away is een van de betere van dit album, maar een beetje tam. Maar toch ook wel leuk en een typisch Madonna-liedje.

avatar van Kos
Kos
Ik vind dit toch wel een goede comeback van Madonna na jaren vol gepruts.

Vooral catchy popplaatjes en geen zweverig gedoe. Hopelijk heeft ze door dat ze dat geneuzel maar aan anderen moet overlaten.

madonnagirl3
Ik ben groot Madonnafan, maar dit kan beter...
Het album opzich een lekkere cd, en zeker niet slecht. Maar voor Madonna's doen is het te simpel.. Het is gewoon een computersoundje en verhoogte computer stem en dat is het... Niet dat de nummers niet lekker klinken, maarja jullie snappen wat ik bedoel

Joy
Snowblood schreef:
wat een zielige cover, ze denkt dat ze nog 25 is

ze is de enige die er op 50 jarige leeftijd mee weg kan komen,zo kun je het ook zien

Berichten verplaatst naar Madonna

avatar van Hans Brouwer
Misterfool schreef:
4.5 voor deze pulp. valt me tegen van je Hans. hoezo zo'n hoge waardering. probeer me eens te overtuigen.

Ik daag je uit.
Misterfool, jij vindt het pulp, ik vind het een klasse cd. Ik ga mezelf niet vermoeien om hier nu een uitgebreide lofprijzing op "Hard Candy (2008)" te plaatsen. Nu, ruim een half jaar na de verschijningsdatum, verveeld "Hard Candy (2008)" mij nog geen moment. En ja, ik ben een redelijk groot Madonna fan. Die 4,5**** blijven absoluut gehandhaaft . Enne... die nieuwe single "Miles Away" is natuurlijk helemaal top!

Misterfool
jammer ik had gehoopt een uitgebreide recensie van jou over dit album te lezen maar ach. ik vind het niet echt mooi omdar er te veel hiphop achtige cliches gebruikt worden. ook ben ik niet echt fan van het stemgeluid en muzikale ideën van madonna(ZWAAR UNDERSTATMENT)

ik wil eigenlijk wel weer(naast herman) iemand uitgebreid horen over dit album.

avatar van Hans Brouwer
Misterfool schreef:
Ik wil eigenlijk wel weer(naast herman) iemand uitgebreid horen over dit album.
Misterfool, als mijn bericht c.q. uitgebreide mening je oordeel over "Hard Candy (2008)" zou doen veranderen zou ik wellicht een poging wagen. Ik vrees echter dat het verspilde energie zal zijn.

avatar van Kim008
Wat is dit een fantastisch album!
Pop gecombineerd met een vleugje R&B en lichte hiphop!
Superalbum!

avatar van brooklyn
Miles Away is leuk. Hoor op de track de Madonna terug die ik leuk vond uit de jaren ' 80. Simpel en pakkend als toen, wat Kos ook zei. Verder is het mijn ding niet

brooklyn schreef:

Ik hoor in dat nummer juist de Madonna die ik toch het liefste hoor: Die van eind jaren '90/begin jaren '00. Ik vond dat juist wél een geslaagde vernieuwing van het Madonna-concept. Nu klinkt ze als zovele anderen: Zo plastic als plastic maar kan zijn (pruts-producer Timbaland moest maar eens voor een speelgoedfabriek gaan werken. Hij heeft van Nelly Fortado ook een zielloze kloon gemaakt; Het lijkt wel de verpersoonlijking van Invasion Of The Bodysnatchers!). Het ergst is dat Madonna eigenlijk niet echt kan zingen en als je dan Timbaland erbij neemt...

Dat post-discogedoe op het vorige album werkte ook niet in mijn bescheiden opinie.

avatar van fluidvirgo
kaztor schreef:

Mee eens, zeker wat betreft het punt omtrent Nelly Furtado. Ik vond de eerste twee platen van haar prima te pruimen, mede vanwege haar eigen geluid, die is door Timbaland vakkundig om zeep geholpen en nu maakt ze deel uit van de eenheidsworst. Maar het zegt ook iets over de artiest in kwestie dat ze niet meer van hun eigen innoverende vermogen uit durven gaan en met Timbaland op "save" spelen. Of de platenmaatschappij dwingt ze er toe, maar ook dit zal niet opgaan bij Madonna...

