Coldplay - Viva La Vida or Death and All His Friends (2008)

Alternatieve titel: Viva La Vida

Label: Parlophone

1. Life in Technicolor (2:39)
  2. Cemeteries of London (3:21)
  3. Lost! (3:55)
  4. 42 (3:57)
  5. Lovers in Japan / Reign of Love (6:51)
  6. Yes / Chinese Sleep Chant (7:06)
  7. Viva la Vida (4:04)
  8. Violet Hill (3:50)
  9. Strawberry Swing (4:08)
  10. Death and All His Friends / the Escapist (6:18)
  11. Lost? * (3:41)
  12. Lovers in Japan [Acoustic] * (3:44)
  13. Life in Technicolor II * (4:05)
  14. Postcards from Far Away * (0:48)
  15. Glass of Water * (4:44)
  16. Rainy Day * (3:26)
  17. Prospekt's March / Poppyfields * (3:38)
  18. Lost+ * (4:18)

met Jay-Z

19. Lovers in Japan [Osaka Sun Mix] * (3:58)
  20. Now My Feet Won't Touch the Ground * (2:29)
last.fm
Best een aardig nummer.
Niet meer niet minder, het album luister ik zowieso wel een keertje.

avatar van Thuurke
Violet Hill net gehoord en het lijkt veel meer op Oasis dan op de oude Coldplay, en dat is zeeeeer positief. 40 seconden intro op een nummer van 3.49 minuten is wel erg lang en alleen de laatste 30 seconden lijkt op Coldplay.

avatar van Landero
Allons enfants de la patrie ... le jour de gloire est arrivé !

Violet Hill heeft me verrast en beloofd enkel maar goeds over het komende album. Coldplay still rules !

nieuwe single is saaai!

avatar van thelion
Ben ik nu wel of niet bebieuwd naar deze nieuwe van Coldplay.......??? Ik weet het zelf niet eens..... ben mijn interesse in deze heren eigenlijk al tijden geleden verloren....
Ach ja tzt zal ik het album toch wel weer aan de collectie toe willen voegen dus het komt er toch weer wel van dat ik het zal gaan horen.....

WernerGSF
gerre schreef:
nieuwe single is saaai!

Ik vind dit nieuwe single persoonlijk niet saai, wil je even argumentatie erbij zetten, misschien kan je mij overhalen.

avatar van Demolisher
Ik vind het ook een vrij aardige single, in ieder geval reden genoeg om op een goed album te hopen.

avatar van Nicolage Rico
De single is wel weer een nummer die snel zal gaan vervelen, ben ik bang. Klinkt leuk, maar hopelijk staan er duurzamere nummers op het album.

avatar van JoostBo
Viva La Vida (het nummer) is vandaag ook gelekt. Mooie strijkers heeft het nummer, en zowaar nog eens een echte songtekst ook. Helaas raakt de tekst me persoonlijk niet echt.

ccomponist
Violet Hill vond ik niet echt mooi, Viva La Vida wel. Hoewel het na meerdere keren beluisteren toch niet dat briljante heeft wat nummer op Parachutes en A Rush of Blood to the Head hebben.

X&Y vond ik echt bagger, dit denk ik minder bagger maar toch denk ik dat het voorbij is met Coldplay's prachtige muziek.

De voorkanten van X&Y en Vilet Hill vind ik oerlelijk. Wat een verschil met hun eerste 2 albums! Die voorkanten waren subliem, práchtig!!!!!

avatar van jtsterkenburg
hee, jij bent toch de broer van de legendarische Meite U uit drachten? cool dat iemand uit zo'n muzikale familie hier ook op mume zit! hopelijk kom jij op een dag ook zo ver...

wat je zegt trouwens, viva la vida is een tikkeltje beter dan violet hill. Ik zie trouwens wel overeenkomsten tussen de twee nummers, misschien kun je hier zelfs wel een nieuwe stijl van coldplay destilleren. Het opvallende is namelijk dat in beide nummers er duidelijk accenten liggen op de hele tel. Dat maakt het een beetje bombastisch of simpel aan de ene kant, maar aan de andere kant als dat terug zou komen in de meeste nummers op het album zou dat een mooie lijn door het album heen maken. Ik vind nu al dat beide nummers elkaar versterken door deze overeenkomst.

Harco
Legendarisch? Ik woon vijf kilometer van Drachten vandaan en ik ken hem niet, haha.

Na twee gelekte singles kan ik alleen maar zeggen: och och och. Een nieuwe weg ingeslagen, maar wat een verkeerde weg. De Coldplay sound lijkt totaal te zijn verdwenen bij Viva la Vida. En we zitten echt niet te wachten op Chris Martin solo. Bij Violent Hill is het er nog wel een beetje, maar ik krijg tijdens het nummer steeds de indruk dat Kanye West elk moment in zou kunnen vallen met een rap. Weinig subtiel allemaal. Jammer, want X&Y kon ik meteen erg waarderen. Nu is de liefde over vermoed ik.

avatar van T.A.
Viva La vida ook gehoord. Ik hoop dat ik de goede geluisterd heb. Ik dacht eerst dat het tot een simpel dance nummertje geremixed was. Strings en 1 of ander beatje. Maar het was toch de goede volgens mij. dan zeg ik.., gaat wel. En een album kan altijd groeien.

