The Game - LAX (2008)

Label: Geffen

1. Intro (1:21)

met DMX

2. LAX Files (3:59)
  3. State of Emergency (3:38)

met Ice Cube

4. Bulletproof Diaries (4:52)

met Raekwon

5. My Life (5:20)

met Lil' Wayne

6. Money (5:13)
  7. Cali Sunshine (4:33)

met Bilal

8. Ya Heard (4:04)

met Ludacris

9. Hard Liquor (Interlude) (1:50)

met Jelly Roll en Nas

10. House of Pain (4:32)
  11. Gentleman's Affair (3:39)

12. Let Us Live (4:39)

met Chrisette Michele

13. Touchdown (3:59)

met Raheem DeVaughn

14. Angel (4:28)

met Common

15. Never Can Say Goodbye (4:40)

met LaToiya Williams

16. Dope Boys (4:00)

met Travis Barker

17. Game's Pain (4:21)

met Keyshia Cole

18. Letter to the King (5:45)

met Nas

19. Outro (1:28)

met DMX

20. Ain't Fuckin' with You * (3:37)
  21. Big Dreams * (4:49)
  22. Camera Phone * (4:29)

23. Nice * (4:40)

met Newz

24. Spanglish * (4:15)
avatar van realmadrid23
Ilyasse15 schreef:
Ik vond Game's eerste 2 albums goed te doen: zelfs leuk.
Dit album vind ik na een eerste luisterbeurt heel erg tegenvallen.

Slechte, maar dan ook zeer slechte producties, op een enkel of twee nummers na. Van de lyrics kon je al niet veel verwachten, alhoewel hij op een enkele track nog wel een serieuze poging waagt.

Ik vind dat Game moest blijven bij zijn oudeconcept: Dikke producties en bullshit lyrics.

Want dit soort muziek is niet veel meer waard dan een 2.5*. En dan ben ik nog mild.

tja ik vindt het ook niet veel, qua beats is het inderdaad zeer matig, alleen dope boys klinkt erg goed en gaat nergens over, maar is dat tegenwoordig belangrijk? nummers als " One Blood" , " Let's Ride'' . " put you on the game", dat waren knallers, dat hoor je bij dit album niet. hij had moeten samenwerken met, Timbo ,danja, polow da don . misschien was het dan wel wat geworden.. oke ik had hiervoor gezegt dat the game alleen maar over dezelfde onderwerpen lult , opzich maakt t nietzoveel uit als het maar lekker klinkt. en dat is het bij L.A.X niet zo helaas. maargoed kijken wat T.I. gaat doen met paper trail

avatar van 'State Of Mind'
Tracks die ik op het moment gewoon eindeloos kan blijven afspelen;
- LAX Files
- State Of emergency
- Money
- Let Us live
- Angel
- Never Can say goodbye
- Letter To The King

(als ik Game's Pain/My Life/Dope Boys al niet zo vaak had gehord zouden ze er ook wel tussen staan)

avatar van Game
Als ik zo naar het lijstje producers kijk, dan mag er producioneel wel wat verwacht worden:

Ervin "EP" Pope - "Intro, Hard Liqour Interlude, Never Can Say Goodbye, Outro"
J.R. Rotem - "L.A.X. Files, State Of Emergency, Gentlemen's Affair"
Jelly Roll - "Bulletproof Diaries"
Cool & Dre - "My Life, Money"
Nottz - "Cali Sunshine, Ya Heard"
DJ Toomp - "House Of Pain"
Scott Storch - "Let Us Live"
1500 Or Nothin' - "Touchdown, Dope Boys"
Kanye West - "Angel"
DJ Quick - "Dope Boys" (co-producion)
Knobody - "Game's Pain"
Hi-Tek - "Letter To The King"

Bijna hetzelfde productieteam als het vorige album. Ik vind dat een beat niet per se hoeft te bangen. Er kunnen goede overgangen zijn, de sfeer kan goed zijn of de samples worden goed gebruikt. Als je een heel album vult met tracks zoals Let's Ride of Put You On The Game, dan is het OOK weer niet goed. Zowieso heb ik liever wat meer relaxte nummers dan van die clubbangers. Ik heb het album trouwens nog niet geluisterd, ik heb niet zo op clean versions. Maar ik wil het nog minimaal tot volgende week volhouden.

L.A.X. staat trouwens ook al op de luisterpaal:

Ik wil nog niet luisteren, dus kan iemand bevestigen of het de dirty is?

avatar van Boy
Boy
Ja, die op luisterpaal is de Dirty

Boy schreef:
Ja, die op luisterpaal is de Dirty

En die staat er toch al heel het weekend. Toch maf dat er nog geen gast is geweest die het heeft geript en op internet heeft gegooid.

RedLightCityBoy
Game schreef:

Waarom heb jij dit album nog geen cijfer gegeven? het is toch je favoriete rapper ofzo?

