The Game - LAX (2008)

Label: Geffen

1. Intro (1:21)

met DMX

2. LAX Files (3:59)
  3. State of Emergency (3:38)

met Ice Cube

4. Bulletproof Diaries (4:52)

met Raekwon

5. My Life (5:20)

met Lil' Wayne

6. Money (5:13)
  7. Cali Sunshine (4:33)

met Bilal

8. Ya Heard (4:04)

met Ludacris

9. Hard Liquor (Interlude) (1:50)

met Jelly Roll en Nas

10. House of Pain (4:32)
  11. Gentleman's Affair (3:39)

met Ne-Yo

12. Let Us Live (4:39)

met Chrisette Michele

13. Touchdown (3:59)

met Raheem DeVaughn

14. Angel (4:28)

met Common

15. Never Can Say Goodbye (4:40)

met LaToiya Williams

16. Dope Boys (4:00)

met Travis Barker

17. Game's Pain (4:21)

met Keyshia Cole

18. Letter to the King (5:45)

met Nas

19. Outro (1:28)

met DMX

20. Ain't Fuckin' with You * (3:37)
  21. Big Dreams * (4:49)
  22. Camera Phone * (4:29)

met Ne-Yo

23. Nice * (4:40)

met Newz

24. Spanglish * (4:15)
avatar van MJ_DA_MAN
Ik had het over Raekwon, en niet over The Game. En het maakt me niet uit of hij en The Game vrienden zijn, maar ik vind The Chef gewoon niet thuishoren op een commerciële plaat.

avatar van Rhythm & Poetry
Ik wel, en daar is ook niks mis mee. Wu-Tang Clan is juist commercieel. Kledinglijn, ze maken veel clips en hun albums worden erg goed verkocht. Heb de clean-version nu beluisterd en vind het meer dan aardig. Lekkere producties en een mooie flow van The Game. Sommige gastartiesten doen me dan weer helemaal niks en dat levert vaak een irritant refreintje op. Maar over het algemeen ben ik zeer te spreken over de cd. Favoriete tracks van mij zijn:

-Angel
-Bulletproof Diaries
-Cali Sunshine
-Dope Boys
-Letter to the King

avatar van Conway Twitty
Vond ik wel een lekker nummer eigenlijk, hoe triest de teksten ook zijn.

avatar van 'State Of Mind'
Dit album is anders, geen tracks als Let's Ride. Het merendeel van die album is echt serieus met inhoud maar natuurlijk wel op games manier met veel persoonlijke boodschappen veel uit eigen ervaring en veel name dropping, that's just Game.

Maar Wu-Tang maakt geen tracks als Let's Ride, dat maakt nogal verschil.

Helemaal mee eens. Maar dat is gewoon typisch, want hij wou met die track gewoon de clubs bestormen. De tekst slaat ook nergens op inderdaad.

Videotrailer van My Life, die vanavond in premiere gaat:

Dit word een diepe video met een heus verhaal, niet gewend van The Game. Wel mooi dat hij zijn eer betoont aan de doodgeschoten Sean Bell. (zie de grafsteen in de video)

avatar van Yzzné
Waar staat L.A.X. eigenlijk voor ??

avatar van Kos
Kos
Geen idee, maar L.A.X. is het vliegveld van L.A.

- Los Angeles Times
- Life and Times

Die dus.

avatar van realmadrid23
Album is inderdaad gelekt, zal er eens naar luisteren .

Hopelijk rapt hij meer dan alleen over :: Dre, Bloods en Crips, Dre, West Coast, Dre, 50 Cent, Dre, Impalla, Dre, Chris, Dre, Hydraulics, Dre, Compton, Dre, Chronic, Dre, LA, Dre..

realmadrid23 schreef:

Luister dan gewoon niet naar het album...

avatar van 'State Of Mind'
kvind 't allemaal wel mee vallen hoor genoeg serieuze onderwerpen.

Wat is eigelijk het verschil tussen de CLEAN en de DIRTY?

