Moby - Play (1999)

Label: V2

1. Honey (3:27)
  2. Find My Baby (3:58)
  3. Porcelain (4:01)
  4. Why Does My Heart Feel So Bad? (4:23)

met The Shining Light Gospel Choir

9. Machete (3:36)
  10. 7 (1:00)
  11. Run On (3:43)
  12. Down Slow (1:34)
  13. If Things Were Perfect (4:17)
  14. Everloving (3:24)
  15. Inside (4:47)
  16. Guitar Flute and String (2:07)
  17. The Sky Is Broken (4:17)
  18. My Weakness (3:37)
  19. South Side * (3:49)

met Gwen Stefani

20. Honey [Rollo & Sister Bliss Blunt Edit] * (4:02)
  21. Why Does My Heart Feel So Bad? [Ferry Corsten Remix] * (6:42)
  22. Natural Blues [Perfecto Remix] * (8:11)
  23. Natural Blues [Mike D Remix] * (4:14)
  24. Porcelain [Clubbed to Death Version] * (6:40)
  25. Now I Let It Go * (2:08)
  26. God Moving Over the Face of the Waters * (5:44)
  27. Into the Blue * (5:31)
  28. Flower * (3:26)
  29. Sunday * (5:03)
  30. Memory Gospel * (6:42)
  31. Whispering Wind * (6:02)
  32. Summer * (5:58)
  33. Spirit * (4:08)
  34. Flying Foxes * (6:16)
  35. Sunspot * (6:49)
  36. Flying Over the Dateline * (4:47)
  37. Running * (7:05)
  38. The Sun Nevers Stops Setting * (4:20)
avatar van Saldek
Gewoon een mooi album met wat uitzonderingen, die ik met anderen hier deel. Maar idd, naargelang dit album doorkabbelt imme player wordt het alleen maar beter. En de afsluitende songs vind ik ronduit byzonder mooi. Prachtig gewoon. 4 *

The sky is broken is voor mij het beste nummer. Het moment waarop die strijkers erbij komen een echt kippenvelmoment. Everloving: idem en My weakness vind ik ook erg goed. In tegenstelling tot de meeste anderen vind ik hem sterk eindigen.

avatar van nuf
nuf
gewoon mooi album, na 7 zakt het een beetje in, maar het word eigenlijk nergens echt slecht. natural blues is het mooiste nummer.

3.5*

Feeder
Beste nuf... het album wordt er echt niet slechter op na 7, in tegendeel zelfs. Voor mij begint het album pas echt bij 7 ! Uiteraard vind ik porcelain, why does my heart feel so bad etc. heel erg goed(Machete vind ik zelfs héél erg goed) Maar ik hou toch vooral van de sfeer die rond het tweede gedeelte van het album hangt. Het is allemaal zo rustig en mooi. Eenvoudig maar tóch effectief. Ik begrijp het zeker als er mensen zijn die deze plaat de grond in boren maar ik vind hem meer dan mooi.

avatar van FunkStar
Lekkere relaxte muziek. Moby heeft echt een eigen sound. Niet van die dertien in een dozijn liedjes.
Absolute uitblinkers zijn: porcelain, why does my heart feel so bad, natural blues.

avatar van Wizzy
Met dit album heeft Moby een nieuwe weg ingeslagen door geen technonummers meer te maken die overigens niet slecht waren. Play is denk ik voor Moby niet meer te over treffen. De nummers en samenhang van het album zijn erg goed.

avatar van Darkshines
Best aardige niks aan de hand muziek, honey vind ik leuk in de auto, maar mij gaat de cd al snel vervelen, het neigt wat te veel naar dance, waar ik niet van hou en het is wel erg minimalistisch allemaal.

Ik ben normaal niet zo'n fan van electronic, maar voor moby wil ik graag een uitzondering maken . Wat een lekkere releax/auto muziek. Ook als achtergrondmuziek prima muziek, maar om het echt te beleven moet je er gewoon even voor gaan zitten. Mooiste nummers, Find my baby, Porcelain, Bodyrock en Natural Blues.

avatar van luc011190
Ik vind het na nummer 8 erg inkakken. De eerste nummers, vooral de singles, zitten erg goed in elkaar. Prachtig krakende samples, lekkere beats en muzikaal verder prima. Toch ook wel origineel tot op een bepaalde hoogte, de combinatie van geluiden maakt het toch wel tot erg stemmingsvolle muziek.

avatar van Jan Wessels
Mm, even mijn eerder gegeven mening deels herzien: ik heb de cd een paar keer opnieuw beluisterd en ik moet zeggen dat My Weakness inderdaad een prima nummer is!

Feeder
En ja hoor, ik blijf deze cd fantastisch vinden. Ongelofelijk hoe gezellig dat het sfeertje is dat rond deze plaat hangt.

Machete vind ik het absolute hoogtepunt

Feeder
Ik moet het toch nog even kwijt dat ik "The sky is broken" onbeschrijfelijk mooi vindt. Heerlijke 'eenvoudige' tekst, chill muziekje. De combinatie met 'My weakness' vind ik ook erg geslaagd trouwens.

