Bloc Party - Intimacy (2008)

Label: Wichita

6. Signs (4:39)
  7. One Month Off (3:38)
  8. Zephyrus (4:34)
  9. Talons * (4:43)
  10. Better Than Heaven (4:21)
  11. Ion Square (6:33)
  12. Letter to My Son * (4:26)
  13. Your Visits Are Getting Shorter * (4:21)
  14. Flux * (3:38)
avatar van aerogp1
Ik kan nog maar weinig 'draad' vinden in dit album, na een paar luister beurten. Misschien toch eens echt voor gaan zitten en de lyrics erbij zoeken?
Ik blijf nog even doorbijten want op sommige momenten is dit plaatje zeer zeker intrigerend en de moeite waard.

Zeer koude hap, wat ik niet verwacht had van Bloc Party! Zelf na ik het een tijdje geluisterd te hebben vond ik slechts enkele nummer van waarde. Nee geef die jongens nog maar wat meer tijd en inspiratie in de studio en kom gewoon lekker volgend jaar terug met iets waar ze echt trots op mogen zijn.

Kortom: Jammer! (Te snelle productie?)

avatar van sander.
Jongens, ik vind dit echt niks.

Wat een geforceerde bak herrie. Waar is de prachtig subtiele Bloc Party gebleven? Mercury is zo ontzettend jammer, totaal misplaatst blaas orkest sampletje, slechte zang, vreselijke drum partij. Alleen Biko is nog een beetje het goede van Silent Alarm en A Weekend In The City. Nou ben ik niet echt een fan van bands die steeds hetzelfde doen, Bloc Party moet inderdaad wat nieuws proberen, maar niet dit.

Geforceerd is voor mij het sleutelwoord bij dit album. Jammer. Te snelle productie lijkt mij ook een redelijke verklaring, twinkell.

avatar van otherfool
'Niks' klinkt wel erg hard, maar deze plaat kan mijn interesse ook niet opwekken. AWITC draai ik al amper, en ook Intimacy lijkt zich te moeten gaan beperken tot een enkele luisterbeurt. Nummers klinken niet zo urgent en intens als op de debuutplaat, en Mercury is wel *erg* vervelend.

2,5* dan maar.

Lost Highway
Humo geeft hem het maximum aantal sterren en benoemt hem tot meesterwerk. Nu begin zelfs ik te vrezen.

khonnor
och, ook de morgen gaf em vijf sterren

maar ja, bart steenhaut van de morgen is een zodanige bloc party en coldplay-o-fiel dat moest of kele obeennogwat of chrisje martin of beiden hem vragen in hun hol te kruipen hij dit met alle plezier zou doen.... moesten beiden een gezamenlijke plaat vol fecale geluiden uitbrengen zou ie waarschijnlijk een gat (of 2 gaten) in de lucht springen van plezier.

is trouwens ook één van die verfoeilijke journalistjes die een gans concert kunnen bespreken op basis van 5 minuten gezien te hebben. en hij draagt één van die afgrijselijk lelijke "hippe" brilletjes. bah

bart steenhaut vergelijkt bloc party trouwens ook constant met radiohead. de nieuwe radiohead hier en de nieuwe radiohead daar. het begint afgezaagd te worden. bweurk.

avatar van hawkins
Ik vraag me af hoe lang ze hebben nagedacht over het puntje achter bloc party...

tuktak
typisch zon album dat ik over een paar week nooit meer luisteren zal. een aantal tracks knallen wel of zijn wel ok, maar ze zijn ook zo plat, dat er niks meer te ontdekken valt. what you hear is what you get. die gelaagdheid krijg je naar mijn idee ook alleen na heel hard werken in de studio, en zo te lezen is dat überhaupt niet gebeurd in dit geval.

hawkins schreef:

Hmm wss heel erg lang, aangezien ze dit al hebben sedert 'Silent Alarm' ^o

avatar van coldwarkids
Een klein meesterwerkje mag je hier toch wel van spreken, de richting die ze nu uitgaan is vreemd....maar wel heerlijk om mee weg te zwijmelen. Ik ben in ieder geval wel benieuwd wat er in OOR staat beschreven over Intimacy. Dat is natuurlijk ook een mening van iemand, net zoals bij de morgen.

avatar van Montorsi
Cijfer: 3* Het cijfer dekt de lading wel denk ik, best wel lekker af en toe, maar ook gewoon zeer standaard en simpel.

avatar van coldwarkids
Simpel valt wel mee hoor, check de tekst van de zang, check de melodie lijn van de nummers, dat zet je niet zomaar in elkaar.

