Oasis - Dig Out Your Soul (2008)

Label: Big Brother

1. Bag It Up (4:39)
  2. The Turning (5:05)
  3. Waiting for the Rapture (3:03)
  4. The Shock of the Lightning (5:02)
  5. I'm Outta Time (4:10)
  6. (Get Off Your) High Horse Lady (4:07)
  7. Falling Down (4:20)
  8. To Be Where There's Life (4:34)
  9. Ain't Got Nothin' (2:15)
  10. The Nature of Reality (3:48)
  11. Soldier On (4:49)
  12. Lord Don't Slow Me Down * (3:18)
  13. The Turning [The Jagz Kooner Remix] * (4:52)
  14. Boy with the Blues * (4:40)
  15. Falling Down [The Chemical Brothers Remix] * (4:27)
  16. The Shock of the Lightning [The Jagz Kooner Remix] * (6:40)
  17. I Believe in All * (2:41)
  18. The Turning [Alternate Version #4] * (4:57)
  19. Waiting for the Rapture [Alternate Version #2] * (3:01)
  20. The Shock of the Lightning [Primal Scream Remix] * (4:25)
avatar van hadiederk
helenmirren schreef:
Jammer. Ik begrijp eigenlijk niet waarom ik ze telkens weer een kans geef.

Omdat je een vrouw bent?

Ik ben er ook ingetrapt door al die positieve reacties hier maar ik hoor nog steeds hetzelfde slappe beatlesaftreksel.

avatar van lowieke
Suuuuper goed album na 6 keer ofzo...

Alleen irriteer me kapot aan de 'more...more...moooore' in bag it up.
Dat is van dat moulin rouge lied van een paar jaar terug met pink en zo....vreeeeselijk!

Sexie_Sadie
lowieke schreef:
Suuuuper goed album na 6 keer ofzo...

Alleen irriteer me kapot aan de 'more...more...moooore' in bag it up.

het is dat jij het nu zegt, maar anders had ik dat "more" niet eens terugherkend als het stukje uit moulin rouge. Vind het wel bij het nr passen, erger me er helemaal niet aan

Omdat je een vrouw bent?

Gevalletje ctrl-alt-del

Omdat het Oasis is en ik ze de kans maar weer geef omdat ze de naam hebben (of moet ik zeggen 'hadden'). Of ik er niks aan vind omdat ik een vrouw ben, wie weet. Een zware bass met meer van hetzelfde is niet iets wat me direct ligt als vrouw.

Ik vond de vorige albums ook tegenvallers. Wel beter dan dit.

Ik vind deze plaat wonderwel groeien, gister tijdens het klussen opgezet en ik vind hem lekker klinken.

Gevalletje ctrl-alt-del

Beatlesaftreksel? Jij bent zeker zeer belezen, om hier afgezaagde Volkskrant 'waarheden' te ventileren?

Ik heb maar één advies:

DON'T BELIEVE THE TRUTH!

west schreef:

Ik heb maar één advies:

DON'T BELIEVE THE TRUTH!

Inderdaad! Oasis zal helaas zo een band blijven die duidelijke haters en volgers heeft. Het wordt eens tijd dat mensen het eens van zich afgooien dat de heren Gallacher een stel klootviolen zijn.
Daarnaast die door de media in de wereld geroepen Beatle vergelijkingen.. ach, er zijn ergere bands om mee vergeleken te worden! Anderzijds moet dat maar eens afgelopen zijn, Oasis heeft wel aangetoond meer te zijn dan een slap aftreksel van.
Dat bewijzen ze eens te meer met deze plaat!

tondeman

Stel Beatles rip-offs! Dat ze eens leren hun eigen liedjes te schrijven!

Journalisten in elkaar slaan, dat is het enige waar ze goed in zijn!

Father McKenzie
Stel Beatles rip-offs! Dat ze eens leren hun eigen liedjes te schrijven!

