Animal Collective - Merriweather Post Pavilion (2009)

Folk / Electronic
Label: Domino

1. In the Flowers (5:24)
  2. My Girls (5:43)
  3. Also Frightened (5:16)
  4. Summertime Clothes (4:32)
  5. Daily Routine (5:48)
  6. Bluish (5:16)
  7. Guys Eyes (4:33)
  8. Taste (3:56)
  9. Lion in a Coma (4:14)
  10. No More Runnin (4:25)
  11. Brother Sport (5:59)
Alweer een goede plaat van Animal Collective waarbij het herhalende gekrijs nu nagenoeg verdwenen is.
Sung Tongs nog maar eens proberen (net als na het luisteren destijds van Feels, erg goed, en Strawberry Jam, steengoed)
Mooie hoes ook.
4.5

avatar van de_nis_
Na x aantal luisterbeurten (x > 5) wordt het nog steeds beter.

Zelfs mijn zoontje van bijna 2 vindt het wat.

avatar van Madjack71
de_nis_ schreef: Zelfs mijn zoontje van bijna 2 vindt het wat.

Mijn dochtertje van twee vind het mechanisch gekraai van een kip, op de melodie van Old McDonald had a farm ook wel leuk. Dus is dit misschien ook wel iets voor haar.

Mij trekt het i.i.g niet. Maar de hoes heeft wat mij betreft al de prijs gewonnen van de E.A.O.V, de Epileptische Aanval Oproepend Vereniging.

avatar van Paalhaas
Lieve help, wat is Animal Collective ineens hip.

avatar van Kos
Kos
Ja, zwaar overdreven natuurlijk, maar goed, het is wel heel erg precies wat je verwacht in sommige kringetjes.

Van die voorspelbare onvoorspelbaarheidsmuziek.

aire.
Kos schreef:
Van die voorspelbare onvoorspelbaarheidsmuziek.

Spijker op zijn kop

Nihilisme
Voorspelbaar vanwege de toch wel te verwachten kwaliteit en onvoorspelbaar omdat ze toch weer een nieuwe richting zijn opgegaan die wederom goed uitpakt? Mee eens!

tuktak
ahh joh, dit is de plaat van 2009, nu al. zo gaat dat in januari. en aan het eind van het jaar staan er alleen platen uit het 2e half jaar in de top 10

UnknownPleasure
Hmm lijkt me hier niet het geval bij ...
Wat een kwaliteit, heb nog steeds niet gestemd , mijn favorieten veranderen steeds, en ik kan de hele dag eigenlijk alleen hier aan
denken( Ahum , qua muziek dan )

Bluish, Guys Eyes , Summertime clothes zijn momenteel mijn favorieten.

Ik ga maar eens stemmen.

avatar van SilverGun
Weer eens een erg goede recensie op Allmusic. Knap hoe men daar vaak een album als geheel bekijkt zonder te vervallen in een bespreking van losse nummers.

Nihilisme
Inderdaad een erg sterke recensie.

It has the excitement and energy of Sung Tongs, the ragged sonic glory of Feels, and Strawberry Jam’s ability to make separate parts come together in a glorious whole.

Erg mooi gevonden - het klopt als een bus.

Zigstar
Pff, wat een geforceerde en ongeïnspireerde poging tot het maken van quasi-psychedelische deuntjes. Het ligt er allemaal veel te dik op, wat er meteen voor zorgt dat het zijn ziel verliest.

avatar van Yamato
Ik vind Summertime Clothes een heerlijk nummer maar ik irriteerde me net opeens aan dat soort slisserige gezang aan het begin.

UnknownPleasure
Nog een leuke review voor de liefhebbers

Zigstar schreef:

Vaker luisteren! echt.

avatar van HaanHoen
Paalhaas schreef:
Lieve help, wat is Animal Collective ineens hip.

Ja ik vraag me ook af waar de plotselinge belangstelling vandaan komt.

avatar van Devoo
Ik kende Animal Collective al veel eerder dan dit album en heb ze altijd wel al speciaal gevonden. Deze moest ik dus ook proberen, maar hij grijpt me nog niet helemaal. Maar toch, hoe meer ik luister des te meer het kwartje begint te vallen. Vooral het nummer Lion In A Coma vind ik geweldig!

yay, AC toch naar Nederland op 17 maart. verwijder dit maar weer, maar ik wilde t toch ff kwijt

avatar van De-noir
HaanHoen schreef:

Ja ik vraag me ook af waar de plotselinge belangstelling vandaan komt.

Ik denk dat de behoorlijk in het oog springende cover hier zeker iets mee te maken heeft.

avatar van Rhythm & Poetry
Inderdaad de cover heeft daar een belangrijk aandeel in, verder komt het album in een relatief gezien rustige periode uit (daarom heb ik het beluisterd).

Ook wel een stevige internethype natuurlijk, lijkt me sinds Illinois geleden dat er nog zoveel buzz was rond een CD op de zelfverklaarde indie-hipster sites.

avatar van BoordAppel
Inderdaad. Helaas haalt dit nergens het niveau van Illinois (al is het eigenlijk niet te vergelijken). Wel een aardig plaatje maar ik snap de hype toch niet.

avatar van Yamato
De hype is ontstaan toen Pitchfork dit album een 9.6 toekende. Een vrij uitzonderlijke score, vandaar alle belangstelling. Het is ook de reden geweest dat ik het ben gaan luisteren en daar ben ik erg blij mee. Ik ben dan ook zeker van plan de rest van AC's discografie te gaan beluisteren.

Yamato schreef:
de hype is een resultaat van een buzz van jaren, die nu opeens verzilverd wordt door een marketingbudget van Domino (en natuurlijk ook gewoon een goede plaat). Niet opeens één recensie met een 9.6, hoewel dat wel bijdraagt natuurlijk, maar wellicht is die 9.6 eerder een gevolg van de hype, dan een oorzaak.

avatar van yeahyeahyeah
Yamato schreef:
De hype is ontstaan toen Pitchfork dit album een 9.6 toekende.

Nah, niemand neemt die gasten nog serieus joh.

OK, het is wel is zo iedereen elkaar napraat wat betreft Animal Collective, maar ik denk dat het gewoon de goeie plaat op het goeie moment is. Van die lui als Gijsberg van de Volkskrant vervelen zich al veel te lang en zien dan eindelijk weer eens een mogelijkheid om zich uit te leven. Mooi toch...

avatar van Urbanoetang
Typisch. Krijgt een band eindelijk de aandacht die het verdient, is het weer niet goed.

avatar van KampF
Ach ze vinden zichzelf nog niet mainstream, rechtstreeks van de artiest zelf gehoord vanavond =)

Deze nummers moet je gewoon live zien
Bevindingen geplaatst bij artiest discussie.

avatar van HaanHoen
Urbanoetang schreef:

Er wordt toch niet gezegd dat het niet goed is. Ik vraag me alleen af waarom de belangstelling opeens zo groot is. Ze maken al jaren muziek, en ik zie nog niet echt in waarom dit album opeens hun grote doorbraak zou betekenen. Het is net alsof Radiohead een nieuw album heeft gereleased heeft ofzo.

avatar van Gyzzz
Nou ja goed, of de hype komt omdat het gewoon een uitzonderlijk en onvergelijkbaar geweldig album is... en bovendien toegankelijk, wat eerder werk iets minder was waardoor massale waardering uitbleef.

avatar van KidChino8
brother sport, wat een nummer!

Nog meer mensen die bij de achtergrondkoortjes in het intro van Summertime Clothes aan Status Quo's Rocking All Over The World moeten denken? And I like it, i like it, i like it...