The Prodigy - Always Outnumbered, Never Outgunned (2004)

Dance

met Paul 'Dirtcandy' Jackson en Louise Boone

8. Medusa's Path (6:09)
  9. Phoenix (4:39)

met Matt Robertson

10. You'll Be Under My Wheels (3:57)

met Kool Keith

11. The Way It Is (5:46)

met Louise Boone

12. Shoot Down (4:35)

met Liam Gallagher

13. More Girls * (4:28)

met Ping Pong Bitches

14. Who U Foolin * (3:40)
  15. Hotride [El Batori Mix] * (4:43)
  16. Spitfire [Future Funk Squad's 'Dogfight' Remix] * (7:25)
'K dacht dat het vergane glorie was, maar bij Pinkpop blijkt de act nog steeds erg hot te zijn.
Mooie show.

0,5
Sorry voor de late reactie. Begon op m´n elfde met the prodigy toen ik de single Everbody in the Place kocht. Daarna heb ik alle singles en albums gekocht tot en met Jilted. Beide albums Experience en Jilted zijn klassiekers voor hun tijd! De albums daarna heeft z´n vette nummers, maar komt zeker niet in de buurt van de eerste 2!
Het laatste album is echt zwaar slecht. Leuk geprobeerd om vernieuwend uit de hoek te komen, maar echt mislukt! Ik baal ervan dat de oude ¨sound¨ bijna niet meer terug te horen is op dit album. Je hoort wel dat het The Prodigy is, dat blijven ze houden.
Nou heb ik een keer gehoort dat Lyam het album experience van zichzelf echt slecht vond! Het ging me door merg en been toen ik dit hoorde. Had ie beter over dit album kunnen zeggen!
Hopend dat de prodigy sterk terug komt met een vet nieuw album, misschien wel met een nieuwe sound, maar niet zoals ze nu bezig zijn...

Electro zoals ik ze nog wel eens kan smaken , pompende tracks , fantastische opbouws , geniale samples ....

avatar van ravenstein
The Prodigy ken ik sinds de single Out of Space en ik heb hun muziek altijd wel kunnen smaken.
Maar wat ze op deze cd brengen kan me absoluut niet bekoren.
Spitfire opent de cd veelbelovend, maar nog voor het nummer gedaan is begint het al repetitief en saai te worden. Met de waanzinnige video-clip erbij kan dit nummer bekoren, maar zonder...
Op de nummers die volgen doen de heren van The Prodigy hun best om iets nieuws te doen, maar goede songs levert dat spijtig genoeg niet op.
Ik hou het bij hun vorige werken, deze hoeft voor mij niet...

Sietse
bij de eerste keer proberen te luisteren naar deze plaat ben ik na 3 nummer huilend gestopt. Ik kon het niet meer aanhoren, zo ontzettend waardeloos vond ik het. Later nog een keer geprobeerd, maar niet bepaald beter bevonden...

avatar van VanDeGriend
Gaat iemand nog uitleggen dat deze cd beter wordt naarmate je m vaker draait of kan ie naar zolder?

starbright boy schreef:

Maar: Is dit album zoveel minder voor de massa dan The Fat of the Land in 1997 was? (Ik zou bijna nog nieuwsgierig worden....)

Ja maar niet zoals jij het bedoelt denk ik, ik vrees minder voor iedereen

avatar van 93.9
SoundWave schreef:
Mooie show.

Heb ze ook gezien op Pinkpop en ik begreep waarom de kaartverkoop slecht was.
Dit was goed in de jaren 90, maar nu echt zo ontzettend herhalingsoefening!

avatar van nuf
nuf
eerste nummer is het beste van prodigy ooit naar mijn mening, de rest is minder, maar goed.

avatar van Gyzzz
Ik vind het wel vermakelijk beginnen met Spitfire, maar vanaf daar zakt het toch wel erg ver weg. Vaak irritant om te luisteren, en maar weinige goede stukken nog. Het dieptepunt is voor mij misschien nog wel de track met Kool Keith, niet omdat hij ruim het slechtst is, maar omdat dat toch wel een dramatische teleurstelling is vergeleken met Diesel Power.

avatar van BoordAppel
Inderdaad. De helft van die met... had er ook niet bij gezet hoeven worden. Komt vaak niet verder dan een tekstje hier en daar, had net zo goed een sample kunnen zijn.
Keith vlamt op Diesel Power maar hier stelt t niets voor.

Spitfire is absoluut hun vetste nummer.

avatar van John Doe
Er zijn er velen waar Liam dat van hoort, eerst was het vooral Out of Space, maar sinds dit album hoort hij erg vaak Spitfire genoemd worden als beste Prodigy nummer voor mensen. Hij gebruikt jammergenoeg o.a. dit soort commentaar om in bepaalde mate zijn visie te fundament te geven dat z'n laatste album niet als slechter gezien moet worden dat z'n ouden. De mensen die dat vinden lacht hij bij wijze van spreken uit:

You've been called everything from ''techno twats'' to ''the U2 of dance''...What's been the most hurtful diss?

I tell you what was a funny review - it didn't hurt me, but it made me laugh. It was a review for ['Their Law'], summing up each year of the band. It said ''The singles album features the utterly brilliant ravey ones from the first album, the dark, techno-y ones of the second album, the shouting punk ones from the third album and some utter shite from the fourth album!'' [laughs for ages] That was boss!