Zag btw bij Youtube waar ik luisterde ongeveer 5 keer 'i like/love it!!'. Misschien dat het aan ons nederlanders ligt...

ElsenaarMetal
Ik vind de nieuwe single behoorlijk goed eigenlijk. Viva la Vida niet gehoord. maar Violet Hill klinkt erg goed.
je hoort idd dat het anders klinkt dan hun vorige album, dus ik ben zeer benieuwd naar het resultaar!

ElsenaarMetal
Wow. net het nummer gehoord: viva la Vida.
En ik raakte toch wel een beetje in schok..
Ik vond het slecht, ik vond het nummer echt slecht. Violet hill Was goed maar Viva La Vida was echt slecht.
Ik hoop dat er niet alleen maar van dat soort nummers op komen te staan anders is het voorbij.
Toch zie ik veel goede reacties.
Toch maar goed dat ik een van de weinige ben die van dit nummer baalt.

avatar van The Scientist
Ik hoor het enorme verschil met X&Y niet, nog wat geproduceerder dit, minder de band zelf als je het mij vraagt, maar qua structuur van nummers niks veranders

avatar van Joy4ever
Violet Hill vond ik nog wel gaan maar het nummer Viva La Vida is echt niet best.. Ik denk dat ik definitief afhaak bij Coldplay.

avatar van Djarune
album cover ziet er goed uit. Violet Hill knalt al enkele dagen uit mijn speakers. Ben erg benieuwd naar het album. Volgens mij gaat ie minstens even goed zijn als de vorige 3.

Ik heb al heel lang uitgekeken naar deze nieuwe cd en ben erg benieuwd naar de sound van het album. Violet Hill is geen slecht nummer, maar ook niet echt spectaculair.

Ondanks de negatieve reacties op de single Viva La Vida, die je gratis kunt downloaden als je het album pre-ordered bij iTunes, vind ik het een prachtig nummer. Heel anders dan andere Coldplay-nummers, maar wel een prachtig nummer. De strijkers en alle andere invloeden van Brian Eno maken het tot een heel mooi nummer.

Ik wacht met spanning op de rest van het album.

Het is goed dat de meeste luisteraars het nieuwe materiaal eerst een kans gunnen. Toch moet je absoluut constateren dat Coldplay een degradatie heeft gehad. Ik kan me niet voorstellen dat de kwaliteit van de eerste drie albums benaderd gaat worden als ik het zo hoor. Een best of daarvan was eigenlijk niet mogelijk, want alle drie de albums waren geweldig en dat is knap!

Ik vraag me af wie wel blij is met het gelekte materiaal!

avatar van freitzen
Na een eerste luisterbeurt vind ik vooral Viva La Vida zeer de moeite waard... maar ik ben dan ook geen die-hard Coldplay-fan van het eerste uur.

Hoeveel waarde je dus aan deze mening moet hechten? Laat ik zeggen dat ik The Hardest Part hun beste nummer ooit vind, dat zegt voor sommigen wel genoeg
denk ik

Je haalt me de woorden uit de mond

WernerGSF schreef:

Gewoon erg standaard (melodie), niets verrassends..En het doet me vooral ook niets terwijl coldplay op zen best echt wel emoties weet los te maken..ik check wel zeker de full cd omdat het coldplay is. Laat ons hopen dat die niet slecht is.

avatar van c-moon
Tja... heel mooie hoes, knappe, nee wat zeg ik, GEWELDIGE titel ook...

En erh.. daarmee heb ik zowat alles gehad wat positief is aan dit album ...

Eigenlijk wàs ik na X&Y al voor 90% afgehaakt, maar toch een weinig nieuwsgierig, dus de "gelekte liedjes" gehoord.... als het allemaal van dat (non) "niveau" is, weet ik dat ik echt definitief af kan haken....

Het spijtige aan Coldplay, naar mijn smaak is dat ze gaandeweg slechter worden ;-(
"Parachutes" vond ik helemaal geweldig !
"A Rush.." vond ik maar zozo
En bij "X&Y" was ikheel erg ontgoocheld...
Niet in het minst om het gebrek aan originaliteit en de "gestolen truukjes, melodietjes (Kraftwerk)" enzomeer...
En wat ik nu dus hoor van deze "Vida..." tja.....

Bye Bye, Coldplay !

avatar van Koerok
Ik vind Viva La Vida wel een aardig nummer, maar het begin lijkt wel Enya... Voorlopig wel beter dan Violent Hill.

avatar van Joy4ever
Ben je al bij het gedeelte geweest waarin wordt gezongen?

Ik ben nog steeds erg benieuwd naar dit album ondanks het lichtelijk tegenvallen van Violet Hill. Viva la Vida heb ik nog niet geluisterd en ik denk dat dat er pas van gaat komen na de release van dit album. Ik laat me graag verrassen.

avatar van Koerok
Joy4ever schreef:
Ben je al bij het gedeelte geweest waarin wordt gezongen?

Ik weet dat 'het begin' een relatief begrip is, maar ik had het dus over de eerste 12 instrumentale seconden...

Nog een paar keer geluisterd, en ik vind het een mooi nummer. Zit een lekkere flow in. Ook de uitloop vind ik mooi.

inmiddels zijn al een 5 nieuwe nummers te horen
3 nummers van de cd en 2 b kantjes