RedLightCityBoy schreef:

Na 2Pac is hij mijn favo rapper ja. Maar ik heb nog niet geluisterd. Ik heb een halfjaar gewacht op dit album dus een paar daagjes langer kan ik nog wel.

avatar van 'State Of Mind'
vreemd dat luisterpaal al wel een dirty versie heeft kunnen bemachtigen .

avatar van MJ_DA_MAN
Video van My Life is trouwens al te vinden op YouTube. Wie hem wil zien mag hem zoeken en toevoegen .

MJ_DA_MAN schreef:

Ik heb 'm n uurtje geleden al verstuurd naar de crew.

avatar van jelmer19
No Surrender schreef:
De beat van Ya Heard is heel slecht, zou meer iets zijn voor Lil Wayne.

Rene1979 schreef:
Die met ludacris bijvoorbeeld....Vind ik echt een k*ttrack

Ik vind em stiekem eigenlijk best wel lekker!

avatar van 'State Of Mind'
haha een vriend van me vond die track gekgenoeg ook wel wat hebben.

aai, zo op het eerste gehoor valt deze tegen. Normaal waren het de beats die de game toch enigzins redde en juist die zijn naar mijn mening niet aanwezig.

The game is ook mijn favoriete rapper na 2pac. Ook ik heb de cd nog niet geluisterd ik ga hem pas luisteren als ik hem heb gekocht in de winkel. Wat ik trouwens wel raar vind, ik ging gisteren langs de free record shop en de music store en daar vroeg ik welke versie van het album ze kregen (de special edition of de gewone) en ze kregen alle 2 maar 1 versie. Welke wisten ze niet. Is dat dat de special of de gewone? of is er maar 1 versie?

avatar van 'State Of Mind'
Die special edition zal denk ik alleen verkrijgbaar zijn in de USA denk ik.

Game schreef:

Is volgens mij niet meer zo makkelijk te doen. Niet met de standaard 'unplug'-software ed. in ieder geval.

De Dirty-version is er!
kwaliteit; 190kbps
bestandsgrootte; 103mb uitgepakt

avatar van No Surrender
Hehe, eindelijk weer op internet. Zit ik druk LAX te downloaden, valt internet uit voor 2 dagen. Maar nu ben ik er weer, en ben LAX aan het downloaden. Heb nog wel wat op youtube geluisterd, en ben eigenlijk best wel terleurgesteld, soms simpele beats, simpele flow, en simpele teksten. De meeste gast artiesten maken de nummers ook niet beter, Common, John Legend, Raekwon, DMX en Cube natuurlijk wel. Maar dan houd het ook echt op, nu eerst dirty luistern. Daarna cijfer. Hoop dat het goed is.

En state of mind ik download nu cdq.

Rene1979
jelmer19 schreef:

Ik vind em stiekem eigenlijk best wel lekker!

Ja ik denk ieder ze smaak .

heb hem nu een paar keer gehoord als ik de cd aan had maar nee vind het een slechte track niet dat game en luda het slecht doen maar meer de beat.....

Toptracks CIJFER

met Nas

Slechte tracks

8. Ya Heard 5
met Ludacris

Onleesbaar bericht + reacties verwijderd.

JustaRascal
Ze albums worden steeds minder. De eerste was tof, de tweede was okay, en deze.. tja..

avatar van 'State Of Mind'
hij had net zo'n mooi gemiddelde namelijk; 3.50.

avatar van Conway Twitty
Ik heb eigenlijk een hekel aan Lil Wayne, die met Hustler Muzik maar 1 goed nummer heeft afgeleverd, maar ik vind hem op My Life eigenlijk best wel goed. Is weer eens wat anders dan een duf refreintje van zo'n dom r&b wijf.

P-DawG
Ben ik de enige hier die Dope-Boys een slecht nummer vind Het is niet echt bepaald een denderend nummer...

avatar van 'State Of Mind'
De tekst is slecht maar voor de rest vind ik het wel denderend

RedLightCityBoy
P-DawG schreef:

Ik vindt er ook niks aan nee

Conway Twitty schreef:

Liever een dom R&B wijf dan Wayne die zoals gewoonlijk als een mongool gedraagt. Ben behoorlijk terleurgesteld in dit album, de beats zijn niet echt goed, en wordt zo ziek van namedropping.

Nummers als Ya Heard, Cali Sunshine zijn vreselijk. Never Can Say Goodbye, Touchdown zijn minder. De rest redelijk. 3.5/5

avatar van Rhythm & Poetry
Ik vind de producties op dit album juist het sterke punt. Ze verschillen wel veel van elkaar waardoor het soms moeilijk is om een lijn er in te ontdekken. Maar heel veel producties bevatten invloeden waar ik van hou, ze zijn een stuk warmer dan op de andere albums. Voorbeelden hiervan zijn Angel, Letter to the King, My Life, L.A.X. Files en Cali Sunshine (word naar mijn mening te weinig gewaardeerd, mooie track).

Rhythm & Poetry schreef:

Cali Sunshine is kut, lijkt meer op een K3 nummer alleen dan in rap. Met K3 refrein.

avatar van 'State Of Mind'
Ik vind de sample van ''Cali Sunshine'' wel goed maar die beat ligt bij mij niet lekker in 't gehoor.