Animal Collective - Merriweather Post Pavilion (2009)

Folk / Electronic
Label: Domino

1. In the Flowers (5:24)
  2. My Girls (5:43)
  3. Also Frightened (5:16)
  4. Summertime Clothes (4:32)
  5. Daily Routine (5:48)
  6. Bluish (5:16)
  7. Guys Eyes (4:33)
  8. Taste (3:56)
  9. Lion in a Coma (4:14)
  10. No More Runnin (4:25)
  11. Brother Sport (5:59)
avatar van KampF
Ik heb even nagekeken. Met summertime clothes. Heel loos gebruikt overigens

avatar van Tha)Sven
My girls en Summer Clothes vind ik echt prachtig, maar de rest weet nog niet echt goed op me in te werken.

avatar van Ruudf
Wat een rommel. Dit album mist structuur en heeft echt te veel experiment, na ongeveer 5 nummers is er een enorme overkill en het word dan ook behoorlijk vermoeiend om aan te horen. Ik ben een voorstander van vernieuwing en experiment maar de jongens van Animal Collective streven hier wat bij betreft voorbij aan de belangrijkere functies van muziek: emotie en amusement.

Dat zit er echt wel in hoor... doe 's een beetje meer moeite en schrijf dit album niet zo snel af.

avatar van Gyzzz
Emotie en amusement zijn juist de twee kenmerken van dit album. Ik kan me er iets bij voorstellen als je het teveel repeterend vindt, of als je het te zenuwachtig vindt. Maar nu noem je als gebreken juist de twee punten waar de kracht van het album ligt, Ruudf.

avatar van Devoo
Ik ben gestart met een 3 voor dit album. Nu staat hij al op 4, en hoog in mijn top 10 voor 2009. Dat is nog maar eens een bewijs dat het een groei album is. En wat voor een klassebak!

avatar van Ruudf
Gyzzz schreef:

Je kunt die twee punten niet als 'kracht' benoemen alsof het een feit is. Het is namelijk erg persoonlijk; voor mij zit er geen emotie in want het doet me helemaal niks en ik vind het niet amusant omdat het me erg gaat irriteren na een paar nummers.

Maar toegegeven, de single vind ik top! Daarom ben ik het album gaan luisteren. De rest viel alleen erg tegen. Ik zal het nog een paar kansen gaan geven maar het is een moeilijk geval, dit album

Wat is de single eigenlijk?

RedLightCityBoy

avatar van midnight boom
stem verhoogt naar een 5*.
Heb zelde een album gehoord dat na minstens 20 keer luisteren,
deze nog steeds geen seconde verveeld.

Respect daarvoor. Heel knap gedaan!

avatar van Koston
Ruudf schreef:

Amusement: Summertime Clothes
Emotie: Bluish

Ik heb 'm een aantal keer beluisterd en er zitten enkele hele mooie stukken in (meezingreffreintjes, jeej!), maar het blijft toch niet lekker hangen. Ik hoor de potentie en het moet nog zeker groeien, maar tot nu blijft dit album steken op een 'wel aardig'. Ik zal 'm nog een paar keer besluiteren alvorens een punt te geven.

beaster1256
met wat kan je dit vergelijken aub want dit ken ik niet ???

avatar van UndahCovah
Dat is een goede vraag. AC is redelijk uniek en experimenteel, een vergelijking is niet 1-2-3 gemaakt. Als ik dan toch een naam moet noemen dan denk ik dat het dicht in de buurt komt bij Of Montreal.

avatar van De Daniël
Vermoeiend om naar te luisteren dit, ben het dan ook eens met Ruudf. Na een paar irritant experimentele nummers te hebben geluisterd, heb ik er wel weer genoeg van.

elrayo
Hmm, ik weet het nog niet helemaal met dit album.

Dit is het eerste album van Animal Collective dat ik in volledigheid gehoord heb maar het valt me een beetje tegen...

Ik vind de meeste nummers opzich best goed maar toch pakt het me niet helemaal. Ik weet eigenlijk niet waarom... Ik mis iets maar ik weet niet echt wat. Het album bevat genoeg leuke melodieën, geluiden en dat het allemaal wat poppier is geworden vind ik ook niet erg.

Ik zal het nog een aantal keer proberen maar voor mij is dit album tot nu toe niet meer dan 3 sterren waard en dat vind ik erg jammer...

avatar van mivil
Dit is net zoals elrayo het eerste album van AC dat ik volledig heb beluisterd.

