Interpol - Antics (2004)

Label: Matador

1. Next Exit (3:20)
  2. Evil (3:35)
  3. Narc (4:07)
  4. Take You on a Cruise (4:54)
  5. Slow Hands (3:04)
  6. Not Even Jail (5:46)
  7. Public Pervert (4:40)
  8. C'Mere (3:11)
  9. Length of Love (4:06)
  10. A Time to Be So Small (4:50)
  11. Song Seven * (4:52)
  12. Narc [Paul Banks Remix] * (2:39)
  13. Not Even Jail [Daniel Kessler Remix] * (5:41)
  14. Fog Vs. Mould for the Length of Love * (7:48)
  15. Public Pervert [Carlos D Remix] * (8:08)
  16. Slow Hands [Dan the Automator Remix] * (4:06)
  17. Slow Hands [Britt Daniel Remix] * (3:46)
  18. Narc [Eden Session] * (4:08)
avatar van mic
mic
Lost Highway schreef:
Die opbouw/climax van Not even jail is eigenlijk toch übergeniaal, niet?

*applaus*

En het outro van public pervert is gewoon kippevel.

avatar van HiLL
Tja Interpol. Op de een of andere manier is dat nooit wat geworden voor mij. Op zich wel opvallend. Qua muziek vind ik dit soort bands toch echt interessant, tot erg goed en/of lekker. Ook deze plaat vind ik muzikaal gezien toch best lekker, maar die emotieloze stem van de zanger maakt het voor mij al snel saai en gewoon wel aardig.

Beter dan the Editors! Dit is een geweldige cd, die je echt moet beluisteren!

avatar van gemaster
Wat een tegenvaller na dat briljante debuut. Er zitten een paar aardige nummers bij('Slow Hands'), maar over het algemeen vind ik dit een 13 in het dozijn indie album. Jammer, jammer. Ik laat het nieuwe album dan ook maar voor wat het is.

avatar van coldwarkids
Nou dan heb je het goed mis (al blijf het wel je eigen mening)
Antics is een origineel en mooi en het kan zeker niet met Editors vergeleken worden want Interpol is ten eerste veel eerder dan Editors en ten tweede Interpol is ook niet met andere bandjes vergelijkbaar

avatar van mic
mic
Muzikaal is interpol een stuk interessanter dan Editors. Songs zijn veel gelaagder. Iets als 'The New' zie ik Editors nog niet doen.
Editors is Interpol-light, toch?
Vind ze ook super hoor.

ik vind de muziek van interpol erg op die van bloc party lijken maar kele okereke van bloc party heeft een compleet andere stem dan de zanger van interpol maar ik vind ze bijde even goed dit album een 4,5

avatar van UndahCovah
Interpol als Bloc Party? De rifs zijn totaal anders om van de drum nog maar te zwijgen. En Interpol is veel duisterder dan Bloc Party

Feeder
UndahCovah schreef:

Je hebt gelijk maar de vergelijking is echt wel treffend hoor.

avatar van douwens
Feeder schreef:

Je hebt gelijk maar de vergelijking is echt wel treffend hoor.

Het zijn genre genoten ja, maar hoe zie jij die vergelijking dan...

avatar van aerogp1
NIet heel enorm bijzonder voor mij. Wel leuk dat dit nou eens uit de VS komt maar bij tijd en wijle toch erg Brits klinkt.
De zang is even wennen maar verder wel oke.
3.5*

UndahCovah schreef:

banquet , the prayer , compliment , tho more years en hunting for witches allemaal totaal geen vrolijke nummers maar wel mooi die nummer van bloc party lijken best op interpol

op wikipedia stond datt bloc party post-punk en indie rock was en er stond dat interpol indie rock is

avatar van UndahCovah
Wikipedia is 1 van de zwakste argumenten die er is en indie-bands (die vaak wat nieuws brengen en heeeeeeel vaak totaal niet op elkaar lijken) zijn bijna nooit in een genre te persen. Dit omdat indie-band indiependent zijn en dus niet veel aantrekken van andere bands (uitzonderingen daar gelaten).

Maar als jij Interpol op Bloc Party vind lijken, ok. Maar ik hoor de overeenkomst in zijn geheel niet

avatar van KampF
En veel mensen die de grote fout maken dat 'indie' een genre is.
Indie is een status, die ten eerste gedefinieerd wordt door je label en allicht door je houding.

ach wat boeit het of het een genre is of niet

Dat was oorspronkelijk inderdaad een 'fout', maar het concept 'indie' is nu eenmaal geëvolueerd naar een betekenis die vooral refereert naar een genre en niet meer naar de status vh label als zodanig.

avatar van KampF
Het is nogsteeds een lelijke fout.

'Indie' is helemaal geen genre. Je zegt er namelijk niets mee over de muziek. Iets kan wel 'indie-pop' of 'indie-electro' etc genoemd worden, maar zelfs dat is te breed genomen. Het stickertje 'indie' duid aan dat je bij een klein label zit (en wellicht een bepaalde houding hebt), zoals ik al zei.

Na dit stickertje 'indie' volgt meestal WEL een genre, bijv 'indie-electro'. Maar zelfs electro wordt weer onderverdeeld. Al dat gelabel en getag van muziek is om er een breed plaatje van te geven, en ervoor te zorgen dat punk geen klassiek is bij wijze van spreken.

Tot slot, en dit zeg ik wel vaker:
Je maakt muziek, geen genres.

