Masta Ace - A Long Hot Summer (2004)

Label: M3

12. Do It Man (2:56)

met Big Noyd

13. Bklyn Masala (4:19)

met Leschea

14. The Proposition (1:38)
  15. Travelocity (3:52)

met Punchline en Wordsworth

16. The Ways (3:28)
  17. Wutuwankno (4:11)

met Edo. G

18. The After Party (1:08)
  19. Oh My God (3:50)

24. GMO *
avatar van UmindC
Waarom niet?

avatar van Murdoc023
Nou, als je veel verschillende producers op een album hebt krijg je vaak veel losse nummers zonder geheel. Hier is dat niet zo en verder verwacht je met verschillende beatmakers ook wel een slecht nummer. In ieder geval wordt de kans groter op een kutbeat. Tenzij alle producers gewoon erg goed zijn en blijkbaar heeft Ace dat goed geregeld.

avatar van ThingMan
Travelocity!!!!! Heerlijk nummer.

avatar van Harderwiek
Hij staat gewoon weer te koop op amazon!

avatar van dominion
Da Grind is echt een heerlijk nummer .
Had hiervoor nog nooit van deze man gehoord.

avatar van Robbie Keane
Maakt niet uit jouw top 10 is oneindig stoer, Hef en All Eyez On me.

avatar van Elohim
Pffft... onnodige opmerking, Robbie.

goed album bijna perfect. in mijn ogen is ace de vetste mc ooit. Ik zou niemand anders kunnen bedenken die zo lang echt is gebleven + ieder album op arts & entertainment na is dope.

avatar van Elohim
Watser mis met A&E dan? Ik moet toegeven, staan wat mindere nummers op, maar het is zeker niet slecht vind ik zelf. Edo G & Masta Ace is echt een gouden combinatie vind ik zelf.

avatar van Murdoc023
Wutuwanko is zeker goud waard, maar het gehele album van de twee vind ik ook een stuk minder. Het is niet echt de heerlijke laidback hiphop van ALHS meer.

avatar van discipline
Eindelijk heb ik hem! Heb er behoorlijk wat voor moeten neer leggen maar goed!

avatar van Flipm0de
Krijgt weer veel spins met dit heerlijke weer van de laatste tijd.

avatar van Manchild
Laatst voor het eerst live gezien. Tracks kwamen nog meer tot leven, heerlijk concept album.

avatar van Nr.4
Net als z'n voorganger wat kwaliteit betreft. Heerlijke tracks en toffe, losse verhaallijn. Die Good Ol' Love productie is echt king.

avatar van KILLERBEE99
Leuk album, maar vind het toch geen 4,0, 4,5 of 5,0 waard die veel gegeven word.

avatar van WeztSide
Geen idee waarom dit nou het nummer 1 hiphop album is hier. *2,5

avatar van kobe bryant fan
Eens met WeztSide ik zit te twijfelen of dit nu 2.5* sterren waardt is of 3*.
De plaat gaat rap vervelen de beats zijn redelijk tot goed en de skits zijn ook vervelend na 5 maal.

avatar van WeztSide
Het is geen slecht album, maar een 4,31: are you kidding me??
Beats zijn hier en daar oke, Masta Ace zet af en toe een leuk verhaaltje neer maar het is eigenlijk maar een saaie plaat die niks doet wat ik niet al veel vaker veel beter gehoord heb.

@kobe bryant fan, ik dacht dat je deze plaat zo fantastisch vond?

avatar van Shelter
ik vind juist de beats en samples geweldig, ik ken weinig albums die dit evenaren.
Masta Ace heeft wel een beetje hate it or love it flow, dus daar kan ik me wel enigszins in vinden.

avatar van thgryda
Vriend het hele album is 1 groot verhaal... Maar los daarvan vind ik zowat elke beat op dit album goed tot super, het constante hoge niveau (ik luister deze regelmatig van voor naar achter) in combinatie met een top 10 mc (ok zijn stemgeluid en flow moet je aan wennen) maken dit voor mij een top 10 album met bijhorende 5* rating... Ohja en dan heb je nog uitschieters als good ol love, beautiful, da grind en bklyn masala die net dat extra brengen.

