De Jeugd van Tegenwoordig - De Machine (2008)

Hip-Hop / Electronic
Label: Top Notch

1. Kerk (5:10)
  2. Datvindjeleukhe (4:10)
  3. Deze Donkere Jongen Komt Zo Hard (3:32)
  4. Buma in Mijn Zak (4:39)
  5. Hollereer (5:48)
  6. Flap Flap (5:32)
  7. De Musical (1:32)
  8. Bertje vs Yayo (6:01)
  9. Wopwopwop (De Tentbakkers) (5:23)
  10. Er Is een Hitje (2:18)
  11. Niet Als Jouw (5:57)
  12. Applaus (2:30)
  13. Centje Centje (Damsko Centje Express) (10:10)
  14. Sorry (6:30)
  15. Serieus * (3:05)
Vortex schreef:
Enige minpunt vind ik Applaus.

Ik vind die juist een van de betere nummers. Vooral ook heerlijk om op vakantie met ze 10en tegelijk het refrein te lallen

avatar van Nitsu91
JVT is gewoon vet. Niets meer en niets minder.
Geniale beats van Bas Bron, geweldige teksten en de drie gozers zijn stoer. Goede plaat, met Buma in me Zak als hoogtepunt.

dit is echt een van de beste albums ooit!
alle tracks, op 2 na, zijn meesterlijk.
alle teksten slaan nergens op, maar zijn daardoor geniaal
ze hebben alle drie hun eigen stijl, maar die stijlen samen zijn een meesterwerk
5!

avatar van Ploppesteksel
Doel je op track 2 (Datvindjeleukhe) of 2 tracks die je niet meesterlijk vindt?

2 tracks, bertje vs yayo en centje centje

bertje vs yayo is juist geniaal! Heel herkenbaar haha.

Inderdaad; geweldige tekst.
Nog maar eens de line Ik heb gebaden in het zweet, snap je, ik hoef dus niet te douchen aanhalen. Geweldig

persoonlijke keuzes he
ze zijn niet slecht ofzo
maar ik vond ze gewoon iets minder

avatar van TheFunkyM
Bertje vd Yayo is zooo mooi!

Frostyx
Voel de plaatsvervangende aanheid !

beaster1256
heb ze bezig gezien op werchter maar dit vind ik zo zwak en slecht dat ik niet begrijp wat je daar goed kan aan vinden , het is gewoon door elkaar roepen met een domme beat op de achtergrond , vreselijk , dit heeft zelfs niks met muziek te maken , herrie is het !

avatar van Vortex
beaster1256 schreef:

Maar heb je dit album ook gehoord?

Vol met lekkere deuntjes en allerlei flauwekul!
Of was jij de pisang zoals die gast uit Centje Centje haha

beaster1256 schreef:

Dit noemen ze hiphop volgens mij. Niet dat ik daar zo'n fan van ben, maar de Jeugd doet het wel erg goed.

De beats zijn vrij briljant juist, 1 van de sterke punten. Daarbij zijn de teksten dan wel flauw, maar wel geniaal goed gevonden.

Maar goed, normaal ben ik daar niet zo van, maar ik denk dat dit toch wel een "age-thing" is.

avatar van levenvergeten
Vortex schreef:

Of was jij de pisang zoals die gast uit Centje Centje haha

Moet hij even in de AKO gaan staan?

avatar van KapiteinClaus
Ten tijde van hun hit Watskeburt dacht ik dat het een hype zou zijn. Tijdens de vakantie deze cd veel geluisterd (melig, paste goed bij de stemming) en ik moet zeggen dat het echt een leuke cd is. Het sterke punt is de humor en de muziek zelf is ook niet verkeerd. Het moet je wel liggen, als je niets hebt met gekke teksten en vage beats zal dit niet je ding zijn.

avatar van kevinhuisman1984
De eerste cd was wat mij betreft wat wisselvallig te noemen, maar bij deze sterke tweede is de twijfel over ééndagsvlieg of niet volledig weggenomen. Ik geniet keer op keer van deze meligheid en hij blijft op hoge rotatie staan op mijn last.fm pagina. Knap staaltje taalkunde van 'De Jeugd'!
Ik moet me bij de vorige schrijvers deels aansluiten, ik kan me voorstellen dat De Jeugd zeker live niet al te overtuigend kán zijn, dat ligt eraan in wat voor toestand ze verkeren. Ik heb ze een aantal keer mogen aanschouwen, en het optreden op Lowlands 2008 is absoluut legendarisch te noemen!

