The Game - LAX (2008)

Label: Geffen

1. Intro (1:21)

met DMX

2. LAX Files (3:59)
  3. State of Emergency (3:38)

met Ice Cube

4. Bulletproof Diaries (4:52)

met Raekwon

5. My Life (5:20)

met Lil' Wayne

6. Money (5:13)
  7. Cali Sunshine (4:33)

met Bilal

8. Ya Heard (4:04)

met Ludacris

9. Hard Liquor (Interlude) (1:50)

met Jelly Roll en Nas

10. House of Pain (4:32)
  11. Gentleman's Affair (3:39)

met Ne-Yo

12. Let Us Live (4:39)

met Chrisette Michele

13. Touchdown (3:59)

met Raheem DeVaughn

14. Angel (4:28)

met Common

15. Never Can Say Goodbye (4:40)

met LaToiya Williams

16. Dope Boys (4:00)

met Travis Barker

17. Game's Pain (4:21)

met Keyshia Cole

18. Letter to the King (5:45)

met Nas

19. Outro (1:28)

met DMX

20. Ain't Fuckin' with You * (3:37)
  21. Big Dreams * (4:49)
  22. Camera Phone * (4:29)

met Ne-Yo

23. Nice * (4:40)

met Newz

24. Spanglish * (4:15)
avatar van 'State Of Mind'
Dat zal allemaal wel meevallen als je goed oplet wat je download.

avatar van TheFunkyM
Het is niet veel opzich op miljoenen mensen.. maar 3 vrienden en ik hadden er tegelijk last van.. zal wel toeval zijn.

De trojanhorse back.. zoveel, erg vervelend..

MJ_DA_MAN schreef:
Ik denk dat ik de Van Dale eens op ga bellen en een nieuw synoniem aan ga vragen voor kritiek: haat.

Als je kritiek (of gezeik haha) levert zonder goede argumenten dan kun je het eerder haat noemen hoor.

En ik vind de discussie "Wie is beter?" altijd zo nutteloos in hiphop aangezien iedereen een andere smaak heeft etc. Sommige dingen van The Game vind ik niks, en sommige dingen van Weezy vind ik ook niks.

avatar van VforVictor
Luister em nu voor ut eerst en moet zeggen dat LAX me goed bevalt, de tracks zijn wat meer "laidback" allemaal, valt me op, Daarnaast idd geen ECHTE bangers maar desalniettemin klinkt elke track weer bijna lekker, zoals ik gewend ben van The Game, oordeel volgt nog.

avatar van De_Repper

idd dat is het
ik vind het maar redelijk saai om lil wayne altijd af te breken op zijn stem alleen
ik vind dat hij wel ng skillz heeft in vergelijking met veel andere mainstreamartiesten

Roerbakmie
Eerste indruk is goed, morgen even helemaal luisteren.

Jammer alleen dat DMX alleen features geeft op de in- en outro. Ik had graag een track met hem gezien.

TheFunkyM schreef:
de gelekte versie's bevatten vaak virussen..

Haha net goed

avatar van Rhythm & Poetry
Heb nu ook een paar keer de 'dirty'-version aangehoord en ik ben zeer te spreken over dit album. Het refrein van My Life is in mijn ogen niet echt goed maar als heel slecht wil ik het ook niet betitelen. Jammer is de dip die het album kent na de track Cali Sunshine (vind ik dus wel een lekkere track). Vanaf track 12 (heerlijke stem heeft die Chrisette Michel) ontdek ik weer een stijgende lijn en komen de mooiste nummers aan bod. Dope Boys blijf ik bijvoorbeeld een lekkere track vinden, Game's Pain in wat mindere mate maar ook die is nog altijd oké. Angel en Letter to the King kan ik grijsdraaien, mijn inziens de beste tracks die op dit album staan.

Ik heb de clean nu wel een paar keer gedraaid, net de retail gedownload en ik ga daar nu mijn mening op baseren. Het is idd wat vroeg maar het kan wel. Als eerste: die intro en outro mochten echt weg. Ik ga het niet superlang maken. Eerlijk, de eerste keer dat ik luisterde was ik wat ontgoocheld, maar dat was omdat ik een ander soort album had verwacht, zeker na big dreams en dope boyz. Onbegrijpelijk dat big dreams niet op het album staat. Mijn favorieten zijn LAX files, Ya Heard, Gentleman's affair, let us live, angel, dope boys, game's pain (fantastische groeier!) en letter to the king. Dat zijn de tracks die echt goed aanvoelen en die ook meestal groeien. Ik heb enkele tracks wat tijd moeten geven. Zoals never can say goodbye, money, bulletproof diaries. My life, ja die vind ik nu echt niet zooo goed, raar mja. House of Pain vind ik productiewijs gezien echt ja niet mijn smaak. Touchdown, tja ik weet het niet, het klinkt goed, de productie dan maar Raheem: Nee en the game stelt me daar wel wat teleur.