Heb hem ondertussen al 2 weken elke morgen, op weg naar school, en elke avond, terug weg naar school opstaan. Ook als ik thuis ben zet ik hem met plezier nog een keer op.
Het is een geweldig album, de nummer hebben een perfecte tijdsduur, vervelen niet en de vrolijke melodiën doen me aan de zomer denken!!!

Mensen, geef dit prachtwerk aub een kans!!! Geef niet op na 5 nummers!

avatar van ðe waan
En ook niet na 5 luiterbeurten.

Ik wist het eerst ook niet zo goed te plaatsen, maar als het kwartje eenmaal valt....

UnknownPleasure
Een mooie dag als vandaag wordt alleenmaar mooier door deze plaat

avatar van joyce19791
Ik heb het geprobeerd, maar het wordt niets tussen mij en Animal Collective.
Ik ging de single My Girls steeds meer waarderen, maar een hele plaat gaat me toch iets te ver.
Bij deze beloof ik de fans dat ik de andere platen niet zal uitproberen, zodat ik weer laag moet stemmen.

avatar van Arrie
De andere albums, of tenminste, ik ken alleen Strawberry Jam, en die is heel anders, en als het goed is zijn die daarvoor weer heel anders. Dus als je dit niks vindt, betekent dat niet dat je de rest ook niks vindt.

avatar van KampF
Het AD over Brother Sport:

Of voor zijn naasten. Want Brother Sport is niets anders dan Lennox die aan het cheerleaden is voor zijn broer. Sinds Hey Jude zelden een nummer gehoord dat op zo’n opwekkende overtuigende manier iemand een hart onder de riem probeert te steken. Lennox schreef het voor zijn broer nadat hun vader in 2004 overleed.

‘Van ons allemaal had hij daar nog het meest moeite mee. Anderhalf jaar later nog had het rouwen zo’n een verwoestend fysiek effect op zijn lichaam dat hij moeite had met eten.’

Dus werd het nummer een aanmoedigingsyell om zowel te eten als lucht te geven aan zijn frustraties. Op een elektronische carnavalesk Caraïbisch ritme moedigt Lennox aan: Open up your, open up your throat. And let all of that time, all of that time go. Zo hartverwarmend als een eenmans supportersvak maar kan klinken. ‘Toen ik het hem liet horen, moest hij eventjes alleen zijn. Maar hij maakt het heel goed, nou.’

Bron:

Animal Collective blijft avontuur zoeken - Kunst - de Volkskrant

Leuk om te lezen, dit soort achtergrondinformatie. Meer daarvan.

avatar van Cor
Cor
Ik weet het nog niet zo goed met deze plaat. Ik vind 'm niet zo spectaculair als 'ie wordt voorgedaan in sommige media (OOR, Volkskrant, hoogste waardering voor 2009-platen op 'Rate Your Music'). Ik heb ook wel eens het gevoel dat het een beetje een éénvormige plaat is (veel van hetzelfde), maar aan de andere kant blijft 'ie ook trekken en heb ik steeds weer zin om 'm te luisteren. Waar zit dat in? Hoe komt dat? Ik weet het nog niet, maar kom er vast nog wel achter. Eén ding is zeker: het is wel unieke muziek dat alle genres en soorten te buiten gaat.

avatar van thomzi50
Dank voor de (onbewuste) tip Gyzz, erg fijn album. Eerste keren riep het vooral vraagtekens bij me op, dit rare geluid, maar inmiddels kan ik wel zeggen dat ik nogal verkocht ben. Hele fijne, ontspannen, dromerige en unieke sfeer, en ook nog eens zowel geschikt voor op de achter- als voorgrond. Erg fijn.

avatar van Norbert
Toch met een halfje verhoogd. Als je wat bekender raakt met de nummers luistert het wel wat makkelijk weg. De riedeltjes op dit album blijven leuk. Ik moet nog maar eens wat van hun andere albums gaan uitchecken.

Bluish, verdorie, wat een hartverwarmend nummer is me dat! Dit zijn klassebakken..ik denk niet dat er dit jaar nog een betere plaat uitkomt.

avatar van Apieknar
Wat een album! Topklasse dit. Vooral My Girls en Brother Sport. Tot nu toe het beste wat ik in 2009 heb gehoord.

avatar van thelion
Na deze plaat vandaag 2x beluisterd te hebben mijn stem weer terug gebracht naar oorspronkelijk nivo...........

van 3.5 naar 4*