Guns N' Roses - Chinese Democracy (2008)

Label: Geffen

1. Chinese Democracy (4:43)
  2. Shackler's Revenge (3:37)
  3. Better (4:59)
  4. Street of Dreams (5:01)
  5. If the World (5:10)
  6. There Was a Time (6:41)
  7. Catcher in the Rye (6:07)
  8. Scraped (3:41)
  9. Riad N' the Bedouins (4:10)
  10. Sorry (6:26)
  11. I.R.S. (4:22)
  12. Madagascar (6:07)
  13. This I Love (6:39)
  14. Prostitute (6:30)
avatar van hansjuvefan
Hun eerste single vind ik zeker niet slecht! Maar ik vind toch dat het niet eerlijk is om onder dezelfde naam verder te gaan.

avatar van snarf349
heb nu ook alle nummers gehoord en ik moet zeggen helemaal niet verkeerd, nog ff wachten op de definitieve versie.
wat mij betreft... het wachten waard.

Het album is nog niet gelekt. Het enige dat circuleert is een cd met daarin een paar definitieve versies en een aantal demo's.

misja82 schreef:
Hoe zit dat nu met die demo's en de originele. Als RS een recensie schrijft, wat dus betekent dat ze de originele versie hebben beluisterd, neem ik aan, dan bestaat de cd dus. Wanneer zo'n cd bestaat is de kans bijna 100% dat ie is gelekt. Wat dat betreft kan het best zo zijn dat ricardo de originele versie heeft. Toch?

Dat is gewoon op basis van demo's geweest, naar mijn idee. Het zegt al genoeg als ze een wereldnummer is This I Love niet in de recensie opnemen. Die review is vroegtijdig gemaakt, zodat RS de primeur had.

het komt nu toch akelig dicht bij die release datum

avatar van cd-me
nou, na 10 of mischien wel meer jaar is hij er bijna.. voor de 3e keer.. Vooralsnog ga ik hem kopen, ik wil wel zien wat ze ervan gemaakt hebben.

0,5
Dit gaat nooit in mijn collectie komen, Axl Rose is te arrogant en hij maakt zijn solo project onder G 'N R uit. 10 jaar op moeten wachten en dat opeens dit, jaja... het zal zeeeer goed verkopen,maar dit kan ik dus echt niet in mijn collectie stoppen.. mijn mening

0,5
Rare mening, ik zou hem eerst eens luisteren als ik jou was.

0,5
In Mexico is de cd per ongeluk verkocht aan iemand lees ik net.

avatar van Thomzic
Net zoals bij Metallica - Death Magnetic in Frankrijk

coldwarkids schreef:

Mijn mening is dat de muziek die een persoon maakt, belangrijker is dan het gedrag van het betreffende persoon.

trebremmit schreef:
In Mexico is de cd per ongeluk verkocht aan iemand lees ik net.

Helaas willen deze 2 Mexicanen het album niet leaken:P Wat er nu op internet circuleert is alleen maar een cd waarin er een paar definitieve nummers inzitten, maar veelal demo's.

wreckless schreef:

Ja dat is waar ja,, maar goed.. geef het dan uit onder je eigen naam en niet onder een bandnaam die niet compleet is zeg maar.

trebremmit schreef:
Rare mening, ik zou hem eerst eens luisteren als ik jou was.

waarom?

Onzin. Er zijn zat bands waar lang niet meer alle orginele leden inzitten. Wat ik vooral belangrijk vind is dat de zanger er nog in zit, want Axl z'n stem maakt toch wel GNR.

waarom?

Mischien mis je zo wel een fantastisch album en dat alleen omdat je axl niet mag.

avatar van AGE-411
Wie mag die kerel dan wel? Heb even wat BEST OFF's van hem bekeken op Youtube. Ie heeft blijkbaar enkel maar slechte dagen. (zal tegelijk met het uitkomen van dit album wel eens wat links posten)

Voorbarige stemmen + berichten daaromtrent verwijderd.

coldwarkids schreef:

De band is nooit ''compleet'' geweest. Had het de naam moeten veranderen toen mensen als Traci Guns, Steven Adler, Izzy Stradlin etcetera de band verlieten?

Lijkt mij sowieso het geval dan als Traci Guns de band verliet, gezien hij en Axl Guns N' Roses hebben gestart.

avatar van James Douglas
Enkele positieve aanpassingen ten opzichte van de demoversie. Lekkere song in mijn ogen. Axl laat andermaal zien tekstueel prima uit de voeten te kunnen.

avatar van Thomzic
Better geeft me een goed gevoel voor de rest van het album.. nog niet helemaal overtuigd, maar kan komen.

Het album is gisteravond volledig geleaked.

avatar van hankster
Zojuist de leak geluisterd, en het klinkt toch beter dan ik van te voren had gedacht. Zo vond ik Chinese Democracy als single een weinig voorstellend overgeproduceerd nummer, maar in het geheel van het album klinkt het allemaal toch best wel lekker.

Het zullen geen klassiekers worden en ik vind dat je al die jaren wachten er uiteindelijk toch niet aan af hoort, maar er zitten toch echt een paar nummers tussen die tot een van de betere GNR nummers gerekend kunnen worden.

Het huidige GNR is enkel Axl's solo band? So what. Ook ik vind het gebruik van de naam GNR erg vergezocht, maar aan Chinese Democracy doet het weinig af. Gewoon een lekker album met enkele schitterende nummers.

Ik kom voorlopig tot 4*. Gelukkig is nog steeds de echte GNR sound te horen. Niet alleen qua stem, maar ook het gitaarwerk. Ik ben zeer tevreden met deze plaat.

Favorieten zijn Madagascar, Street Of Dreams. Wat mij betreft behoren deze zelfs tot de betere GNR nummers.

avatar van hankster
Net nog een aantal nummers herbeluisterd, en ik moet toch terug komen op mijn opmerking van "dat je al die jaren wachten er uiteindelijk toch niet aan af hoort". Wanneer je sommige nummers vergelijkt met de demo's van een tijd terug, hoor je toch wel dat er een hoop tijd is gaan zitten in sommige arrangementen. Zeker Madagascar en Prostitute zitten op sommige momenten erg knap in elkaar.

Het sterke van deze plaat ten opzichte van het oudere GNR werk, is dat Chinese Democracy toch een hele uitgebalanceerde plaat is geworden zodat het echt als één geheel wegluistert. Dat misten de oude GNR platen hier en daar toch wel eens.

Inderdaad toch verhoogd naar 4*.

wreckless schreef:
Het album is gisteravond volledig geleaked.

Ik zie tot nu toe alleen maar leaks met 12 tracks i.p.v. 14.

Stemmen maar weer weggehaald.

Mods: ik weet wel wat ik zeg, hoor. Gisteravond is op een geheim, buitenlands, gnr-forum het album gelekt, waar ik lid van ben. Vervolgens heb ik heb vanochtend op FTD het album gepost. Het bevat 14 nummers, die ALLEN definitief zijn.

Als je wilt dat er niet gestemd wordt vóór de 21e (release date), dan is dat natuurlijk oké. Als er nu niet mag worden gestemd, omdat jullie mij niet geloven, dan zou ik dat erg jammer vinden.