Dan ben ik zowat rond met de tracks. Het is een album dat je zeker enkele keren moet beluisteren en tijd moet geven. Zoals de track met Nas, ik vond die al vanaf het begin goed maar elke keer word die beter, dat vind ik een staaltje genialiteit. Ik hoor ook dat westcoast sound, dat precies niet zo commercieel is afgestelt, waar ik van Doctor's Advocate wel vond, dat was precies wat meer commercieel afgestemt?

Ik ben vooral blij dat gij het anders aanpakt, the documentary was zot, dankzij dre & fiddy. Bij DA, zaten we er wat tussen, heel goede plaat maar wel wat veel van hetzelfde in zijn rhymes? En nu krijgen we een gehele plaat van Game, goeie rhymes, goeie afwisseling, orgineel, goeie features (ze verneuken de plaat niet, iets wat ik beetje vreesde), goeie beats. Tot nu toe 4/5, kan ik mss veranderen naar 3.5 omdat de hype op het net mss overdreven is.

avatar van Ilyasse15
Game schreef:
Als ik zo naar het lijstje producers kijk, dan mag er producioneel wel wat verwacht worden:

Ervin "EP" Pope - "Intro, Hard Liqour Interlude, Never Can Say Goodbye, Outro"
J.R. Rotem - "L.A.X. Files, State Of Emergency, Gentlemen's Affair"
Jelly Roll - "Bulletproof Diaries"
Cool & Dre - "My Life, Money"
Nottz - "Cali Sunshine, Ya Heard"
DJ Toomp - "House Of Pain"
Scott Storch - "Let Us Live"
1500 Or Nothin' - "Touchdown, Dope Boys"
Kanye West - "Angel"
DJ Quick - "Dope Boys" (co-producion)
Knobody - "Game's Pain"
Hi-Tek - "Letter To The King"

De enige interessante die daar tussen staat is Kanye West en in mindere mate Cool & Dre en Scott Storch.
En zelfs deze slagen er totaal niet in om iets moois neer te zetten.
Waarbij Scott Storch de award krijgt voor de flopper van het jaar.

avatar van TheFunkyM
CaliLove schreef:

Haha net goed

gast, alsof jij nooit een gelekte versie ergens vandaan tovert

TheFunkyM schreef:

gast, alsof jij nooit een gelekte versie ergens vandaan tovert

Laten we zo zeggen dat ik niet echt voor downloaden ben, behalve als het over albums gaat die moeilijk te verkrijgen zijn, albums die out of print zijn, demo's, zeldzame mixtapes etc.

FattBeat schreef:

Neem mij ook maar niet serieus dan. Doet me bij bepaalde users echt niet zoveel hoor. Ik kan jou namelijk ook niet serieus nemen als je The Game hoger inschat dan Lil Wayne

Tekstueel is het allebei net niks, op The Documentary had The Game soms nog wel aardige teksten. Maar op dit album is het niet veel, naast de namen van rappers gaat die ook nog namen van acteurs noemen (Al Pacino bijv. in LAX Files), al moet The Game het van ze beats, ze stem en ze flow hebben. Die zijn namelijk bij hem erg goed, maar Lil Wayne heeft kut beats, een kut stem, en hij heeft niet eens een flow. Het lijkt net of die alleen maar praat in een nummer.

Game schreef:

Daar ben ik het niet mee eens, want dan kan je nergens meer over discusseren waar meer meningen aan te pas kunnen komen.

Vond het een tegenvaller; Niet slecht, maar gewoon niet boeiend genoeg om een vaste waarde (al is het maar voor een paar weken) te worden in mijn playlist....

Ilyasse15 schreef:

En zelfs deze slagen er totaal niet in om iets moois neer te zetten.
Waarbij Scott Storch de award krijgt voor de flopper van het jaar.

J.R. Rotem en Jelly Roll zijn toch ook bekende West Coast producers hoor. Hi-Tek en Nottz zijn zelfs geassocieerd met Aftermath. DJ Quick is gewoon een legende en EP is heel talentvol. Genoeg interessants.

Veel beats klinken meer old school, daarom vind je het niet mooi. Nietwaar? Zo'n track als Let Us Live vind ik eigenlijk perfect.