En mààr vloeken en vloeken, van F*ckin' dit en F*ckin' dat, tjongejonge, wat een onbeschofterikken.... euh... rock'n roll, zeker?

avatar van thetinderstick
Hmm de review van Pitchfork:

Een 4,9. Ik ben het vaak eens met de reviews van deze site, maar dit is toch echt aan de lage kant. Hoewel, Don't Believe the Truth kreeg 4,7, Heathen Chemistry kreeg 1,2. Dus die 4,9 is eigelijk zo slecht nog niet...

avatar van hadiederk
Zoals ik al zei, door al die positieve reacties was ik toch weer nieuwsgierig geworden nadat ik al pakweg een jaar of 13 geen nieuw Oasis album beluisterd had. Toen vond ik het niks en ik vindt het nu nog steeds niks. Misschien dat ik over 10 jaar, bij leven en welzijn van zowel Oasis als mijzelf, nog eens een poging doe, alhoewel ik vrees dat het nooit mijn muziek zal worden.
Wat het vermeende wangedrag van de broertjes Gallacher met de beoordeling van hun muziek te maken heeft snap ik niet. Ook lees ik geen Volkskrant en als daar al een menig uit had geventileerd had ik de bron wel vermeld.
Verder wens ik al diegenen die hier wel van genieten, veel luisterplezier toe. Het moge duidelijk zijn dat ik dus ook niet zal stemmen.

hadiederk schreef:
Verder wens ik al diegenen die hier wel van genieten, veel luisterplezier toe.

Gelukkig!

Dank u!

avatar van BenZet
thetinderstick schreef:
Hmm de review van Pitchfork:

Daarom lees ik bijna nooit meer een recensie, het blijft persoonlijk in mijn ogen. Neem bijvoorbeeld progwereld.org. Volgens mij vinden die lui werkelijk elk album goed..... Naja, bekijk liever de reactie op deze site en als ik dan nog niet overtuigd ben luister ik het album gewoon.
En dit doe ik toch vaak, want wat andere met een onvoldoende beoordelen is voor mij juist een pareltje (en andersom). Neem dit album bijvoorbeeld.....

Zigstar
BenZet schreef:

Meer zelfs, dat is het ook! Vandaar dat fora als dit hier eigenlijk een beetje overbodig zijn. Maarja, het is hier tof eh.

avatar van LucM
Na 5x beluisteren moet ik tot de conclusie komen dat dit een uitstekend Oasis-album is. Rijker en tevens subtieler gearrangeerd dan voorgaande albums en alle songs hierop vind ik uitstekend, enkel tracks 8 en 10 (niet toevallig de enige nummers die NIET door de Gallaghers zijn geschreven) vind ik wat minder. Derhalve 4,5*.
Enerzijds is Oasis een gigantische kutband vanwege hun imago en arrogantie, maar anderzijds ken ik weinige bands uit de jaren '90 die nu nog overeind staan en tal van klassiekers hebben uitgebracht.

avatar van Thuurke
Deze plaat is veel en veel beter dan zijn voorganger Don't Believe The Truth. En dat de muziek op The Beatles lijkt......Ja, Nou En?

De betere bands uit de jaren '80 en '90 neigen ook naar The Beatles: b.v. Crowded House, World Party en Tears for Fears en hier is geen discussie over.

Antagoon
thetinderstick schreef:
Hmm de review van Pitchfork:

Pitchfork kun je als site niet erg serieus nemen wat betreft andere muziek dan indie. Ik snap niet goed waarom zij deze plaat nog recenseren, ze schieten hem toch bij voorbaat af. Je hoeft iets niet mooi te vinden, maar als journalist moet je toch kunnen vaststellen of iets goed is. Waardeloze site, goede plaat.

stuart
Geen slecht album van Oasis; ik vond het interessant om het een aantal keren te beluisteren, maar het gevoel van 94/95 komt niet terug. Gelukkig zijn ze na al die jaren niet verder weggezakt, maar ondersteboven raak ik er niet van.

tondeman
Om nog even over Pitchfork te zeiken: redelijk ironisch dat die review nog een stuk voorspelbaarder is dan het gemiddelde Oasis album. Eerst even duidelijk stellen dat ze al een dikke 10 jaar zijn opgedroogd, dan de openbaring dat ze met hun miljonairs-status onterecht aan hun working class roots blijven hangen. Let wel, komend van, naar ik aanneem, de eerste de beste Amerikaanse college boy met een bmi van 698 is dat alleen om die reden al te triest voor woorden
Vervolgens toch maar iets over de muziek, en wat is er belangrijker in muziek (en met name in Oasis' muziek) dan de lyrics? Haal nog wat gezever over ''beatleisms'' aan en je bent klaar. Als definitieve footprint nog even de afschuw uit spreken over het feit dat ze met album 7 wederom niet vernieuwen en zie daar: een mooie 4.9.
Hoop van harte dat ze het volgend album Andy Bell carte blanche geven - ''A dub-folk journey into Luke Skywalkers spoken word poetry'' - misschien wel goed voor een 6.1...