Antonio
Joy schreef:

Hoe oud is Demi Moore ?

Wel 65% siliconen, maar die zou het ook nog kunnen

avatar van dazzler
0803 / MADONNA - 4 Minutes

Ieder album vindt Madonna zichzelf graag opnieuw uit.
Maar deze stoute stoeipoes look deed me denken aan Erotica anno 1992.

Tegenwoordig is Madonna erg into dancefloor.
4 Minutes is ongetwijfeld een kwaliteitsproduct, opgepoetst
door meester tovenaar Timbaland en zijn leerling Justin Timberlake.
Ik vind het allemaal net iets te gelikt ... die hard candy toverstokjes.

avatar van NewYorkCityLight
Miles Away is ook weer een lekker nummer.

avatar van Distraction7
Sound is okay....maar of we nog steeds zitten te wachten op alle lippen van Madonna lijkt me nie.......

Haar begin periode blijft beter

Ik ben groot Madonna fan,
maar toen ik deze cd kocht en ik m opzetten was ik toch best teleurgesteld. Ik vind het echt een slecht album

Jammer, Confessions of a Dancefloor wel echt héél goed

erwku
Schijnbaar ben ik de enige die deze plaat helemaal fantastisch vindt. Misschien wel omdat ik totaal geen Madonna fan ben -- WAARDELOZE artiest--

Alle lof voor de producers die Madonna hebben gebruikt zoals Spector zijn artiesten gebruikte als marionetten voor zijn overgeproduceerde liedjes. Madonna is hier gereduceerd tot inzang artiest. Sowhat? Haar stem en stijl zijn de bindende factor van een groepje producers die Specteriaans te werk zijn gegaan. Niets mis mee. Ik vind de beats en sound van de plaats geweldig. Williams, Timbaland en Timberlake zijn duidelijk te herkennen en vind het nergens echt zwak.

Grootste kritiek van veel mensen zou zijn dat ze geen trend zetter meer is maar volger en dat de producties niet origineel zijn. Daar heb ik geen boodschap aan, want vind Madonna sowieso nooit vernieuwd en goede ritmes en beats vind ik altijd fijn zeker in de auto en kei HARD!

dancetonight en beat goes on vind ik helemaal niets, maar de rest is geweldig!

avatar van Waste Management
Heb opnieuw het album beluisterd en heb een kleine verandering bij mijn favorieten:

01. 4 Minutes (To Save the World) feat. Justin Timberlake & Timbaland.
02. Miles Away.
03. Dance 2Night feat. Justin Timberlake.
04. Devil Wouldn't Recognize You.
05. Voices.

vind dit album gewoon niet veel aan
heb hem een paar keer beluisterd maar hij kan me gewoon niet boeien
de enige nummers die leuk vind zijn give it 2 me en miles away
4 minutes vind ik ook niks aan

voor give it 2 me en miles away 1,5

Jammer dat er geen 4de single bij komt

Misterfool
madonna kan niet zingen
pharrel williams vind ik vreselijk.
de synth liggen er bij een paar nummers erg dik bovenop
tekstueel en instrumentaal stelt het niks voor
een cover waaruit blijkt dat madonna nu in een midlife crisis zit
en dan hebben we ook nog eens de suikerstokkenproductie van timbaland.

tja genoeg reden dus om dit 1 ster te geven.

avatar van NewYorkCityLight
Vind er weinig aan op de singles na (met name dan Give It To Me en Miles Away).

NewYorkCityLight schreef:
Vind er weinig aan op de singles na (met name dan Give It To Me en Miles Away).
Give it 2 Me is op dit moment mijn favoriet van Hard Candy, lekker swingend met veel toeters en bellen. Zal binnenkort mijn favorieten van het album aanpassen.