De Jeugd van Tegenwoordig - De Machine (2008)

Hip-Hop / Electronic
Label: Top Notch

1. Kerk (5:10)
  2. Datvindjeleukhe (4:10)
  3. Deze Donkere Jongen Komt Zo Hard (3:32)
  4. Buma in Mijn Zak (4:39)
  5. Hollereer (5:48)
  6. Flap Flap (5:32)
  7. De Musical (1:32)
  8. Bertje vs Yayo (6:01)
  9. Wopwopwop (De Tentbakkers) (5:23)
  10. Er Is een Hitje (2:18)
  11. Niet Als Jouw (5:57)
  12. Applaus (2:30)
  13. Centje Centje (Damsko Centje Express) (10:10)
  14. Sorry (6:30)
  15. Serieus * (3:05)
Mezelf
Echt prachtige nummers, het gaat allemaal nergens over en dat maakt het juist zo leuk.

avatar van pimpamhenk
Het kwartje viel vandaag pas, en hard! Had hem eigenlijk al 4x helemaal gecheckt en was in de veronderstelling dat 'ie minder was dan z'n voorganger, maar daar begin ik nu ineens ernstig aan te twijfelen. Fabergé is sowieso losser op deze en Willie is ook erg origineel. Vieze Freddy vind ik een stuk minder toevoegen op deze. Van 3* naar 4* bij deze

"ik kom zo hard dat je au zegt"

avatar van levenvergeten
Freekje schreef:
Ik kan me trouwens wel ergeren aan nummers als Bertje Vs. Yayo, Sorry en Niet Als Jouw. Die nummers gaan namelijk zogenaamd ergens over, vind ik jammer want dat past niet bij DJVT.

't Gaat te Fur, Voor Jou en Nog Lang Niet op het eerste album gaan ook 'ergens' over, vond je dat daar ook de minder nummers?

avatar van Urbanoetang
Als ik de berichten zo lees, lijk ik wel de enige die Vieze Fur het lekkerste vind klinken?
Al is hij wel weinig aanwezig op dit album.

avatar van Conway Twitty
Hij is de enige juist die de moeite waard is.

avatar van thomzi50
Vind hem kwalitatief de beste van de JvT, maar op dit album valt hij mede door zijn beperkte aandeel en teleurstellende solotrack toch wat tegen.

avatar van Conway Twitty
Ik zie hem toch wel als brein achter:

"Ik zit hier met angst voor eigen leven op de overloop", wat toch wel het humoristische hoogtepunt van het album is.

avatar van levenvergeten
Maar dat stukje is van Willie Wartaal

avatar van Ploppesteksel
@Urbanoetang: Dat gevoel had ik inderdaad, ik vond hem op Hollereer het best, maar nu ik het album toch al wel vele malen heb gedraaid hoor ik hem eigenlijk amper.

avatar van TheFunkyM
Ik heb het album constant opstaan.. en ik vind het toch erg jammer dat fjezza fur, weinig deelneemt. Fur is meestal de gene die het nummer een extra kan geven op basis van humor.. erg zonde

avatar van Biemo
Dikke beats, aanstekelijk en humoristisch. Ik kan me alleen niet voorstellen dat ik 'm over een week of wat nog steeds leuk vind, daarvoor is het net niet interessant genoeg.

Chriss
Met de muziek zit het wel goed, ook de humoristische teksten pakken me wel, de vraag is alleen voor hoe lang? De tijd zal het me vertellen. Nu is het, zeg nou zelf k*nk*r dope.

Applaus is hilarisch.

avatar van PaulieWalnuts
thomzi50 schreef:

Ik vind Faberyayo veruit de geniaalste eigenlijk..... Het Le Le album blijft moeilijk te evenaren als je het mij vraagt. Maar dit Jeugd album komt een heel eind.

Chriss
Al 2 dagen non-stop dit aan het luisteren met een simpele conclusie: SUPERVET, stem daarom verhoogd met 0,5

avatar van wolf
Ik heb het geprobeerd, maar het is niet gelukt. De elektronische beats gecombineerd met de luchtige teksten raken me niet. Eén of twee nummers na elkaar kan ik nog wel aan, maar daarna wordt het me te saai. 2,5*

LocoHermano
Chriss schreef:
k*nk*r dope.

, ik word oud.

avatar van BoordAppel
Teringhard bedoelt Chriss.

Garben_B
Dik album, met name de eerste acht tracks.

De combinatie van humor, flow en dikke beats werkt wederom. 4*

Toch een andere stijl dan PvdZ, maar niet slechter. Het is hier iets meer coupletje-refreintje, en wat minder skits dan op de vorige. Desalniettemin een goed album, veel humor, beats zijn dik in orde, ik gooi 'em omhoog naar 4*.

Leuk album, beats zijn nog lekkerder dan bij het vorige album, teksten naar mijn mening iets minder.

Iets minder dan het vorige, maar wel een heerlijk (origineel) album

De heilige drie aanheid flikt t weer

avatar van kraumeltje
ze waren gister op de nach in denhaag

avatar van Yak
Yak
En dat was onverwacht nog behoorlijk vet ook. De vorige keer dat ik ze zag ging het hele optreden ten onder aan hun flauwe gedoe (en heel veel wodka). Het album leende zich daar ook voor. Maar hoewel ik dit album nog altijd een flink stuk minder vind dat Parels voor de Zwijnen, klinkt het live toch errug goed. Maar ze doen er nu ook moeite voor, dat was wel andere koek toen ze vooral veel schreeuwen en de helft van hun tekst vergaten. Oke toegegeven, dat was ook wel heel erg grappig. Maar nu zijn ze dan ook "zo professioNEEL".

avatar van John Doe
Live klonk Hollereer van het weekend ook zeer vet vond ik. De wat simpele (on)getunede geluiden klinken zeker vanuit een groot geluidssysteem toch erg lekker en effectief. Dit album vind ik trouwens wel iets professioneler geproduceerd dan de eerste, integraal luistert het wat lekkerder. Ik ga De Machine wel kopen. Welk album beter is vind ik moeilijk om te vergelijken.

avatar van TheFunkyM
Hollereer klonk op koninginnendag zoo vet:) Relaxte gekke groep:)

avatar van j.b.b.l
Dit is echt een groei album,eerste keer kon ik hem niet uitluisteren,zo slecht vond ik het,maar hoe vaker je het hoort,hoe beter het word,je moet ook eigenlijk in de stemming zijn voor dit.Ik ga het nog een paar luisterbeurt geven.

avatar van Ploppesteksel
Fabergé in Bertje vs Yayo
Het is genoeg, je moet Fabergé niet pushen. 'k Heb gebaden in het zweet, snap je, ik hoef dus niet te douchen

Vieze Fur in Centje Centje
Als die bitch mij disst, dan is die bitch les-bisch
Man, loop door man, kankerpot

avatar van Tjapiaan
Jammer van dat zingen in Datvindjeleukhe, het begon zo mooi.

Acceptabel album 3.5ster.

avatar van j.b.b.l
Faberge komt wel hilarisch:
''Ik zal ze niet vervloeken
Het is niet hun schuld
Daarom fok je moeder''

avatar van Rhythm & Poetry
Die line is van Vieze Ferdinand en niet van Fabergé. Daarbuiten vind ik het ook niet echt geniaal of hilarisch.

Nah, oké hij is wel leuk (tovert een voorzichte glimlach op zijn gezicht)

Dit is het hele stuk:

Karl kanker kani's uurgh
Vaak komen ze in groepen
Te dom om te poepen
Oeniger dan koeien
Ik zal ze niet vervloeken
Het is niet hun schuld
Daarom fok je moeder