The Beatles - Abbey Road (1969)

Label: Apple

1. Come Together (4:20)
  2. Something (3:03)
  3. Maxwell's Silver Hammer (3:27)
  4. Oh! Darling (3:26)
  5. Octopus's Garden (2:51)
  6. I Want You (She's So Heavy) (7:47)
  7. Here Comes the Sun (3:05)
  8. Because (2:45)
  9. You Never Give Me Your Money (4:02)
  10. Sun King (2:26)
  11. Mean Mr. Mustard (1:06)
  12. Polythene Pam (1:12)
  13. She Came in Through the Bathroom Window (1:57)
  14. Golden Slumbers (1:31)
  15. Carry That Weight (1:36)
  16. The End (2:19)
  17. Her Majesty (0:23)
avdj schreef:
Koop van McCartney Band on the Run en je ben klaar.

Ga weg!

Marcel²
Heb ondertussen aardig wat solo cds van McCartney geluisterd maar ja echt geweldig zijn ze niet Band on the Run heb ik ergens in de kast volgens mij

avatar van avdj
En dan heb je gewoon genoeg. Alleen die-hards niet.

avatar van IMPULS
Leg me dan eens uit wat er zo min aan ander McCartney-materiaal is (Venus and Mars bv.)?
Enfin, Abbey Road is een topalbum, Beatles in de laatste creatieve periode.

avatar van avdj
McCartney levert gewoon veel te veel zoetsappige nummers af met steeds dezelfde zang en slappe teksten.

avdj schreef:

Och avdj ken je alles dan van hem?

HiLL schreef:

Och avdj ken je alles dan van hem?

M'n vader heeft alles op casette.

Tja wat klinkt dan nog goed...?

M'n vader heeft alles op casette.

Op cassette ??? Kun je wel alles goed op horen, maar op CD kun je het goed beluisteren.
Is het soms een verzameling van de love-songs van Paul ?

avatar van avdj
Alle studio opnames is iets anders een een verzameling love songs...

Hoewel, wat is het verschil?

avdj schreef:
Alle studio opnames is iets anders een een verzameling love songs...

Hoewel, wat is het verschil?

Ongeveer 50% van McCartney's composities....

Hier kregen ze hun oude gevoel weer terug zoals vroeger.

Dat is niet geheel waar beste Bob. Weliswaar werd het (beste) niveau behaald, zeker na de teleurstellende Let it be sessies. De opnamen liepen niet zoals het 'vroeger' ging. Met name Lennon zag het totaal niet meer zitten ook al had hij aan McCartney en Martin beloofd zich geheel in te zetten. Hij scheen echter zijn partijtjes in te spelen en met een shot heroine en Ono vliegensvlug weer weg te zijn. Daarnaast was met name de opname van Maxwell's Silver Hammer (Macca) een ramp, zo zei Ringo in een interview. Harrison bloeide echter wel op toen hij op een dag de zon zag opkomen een verlichtend gevoel kreeg (na al die 'donkere' Get Back sessies) en daardoor op Here Comes the Sun kwam.

avatar van wolf
Wat een album!!!!
Abbey Road behoort absoluut tot de beste albums ooit.
Van come together tot The Her Majesty blijft de plaat je meenemen op een ongeloofelijk reis.

5*****

Ik heb dit album een paar dagen geleden gekocht (2 weken nadat ik "Revolver" had gekocht) en ik heb het nu 2 keer gehoord. Ik moet zeggen dat ik dit een prachtige afsluiter van The Beatles vind. Vooral "Something", "Here Comes The Sun", en "Golden Slumbers" zijn mooie nummers (niet dat de rest niet goed is. Ik noem hier slechts een paar persoonlijke hoogtepunten). Ondanks dat het een album is dat zonder twijfel 5 sterren verdient, heb ik het album toch iets lager dan "Sgt. Pepper's" en "Revolver" in mijn persoonlijke top 10 staan. Dit kan natuurlijk nog veranderen. Ik heb dit album ietsje lager gezet in mijn top 10, omdat het album mij tijdens de eerste luisterbeurt toch nét iets minder raakte dan "Sgt. Pepper's" en "Revolver". Dus: is dit album misschien een beetje meer een groeier dan de 2 andere genoemde albums? Toch 5 sterren voor dit fantastische album van The Beatles.

Bob Cremers
Gelukkig weer een Beatle fan.

avatar van HiLL
Met name door de zogenaamde 'Medley' is dit album al zo speciaal en zeer zeker 5* waard. Daarnaast de grote bekenden: Come Together, Here Comes the Sun en Something die erg goed zijn en dan voor mij persoonlijk één van de betere songs van de mannen: You Never Give me your Money.

Bob Cremers
Dan moeten er nog zeker 10 mensen dit album een 5 geven Hill.

Bob Cremers schreef:
Dan moeten er nog zeker 10 mensen dit album een 5 geven Hill.

Ok, vooruit dan maar. 5*

Marcel²
Abbey Road en Revolver zijn mijn favoriete Beatles platen en verdienen uiteraard 5*. Dit album draai ik regelmatig en is prachtig. Come Together is ook nog gecoverd door Michael Jackson als ik het goed heb.

Dat zal wat zijn.

Dat zal wat zijn.
niet om het een of ander, maar dat is toch een mooie uitvoering.

wolf schreef:
Wat een album!!!!
Abbey Road behoort absoluut tot de beste albums ooit.

5*****

Helemaal mee eens! Voor mij hèt ultieme Beatles-album. Ik vind Sgt. Pepper natuurlijk ook niet verkeerd, maar Abbey Road is, nogmaals, DE Beatles-lp/cd.

Wel een beetje flauw dat Because en I Want You een bijna identiek begin hebben
Verder bevat deze plaat een paar van de beste beatles nummers, helaas ook veel onnodige vullers

orbit schreef:
Wel een beetje flauw dat Because en I Want You een bijna identiek begin hebben

Welke zijn de vullers?

avatar van musicfriek
Here Comes the Sun is in iig een waanzinnig mooi nummer!

HiLL schreef:

Welke zijn de vullers?

Ongeveer de laatste 7 nummers

orbit schreef:

Ongeveer de laatste 7 nummers

Orbit! Shame on you!

avatar van orbit
Ja, dat soort pseudo-vrolijke psychedelische riedeltjes doet me niet zoveel.. carry that weight is natuurlijk wel leuk, maar verveelt me ook snel als ik die plaat steeds zou draaien. Verder vind ik die laatste nummers gewoon slappigheid.