Ik ben het juist aardig met zoeen review eens. Ook al is Always Outnumbered voor mij redelijk waardevol, het is duidelijk wel wat slechter. Er staat ook iig een nummer teveel van op ''the singles album'': Hotride. Ik vind trouwens dat er een 'verkeerd beeld' van individuele nummers gegeven wordt door de rare trackvolgorde, wat voor een groot deel komt door de verschillende stijlen. Meer richting chronologisch was dan beter geweest.

Liam zegt over een aankomend album dat het melodieuzer wordt en intelligentere rap zal bevatten. Dat klinkt op zich niet slecht. Toch verwacht ik er niet zo veel kwalitatiefs van, hoewel het vast en zeker ''leuk'' zal blijven (voor mij).

avatar van Darkshines
VanDeGriend schreef:

Hahaha Van griend. Idd deze groeit voor geen meter. Alleen m'n tenen groeien er krom van

avatar van VanDeGriend
Ik begin er ook niet meer aan. Erg matig. Jammer want voorgaande releases waren bepaald opwindend. Heb toch maar wel de DVD aangeschaft met t Brixton optreden. Das dan wel weer heel erg leuk.

VanDeGriend schreef:

De nummers die ik eerst nog wel leuk vind, hebben hun glans nu ook al verloren. Alleen Action Radar en Girls kunnen er nog mee door. Ik zie een stemverlaging mijnerzijds in het verschiet liggen...

deze cd: hahahahahahahha. wat slecht zeg! je kan de reason kwaliteit er vanaf horen. Samples die standaart reason taal zijn worden hier als origineel gepresenteerd. totaal geen knal-gehalte meer. (ik ben nog steeds wel fan van reason, daar niet van!)

Liam is alleen maar bezig met een reclame praatje. Tuurlijk is zijn laatste cd het beste! zou ik ook zeggen bij de lancering van een nieuwe cd. ondertussen verlies prodigy per uitgebrachte single meer fans.

Hoewel ik ''Fat of the Land'' toch beter vind, vind ik deze niet verkeerd. Zitten wel aardige nummers tussen.

avatar van nuf
nuf
ik vind er niet zoveel aan deze plaat, spitfire blijft een geweldig nummer (vooral om heel HARD te draaien!) en ook girls is erg leuk.

de rest blijft matig tot 'wel leuk'

geef mij fat of the land maar

*2.5/3

avatar van brooklyn
Ik vind de '05 versie van spitfire stukken beter...

avatar van FunkyMonk
nuf schreef:

de rest blijft matig tot 'wel leuk'

geef mij fat of the land maar

*2.5/3

Ga ik volledig mee akkoord; 2,5, voor Spitfire, Girls, en Hotride (kan er nog net door)

Kid A(cid)
Ik ben redelijk geintresseerd in The Prodigy, maar dit album laat ik denk ik liggen. Ter illustratie, More Girls vond ik toffer dan Girls, en More Girls was het b-kantje...

Feeder
Dit album laat je inderdaad beter links liggen. Al ben ik wel een enorme fan van het nummer 'spitfire'.

1,0
Dit album doet me hoogstens terug verlangen naar 'Fat of the land' en 'Jilted generation'. Het klinkt te gemaakt, te geforceerd, niet echt.

Maar goed, terugverlangen naar de rave mag niet, dus nu moeten we het maar doen met deze electroclash-bandwagon achtige middelmatigheid.

Pastichio Rocker
Ik snap werkelijk waar niet dat mensen hier Spitfire het beste Prodigy-nummer ooit durven te noemen...

Wat een ontiegelijk saai kutnummer is dat zeg! Vooral de albumversie bestaat geloof ik alleen maar uit een stuk wat 5 minuten gelooped wordt.

Het hele album is trouwens vreselijk. De enige leuke nummers zijn imho Hotride en Medusa's Path. De rest is zo teleurstellend, loopy en middelmatig.

Ook dat nieuwe nummer wat op de Smokin' Aces soundtrack staat is zwaar kut. Ik vroeg laatst aan een vriend wat 'ie er van vond, dus hij zegt: 'het lijkt wel alsof dit is geproduceerd met Magix Music Maker, zooooo eentonig!!!' En beter dan dit kan ik het niet verwoorden.

Kwalitatief Uitermate Teleurstellend.

PS - Misschien een leuke titel voor het volgende album: The Downfall of Prodigy

avatar van brooklyn
Ik kan veel hebben bij dit album, en het onbegrip omtrent deze plaat snap ik ook nog wel maar hoe je het eentonig kan noemen snap ik echt niet.

avatar van Discoverme
The Way it is, is wel een erg coole verwijzing naar MJ's Thriller

avatar van Rammetje*
Ik snap niet wat iedereen zo slecht vind aan dit album Spitfire, Girls, Memphis Bells, Wake Up Call, You'll Be Under My Wheels en The Way It Is zijn echt wel goede nummers!

Een 3,0!

123crap
Rammetje* schreef:

Een 3,0!

Het word waarschijnlijk te fel vergeleken met de vorige albums
Het is gewoon een beetje anders
meer aggresiever enzo
Ik vind em beter dan de vorige

avatar van Eddie
Ik ben nooit zo'n fan geweest van deze band, maar op het gebied van album titels scoort deze wel heel erg hoog, echt een geweldige titel voor een plaat.