Moby - Play (1999)

Label: V2

1. Honey (3:27)
  2. Find My Baby (3:58)
  3. Porcelain (4:01)
  4. Why Does My Heart Feel So Bad? (4:23)

met The Shining Light Gospel Choir

9. Machete (3:36)
  10. 7 (1:00)
  11. Run On (3:43)
  12. Down Slow (1:34)
  13. If Things Were Perfect (4:17)
  14. Everloving (3:24)
  15. Inside (4:47)
  16. Guitar Flute and String (2:07)
  17. The Sky Is Broken (4:17)
  18. My Weakness (3:37)
  19. South Side * (3:49)

met Gwen Stefani

20. Honey [Rollo & Sister Bliss Blunt Edit] * (4:02)
  21. Why Does My Heart Feel So Bad? [Ferry Corsten Remix] * (6:42)
  22. Natural Blues [Perfecto Remix] * (8:11)
  23. Natural Blues [Mike D Remix] * (4:14)
  24. Porcelain [Clubbed to Death Version] * (6:40)
  25. Now I Let It Go * (2:08)
  26. God Moving Over the Face of the Waters * (5:44)
  27. Into the Blue * (5:31)
  28. Flower * (3:26)
  29. Sunday * (5:03)
  30. Memory Gospel * (6:42)
  31. Whispering Wind * (6:02)
  32. Summer * (5:58)
  33. Spirit * (4:08)
  34. Flying Foxes * (6:16)
  35. Sunspot * (6:49)
  36. Flying Over the Dateline * (4:47)
  37. Running * (7:05)
  38. The Sun Nevers Stops Setting * (4:20)
avatar van Zwammer
Ik heb hem nu wat vaker geluisterd en ik doe er toch nog een half bij, 4.5 sterren. Daardoor vind ik hem ook net even beter dan 18.

Electro_
Honey, Porcelain, Natural Blues, Why Does My Heart Feel So Bad, Bodyrock, Find My Baby.. Wat staan hier eigenlijk veel goede nummers op! 3,5*

mooiste nummer van dit album blijft toch wel "Everloving"

avatar van Arno
Mijn favoriet is Why Does My Heart Feel So Bad? Het hele album is trouwens van een hoog niveau, dit is zeker het beste album van Moby. 4,5*

Marcel²
Een verrassend sterk album van Moby. In de nummers hoor je samples uit Blues, gospel en soul wat zeer goed uitpakt. Toen het album pas uit was, liep het niet zo best, maar toen sommige tracks gebruikt werden voor films en reclame spotjes liep het album ineens als een speer. En terecht als je het mij vraagt. Ik persoonlijk vind dit zijn allerbeste album tot nu toe. Ook een goed album van Moby is Everything Is Wrong uit 1995.

Heerlijk luisterplaatje...Why does my heart feel so bad? is een bijzonder nummer vind ik zelf. Verder kan ik hier alleen maar van genieten... 4*

avatar van MJ_DA_MAN
Porcelain, zowat het mooiste nummer ooit vind ik. Voor de rest... 4*

avatar van monique
het zijn allemaal mooie nummers op het album van moby
uitschieters zijn rushing en the sky is broken

avatar van gerard wiekens
Dit album heeft voor mij gewoon alles. Zeer gevarieerd en altijd even catchy...

avatar van musicfriek
Kan totaal niet meer genieten van dit album. Denk dat ik alle nummers teveel gehoord heb. Vind het nu ook allemaal al wat gedateerd klinken. De positie in de top 250 is ook overdreven hoog voor zo'n middelmatig albumpje, maar da's mijn mening.

Zijn latere albums vind ik al helemaal niks meer. Nee, Moby heeft zijn tijd gehad. 2*

avatar van the viking
Op dit album staan zowel prachtige nummers als tenenkrommende slechte nummers ! De beste nummers voor mij zijn Find my Baby, Porcelyn,Why does my heart feel so bad en Natural Blues ! Slagroom op de taart echter is Everloving,dit nummer steekt er voor mij met kop en schouder bovenuit ! 3,5*

Ik vind het een goed album, maar volgens mij is dit ergens wel een album van je houdt ervan of je houdt er niet van, ik moet het niet in de buurt van mijn vrienden draaien, want die beginnen gillend met een honkbal knuppel achter me aan te rennen, maar ik vind het heel erg mooi, had ik niet achter mezelf gezocht! Duidelijk een 4,5*!

Staan prachtige nummers op deze cd maar ook verschrikkelijk slechte. Veel skip momenten. De eerste 4 zijn mooi en natuurlijk Natural Blues. Samen met porcelain de mooiste nummers van Moby.

avatar van the viking
En Everloving ? Vind ik een song wat heel veel sfeer uitademt! !

avatar van dave
porcelain is het mooiste nummer dat moby ooit gemaakt heeft

dit album is gewoon een kunstwerk 5*

avatar van Zwammer
Zo'n album moet je niet nummer per nummer bekijken. Het album bestaat niet alleen maar uit topnummers, er zitten ook een paar mindere bij. Maar als album in het geheel vind ik het wel top en dus verdient het een plaatstje in m'n top 10.