No Surrender schreef:

We kunnen wel discusieren, maar dan worden we het nooit eens. Dat bedoelde ik.

Tekstueel vond ik The Documentary erg zwak, het name-droppen had geen doel en waren niet metaphorisch bedoeld. Het waren de beats die die plaat redden. Op Doctor's Advocate was het beter, er zaten zelfs meer persoonlijke nummers in. Op LAX is hij weer gegroeid. Dre word minder genoemd en er zit waarheid in (zoals bij LAX Files). Soms ook humor (bij Ya Heard).

avatar van Urbanoetang
CaliLove schreef:

Niemand hier is 'voor' downloaden neem ik aan. Dat jij nou het geld hebt om elk album te kunnen kopen waar je enigzins interesse in hebt (je karma zal wel goed zijn), ik ben bijvoorbeeld een arme Amsterdamse student.

En sinds je zo'n fobie hebt tegen downloaden, hier is hij legaal te luisteren.

avatar van 'State Of Mind'
Die cd's zijn in de beginfase van de verkoop gewoon veel te duur; rond de €20. Als de prijs na een tijdje is gezakt naar ongeveer €10 kan ik het wel opbrengen om een album dat ik echt goed vind te kopen. Zo erg lijdt de muziekindustrie er niet onder hoor als je ziet dat lil' Wayne er even in één week meer dan 1.000.000 exemplaren over de toonbank laat gaan.

avatar van Urbanoetang
'State Of Mind' schreef:

Precies, al zijn nieuwe cd's op internet voor een hoop minder dan 20 euro te krijgen hoor.

Game schreef:

We kunnen wel discusieren, maar dan worden we het nooit eens. Dat bedoelde ik.

Als die namen dropt gaat het echt helemaal nergens over, wat een onzin. Bij LAX Files bijv. deze lijn,

More scars in my face than the original Scarface
Or the homeboy Scarface
Al Pacino couldn't be no gangsta
Deniro in casino he no gansta

avatar van Game
Hoezo? Hij zegt dat al die gangsters op het filmdoek niets zijn vergeleken met de echte gangsters. Daar heeft hij wel gelijk in volgens mij.

Urbanoetang schreef:

Man, ik heb helemaal niet genoeg geld om alle cd's te kopen die ik wil, anders had ik er wel meer gehad dan de rond de 70 à 80 cd's die ik heb. Maar er bestaat zoiets als sparen en ja de cd's die ik koop kosten meestal minder als 15 euro.

Game schreef:

Ik heb het voornamelijk over de eerste 2 lines, en huuuh tuurlijk zijn het geen gangsters, daarvoor zijn het ook acteurs.

avatar van jelmer19
Productie van ''Ya Heard'' vind ik echt lekker!

Ik vind verder dat ''Game'' er goed aan heeft gedaan meer laidback producties in dit album te verwerken.

jelmer19 schreef:
Productie van ''Ya Heard'' vind ik echt lekker!

Ik vind verder dat ''Game'' er goed aan heeft gedaan er meer laidback producties in te verwerken.

Ik vind Ya Heard vreselijk door de beat, en de samples die er totaal niet in passen na mijn mening.

No Surrender schreef:

Die eerste 2 lines gaan ook over het feit dat hij meer heeft geleden dan Scarface misschien? Ach ja, je hoeft niet alles zo nauw te nemen.

Harco

More scars in my face than the original Scarface
Or the homeboy Scarface
Al Pacino couldn't be no gangsta
Deniro in casino he no gansta

Inderdaad.

Het zijn acteurs, Game. Hebben ze ooit beweerd dat ze gangster zijn/waren?

FattBeat
Volgens mij mis je een beetje het punt. Anyway,album klinkt toch best aardig hoor, al heb ik nooit gezegt dat het album kut was. Ik vind The Game alleen meer naar de standaart wijken dan Lil Wayne

Bonustracks:

Big Dreams (met nieuw verse)
Camera Phone (met nieuwe beat)
Nice (met nieuwe beat)
Spanglish (gedeeltelijk Spaans)

Die Spanglish klinkt echt heel hard! Game rapt gedeeltelijk Spaans haha. Nice is echt ongelofelijk slecht.

edit: ik hoor nu de Nice met een andere beat, en die is ongelofelijk goed.

avatar van No Surrender
Wat gaat die gek Spaans rappen, het moet niet gekker worden. En FattBeat, alles wat standaard is is slechter dan wat origineels? Bijv Lil Wayne is niet om aan te horen, maar is beter dan The Game omdat The Game standaard is.