Het deed me goed dit album te horen. Bloc Party is duidelijk terug na het matige tweede album, dat teveel van hetzelfde (maar dan minder) was na het geweldige debuut. De branie en opgewondenheid van Silent Alarm lijkt weer helemaal terug. Voor nu een 4*, maar wellicht dat de sterren nog 's harder gaan schijnen voor Kele's groepje.

avatar van starsailor
otherfool schreef:

Dat heb ik nu ook met alle albums van Bloc Party. Na genoeg luisterbeurten om het album redelijk te kennen, gooi ik het in een hoekje en kijk ik er niet meer naar om. Hetzelfde lot lijkt beschoren voor dit album. Het is niet slecht, het is niet goed. Over het geheel genomen is Bloc Party niet mijn ding. Neemt natuurlijk niet weg dat ze een verzameling steengoede nummers hebben, maar ook (te)veel nummers die mij koud laten.

herman schreef:

Kijk dit zijn nou van die berichten, die kloppen.
Alleen vind ik A Weekend In The City geen matige album, ik vind hem juist afwisselend en vooral sterk.
Intimacy kent ook zijn afwisselend kanten, en dat merk je ook met de wat rustige nummers tussen door, afwisselend met wat uptempo songs (gemixt met wat electronica) alles zit er wel in...en het is allemaal nog goed gedaan ook.

Ik vind mercury best een lekker nummer, snel de rest luisteren.

Jensi
Begin nu toch nieuwsgierig te worden na deze positieve berichten.
Ik vond Silent Alarm iig een meesterplaat.

Even checken dus.

avatar van Montorsi
coldwarkids schreef:

Kijk dit zijn nou van die berichten, die kloppen.

Een mening klopt altijd.

Na een aantal luisterbeurten moet ik constateren dat het best een aardige plaat is.
Alleen Ares en Zephyrus doen mij niet zoveel.
De beste nummers vind ik Mercury, Halo, Biko, Trojan Horse en Better than heaven.

Vooral de tekst van Biko is heel emotioneel, het gaat over iemand die aan kanker lijdt.

avatar van cbokhove
Valt me tegen, te veel techno-bliepjes.

Niets tegen (elektronisch) geëxperimenteer (integendeel..), maar alles draait hem om de SONGS. En die zijn niet memorabel.

avatar van KidChino8
Cover
^^Is dit niet de originele cover??

Ghehe.. dat zou een mooie stunt zijn. Er wordt al lange tijd geroddeld over de seksuele geaardheid van Kele, dus wie weet is dit wel het antwoord. Aan de ene kant is het natuurlijk zeer representatief voor de album titel en onderwerpen, maar het zou, als dit inderdaad een antwoord is van Kele, nog maar eens aantonen hoezeer hij de touwtjes in handen heeft in de band.

(Oh en ik ben er ook even vanuit gegaan dat het twee mannen zijn die daar zoenen.)

KidChino8 schreef:
Cover
^^Is dit niet de originele cover??

Deze hierboven, is tot nu toe de originele, maar ik denk dat ze tegen de tijd dat ie uitkomt, wel een fatsoenlijk hoes hebben ontworpen

Dn!S schreef:

Volgens mij heeft die rechter lippenstift op, dus ik denk dat het een vrouw is...

avatar van LucM
Lost Highway schreef:

Meestal ben ik het wel eens met Humo, maar zij zijn te vaak bevooroordeeld. Op Alllmusic en Rolling Stone krijgt "Intimacy" 3,5* wat behoorlijk is.
Als een album unaniem positieve recensies krijgt, is de kans groot dat ik hem ook goed vind, al is dat wel eens tegengevallen ("St. Anger" van Metallica en in mindere mate het debuut van Arctic Monkeys). Sindsdien ben ik meer afwachtend met het kopen van nieuwe CD's en zeker voor deze "Intimacy", waarvan de vooruit geschoven single "Mercury" mij niet kan bekoren.

Father McKenzie
@ LucM; met Humo-recensies moet je uiterst omzichtig omgaan, want inderdaad, ze zijn vaak, héél vaak zelfs bevooroordeeld. Als het hun pakkie aan is, dan kan een band/artiest weinig fout doen, ik vind Humo's recensies dan ook vaak niet al te kritisch...

Die eerste van Bloc Party kon me totaal niet bekoren, dus ik pas sowiezo voor deze hier. En jawel, St. Anger vind ik de grootste vuilbakkenplaat ever, in die categorie niet te evenaren!

avatar van Arno
Al bij al is dit album nog wel best te pruimen. Iets beter dan z'n voorganger zelfs. Alleen vind ik dat hier geen echte uitschieters op staan. Elk nummer heeft wel wat, maar geen enkel nummer steekt boven de rest uit. Behoorlijk over de hele lijn, 3,5 is hier de passende score.

Lost Highway

De nieuwe single, die ook op de reguliere versie van het album zal staan.

avatar van douwens
Arno schreef:

Ik ben het eigenlijk grotedeels hier mee eens. Met als verschil dat ik A weekend in the city juist door bepaalde uitschieters een betere plaat vind als deze.
Ik merkte net dat ik per abuis Mercury als een favoriet had aangemerkt! Wat een irritant nummer is dat met die ego-achtige herhalingen steeds!
Op zich is het geen slechte plaat en ik ga ook niet aanhalen dat men misschien wat langer over de introductie van een nieuwe plaat had moeten doen. Mijn eerste indruk is namelijk niet negatief en voor mij zijn eigenlijk alle Bloc party platen wel groeiplaten. Feit is wel dat ik de groep nu wel wat beter ken en dit album al sneller kon waarderen dan haar voorgangers.

3.5 na twee luisterbeurten.