Guns N' Roses - Chinese Democracy (2008)

Label: Geffen

1. Chinese Democracy (4:43)
  2. Shackler's Revenge (3:37)
  3. Better (4:59)
  4. Street of Dreams (5:01)
  5. If the World (5:10)
  6. There Was a Time (6:41)
  7. Catcher in the Rye (6:07)
  8. Scraped (3:41)
  9. Riad N' the Bedouins (4:10)
  10. Sorry (6:26)
  11. I.R.S. (4:22)
  12. Madagascar (6:07)
  13. This I Love (6:39)
  14. Prostitute (6:30)
Ik vind Chinese Democracy een erg lekkere sound hebben, het is niet meer de Guns N' Roses sleazy hardrock van Appetite, maar dat wil niet zeggen dat het geen goede muziek is, voor mij dan.

De sound bevat in veel nummers meer lagen, meer vocalen over elkaar heen, meer effecten, gitaarsolo's in verschillende stijlen (want meerdere leadgitaristen). Een aantal nummers zijn daarmee wat minder toegankelijk bij de eerste keer luisteren dan het heerlijke klassieke rock n' roll geluid van de oude band die je meteen bij de keel grijpt, maar de vaak bespotte Axl Rose bewijst hier ook zonder de oude bandleden prima muziek te kunnen maken met een eigen geluid.

Soms gaat het misschien een tikje over de top, zo heb ik nog steeds moeite met If the World, en is de vocale melodie op This I Love misschien wat te theatraal voor sommige mensen, maar over het geheel gezien vind ik dit album dus goed met nummers als Sorry, Better, Shackler's Revenge, There Was A Time (wat ik eerst trouwens maar een nummer vond met een overdaad aan verschillende geluiden), Scraped, Prostitute en Catcher N' the Rye.

Ik ben een fan van de muziek van AFD en de UYI albums, en ook ik vind Slash geweldig, maar als ik luister naar de nieuwe muziek vindt ik dat ook gewoon rocken.

1,0
Nou, heb 'm net gepindaad en ben nu bij #2.
#1 klinkt zowaar aardig, Axl gaat hier op de Ozzy-tour, maar nu bij #2 gebruikt ie dat irritante krijsstemmetje weer en lopen de rillingen zachtjes aan toch weer over m'n rug...

1,0
Nou, ik heb zojuist drie kwartier van m'n leven moedwillig vergalt, zelfs op dit late uur. Wat een ongelofelijke KUTplaat!
Alleen #1 en #6 zijn 'aanvaardbaar', voor de rest word ik spontaan onwel van die flauwe gilletjes, gekrijs, zeer slechte composities en die oh zo achterhaalde begeleiding. Het meest jammerlijke is dat de gitaarsolo's eigenlijk best smaakvol klinken. Ze horen niet op dit misbaksel van een megalomaan thuis. Dé flop van het jaar, mijns inziens! (of van de laatste 17 jaar?). Met de miljoenen die aan dit album gespendeerd werden konden heel wat gezinnen gelukkig mee gemaakt worden.

Empyrium
Eh... de plaat duurt bijna 70 minuten, je vergeet een aantal songs, en je eerste post was drie kwartier geleden, en toen was je pas bij song 2, iets klopt er hier niet, als je 40 minuten later al een 1 geeft.

1,0
Nou, ik zat al bij het een na laatste nummer, en wat daarna volgde werkte ook niet mee. Trouwens, de tijden lijken hier helemaal niet te kloppen vergeleken met wat m'n media player aangeeft. En het was toch zeker Axl die ik hoorde!

Empyrium
ah, dan heb je de demo's gedownload.

1,0
This I Love duurt bij mij bv. 5:34 en Madagascar 5:38. En op alle sites die ik opzoek zijn de tijden gelijk aan die van m'n media player...

avatar van WBN
WBN
ben nu bij het 3e nummer tot nu toe klinkt het toch wel veel beter dan ik had verwacht

avatar van Ducoz
Ik vind dit totaal geen slechte plaat! Het is niet de orginele Guns N'Roses maar een Solo plaat van Axl Rose, de GNR waren toch ook vooral bekend door de stem van Axl dus kon dit nog wel onder die naam. Vooral de 1e 3 nummers zijn erg goed. 4,5*

avatar van WBN
WBN
De nummers 1 en 2 vind ik de beste nummers, nummer die is ook goed, de rest luisterd ook allemaal leuk weg, 3,5* vooral om de 1e 3 nummers

avatar van 3din
Ik denk dat ik teveel blijf hangen in het verleden, kan niet wennen aan deze CD. Vroeger was alles beter

kaztor schreef:

Op Allmusic staan ook de tijden aangegeven zoals Kaztor zegt, anderen blijken ook niet te kloppen: link

avatar van Joy4ever
kaztor schreef:

avatar van James Douglas
Ik ben geboeid.. en dat is eigenlijk het enige waar ik vooraf op hoopte. Axl Rose die terugkeert terwijl hij al bijna een decennium verguist is. Laat daar nou juist mijn fascinatie voor deze man zitten. Natuurlijk ging dit niet op de voorgaande 'Guns' albums lijken maar dat was bij 'Use Your Illusion' ook al niet het geval. Oke, soms wordt het herkenbare gitaargeluid van Slash gemist maar ik hoor toch een hoop degelijke songs. Met name 'Sorry' vind ik typisch zo'n emotionele song die alleen Axl zou kunnen schrijven en die is dus al een aantal keer op repeat gegaan. Geen grootse comeback maar ik ben blij dat Axl er weer is. En wellicht gaat hij uiteindelijk nog aan het langste eind trekken.. wie zal het zeggen?