avatar van Wickerman
Mijn grote vraag is altijd geweest waarom Andy Bell en Gem Archer eigenlijk zo weinig nummers in brengen. Beiden komen uit eerdere bands en zijn songwriters. Zij moeten toch ook stapels met nummers onder tussen klaar hebben liggen?

avatar van LucM
Waarom Andy Bell en Gem Archer zo weinig nummers inbrengen? Natuurlijk door de dominantie van de gebroeders Gallagher (ZIJ zijn Oasis) en eerlijk gezegd vind ik de 2 niet-Gallagher-songs ook de 2 minst goede op dit album.

avatar van Marty McFly

Amen!

hadiederk schreef:

Ik ook niet eerlijk gezegd, dat is eigenlijk ook mijn punt...

avatar van LucM
Zoals ik eerder vermeld vind ik Oasis een kutband vanwege hun houding, maar dit album krijgt 4,5* omdat ik het uitstekend vind, ik hou totaal geen rekening met hun imago. Zo ook mijn 4,5* voor het album van Amy Winehouse.
Ik hoor veel liever een meesterwerk dat uitgebracht is door een gangster dan een slecht album uitgebracht door een doorbrave ziel.

avatar van sdr
sdr
Krappe 3* voor dit album. The Shock of the Lightning vind ik een waanzinnig nummer en naar aanleiding van dat nummer ben ik het hele album gaan luisteren. De 3 laatste nummers vind ik ook goed, maar de rest eigenlijk niet. Daarom lijkt mij 3* hier op zijn plaats.

avatar van devel-hunt
Thuurke schreef:

Thuurke heeft hier wel een punt!! Er zijn zoveel bands die zich hebben laten inspireren door The Beatles, alleen Oasis is hier wel heel open over. Noel heeft zelf een appartement gekocht in de Dakota building in New york om dicht bij de geest van Lennon te kunnen zijn, en buurman te kunnen zijn van mevrouw Lennon die daar nog steeds woont.

Zo, nu weer over naar de muziek, waar ik niet over oordeel, not my cup of tea.

avatar van Wickerman
Ik denk dat het Liam is die dat appartement heeft gekocht. Noel is iets minder gek van Lennon.

Alweer het zevende studio-album van Oasis.
Nooit verwacht dat ze dit zouden halen trouwens, gezien de vele ruzies die ze vroeger hadden,...maar dat lijkt me nou toch een beetje voorbij, en dat is maar beter ook gezien wat ze nog allemaal in hun mars hebben.
Bij mijn eerste luisterbeurt is mijn conclusie erg psychydelisch en gewaagd.
Ook bij dit album hoor ik weer veel muzikale passages voorbij komen van muziekgrootheden uit het verleden, waar Oasis toch al wel pattent op heeft.
In het hele ouvre natuurlijk ´The Beatles´, ook ´The Kinks´, en bepaalde tonen van ´The Stranglers´ daar heb ik ze ook al eens op kunnen betrappen.
Ditmaal hoor ik ook verwijzingen naar ´Kula Shaker´, ´Deep Purple´, en bij het nummer ´Waiting for the rapture´ ligt het intro van ´Five to One´ van ´The Doors´ er wel erg dicht boven op. Sterker nog dit intro is een pure rip off.
Maar ik kan dit Oasis allemaal vergeven.
´Dig out your soul´ , dampt, stampt en is enerverend zoals ik ze hiervoor zelden heb gehoord en het klinkt dan ook erg geinspireerd.
Ik vind dit een erg sterke opvolger van ´Don´t believe the truth´.
Had ik vroeger nooit zo´n vertrouwen dat Oasis een lang leven beschoren zou zijn, metname door alle ruzies, bij deze zet ik al mijn vooroordelen opzij. Want volgens mij is zelfs met dit zevende studio-album van Oasis de koek nog lang niet op.
Knap gedaan.