Kings of Leon - Only by the Night (2008)

Label: RCA

8. Notion (3:00)
  9. I Want You (5:07)
  10. Be Somebody (3:47)
  11. Cold Desert (5:34)
  12. Frontier City * (3:37)
  13. Beneath the Surface * (2:48)
  14. King of the Rodeo [Live] * (2:48)
  15. Slow Night, So Long [Live] * (3:09)
  16. Fans [Live] * (4:01)
  17. Molly's Chambers [Live] * (2:25)
  18. My Party [Live] * (4:01)
  19. Arizona [Live] * (4:48)
  20. Charmer [Live] * (3:34)
mathieudc
Eén volledige luisterbeurt ver ondertussen en het bevalt mij tot nu toe zeer goed! Nog niet alle nummers zijn tot mij doorgedrongen, kan ook nog niet, maar nummers als Closer, Sex On Fire, Use Somebody, Revelry en Seventeen zijn de eerste uitspringers. Vooral door die laatste ben ik zéér aangenaam verrast. Die intro is gewoonweg geniaal en ook de andere drie resterende minuten uit het nummer blijven doorschitteren.

Sex On Fire en Use Somebody kende ik al en blijven gewoonweg zeer goed. Benieuwd wat meer luisterbeurten brengen...zowel in positieve als in negatieve zin. Maar ik denk dat deze 'Only By The Night' mij wel zal (blijven) bevallen. (3,5)

avatar van My Addiction
Mij bevalt het zeker , behalve seventeen dan, ironisch dat dat nummer jou juist aangenaam verrast

mathieudc
Haha inderdaad! Enkel de nummers 9 en 10 moeten mij nog overtuigen om dit een 4,5 te geven. De andere nummers zijn stuk voor stuk goed vind ik! En tja, 17 is blijkbaar nergens érg populair maar die intro ik vind het fantastisch, vooral dan de intro!

SSS
mathieudc schreef:

Doe mij de Charmer intro dan maar, die op Because of the Times staat. Knocked Up en McFearless kunnen die intro van Seventeen ook met gemak overtreffen (en dat doen ze dan ook).

Ongelooflijk maar ik vind eigenlijk alle 4 de KOL albums even goed.
Ze hebben allen een eigen kracht, allemaal 4*
Morge Ahoy, kan niet wachten.

Doc
Flauwe KOL als je het mij vraagt.
Dit album is naar mijn mening toch echt wel stukken minder dan de eerste 2.
Of je moet even veel van zeurderige pop als van lekkere rock & roll houden natuurlijk.
Dat kan ook.

avatar van Manuel
Nummer 10 begint toch ook heerlijk?

Ravenous
Notion vind ik een erg goed nummer, samen met nog een handjevol andere nummers, maar er staan toch ook wel aantal nietzeggende zeurnummers op (Revelry, seventeen), beetje jammer.

avatar van vigonoah
Revelry is juist i.m.o. een van de mooiste nummers, samen met Closer en Cold Desert.
Het duurde een tijdje voordat ik Seventeen leuk begon te vinden en Be Somebody heb ik ooit nooit echt leuk gevonden.
Use Somebody was ik al zat voordat ik de cd kocht, ook al had ik die pas 5 keer gehoord of zo...

vigonoah schreef:
Be Somebody heb ik ooit nooit echt leuk gevonden.

avatar van musicman13
17 was juist mn eerste favo

heb afgelopen weekend KOL gezien op Werchter, zaterdag headliner boven een icoon zoals Nick Cave
In den beginne kon ik me weinig verzoenen met die keuze van onze allerbeste vriend Schueremans, maar zoals altijd had hij het goed gezien, want KOL loste de verwachtingen meer dan in!
ze speelden be somebody, use somebody, sex on fire, closer, manhattan en crawl uit dit album
ik vind dit album sterk, weinig tot geen momenten dat de plaat ineen valt, met echte uitschieters in begin (closer) en einde van de plaat (cold desert)
ik ben overtuigd, dat is alweer een KOL liefhebber erbij!

