Kings of Leon - Only by the Night (2008)

Label: RCA

8. Notion (3:00)
  9. I Want You (5:07)
  10. Be Somebody (3:47)
  11. Cold Desert (5:34)
  12. Frontier City * (3:37)
  13. Beneath the Surface * (2:48)
  14. King of the Rodeo [Live] * (2:48)
  15. Slow Night, So Long [Live] * (3:09)
  16. Fans [Live] * (4:01)
  17. Molly's Chambers [Live] * (2:25)
  18. My Party [Live] * (4:01)
  19. Arizona [Live] * (4:48)
  20. Charmer [Live] * (3:34)
avatar van TheFunkyM
halfje omhoog.. ik vind eigenlijk alleen Use somebody niet lekker.. goede cd, goede stem

avatar van Brother Mouzon
Toch wel een klein beetje teleurgestelt. Na Sex on Fire en Use Somebody gehoord te hebben was ik toch wel benieuwd naar het verder werk van Kings of Leon.

Maar het blijft maar bij die 2 uitschieters. De andere tracks zijn ook wel mooi, maar komen nog niet eens in de buurt van Sex on Fire en dat is wel spijtig. Ook vind ik de songs wel wat eentonig, als je er één beluisterd hebt heb je ze allemaal beluisterd.

Only by the Night is zeker geen slechte cd maar ook geen aanrader. Ik blijf wel benieuwd naar de eerdere werken van Kings of Leon.

avatar van dilluhn
Foetsj_NL schreef:

Tot en met Manhattan vind ik het album steengoed, daarna zwakt het wat af, maar Notion brengt het hele zaakie weer op het goede spoor.

I Want You vind ik dan weer zo'n zeiknummer, wat helemaal niet op het album past. Be Somebody vindt ik nog steeds de ruwe diamant van het album. Het begin is zo lekker dreigend, precies de juiste ambiance die ik wil horen. Maar dan dat refrein? Dat slaat echt nergens op.

Cold Desert is als afsluiter prachtig. Vrij rustig, in tegenstelling tot I Want You niet zo zeikerig, maar heerlijk om naar te luisteren.

Ben ik het helemaal mee eens.

avatar van dutchtuga
Ben ik de enige die aan Bob Seger moet denken bij het horen van deze plaat?

avatar van Jonasds
Eerste dacht ik dat ik met vooroordelen zat...
Vorige plaat was al niet al te geweldig en met die hype rond kings of leon kon dit alleen maar tegenvallen.
Dit is effectief het geval.

avatar van TheFunkyM
Ik luister het album toch minder dan gedacht.. het pakt me allemaal ook niet echt.. iig minder dan ander 4 sterren albums.

Daarom weer een halfje eraf.

avatar van indie-nerd
aardige plaat, jammer dat het zo vaak wordt gespeeld op de radio...maar zijn wel lekkere rockliedjes. ken andere platen niet...aanraders?

indie-nerd schreef:

Because of the Times is een prima plaat, maar een stuk minder toegankelijk vond ik. Zie mijn bericht bij die plaat voor uitleg .

avatar van indie-nerd
Oke, nou ik houd wel van cd's met een diepere laag . Ik zal m binnenkort even luisteren! Hopelijk stelt ie me niet teleur haha! Zal het laten horen!Bedankt alvast

avatar van Manuel
Lennonlover schreef:
plat album. Ik ben echt teleurgesteld, maar ik was erop voorbereid.

2.5*

Ik vraag me soms af wat er aan de hand is met de stemmers op MuMe. Kijk eens naar de stemgemiddelden van de vorige albums van KoL. De is een geniaal album. 10 X zo goed als deze. Ik hoor iedereen steeds verkondigen dat ze hopen op wat meer rauwere KoL zoals op hun eertste twee platen (die trouwens hun twee beste waren). En dan kijk je naar de vorige plaat en deze. Ze zijn wat commercieel bekender en bang!: ze krijgen een onverdiende hoge score op hun twee laatste albums. Echt niet te geloven.

Ik luister ze niet omdat ze bekend zijn. Ik luister eerlijk gezegd liever veel naar bepaalde muziek als die minder bekend is. Maar dit vind ik gewoon een heerlijk album.

Het begint al gelijk héérlijk met Closer. Ook Sex On Fire en Use Somebody zijn leuk, en ook Revelry en Be Somebody spreken me zeer aan. De rest weet ik zo niet als ik alleen de titels voor me heb, maar ik luister altijd het volledige album achter elkaar en het bevalt me zeer goed.

Geweldig album. Eindelijk eens een band waarvan nieuwe dingen leuker zijn dan oude...

Lennonlover schreef:

Waarom worden bands 'commercieel bekender'? Om heel veel redenen, maar één van die redenen is meestal toch wel: ze maken goede muziek.
Dus het is best mogelijk dat ze commercieel bekender zijn geworden met dit album, omdat ze simpelweg betere muziek maken dan pakweg 4 jaar geleden.
Ik wil maar zeggen, zodra het commerciëler word, word het snel afgebrand, en dat is echt niet altijd eerlijk. Soms wel, maar in dit geval echt niet.