Rutgertje
Van wat ik ken van Moby: beste album, zonder twijfel... prachtige muziek!

ebisch
Sinterebisch komt hier ook nog maar even langs met deze CD. Wie maak ik hier blij met Play, gratis? Als je hier al een stem hebt staan van 4* of hoger stuur me even een PM, en als je de eerste bent is 'ie voor jou!

bump!

ebisch
nr. 152 in de top 250 en ik heb nog steeds geen PM!

avatar van Zwammer
Ik zou je wel willen pm'en, maar de cd heb ik natuurlijk

avatar van Ben Post
Run On: als je dat maakt dan ben je geniaal.

Heerlijke plaat, begint mooi divers en eindigt heerlijk rustig.

Sietse
nooit begrepen wat mensen zo aanspreekt aan deze cd. Op een enkel nummer na een zeer zwak album dat uitblinkt in simpelheid en saaiheid.

Zoals Moby het ooit zelf heeft toegegeven in interviews omtrent dit album: hij kan veel beter, maar goed verkoopt nu eenmaal niet zo goed.

ik vind het alleszins een fantastisch album! Gekregen voor mijn plechtige communie als twaalfjarige, en al die jaren blijft het gewoon geniaal!
veel beter dan 'hotel' bijvoorbeeld, niet te vergelijken met dit album

EVANSHEWSON
Sietse schreef:

We zitten blijkbaar weer eens op andere planeten. Perceptie heet dat.

Natuurlijk is dit een steengoede plaat; Moby gebruikt samples uit oude muziek; vaak uit blues. Hij doet dat op een sublieme manier. Dit is zo'n rijke muzikale plaat, wie dat niet hoort... tja, ???

4.5 ster voor dit meesterwerkje ! ****1/2

yoeridedeygere
Dit is idd een meesterwerk, een unieke mengeling tussen triphop en pop

avatar van Reijersen
De singles waren altijd wel fijn. Ik ben meer van de rustige Moby, zoals Porcelain en Why Does My Heart Feesl So Bad? Samen met 18 een fijn album van Moby.

3,5 ster.

LoveStoned
OK, ik heb het album ook. Want volgens veel mensen is het een MUST.
Maar, ja... Het is wel grappig al snap ik na 3 keer het helemaal te hebben beluisterd niet helemaal waarom het in de Top 250 staat.
Een meesterwerkje? Iedereen zo zijn mening, van mij mag hij er zijn maar het album ligt ondertussen ergens onder het stof (of bij de niet grijsgedraaide tracks op iTunes).

avatar van klaezman
Heerlijk sferische plaat. Niet al teveel poeha, gewoon de luisteraar bedwelmen met synths. De singles zijn verrassend genoeg de toppers van dit album. Live ook erg goed diejen kleine kalerd.

avatar van FunkStarr
Ik begrijp best dat mensen dit album waarderen, het is ook gewoon een goed album.
Alles is goed in elkaar gezet en klinkt zuiver.
De synth in My Weakness is echt geniaal, en Machete is ook een leuk nummer.
Find My Baby, Why Does My Heart en Natural Blues zijn natuurlijk ook mooie nummers, maar het is zo saai...zeker als je ze al 50 keer gehoord heb.
Hoogtepunten zijn voor mij Porcelain, Bodyrock en Machete.
Als ik niet in slaap kan komen zou ik dit album opzetten, en geheid dat ik na nummertje 4 lig te maffen.
Voor mensen die toch meer van het stevigere werk houden (zoals ik zelf), probeer eens Bodyrock (Hybrid's Bodyshock Remix), een echte knaller van een remix!

vond dit destijds zo'n goed album maar lijkt alsof house/dance zo houdbaar is als ontdooide vis. Wie zet er nog een cdtje van twenty four seven of dr alban op? Een mooie klassieker die ik dus nooit meer opzet ondanks de vele mooie nummers..

avatar van johanfcu
Lekkere plaat dit hoor. Naast de singles die goed zijn, staan er nog een paar aardige nummers op. Eentje hiervan is Everloving. Om bij weg te dromen!

avatar van Maiky
Mooie cd, wilde 'm vroeger altijd al voor Sinterklaas hebben, maar de Sint was onvergeeflijk.

De singles interesseren me niet meer, het zijn meer de donkere, rustige momenten die op het einde van Play tevoorschijn komen. Inside, The Sky Is Broken en My Weakness zijn de Magische Drie op dit album. DIe hebben een bijna perfecte sfeer, dromerig, romantisch, en raar. In die volgorde

avatar van Carolaah
vroeger vond ik die nummers als 'porcelain' en 'why does my heart feel so bad' maar niks. Tegenwoordig denk ik daar heel anders over.. Ik vind dat Moby met 'Play' een heerlijke plaat heeft neergezet. Met hele fijne geluiden, een zeer relaxt album, met een mooie balans tussen de nummers, niet eentonig, maar ook niet geheel uitlopend. Ik vind 'Down slow' ook een lekker nummer, fijne beat.

Eigenlijk vind ik de meeste nummers wel prima.. Wat mij betreft verdiend deze cd op z'n minst een 3,5. Ik geef er voor nu een 4 aan