Johnny schreef:
ik ben overtuigd, dat is alweer een KOL liefhebber erbij!

ja.... maar headliner boven Nick Cave?
Dat is wel een hele slechte grap.

avatar van My Addiction
Wat waren ze toch goed op RW09!
Alleen spijtig dat ze revelry niet speelden :s

avatar van Ploppesteksel
1,0
Spijtig dat ze nummers uit dit album spelen zul je bedoelen ?

Nog steeds vind ik het echt jammer. Is dit wel te classificeren als rock ?

avatar van My Addiction
Neen dat bedoel ik niet -_-
Ook niet echt te classificeren als rock, dit is meer indie.

avatar van barrett
Tja voor mij is dit ook gewoon Rock, indie kun je dit volgens mij echt niet meer noemen. Het is net als Pearl Jam bij hun latere platen dit is pure rock tof om te horen maar verder niets spectaculairs.

avatar van Arrie
Indie? Hoe kom je daar nou weer bij?

avatar van Boris1
Lekker belangrijk, deze discussie.

Joy
hoe krijgt die band het toch voor elkaar om goeie ideeen om zeep te helpen door het amper uit te werken

ik noem ff de 2 hits, sex on fire en notion

beide spreken direct aan,je denkt, wow, dat klinkt lekker, en vervolgens speelt men 3 minuten zon beetje hetzelfde

doodzonde

tijd om iemand aan te trekken die het onderste uit dit bandje haalt want als dat niet gebeurt zie ik het somber in

zonde want talent is aanwezig

Arrie schreef:
Indie? Hoe kom je daar nou weer bij?

Eigenlijk indie is het ook niet echt, maar rock noem ik dat ook niet. Bij rock denk ik aan ACDC en The Who en QOTSA, maar toch niet KOL?

Doc
Tis gewoon pop als je het mij vraagt.
Niet dat het wat uitmaakt trouwens....

avatar van barrett
Tja Pop zou ik het zeker niet noemen, maar het gros van deze cd is gewoon platgedraait geweest op verschillende radio's wat heel jammer is. De teleurgang van deze cd is gewoon dat ze zo gehypt is geworden.

Poprock dan maar?

Populaire rock ja. My Addiction: kijk maar eens op Wikipedia waar rock voor staat, dan snap je dat het volkomen logisch is dat Kings of Leon daartoe gerekend wordt.

avatar van My Addiction
dat zal ik zeker eens doen herman

Ook van wiki:

Pop music is a music genre that developed from the mid-1950s as a softer alternative to rock 'n' roll and later to rock music. It has a focus on commercial recording, often orientated towards a youth market, usually through the medium of relatively short and simple love songs. While these basic elements of the genre have remained fairly constant, pop music has absorbed influences from most other forms of popular music, particularly borrowing from the development of rock music, and utilizing key technological innovations to produce new variations on existing themes.

Overigens "rockt" KOL voor geen meter........ althans, niet op deze plaat
Geef het een naam..... ik vind bovenstaande een vrij goeie omschrijving in ieder geval.

avatar van My Addiction
och wat maakt het allemaal uit het blijft goede muziek voor mij
Mensen hebben altijd de drang om dingen in hokjes te steken en te classificeren. En dat is gewoon zwak.
De reden dat deze discussie gewoon zinloos is.

Doc
Ja, alle mensen die dingen in hokjes steken zijn zwak.
Sterk punt maak je daar......

mathieudc
Wat My Addiction denk ik bedoelt is dat het uiteindelijk maar een indeling is voor de muziek. En of je het nu indeelt bij pop of rock: de muziek blijft uiteindelijk dezelfde...voor jezelf om uit te maken of je het goed vindt of niet. Waar je het dan indeelt is persoonlijk en verandert niets aan de 'kwaliteit' van de muziek.