De Jeugd van Tegenwoordig - De Machine (2008)

Hip-Hop / Electronic
Label: Top Notch

1. Kerk (5:10)
  2. Datvindjeleukhe (4:10)
  3. Deze Donkere Jongen Komt Zo Hard (3:32)
  4. Buma in Mijn Zak (4:39)
  5. Hollereer (5:48)
  6. Flap Flap (5:32)
  7. De Musical (1:32)
  8. Bertje vs Yayo (6:01)
  9. Wopwopwop (De Tentbakkers) (5:23)
  10. Er Is een Hitje (2:18)
  11. Niet Als Jouw (5:57)
  12. Applaus (2:30)
  13. Centje Centje (Damsko Centje Express) (10:10)
  14. Sorry (6:30)
  15. Serieus * (3:05)
avatar van j.b.b.l
^^Îk haal die twee altijd door elkaar,maar goed,ik vind die line best wel grappig,geniaal gaat mij te ver.

Ik vind hem zeker tof. Vorige was leuker, maar de machine mag er zeker wezen.

avatar van Fatboyslim
Dit gaat toch wel richting electro, dansbaar allemaal.
Maar wat een belachelijke gare nummers

Prettig gestoorde electro, is dit samengevat,

Gekkenhuis
Bevalt me veel beter dan hun debuut, al heb ik die lange tijd geleden gecheckt. Aantal zeer leuke tracks, als Deze Donkere Jongen (oog in oog met genialiteit sta je ), Buma in me Zak en Wopwopwop.

avatar van thomzi50
Weet mij toch echt minder lang te beklijven dan het debuut.

Datvindjeleukhe is geniaal trouwens. Niet zozeer qua tekst, maar wel qua flow en het blijft hangen! Mijn favoriet van het album op dit moment, samen met Deze donkere jongen komt zo hard.

avatar van Montorsi
Gewoon wel grappig, maar heel veel van hetzelfde. Paar keer leuk, maar het houdt gewoon een keer op. 2.5*

Mezelf
Ok laat ik weer eens wat roepen:

Beste (Nederlandse) album van 2008.

Ik zeg ja en verhoog met 0,5

avatar van Rhythm & Poetry
Ik zeg nee maar vind het wel een leuk album voor af en toe.

Albums die beter zijn dit jaar (geen ep's of half NL zoals Kubus & BB en Nicolay & Kay):

Kleine Jay & Cartes - Wie Wat Bewaart...
U-Niq - Het Kapitalisme (nog net wat beter maar ook niet zoveel bijzonders)
Audio Elixer - Zwarte Parels
Blaxtar - ChronozBaäl (ook niet veel beter)

moet deze nog checken:

De Colombiaanse Bloedgroep - Guerrilla Tactiek

Tot nu toe maar een mager jaar voor de NL hiphop.

0118 en Risskant hadden dan nog wel goede ep's.

|Joël|
Ik vind dit album hier op musicmeter vreselijk overschat. Deze muziek is naar mijn mening geinig om éénmaal te beluisteren, meer niet.

avatar van j.b.b.l
Het grappige van dit album is dat hij steeds beter wordt als je hem luistert.Ik vond het eerst een kut album,maar het word leuker elke keer dat je hem luistert(Nou,bij mij dan).

avatar van FeNDeR
Ploppesteksel schreef:
Fabergé in Bertje vs Yayo
Het is genoeg, je moet Fabergé niet pushen. 'k Heb gebaden in het zweet, snap je, ik hoef dus niet te douchen

Hehe die vond ik ook echt goed

avatar van 'State Of Mind'
dit had ik dus niet verwacht...dat de jeugd van tegewoordig zo'n hoog gemiddelde zou hebben.. 3,53!

whaha;)

avatar van j.b.b.l
Mijn verwachtingen van dit album was een hilarisch stukje muziek,maar ik had nooit gedacht dat ik dit een hilarisch en goed album zou vinden.Vooral Bas Bron hoort hier de credits te krijgen,geweldige producties met electronische invloeden die het vooral goed doen met de volumeknop op zijn maximale.Een 3,5.Dit is ook echt zo een groei album,dus als je deze album eerst niks vind,geef het nog een paar luisterbeurten.

avatar van Ploppesteksel
@'State Of Mind: Wat is dat nu weer voor een belachelijke reactie? Als je het album niet hebt gehoord, moet je zwijgen.

avatar van coolaid
Hollereren (as in "to holler") - ik vind dat dat woord moet worden opgenomen in de van Dale
Het Nederlandse woord dat hier het dichtst bij in de buurt komt, lijkt me "scanderen": (leuzen, namen) uitroepen met een klemtoon op iedere lettergreep. WI-WA!!

daar komt wiwa... holler at ya boy! vadsige track zeg!

avatar van VeX-
Ik vind het een dik album. De jugend flikt het weer. Humor en vuige beats ten overvloede. Teksten en delivery van alle drie de heren zijn ook weer onpoint. Elk nummer heerst wel.

Jammer dat Vieze Fur een beperkt aandeel heeft. Vooral als je luistert naar hoe die komt op Buma in mijn zak. Wiwa en Faberyayo overheersen een beetje.

Voorlopig 4*

avatar van lauradance
ach ik vind het wel leuk, moet het alleen niet te vaak horen.

avatar van weasel
Ken de plaat nog niet, maar Hollereer belooft veel goeds.
Beste Nederhop ooit.

Wat is flap flap een kutlied

avatar van j.b.b.l
FlapFlap is idd een kutnummer maar van De Jeugd Van Tegenwoordig kan ik het wel hebben want die brengen het toch met humor en zijn niet al te serieus.

avatar van GarnalenPeller
Ja, dat is nou juist precies het kutte aan dat nummer, het is serieus bedoeld en er zit niet echt humor in.

Sinds wanneer maken De Jeugd Van Tegenwoordig een serieus nummer
Dit hele album moet je zien als een joke,alleen is het een hele goeie joke met name door de producties van Bas Bron.

avatar van VforVictor
Rhythm & Poetry schreef:
0118 en Risskant hadden dan nog wel goede ep's.

Risskant?? is toch echt niet mijn ding, die kerel flowt voor geen meter en heeft een irritante stem en dat hele poject de Kamer van Cokehandel... laat me niet lache haha btje te knullig allemaal

avatar van deagleking
GarnalenPeller schreef:
Wat is flap flap een kutlied

geef me een flap flap,
geef me een nak nak
geef me een naki met een taki maar geen graftak [graftak!]

moet ik altijd wel om lache vooral die chopped stem:P

avatar van Jordy
verenigde naties
ik ben aanaan als kofi
en kreeg wegens prestaties
een aanheids-trophy

fantasisch nummer dat Flap Flap, ik BLIJF deze cd overigens maar draaien terwijl ik de vorige na 3 keer zat was... heb er een halfje bij gedaan

avatar van deagleking
applaus mag er ook zijn, volgens mij in 1 take opgenomen

avatar van GarnalenPeller
De Heilige Wilg en Fur moeten het vooral hebben van de rollen die ze spelen, maar ik vind Fabergé hier écht fokking goed bedachte teksten hebben. Echte elke track waar die op mee doet is ie de leukste van de drie.

avatar van bonothecat
...kort maar krachtig..erg slecht. 2,0* voor de moeite

avatar van levenvergeten
Waarom heb je hem eigenlijk beluisterd, de vorige vond je toch ook al niks?