De Jeugd van Tegenwoordig - De Machine (2008)

Hip-Hop / Electronic
Label: Top Notch

1. Kerk (5:10)
  2. Datvindjeleukhe (4:10)
  3. Deze Donkere Jongen Komt Zo Hard (3:32)
  4. Buma in Mijn Zak (4:39)
  5. Hollereer (5:48)
  6. Flap Flap (5:32)
  7. De Musical (1:32)
  8. Bertje vs Yayo (6:01)
  9. Wopwopwop (De Tentbakkers) (5:23)
  10. Er Is een Hitje (2:18)
  11. Niet Als Jouw (5:57)
  12. Applaus (2:30)
  13. Centje Centje (Damsko Centje Express) (10:10)
  14. Sorry (6:30)
  15. Serieus * (3:05)
avatar van Ploppesteksel
Nog niet veel ervaring, maar ik vond hun optreden op Pukkelpop 1 jaar terug één van de beste die ik al gezien heb. Verder zou ik je willen vragen die stem dan te verwijderen aangezien je eerst het album moet hebben geluisterd vooraleer je kan stemmen op MuMe..

avatar van Arrie
Wyverex schreef:

Geef mij dan maar artiesten met een eeuwigheidswaarde en die hun muziek live uit instrumenten kunnen halen, zoals Alice Cooper. Maar dat zullen jullie dan weer nooit begrijpen. Jammer!

Er zijn ook nog mensen die het allebei kunnen waarderen, hoor!

Wyverex schreef:
Tuurlijk ken ik deze plaat niet, zulke artiesten interesseren mij helemaal niet. Ik zei dit gewoon omdat ik ze nu al twee keer live heb gezien, en na twee keer kan je er toch wel al een beeld van schetsen.

Dat denk je maar. Ik heb ze vorig jaar op Waterpop gezien en dat was onthutsend slecht: het was vroeg in de middag, de heren hadden een gigantische kater en bij het eerste nummer sloeg de cd (want live rappen ze alleen, de muziek komt van een schijfje) al over en moest het optreden weer stilgelegd worden. Dat optreden zou ik uiteindelijk 2* hebben gegeven, maar dit album heeft echt wel zijn geniale momenten (Centje Centje, wat ze volgens mij niet eens live doen, is hier een 5* track).

Als je nog meer albums zo bestemd hebt, mag je die stemmen ook weghalen. Staat duidelijk op de Wiki dat we op MuMe niet op die manier stemmen.

avatar van Ploppesteksel
Centje Centje doen ze af en toe als bisnummer of in zaaloptredens, denk ik. Staat hier ook aangevinkt als favoriet, samen met Wopwopwop & Sorry.

Wyverex schreef:
Zal Wiki gelijk nog eens lezen want dat wist ik niet. Nee, dit was de enige stem zonder dat ik echt naar het album geluisterd had. Eigenlijk was dit ook m'n enige stem op een album in dit genre

de Wiki schreef:
Het is alleen toegestaan te stemmen op albums die je in zijn geheel hebt gehoord, en die je dus als geheel kunt beoordelen. Het is niet toegestaan te stemmen aan de hand van de verwachting van een album, een aantal losse nummers, een uitgebrachte single, of fragmenten (samples) van nummers.

avatar van BoordAppel
herman schreef:
(want live rappen ze alleen, de muziek komt van een schijfje)

Niet helemaal. Als De Neger Des Heils erbij is doet hij ook wat dingetjes live.

1,0
En ik heb het hele album (na Pukkelpop 2008 gekocht) en ik vond het een zware tegenvaller..

avatar van Wyverex
joris schreef:
IEn meteen in de aanval, jongens toch..Ik koop ook albums, dus daar ben je al volledig naast. Ik wil alleen maar zeggen dat iedereen hier zit te zeggen dat je het volledige album moet beluisteren, terwijl dat er hier hooguit een honderdtal doen. Ik stem alleen maar op albums dat ik helemaal beluisterd heb, gekocht of gedownload. Ik vind het trouwens een beetje hypocriet dat er hier commentaar wordt gegeven over downloaden. Je gaat me toch niet zeggen dat je al je albums koopt?

En die vergelijking dan met U2? Was ook wel beetje ongelukkig uitgedrukt..
Alles dat ik goed vind koop ik! En alles waar ik op stem heb ik ook, of mijn pa. En meestal is dat uit pure noodzaak, want alles dat ik naar luister is meestal al een aantal jaartjes uit, en dat vind je niet zo gauw om te downloaden . Maar het is een gewoonte. De mensen in platenzaken zien mij graag komen!

avatar van Wyverex
joris schreef:

Wat een verrassing... Dat had ik je zo kunnen zeggen

avatar van Stapler
Ik zeg Applaus! Kerk.

avatar van Vortex
Bij jullie ook een lompe fout op de hoes? Bij #10 staat 'Er is ER een hitje'...

En 'De Musical' wordt steeds beter. Wat een nummer!

avatar van Reint
Vortex schreef:
En 'De Musical' wordt steeds beter. Wat een nummer!

Toch wel een nummer wat bij mij meerdere luisterbeurten nodig had om volledig door te dringen.

BSound
3 sterren. Gewoon lekker vrolijk.

Sletten wijven snollen griet griet
Lekker rijden op de beat.

Eet een tosti
Richt u tot God

Doe maar klappen met je kutje
Doe maar klappen met je kut.

Datvindikzekerstewetenleukja! Geniaal album. Beste nederlandstalige muziek, met een grote knipoog, ik zeg ook Applaus!

