The Beatles - Abbey Road (1969)

Label: Apple

1. Come Together (4:20)
  2. Something (3:03)
  3. Maxwell's Silver Hammer (3:27)
  4. Oh! Darling (3:26)
  5. Octopus's Garden (2:51)
  6. I Want You (She's So Heavy) (7:47)
  7. Here Comes the Sun (3:05)
  8. Because (2:45)
  9. You Never Give Me Your Money (4:02)
  10. Sun King (2:26)
  11. Mean Mr. Mustard (1:06)
  12. Polythene Pam (1:12)
  13. She Came in Through the Bathroom Window (1:57)
  14. Golden Slumbers (1:31)
  15. Carry That Weight (1:36)
  16. The End (2:19)
  17. Her Majesty (0:23)
Lennonlover schreef:

ja weet ik. Maar George heeft wel mee geholpen om het nummer te schrijven en te maken. Toch komt het op Lennon/McCartney...

- niet elk Beatle-nummer dat Harrison niet schreef kwam onder Lennon McCartney. Ringo heeft ook nummers geschreven die vielen onder zijn naam en Startling music Ltd. En 'What Goes On' is wel degelijk geschreven door Lennon/McCartney/Ringo. En 'Flying' door alle vier.
- Revolution No.9 zie ik toch niet echt als een 'geschreven' nummer. Harrison heeft er even goed ook aan mee gedaan, dus in feite is het een nummer van Lennon/Ono/Harrison alhoewel het onder, zoals gezegd, Lennon/McCartney staat.

Joy
allemachtig

ik zeg atijd, je kunt nooit genoeg gebl hebben

juweeltjes, ach, rory gallagher dubbeleplee en verder wordt het nog erger dus ga ik niet benoemen, ander onderwerp dus

Toon1 schreef:

Dat zei ik ook ik een der vorige posts

# 9 werd inderdaad niet geschreven. het was een pure improvisatie in de studio van John Lennon samen met Yoko. Ze hebben een hele nacht lang, onder invloed wel te verstaan, er aan "gewerkt". Die avond is John ook begonnen met het bedriegen van Cynthia. Als je begrijpt wat ik bdoel

avatar van lebowski
Joy schreef:
allemachtig

ik zeg atijd, je kunt nooit genoeg gebl hebben

Aha, dus het gebl was voor eplee

Joy
excactly:)

Moeilijk (maar leuk om) te horen, maar als je 'm heel hard zet.... :

bij "I Want You" op 4 minuut 30, na het Yeaaahhhh van Lennon (je weet wel, die uithaal), de afkeuring hiervan uit de controle-kamer

ettettummu schreef:
Moeilijk (maar leuk om) te horen, maar als je 'm heel hard zet.... :

He leuk, dat heb ik nog niet gehoord, ik zal het nummer dadelijk nog eens opzetten .

avatar van gemaster
Ja ik hoor het! iemand roept iets van 'Shut up!'.

avatar van tomthumb
Volgens mij zeiden ze dat tegen Yoko die uit haar slaapzak was gekropen.

tomthumb schreef:
Volgens mij zeiden ze dat tegen Yoko die uit haar slaapzak was gekropen.

Terecht.

Was Yoko dan zoveel aanwezig op de Abbey Road sessies als de Let It Be sessies? Volgens mij toch wat minder. George Martin wou toch alleen Abbey Road maken als de opnames weer verliepen zoals vroeger.

Toon1 schreef:

Lennon had inderdaad belooft volledig mee te werken en zich te concetreren op een nieuwe plaat. McCartney wilde sowieso al, George en Ringo waren de slaafjes dus. Ik heb begrepen dat Lennon zo stoned als een garnaal was tijdens de opnamen en dat met name Macca en Harrison inspeelden. Lennon kwam dan zijn partijtje doen en dreef weer af. Hij vond ook de hele medley ruk, dus hij moet wel héél ver zijn geweest.

avatar van tomthumb
In ieder geval had Lennon er weinig zin meer in en was hij behoorlijk bitter in z'n commentaar op de Beatles wanneer hij terugblikte in interviews.

avatar van avdj
Jawel het stuivertje is gevallen!!!

Hoogtepunt is zonder meer "Here Comes the Sun"

4,5* morgen waarschijnlijk 5

avatar van Music4ever
Haal dan gelijk maar een paar stones albums uit je top-10.
4 albums van de stenen in je top-6 is natuurlijk veels te veel!

avdj schreef:
Jawel het stuivertje is gevallen!!!

Hoogtepunt is zonder meer "Here Comes the Sun"

4,5* morgen waarschijnlijk 5

avdj! Wat een mooi bericht van jouw zijde!
Wat Music zegt is waar

Kai

Terecht.

Wel grappig dat Beatles fans altijd op Yoko schelden dat zij de muziek kapot maakte enzo..
Terwijl het Lennon nooit werd kwalijk genomen terwijl dat toch ook een volwassen vent was die zijn eigen zakjes zou moeten kunnen regelen.

avatar van HiLL
Daar zit zeker wat in, maar Lennon blijft Lennon.

Kai schreef:
eigen zakjes

avatar van Paalhaas
HiLL schreef:
Daar zit zeker wat in, maar Lennon blijft Lennon.

Jes indiet. En wil je me één ding beloven, HiLL? Blijf jij ook HiLL?

Kai schreef:

Wel grappig dat ik een al reactie plaatste waarbij ik schreef dat Lennon er geen zin meer in had.

Bob Cremers
Het kwam waarschijnlijk door Yoko .

avatar van Peter88
Mijn persoonlijke favoriete Beatlesalbum. Was de laatste plaat die ze opnamen. Jammer genoeg niet het laatste studio album wat ze uitbrachten, want als dit album inplaats van Let It Be, hadden ze toch nog een mooie zwanenzang gehad. Let It Be is geen slecht album, maar het is zo jammer van die productie van Phil Spector.

Bob Cremers
Hoe bedoel je ?

Bob Cremers schreef:
Hoe bedoel je ?

avatar van indana
Voor mij het beste wat de fab 4 ooit gemaakt hebben.
Grappig om te merken dat (bijna) iedereen het over Lennon/McCartney heeft terwijl bij de keuze van de favoriete tracks 2 composities van George in de top 3 staan. Sterker nog here comes the sun zelfs op 1. M.i. volkomen terecht, zijn composities (uit het gehele werk van the beatles) zijn echt juweeltjes....
Zelf draai ik het nummer altijd op 21 maart op het moment dat ik wakker word. Geen betere muziek om de lente aan te vangen en te begroeten.

indana schreef:

Goed gezien man, je hebt gelijk.

[quote]indana schreef:

Dat valt mij ook op, indana. Ook ik heb onder andere op "Something" (m'n favoriete Beatlesnummer na "A Day In The Life") en "Here Comes The Sun" gestemd, en ook George' Indische nummers en bijvoorbeeld "While My Guitar Gently Weeps" vind ik zeker tot de beste nummers van het Beatlesrepetoire behoren.

avatar van musicfriek
Ik hoor het geniale nog niet echt in dit album. Ken het pas sinds kort, maar zal het zeker nog vaker moeten gaan draaien voordat het kwartje valt denk ik. Here Comes the Sun is grote favoriet natuurlijk, eens zien of ik dit nog meer ga waarderen.. Voor nu 3,5*

avatar van Lennonlover
luister het in z'n geheel man. En neem je tijd ervoor...