menu

The Last Shadow Puppets - The Age of the Understatement (2008)

mijn stem
3,87 (868)
868 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Pop / Rock
Label: Domino

  1. The Age of the Understatement (3:08)
  2. Standing Next to Me (2:18)
  3. Calm Like You (2:26)
  4. Separate and Ever Deadly (2:38)
  5. The Chamber (2:37)
  6. Only the Truth (2:44)
  7. My Mistakes Were Made for You (3:05)
  8. Black Plant (4:00)
  9. I Don't Like You Anymore (3:05)
  10. In My Room (2:29)
  11. Meeting Place (3:56)
  12. The Time Has Come Again (2:22)
totale tijdsduur: 34:48
zoeken in:
avatar van bver
4,5
Ik vind dit anders bijlange zo bombastisch niet als Muse....

avatar van Bertus
4,0
ja, het blijft natuurlijk baas boven baas in het genre

avatar van bver
4,5
Das waar!

avatar van jovad
Als de plaats zo mooi is als de cover, belooft dit mooi te worden

5,0
Bertus schreef:
Geef mij de Arctic Monkeys maar. Eén band op de wereld (lees: Muse) met een overdaad aan kitscherige strijkers uit een doosje is meer dan genoeg wat mij betreft.

Strijkers uit een doosje, lol.

Owen Pallett was appointed to arrange the strings for the album with the 22-piece London Metropolitan Orchestra.

Sven Bersee
Ik denk dat Last Shadow Puppets zelfs meer in hun mars hebben dan Arctic Monkeys. Nu twee topsongschrijvers ipv 1. Zou tot meningsverschillen kunnen leiden, maar dat denk ik niet aangezien Turner en Kane goede vrienden zijn. Daarnaast vloeide de wijn rijkelijk tussen de opnames door, kan de pret niet bederven. Een losse sfeer was het daar dus, in Nantes. Dat komt de plaat denk ik alleen maar ten goede.

avatar van Bertus
4,0
annoking schreef:
Owen Pallett was appointed to arrange the strings for the album with the 22-piece London Metropolitan Orchestra.

Nou ja, kitscherig blijft het

avatar van Jeanneman
3,5
Ik vind de videoclip niet erg boeiend en daardoor was ik ook nog niet zo enthousiast over de single zelf, maar dat kan ik nu bijstellen. Lekker nummer. Ben nu net bezig aan de eerste luisterbeurt van het album en ik denk dat het nu al niet meer mis kan gaan!

4,0
ga hem nu luisteren, kijken of mijn hoge verwachtingen worden ingelost

avatar van djarend
5,0
chansadres schreef:
De perspromo is wel gelekt maar die bevat enkel de eerste 9 nummers.

En 9 nummers is genoeg om een cd te beoordelen als hij er 12 heeft, Het is een knaller, vanaf vandaag te koop. Wowie, loopt nu al storm, leuk

avatar van KidChino8
4,0
bij ons pas maandag, ik kan niet wachten.Zeker niet na 'age of the understatement' .Ik ben een zotte fan van AT dus de week ik kan niet snel genoeg om zijn!

avatar van Bill
4,5
Deze CD is echt velen malen beter dan ik had verwacht! En gelukkig maar! Want ik verwachtte een soort kopie van Arctic Monkeys. Boy... was I wrong. Dit heeft meer diepte. En is heerlijk om naar te luisteren. Arctic Monkeys zijn ook erg cool, begrijp me niet verkeerd, maar het is goed te zien dat Alex Turner zichzelf niet nadoet met een bandje ernaast. 2 Verschillende soorten muziek is het. Kwalitatief vind ik The Shadow Puppets misschien wel wat beter ook. Gewoon een heerlijk groots geluid op deze CD. Ook erg leuk is de hele James Bond-vibe wat over de muziek zit. Dit ga ik de komende tijd nog vaak opzetten!

4,5*

avatar van jabba
5,0
Ik heb hem net gekocht. Ik ga hem dit weekend eens uitvoerig beluisteren. De nieuwe single ken ik al, en die is veel belovend.
Ik ben benieuwd.

avatar van Tafelkleed
Als fervent liefhebber van de Monkeys kan ik hier alleen maar blij mee zijn. Wat een heerlijke sound heeft Age Of The Understatement, doet me beetje denken aan Knights Of Cydonia van Muse. Aanstaande maandag sowieso het album, begin is in ieder geval veelbelovend..

avatar van TerryA
4,0
vanavond op BBC2 (vanaf 00:35 uur NL tijd) zijn er drie van deze tracks live te zien tijdens de "Later with Jools Holland" show ...

'My Mistakes Were Made For You', 'In My Room' en titel track/single 'The Age Of The Understatement'.


" ...THE LAST SHADOW PUPPETS have their debut album "The Age Of The Understatement" (Domino) out on Monday, while the title track of their album is already out as a single and with its spaghetti western sound is in our opinion very much influenced by none other than the maestro himself ... Ennio Morricone !!
On tonight's show, Alex and Miles are joined on stage with a full orchestra conducted by Final Fantasy to play the tracks 'My Mistakes Were Made For You', 'In My Room' and this week's debut single 'The Age Of The Understatement'."