5 sterren

Best album van 2008.
Gewoon GENIAAL...
kheb dit gewoon grijsgedraaid

avatar van VictorJan
Stuk voor stuk leuke, grappige nummers. Helaas is het een beetje teveel van 't goede om het volledig uit te zitten.

avatar van donmarko22
Ik vind het toch wel een grappig album. Geen enorme topper, maar ik trek het wel met deze gasten.

avatar van Raul
Zie net dat ik nog niet op dit album gestemd dus bij dezen dan maar even. Ik trek Nederlandse hiphop meestal niet zo goed (op dingen als Extince en Opgezwolle na) maar de Jeugd van Tegenwoordig heeft me zeer positief verrast! Heb door dat Watskebeurt hitje en de hele hype eromheen hun eerste album links laten liggen omdat ik dacht dat het echt niks voor mij was. De Machine kwam echter wel in m'n iTunes terecht en daar ben ik nog steeds dankbaar voor!

De productie is echt hoogstaand, klinkt allemaal fantastisch. En dan de teksten, tja, veel mensen zeggen dat het nergens over gaat (wat in principe natuurlijk klopt) en dat het maar dom gelul is, maar toch ben ik het daar niet mee eens. De teksten zijn veelal hilarisch, en dan niet als in 'onderbroekenlol', maar als in 'briljante humor van de bovenste plank'
Echt heel taalvernieuwend en origineel. Faberyayo steekt er absoluut bovenuit. Welverdiende 4,5 sterren voor dit meesterwerkje.

avatar van judgepaddy
Raul schreef:
tja, veel mensen zeggen dat het nergens over gaat (wat in principe natuurlijk klopt) en dat het maar dom gelul is, maar toch ben ik het daar niet mee eens..

Mee eens; Niet Als Jouw is romantiek van de bovenste plank.
Waanzinnig goeie tekst.
Hulde!!

Kadafi
Hip-hoppers die hun teksten niet serieus nemen, dat in combinatie met blije bliepjes/synths en goede beats, en je krijgt best leuke muziek. Beetje het enige soort hip-hop dat ik nog wel te doen vind. Hip-hop en dance gaat vaak niet samen, maar DJVT bewijst wat mij betreft het tegendeel met dit album.

Er zitten echt grappige teksten bij. Vooral die zinnen in "Deze donkere jongen komt zo hard": "meisjes overal pokies bij de hand","meisje kijk me aan en laat je tranen lopen" Lachwekkend triest eigenlijk, maar daarom wel leuk.

Dit is denk ik wel het beste wat je tegen gaat komen qua nederlandse hip hop, het is alleen niet echt meer mijn ding, maar het luistert nog steeds lekker weg van 5 naar 3,5 sterren en daar blijft ie naar alle waarschijnlijkheid op.

avatar van Sk8
Sk8
joris schreef:
Denk je nu echt dat iemand een heel album zal beluisteren? Bij de albums van U2 e.d. doen ze het ook al niet dusja

tuurlijk beluister je een heel album, je luister toch ook niet een halve nummer?!? dat vind je leuk heh

avatar van andnino
Kadafi schreef:

Ik vind het geen humor van de bovenste plank, maar feit is dat deze heren gewoon met een hoop nieuwe termen op de proppen kwamen die bij een aantal mensen ook daadwerkelijk in het dagelijks taalgebruik terecht zijn gekomen. Dat doet een band één keer, zou je denken (met Watskeburt dus), maar deze cd staat er vol mee (ik wil wel voorbeelden noemen maar heb van 90% geen idee hoe ik ze moet typen).

Sqritz
Soms kan het me boeien, soms irriteert het me, dit album.

Faberyayo is zowiezo een heerser en is een reden waarom ik dit album al meermaals een kans gegeven heb.

Buma, Wopwopwop, Kerk, Datvindjeleukhe en Bertje vs Yayo vind ik vet.

avatar van okaysjon
Als je dit album naast hun vorige album legt hoor je heel duidelijk dat ze gegroeid zijn. de sound is veel vetter en volwassener (kan je daar over spreken bij DJVT? haha)
Wat ik ook een groot pluspunt vind is dat deze jongens de CD zo goed als vol maken en niet een makkelijke 9 tracker maken van krap 40 minuten. nee gewoon de volle CD gebruiken en er 14 tracks op proppen. OK De Musical is een vullertje, maar dat deed Janet jackson ook op Rhythm nation 1814 en dat verveelt ook niet.
Ik gaf hem ooit 5 sterren en deze week is het album weer even in de speler geweest en ik kan niet anders dan constateren dat het nog steeds boeit en iedere keer weer schiet je in de lach van de geniale woordspelingen en zodra je die Faberyayo hoort kan je hem er bijna bij visualiseren zo typisch als hij klinkt.
GEWELDIG album en een echte blijver voor mij

avatar van Psycholamp
Neigt, in al zijn onzin, naar het briljante. Teksten en beats passen goed bij elkaar. De skits zijn grappig en het geheel luistert lekker weg.

WS da Badass
Een briljant album. DJVT is niet alleen maar onzinnig en humoristisch, en daarmee geniaal. Een track als Niet Als Jouw is eigenlijk heel emotioneel en een mooi liefdesliedje. Verder vind ik dat de boys in Bertje versus Yayo een ultieme brakke zondag sfeer creëren.
Knap gedaan.

Er zijn maar weinig hip-hop platen die ik af kan luisteren, maar dit is een uitzondering.

avatar van KILLERBEE99
Vind dit geen mooi album, vele nummers klinken gewoon niet. Hun debut was wel oke, maar dit is toch al een stuk minder.

avatar van MAS
MAS
SOAD schreef:

DJVT is dan ook niet echt pure hiphop.