Na 'Better' was ik heel zuur, want de eerste drie songs vond ik niet veel, maar daarna ging het alleen maar, eh, better. Met uitzondering van 'If The World' vind ik de rest van de tracks fe-no-me-naal. Een waanzinnig mooi solo-album van Axl, chapeau!

avatar van gherdt
Ongelofelijk dat ie er echt is. Ik dacht dat dit net als Smile voorgoed een cultverhaal zou blijven. En dus vol nieuwsgierigheid aangezet. En ik was na 6 nummers wel klaar. Maar na herhaaldelijke beluistering blijkt dit een bijzonder evenwichtige, tijdloze en groteske rockplaat te zijn zoals eigenlijk GNR (of eigenlijk Axl en z'n vreemdelingenlegioen) die zou kunnen maken. Het is een jeugdsentiment in een nieuw jasje, dat wel, maar wel uitzonderlijk goed jeugdsentiment.

avatar van Germ
Germ (crew)
Hij ligt bij de Mediamarkt voor een tientje!

haveman
Het was beter geweest om ander een andere naam verder te gaan, want met GNR heeft dit weinig te maken.

Na de eerste luisterbeurt was ik behoorlijk teleurgesteld, maar nu ik gewoon denk dat dit een soloproject van Axl is en het niet vergelijk met GNR wordt het toch wat beter.

Vind inmiddels 5 nummers echt goed, maar geef m nog een paar kansen.

avatar van ArthurDZ
goed album, maar geef mij maar use your illusion I en II

better is een meesterwerkje, if the world tenenkrommend slecht

Sstttt
De krant van Wakker Nederland omschreef Chinese Democracy gisteren als een slappe hap.

avatar van ricardo
Dat kan, maar wat vond jij ervan toen je de krant uithad en het album beluisterd had dan?

Rizz
Chinese Democracy : Rockt je ballen eruit
Better: lekker deuntje
Street of dreams : Mooi nummertje
There was a time: vind ik geweldig
Catcher in the Rye : zie hierboven
Scraped: lekker fuck you-gehalte, rockend & pakkend
This I love: heeft aantal draaibeurten nodig

De rest: een slappe hap

Shacklers Revenge: irritant nummer met uitzondering pre-chorus
If the World : volkomen misgeschoten, max. 2 beurten
Riad N' the Bediouns : hier voor is zn stem niet rauw genoeg
sorry: slappe hap, pop, kitchy, soft, saai
I.R.S. : begint veelbelovend, maakt het niet waar
Madagscar: veel te lang tussenstuk, begint heel gaaf

en Prostitute: tja, nog niet over uit

Had hier veeeeel meer van verwacht, heb het niet met ouder guns n roses materiaal vergeleken en gewoon als een axl-project beluisterd, maar dit valt me echt van hem tegen na zo'n lange tijd.

3 sterren omdat ik me vermaak met een aantal goede nummers

avatar van gherdt
Germ schreef:
Hij ligt bij de Mediamarkt voor een tientje!

Dan ga ik hem gelijk halen! Moet deze cultshit toch in de collectie hebben. Of ik het nou volgende week nog leuk vind of niet.

avatar van lodewijk65
Ik vind 'em geweldig. En 'tuurlijk niet alle nummers zijn even sterk, maar Axl levert met deze plaat een dijk van een schijf af. Blijf je rondhangen in de GnR van de jaren 90, ja dan klinkt dit wel heel anders. En als je goed luistert is dit wel de nieuwe GnR en laat Axl horen en zien dat er na de hoogtijdagen van een decenium geleden Slash niet onmisbaar is maar Axl wel!

avatar van Germ
Germ (crew)
Sstttt schreef:

De Telegraaf is dan ook een hele slechte krant

Ik hem de CD vanavond goed beluisterd, boekje in de hand en ben positief.

Toppers: Better, Street Of Dream, TWAT, Sorry en This I Love.

De harde nummers vind ik erg vermoeiend, het zijn zó veel lagen en er gebeurt ontzettend veel. Dat had m.i. iets minder gemogen.

avatar van Eddie
Ik luister al een paar dagen bijna onafgebroken naar deze plaat (heb er immers ook 15 jaar op moeten wachten ) . Ook de mensen die er misschien meer van hadden verwacht moeten toch toegeven dat dit vele malen beter klinkt dan de standaard rock bandjes die we dagelijks door 3FM en consorten over ons uitgekotst krijgen.

Hoe vaker ik de plaat luister joe beter hij wordt. Een aantal nummers zijn wat iover geproduceerd (madagsacar bijv.) maar over het algemen is het gewoon een eerste klas parel!!! Alle nummer hebben m.i. iets wat ik niet kan beschrijven maar alleen in nummers hoor die door rose geschreven zijn, luister maar eens naar nummers als Street of Dreams of Catcher in the Rye. in woord geweldig.

avatar van vigil
Sstttt schreef:

Ik denk dat Axl de Telegraaf ook als slappe hap zou bestempelen als hij deze zou lezen...

avatar van ozwald
Axl was iig niet fout in de oorlog..

1,0
Ik hoor het nog steeds in m'n hoofd gonzen: Goede jazzy gitaarsolo's gespeeld op muziek(?) waar het TOTAAL niet mee samen KAN gaan!...

Verspild talent, werkelijk!

En dan hoor ik een solo-plaat van Buckethead en dat swingt dan weer de pan uit...
Als je die debiele emmer eventjes wegdenkt hebben we daar toch echt met een meestergitarist te maken. Alleen hoort hij op dit album niet thuis.

avatar van Ducoz
Ik denk dat If The World meer in thema van de titel van de CD staat. Zo klinkt het iig