You can find out more about Final Fantasy (aka Owen Pallett) by going to his MySpace website at:

http://www.myspace.com/ffinalffantasy

Sven Bersee
Ik krijg hem over drie weken als cadeau bij de OOR. Moeilijke keuze was het wel: dEUS' Vantage Point of deze. De korting maakte sowieso geen kans.

avatar van luc011190
Alleen jammer dat je de OOR erbij krijgt

avatar van aERodynamIC
4,0
De vergelijkingen met (de vroegere) Scott Walker snap ik wel een beetje: het ademt zeker een zelfde sfeer.
Ik vind dit album duidelijk ook leuker dan Arctic Monkeys. Dit is veel meer mijn ding. Toch kleeft er maar een klein nadeeltje aan dit album en dat is de zang. Op de een of andere manier past het niet helemaal binnen deze stijl (misschien bevalt de stem me onbewust in zijn geheel niet en is dat ook een reden dat ik Arctic Monkeys minder hoog aansla dan menig ander). Ik kan dit totaal niet onderbouwen en het is zelfs mischien wel complete lariekoek, maar ergens wringt het schoentje net even te veel voor mij.
Dan staat daar gelijk tegenover dat ik ondanks dit nadeeltje wel degelijk zeer positief ben over deze cd en misschien dat er na deze ruime 4* nog wel een halfje bij zit, want zoals gezegd: dit is helemaal mijn ding en daar kan ik geen genoeg van krijgen!
Heerlijke cd..... en alleen al die single

avatar van Bill
4,5
Die zang vind ik er prima bij passen dus vandaar dat ik het halve sterretje van jou er maar alvast bij mij heb bijgedaan! Damn... ik beluister dit album nu voor de 4e keer in één dag tijd en het is toch echt een fantastisch lekkere schijf zeg.

aERodynamIC schreef:
Single The Age of Understatement doet me heel erg denken aan Knights of Cydonia van Muse. Erg? Nee. Ik vind het een aanstekelijk nummer en i.t.t. Arctic Monkeys doet dit me iets meer.

Ale, weer een nieuw bandje..een muse-kloon? Dat hadden we nog niet. En wat doen Muse en Arctic Monkeys in dezelfde zin? Ik volg niet. Ns luisteren naar de single zeker:-)

5,0
Een heerlijke CD. Ik vind 'm prachtig en krijgt van mij een dikke 5.
Ik vind de Artic Monkeys al mooi, maar deze nog mooier.

(verwijderd)
quote]
Ale, weer een nieuw bandje..een muse-kloon? Dat hadden we nog niet. En wat doen Muse en Arctic Monkeys in dezelfde zin? Ik volg niet. Ns luisteren naar de single zeker:-)[/quote]

ik weet niet waar jij de laatste weken/maanden hebt gezeten, maar dit project is al zolang verwacht en besproken.. en muse en arctic in dezelfde zin is niet zo raar, wanneer een van de twee zangers de leadzanger is van de Arctic en de sfeer die het LSP album ademt enigzins referenties heeft met Muse..

5,0
Met het verschil dat op deze plaat de bombastiek tenminste wél in proporties gehouden is.

(verwijderd)
ik hoor hem volgende week pas is besteld dus kan over de bombast niet veel zeggen.. gewoon irritant dat het een muse-kloon wordt genoemd :S

avatar van Bill
4,5
Ik snap niet waar nu ineens Muse-kloon vandaan komt... OK, het eerste nummer (tevens titeltrack en eerste single) LIJKT op Knights of Cydonia, maar daarmee hebben we het wel gehad. Verder is deze band echt wel anders dan Muse.

4,0
Ik lees met verbazing de reacties, ik snap ook wel dat als je nep-strijkers googled je bij muse uit komt maar daar is wat mij betreft alles wel mee gezegd. Muse is wat mij betreft muziek voor het verstand, dit muziek met gevoel.

JustaRascal
Klinkt leuk na de eerste luisterbeurt, binnenkort nog maar eentje.

avatar van jabba
5,0
Ik heb hem gisteren gekocht. Na een eerste luisterbeurt wist ik niet wat ik ervan moest denken. Maar nu ik hem meerdere keren heb beluisterd wordt ie steeds beter en beter.......(zoals meestal gebeurt bij weergaloze muziek). Het is een superplaat! Voorlopig nog even 4 sterren.
Ongelooflijk hoe Alex Turner dit weer voor mekaar gekregen heeft. Als hij de komende jaren zo doorgaat, zou hij wel eens kunnen uitgroeien tot de nieuwe John Lennon.

avatar van Bill
4,5
Die vergelijking gaat wel erg ver hahaha. Maar ook ik heb het album gisteren gekocht. Mocht echt niet ontbreken in de collectie.

Sven Bersee
Dit wordt minimaal een 4,5. Ik denk dat OOR gelijk gaat krijgen dat dit mijn favoriete album voor 2008 gaat worden. Hij duurt alleen nogal kort.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:45 uur

geplaatst: vandaag om 12:45 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.