RedLightCityBoy
hiphopfan schreef:
Wat is eigelijk het verschil tussen de CLEAN en de DIRTY?

Clean is zonder scheldwoorden...en dirty is met

Wel een goed album....
Weet me nog niet te boeien zoals het moet...
Of wat ik verwacht had...
Aantal uitschieters.!

Dope boys
My Life
Bulletproof diaries
Angel

3.0 maar dit wordt een groeier denk ik..

avatar van Game
Wat had je er dan van verwacht?

Vertel!

Rene1979
Eerlijk gezegd een album vol knallers...Maar deze is niet zo goed op het eerste gehoor als de eerste 2...Vind de beats wat matig...

Rene1979
Die met ludacris bijvoorbeeld....Vind ik echt een k*ttrack

avatar van Kos
Kos
Die dus.

L.A.X. betekent Life and Times?

RedLightCityBoy
Dammn ik wordt naar nutteloze pagina's gelinkt zeg...ik heb nog geen Dirty nummer gehoord van dit album. Alles wat ik hoor zijn irritante franse dj's die door de nummer heen schreeuwen...nou ja, ik denk dat ik dan maar even wacht tot ie uit komt.

cihan85
Eerste luisterbeurt achter de rug en het is nog wennen aan die nieuwe sound.............Ik geef het een 3,5 maar dat kan nog veranderen.........maar big ups voor de track never can say goodbye......dope track

avatar van Conway Twitty
Kos schreef:

L.A.X. betekent Life and Times?

Nee Life and Times is de subtitel van dit album.

De X in L.A.X. is ooit een keer als letter aan de naam van het vliegveld toegevoegd (geen idee waarom).

avatar van 'State Of Mind'
die X kan ook als variabele staan. In dit geval wordt die dan ingevult als ''Times''

avatar van 'State Of Mind'
Gentleman's Affair = waardeloze lyrics!

avatar van nega
lekker album. angel vind ik beste track hierop met als common de beste rapper op dit album

Maar Wu-Tang maakt geen tracks als Let's Ride, dat maakt nogal verschil.

iedereen heeft eigen style en wu nas mobb en alle grote legends zijn commercieel

avatar van Boy
Boy
Na een paar luisterbeurten , vind ik het album redelijk. Het begint erg sterk en constant, incl. het DMX-intro. Dit gaat door tot nummer 6, het zakt wat in bij Cali Sunshine, en kent vervolgens zijn dieptepunt met Ya Heard. Persoonlijk vind ik de nummers die daarna volgen niet meer als redelijk. Gentleman's Affair klinkt in het gehoor lekker, maar heeft inderdaad waardeloze lyrics, en een Game/Ne-Yo combinatie vind ik niet echt gepast. Let Us Live vind ik onder de maat voor Storch' producties. Touchdown is waardeloos, maar Angel krikt het album wel weer omhoog. Vervolgens kent het album een evengoed einde als begin. Als nummers als Ya Heard en Touchdown waren vervangen door Dre-producties, en tevens Dre had die het geheel in de gaten hield, had je het niveau van The Documentary. LAX haalt dat niveau niet, of hij beter is dan DA bepaal ik wel na het horen van de Dirty. Tot dan, 3.5, vanwege het feit dat het album als geheel gewoon goed in elkaar zit.

Rene1979
Ok en halfje gestegen maar dat nummer met luda kan ik niet aan wennen

avatar van Ilyasse15
Ik vond Game's eerste 2 albums goed te doen: zelfs leuk.
Dit album vind ik na een eerste luisterbeurt heel erg tegenvallen.

Slechte, maar dan ook zeer slechte producties, op een enkel of twee nummers na. Van de lyrics kon je al niet veel verwachten, alhoewel hij op een enkele track nog wel een serieuze poging waagt.

Ik vind dat Game moest blijven bij zijn oudeconcept: Dikke producties en bullshit lyrics.

Want dit soort muziek is niet veel meer waard dan een 2.5*. En dan ben ik nog mild.