Ik heb ze ondertussen al een keer of 7 live gezien en elke keer waren ze gewoon goed met uitschieters naar heel erg goed.

avatar van Jorge-E
Gisteren waren ze in Lokeren en ze waren zo vet als wat!
Maar niet zo vet als Cypress Hill
Dus ik ga dit album direct eens luisteren.

1,0
Sorry, ik heb het geprobeerd, maar dit zal helaas nooit wat worden voor me. Hier in Belgenland is er een overkill van Jeugd van Tegenwoordig, je vindt ze op elk festival. Dit is een beetje teveel van het goede...

avatar van jordidj1
Buma in me Zak klinkt lekker

SSS
beaster1256 schreef:

Ik kan mij best voorstellen dat iemand van 50+ dit niet begrijpt en het herrie noemt. Maar dit is gewoon geniaal, de lyrics in combinatie met de beat komen gewoon kei hard! De huidige jeugd loopt dan weer niet warm voor de 70er jaren albums uit jouw Top 10.

avatar van Ploppesteksel
Heeft Beaster wel het hele album geluisterd?
Stemmen gebaseerd op een optreden (waar zij verre van alle tracks spelen) lijkt me niet gerechtvaardigd.

Kan ook begrijpen dat hij het niet goedvindt. Die domme beats vind ik dan wel weer briljant..

1,0
SSS schreef:

Ik ben er bijna 20 en ik vind er niets aan. Ik vind dan de 70's weer wel geen slechte periode =)

SSS schreef:

Er zijn mensen van de huidige jeugd die de 70's dan weer veel beter vinden dan dit. Met alle respect voor iedereen die muziek maakt, maar ik heb ze nu twee keer live gezien. Op Leffingeleuren (ticket was toch al betaald ) en op Woosha in Oostende (omdat het gratis was). Ik vond ze verschrikkelijk. Praten door een micro terwijl er iemand op de achtergrond voorgeprogrammeerde 'deuntjes' uit een dj-ding haalt, nee dat is niet aan mij besteed. Geef mij dan maar artiesten met een eeuwigheidswaarde en die hun muziek live uit instrumenten kunnen halen, zoals Alice Cooper. Maar dat zullen jullie dan weer nooit begrijpen. Jammer!

avatar van MJ_DA_MAN
Ik krijg het vermoeden dat je deze plaat niet kent en slechts de artiesten zelf beoordeeld op basis van optredens. Lame.

avatar van Ploppesteksel
'Wij' luisteren ook nog best naar andere muziek hoor
En heb je inderdaad heel dit album wel beluisterd ?
Lijkt mij niet, net als Beaster.

MJ_DA_MAN schreef:

Kijk ze stemmen is... bepaalde artiesten alles 0.5*.
Mijn reet dat als je een album 0.5 vind je alles nog gaat luisteren. Bij Beaster althnas

MJ_DA_MAN schreef:

Tuurlijk ken ik deze plaat niet, zulke artiesten interesseren mij helemaal niet. Ik zei dit gewoon omdat ik ze nu al twee keer live heb gezien, en na twee keer kan je er toch wel al een beeld van schetsen.
Artiesten zou je eigenlijk ook moeten beoordelen over wat ze ervan maken live.Zo zie je hoe goed ze zijn zonder alles (bij wijze van spreken) tien keer te moeten herdoen zodat het perfect klinkt op het album. Live bewijzen artiesten wat ze écht kunnen. En dat vond ik nu net lame bij de Jeugd van Tegenwoordig

Frostyx
Je kent het niet en je stemt.
Foei!

Frostyx schreef:
Je kent het niet en je stemt.
Foei!

...op basis van live optredens. Ik ken wel een aantal liedjes, maar ik denk dat de rest van het zelfde laken een pak zal zijn. En ondertussen stem verwijderd . Uiteindelijk heb je gelijk, ik ken het album niet genoeg. Maar mocht ik voor de Jeugd van tegenwoordig kunnen stemmen, dan wel