Heerlijke muziek voor tijdens de examens

avatar van Judith
Mooi album, af en toe wel merkbaar dat het uit 1999 afkomstig, zoals in Bodyrock, beetje jammer van dat constant herhaalde rap-stukje. Echt iets voor fifa inderdaad. Van die Fatboy Slim-muziek. Vooral Porcelain, Why Does My Heart Feel So Bad? en nog een aantal had ik als klein meisje al grijs gedraaid, dus verdiend van mij wel een 3.5*

Mojo Pin
Vooral Everloving blijft mooi.

avatar van oruiz
vind het begin van dit album ijzersterk met nummers als Why does my heart... , Honey en Porcelain maar aan het eind zakt dit album erg weg als je het mij vraagt

Wat een wereldalbum! Toen dit album uitkwam moet ik een jaar of 13-14 geweest zijn. Als beginnende puber was het dan ook cool om alles wat "in" was te kopiëren. Dat gebeurde bij deze ook, al vond ik er op dat moment waarschijnlijk niet veel aan. Nu 7 jaar later heb ik dat kopietje nog altijd en ben ik hem beginnen te waarderen. Fantastisch hemelse muziek. Ik vind het hele album heel erg goed, niet alleen het begin zoals sommige beweren

avatar van Jan Wessels
Ik kan het eens zijn met Oruiz, het album zakt inderdaad wat weg aan het einde. En toch geef ik een 4,5, puur vanwege de prachtige tracks Natural blues, Porcelain en Why does my heart feel so bad. Voor 5 euro de gelijknamige dvd aangeschaft, een absolute aanrader: alle clips, alle hits in de techno-remix (met hallucinerende vloeistofplaatjes) en een live-optreden bij Jools Holland. Vooral dat laatste is geweldig goed.

Feeder
Weet je... het zijn de eerste twee tracks die ervoor zorgen dat deze cd -voor mij althans- net niet "het van het" is. Bovendien ben ik het helemaal niet eens met Orzuiz. Ik vind immers dat de plaat er alleen maar beter wordt naar het einde toe. De laatste tracks zijn echt zó ontspannend. Komaan... U kunt niet ontkennen dat Inside, The sky is broken en My weakness ijzersterke nummers zijn.

Ach... ik zal nooit een échte fan worden van Moby maar persoonlijk vind ik Play 1 van de sterkste albums van de jaren 90'

avatar van Droid
Een beetje een onevenwichtig album, maar met genoeg goeie nummers (vooral diegene met blues/soul invloeden).

Er staan veel goede nummers op , mr ook te veel nummers die een beetje tegenvallen

orbit schreef:
obsessed, kun je toelichten waarom je Moby ineens stukken minder hebt gewaardeerd?

Wel, eerst even voor de duidelijkheid: Dit is niet het enige album dat flink omlaag is gegaan de afgelopen tijd. Toen ik hier net op MuMe zat, was mijn muzieksmaak totaal verschillend van de huidige, en toen vond ik dit dan ook een hele aardige plaat. Door de loop van tijd ben ik hem minder gaan waarderen, en toen ik laatst al mijn stemmen doorliep vond ik dat ie wel wat omlaag mocht. Zodoende.

Waarom vind ik het dan niet zo veel meer? Zoals ik in mijn -extreem vage- berichtje van 25 januari 2005 al schreef is het niet echt mijn genre. Desalniettemin was dit een plaat die ik dan toch wel goed kon verteren. Niet zo moeilijk ook, want deze muziek ligt extreem makkelijk in het gehoor. Ondertussen heb ik echter in het genre al betere en interessantere dingen gevonden, en gaat dat argument dus niet meer op. Daarmee is Play bij mij een beetje gedegradeerd tot veredelde achtergrondmuziek. Niet slecht, maar ik zal het nooit meer uit mezelf opzetten. Vandaar die 1,5 sterren.

avatar van Montorsi
De eerste helft van het album is wat mij betreft erg sterk met de nummers 2,3,4,7 en 8 als beste nummers van de CD. Een beetje jammer is dan ook dat het tweede gedeelte weinig te bieden heeft. Alleen My Weakness kan me nog bekoren. Helaas geen cd die ik uitgebreid zal opzetten. De eerste 8 nummers zijn wel genoeg, en daar geniet ik ook absoluut van..

avatar van FunkyMonk
MJ_DA_MAN schreef:
Porcelain, zowat het mooiste nummer ooit vind ik. Voor de rest... 4*

Het mooiste van Moby bedoel je? Ik vind het alleszins (ook) het sterkste wat hij ooit gemaakt heeft. zooo relax...

avatar van MJ_DA_MAN
Nou het nummer staat wel in mijn top 10 denk ik van favoriete nummers allertijden, en dat komt vooral omdat het gewoon na al die jaren nog steeds buitengewoon mooi is. Ik heb de laatste maanden nóg mooiere gehoord, maar Porcelain zal altijd in het rijtje favorieten staan .

Wat is er mis met het slechts opzetten van de 1e 8 nr's van dit album ? Da's lang genoeg ...
Prachtig album, waarvoor staat deze niet hoger ?

Lost Highway
Feeder schreef:

Helemaal mee eens, ik lees hier wel eens dat mensen enkel de eerste 8 nummers beluisteren en de rest niet zo veel vinden. Wel, track 1 en 2 vind ik ronduit slecht, net als dieptepunt bodyrock. Voor mij zijn het ook de nummers op het 2de deel van de plaat die ontspannend zijn, naast uiteraard porcelain en why does my heart?.