Hier en daar een beat die ok is, nigga please Nu goed ieder zijn mening, al vind ik het een beetje raar om deze eerst met 4.5 te raten (geef ik persoonlijk alleen als ik iets echt top vind) en vervolgens te verlagen naar 2.5 (murdoc)

avatar van kobe bryant fan
Inderdaad vond ik deze eerst fantastisch maar de houdbaarheidsdatum van deze plaat is blijkbaar niet zo lang, want na 6 luisterbeurten was ik al 3/4 van de nummers zat. Bij sommigep laten vindt ik ze pas goed na 6 luisterbeurten. Inderdaad deze boeit me een stuk minder dan vroeger, maar ik ontken zeker niet dat deze plaat slecht is ik geef hem nog altijd 3 sterren en: Big City, Good Ol Love en F.A.Y zijn zeker leuke nummers maar de skits ( buiten de opener) zijn na een paar keer saai en ook andere nummers na verloop van tijd. Nee naar mijn mening zijn er beter Hip- Hop platen.

avatar van Murdoc023
Woh, mijn rating is veranderd zonder dat ik het zelf door heb gehad. Ik zit vooral op musicmeter op mijn ipad en als ik dan scroll wil ik nog wel eens per ongeluk iets aantikken. Ik heb ook wel eens gestemd op albums die ik nog nooit beluisterd had, daarna weer verwijderd. Vind dit nog steeds een fantastisch album. Heerlijke productie en de beste flow die ik ken. Niets dan lof. Al had ik eerst wel een 5* beoordeling, maar dat was in het begin, toen deed dit echt wat met me. Nu vind ik het heerlijk, maar het kippenvel is nu wel een beetje verdwenen.

avatar van UmindC
Murdoc023 schreef:

Herkenbaar

avatar van thgryda
Oh ok ik vond het al gek van 4.5 (top album) naar 2.5 (saai, matig, weinig goeds aan) leek me al drastisch. Ik zag het toevallig toen ik je stemmen op de groundation albums bekeek. Goeie tip trouwens

Harco
Dit album mag in mijn ogen niet eens in de schaduw staan van haar voorganger, Disposable Arts. Die ademt zoveel meer sfeer uit.

avatar van equalsthree
Prachticg album

avatar van equalsthree
Harco schreef:

Ben ik het niet mee eens. Op dit album vind ik elk nummer behalve O my god heel gaaf, en op Disposable Arts vind ik maar 5 of 6 tracks echt leuk.

avatar van Boy
Boy
Echt geniaal kan ik deze plaat ook weer niet noemen. Er zit weliswaar een leuk concept in, maar dit komt grotendeels door de skits. Wanneer je deze weg haalt, blijft er alsnog een redelijk onsamenhangend geheel over. Ht is niet zo dat het conceptuele 'm in de nummers zelf zit, zoals bijvoorbeeld bij het nieuwe album van The Roots het geval is. Toch krijgt A Long Hot Summer een ruime voldoende. Ik was nauwelijks bekend met Masta Ace - dank aan MJ Da Man die me de tip gaf bij een CD van Murs - maar ik vind hem heerlijk flowen en hij heeft makkelijk te volgen teksten over spraakmakende onderwerpen die hij met de nodige humor brengt. Lijkt inderdaad op Murs en heeft in de verste verte ook wel iets weg van de oude Ice Cube.

Toen ik vroeger weleens zocht naar nummers van Eminem via Kazaa en Limewire, downloadde ik heel vaak een nummer dat helemaal niet van Eminem was, maar wel zo stond aangegeven. Blijkt nu dus Oh My God te zijn. Geen idee wat jullie met deze informatie moeten, maar goed.