1,0
Dat is jouw mening natuurlijk. Ik vind dit ook veel slechter dan hun eerdere werk; en dat is dan weer mijn mening

Dat ze bekender worden omdat ze betere muziek maken dan vroeger is volgens mij wel complete larie.

avatar van LucM
Ik vind dit noch slechter, noch beter dan hun vorige 2 albums en ik vind het niet meer dan terecht dat Kings of Leon is doorgebroken, al hadden ze daar natuurlijk een hitsingle voor nodig nl. "Sex on Fire" maar dat is ook een ijzersterk nummer.

Ploppesteksel schreef:

Ik vind dat je aan het generaliseren bent. Hun vorige 3 albums waren beter, maar de helft van de songs op dit album kan makkelijk mee op die 3 albums. Die goede tracks vergeet je even voor het gemak, oftewel: 2,0* is een veel te lage score als je KOL de vorige albums wel goed vond.

Het is dus inderdaad complete larie dat ze nu bekender worden omdat ze betere muziek zouden maken. Maar andersom vind ik het ook weer larie dat dit ineens een slecht album zou zijn.

1,0
Dat denk ik niet. Het blijft mijn mening en ik begrijp niet waarom het niet kan dat ik deze slecht vind, en de vorige niet ?
Ik zei overigens duidelijk dat ik dit slecht vind, niet dat het slecht is.

Nummers als Closer, Crawl, Manhattan, Be Somebody and Cold Desert zijn toch niet bepaald slecht te noemen als je hun vorige cd's goed vond?

avatar van musicman13
Wat een heerlijk album! Cold desert vind ik een prachtig nummer & de rest rockt er lekker op los! Leadsinger Caleb heeft ook wel een indrukwekkende stem!

aerogp1 schreef:

Ja, en De Toppers zijn The Beatles!

Nee, serieus... 'Goede muziek' is een relatief begrip en staat wat mij betreft geheel los van 'commercieel bekend'. Helaas ligt de lat bij de meeste mensen veel lager dan bij ons, pretentieus volkje dat we zijn...

Best jammer dat het nogal belegen klinkende Use Somebody beter scoort dan het in mijn bescheiden ogen redelijk sublieme Sex On Fire...

kaztor schreef:

Ben ik met je eens, maar ik raak wel eens sick&tired van de mensen die maar beginnen te mopperen zodra een bandje bekender wordt of een keer een award wint ofzo. Van het een op het andere moment deugt hun muziek niet meer blabla. Blijf een beetje objectief, denk ik dan

1,0
Ik blijf objectief. Ik vind dat je moeilijk kan zeggen dat deze muziek gelijkt op wat ze op hun 1ste en 3de album deden.
En dit vind ik nu eenmaal veel slechter..

Een band als Elbow breekt ook door & wint ook awards maar hun The Seldom Seen Kid steekt bij mij op 4,5* dus ik denk niet dat ik onder die noemer val

Gelukkig maar

avatar van musicman13

Ploppesteksel schreef:
En dit vind ik nu eenmaal veel slechter..

Ja, maar wat vind je nou van die nummers die ik hierboven noemde en die volgens mij zo meekunnen op hun eerste 3 albums, al helemaal op hun vorige album?
Volgens mij kun je dan moeilijk volhouden, dat deze muziek niet 'gelijkt': wil je dat eens toelichten?

avatar van SiSsY bOY
Aardige plaat, beetje recht toe recht aan. Ik heb het idee dat het nooit echt los komt, het is iets te oppervlakkig. Er staan wel een aantal nummers op die er toch uitspringen bijvoorbeeld 'use somebody'.

Beste mensen, de kaartverkoop voor het concert van KOL in de Köln Arena op do. 25 juni is zojuist begonnen op Eventim de
De Köln Arena is een erg fraaie concertzaal redelijk in de buurt van Nederland.

1,0
Ik vind Sex on Fire, Use Somebody, Closer echt niet gelijken op pakweg My Party, Red Morning Light, Knocked Up, Charmer ?
Deze sound is meer naar de stadiumrock toe; vooral in Use Somebody, en dat staat me nu eenmaal niet aan.

west schreef:
De Köln Arena is een erg fraaie concertzaal redelijk in de buurt van Nederland.

Morgen begint ook de voorverkoop voor de Ahoy, op 11 juli. Voor de meesten is dat nóg dichterbij denk ,

aerogp1 schreef:

Ja, maar de vraag is of je hiervoor wel kaarten te pakken kan krijgen.

Ploppesteksel schreef:

Dat ben ik helemaal met je eens! Ik vind Use Somebody inderdaad maar 2,0* waard (hooguit!). Overigens vind ik het commerciële Sex on Fire dan nog wel best aardig.

Ik had echter heel bewust Sex on Fire en Use Somebody niet genoemd. Wel Closer, Crawl, Manhattan, Be Somebody en Cold Desert: deze zijn volgens mij wel te vergelijken met tracks als Red Morning Light, Knocked Up etc. Dat betreft dus de helft van dit album.

1,0
Die klinken toch ook wat bombastischer, me dunkt.