Ik geef je alsnog gelijk dat veel mensen 'indie' als een genre zien, maar tegelijk weten ze niet waar ze het over hebben..

"ik luister naar interpol"
"wat is dat voor muziek?"
"indie."
"jaja, wat weet ik nou over Interpol?"

avatar van Nanne-1995
een 5 hun allerbeste werk en hun duisterste en daarom is ie geweldig

avatar van Jumperjack
Ik heb Interpol leren kennen op Rock Werchter, voor mij was deze band een aangename verassing. Ik ben begonnen met Our Love To Admire te luisteren/kopen en beluister nu net deze voor het eerst. Ik vind deze het niet halen bij de nieuwe, helaas. Wel goed maar voor mij absoluut niet zo indrukwekkend als Interpol live en de nieuwe CD.

avatar van UndahCovah
Dan ben je 1 van de weinige. Ik ken niemand (op jouw na) die de nieuwst Interpol beter vind dan 1 van de twee oudste, en ik ken veel Interpol fans . Geef Antics en TOTBL even de tijd en dan zul je zien dat je die minstens net zo leuk gaat vinden.

Lost Highway
UndahCovah schreef:

Mwa, ik vind de nieuwe Interpol toch ook duidelijk beter dan Antics, wel minder dan TOTBL. Die eerste twee nummers op Our love to admire zijn zo uitmuntend; er staan geen songs in dat sfeertje op Antics. Evil en Not even Jail zijn brilliant, akkoord, maar er staan toch een 3 a 4 tal nummers op die middelmatig zijn, en dat is net iets teveel op een geheel van 10 nummers. Slow Hands en Heinrich zijn perfect vergelijkbaar en scoren dus even hoog; de twee laatste nummers op Our love zijn gevoelig beter dan de twee zelfs drie laatste songs op Antics, die ik niet heel byzonder zijn. Ik wil hiermee niet gezegd hebben dat Antics een slechte plaat is, zeker niet, wel de minste Interpol naar mijn gevoel.
Qua scores :

TOTBL : 10/10
Our love to admire : 9/10
Antics : 8/10

ik luister pas sinds kort naar de muziek van interpol en ik begin ze steeds beter te vinden. Met name het album antics.

Ik heb het album zelf pas twee keer helemaal geluisterd, maar een aantal nummers zet ik regelmatig op, dat zijn evil, narc en public pervert.

Vooral het nummer evil is echt geweldig. Kan er geen genoeg van krijgen.

Ik zal mijn best gaan doen om te andere nummers wat vaker te luisteren

avatar van starsailor
Dit album bijna 2 jaar niet meer geluisterd. Dus onlangs maar weer eens gedaan omdat ik totaal geen idee meer had hoe het klonk. Wat in mijn ogen al genoeg zegt omdat ik TOTBL (album 1) wel kan dromen.
Nu door OLTA (album 3) toch nog maar weer een keer teruggevallen op Antics (album 2), kijken of ik album 2 destijds toch niet helemaal begrepen had.
Dus wel. Antics is veruit het minste album van de 3, vind IK.
Onsamenhangend met hier en daar een uitschietertje naar een redelijk nummer (narc, evil) en 1 knaller (not even jail).
Geef er 3.5 ster voor en dan ben ik echt genereus.

avatar van sillus
Dit vind ik echt een geweldig album. Voor mij is "take you on a cruise" het beste nummer van dit album. Verdrinken in de prachtige melancholische sfeer van dit nummer.
Heb ze eindelijk een keer live gezien op lowlands. ZO GOED. Was helemaal geëmotioneerd aan het einde. Het was een soort van set, geen pauze's maar gewoon doorspelen. Sommige bands hebben het nodig met het publiek te praten. Deze band doet dat door zijn muziek, geen slap gelul over "you look beautifull from here", nee gewoon "thank you" en spelen maar. "Evil" van antics was voor mij het hoogtepunt gezien "take you on a cruise niet werd gespeeld. Ik heb veel moeite de 3 albums met elkaar te vergelijken.

Ik heb hem net nog een keer beluistert, en ik verlaag mijn stem naar 3,5. Not Even Jail, A Time To Be So Small, Slow Hands en maybe Evil blijven 4,5 sterren nummers maar de rest is gewoon te sfeerloos, het kan me niet pakken, het staat in geen vergelijking tot de andere albums van Interpol. Ik geef ToTBL 5, Antics 3,5, en OLtA 4 sterren.

Heeft iemand trouwens ook nog twee extra nummers op zijn Antics CD staan? Ik heb twaalf nummers, na A Time komen nog twee remixes van Slow Hands. Het klinkt bijzonder grappig.

VB1
HiLL schreef:

Ik vind de zanger dus echt niet emotieloos, misschien ingetogen.

nicolas
Ooit al Brian Molko gehoord? Da's toch net een tikkeltje emotielozer , maar ik kan het wel appreciëren.

avatar van thetinderstick
Naar mijn mening het beste album van Interpol. Het klinkt allemaal net wat beter geproduceerd en dynamischer dan het debuut. Prachtige nummers met prachtige teksten. 'Evil' en 'Not Even Jail' zijn voor mij de knallers. Alleen 'Length of Love' vind ik net wat minder.

nicolas
Take you on a cruise!

beaster1256
ben na een jaar toch door de knieen gegaan voor interpol , straffe gasten eigenlijk , ja , zeer goeie cd ,