Guns N' Roses - Chinese Democracy (2008)

Label: Geffen

1. Chinese Democracy (4:43)
  2. Shackler's Revenge (3:37)
  3. Better (4:59)
  4. Street of Dreams (5:01)
  5. If the World (5:10)
  6. There Was a Time (6:41)
  7. Catcher in the Rye (6:07)
  8. Scraped (3:41)
  9. Riad N' the Bedouins (4:10)
  10. Sorry (6:26)
  11. I.R.S. (4:22)
  12. Madagascar (6:07)
  13. This I Love (6:39)
  14. Prostitute (6:30)
avatar van Bartjeking
Ik heb er toch echt eentje met 14 tracks die ik nu aan het beluisteren ben, dus die stemmen zouden best wel eens geldig kunnen zijn. Ik ben in ieder geval al flink aan het genieten.

Het jammere is dat er de laatste tijd veel nep Chinese Democracy's op internet zijn gezet. Deze bevatten veelal oude demo's. Vandaar mijn post op FTD, waar mensen de offiële versie kunnen downloaden.

Een nummer waarmee je een goed onderscheid tussen demo en definitief kunt onderscheiden: Riad. De nieuwe versie bevat een veel langere intro dan de demo + een nieuwe solo.

CD is in zijn geheel gelekt. En de cd die ik beluisterd heb is in het niets te vergelijken met de demo opnames die gedurende de jaren her en der zijn opgedoken. Kwaliteit is prima, en ik kan er zeker van zijn dat dit ook echt de orginele cd is geweest.

Beetje jammer deze actie.

avatar van Bartjeking
wreckless schreef:

Daar ben ik van de hoogte Wreckless. Ik heb in de loop der jaren ook deze verschillende demo's beluistert em nep chinese democracys binnengehaald. Maar ik heb nu toch wel degelijk de "echte" versie kunnen luisteren; inderdaad met een langere intro van Riad.

avatar van AGE-411
Paul MT schreef:
CD is in zijn geheel gelekt.

Bewijs!

Bewijs? Ik heb hier een leak met 14 nummers van goede kwaliteit zonder storende geluiden door bepaalde nummers, zoals dit bij eerdere versies van This I Love wel het geval was.

avatar van KampF
Zit niemand hier op private torrent boards?
Is inderdaad gelekt (v0 VBR etc)

avatar van Germ
Germ (crew)
De nummers zijn ook al op YouTube te beluisteren. Ik moet erg wennen moet ik zeggen.

Chinese Democracy, Rhiad, Street Of Dreams (The Blues) en Madagascar zijn natuurlijk bij de echte Guns fan al enkele jaren bekend en zijn zeker niet slecht. Ook IRS vind ik een fijn nummer.

Een nummer als Shackler's Revenge daarentegen vind ik een industrial onding.

Afwachten dus nog, maar als rechtgeaarde Guns fan zal ik me vrijdag spoeden naar de CD winkel om eindelijk het album aan te schaffen.

Muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Het album klinkt fantastisch, 3 tracks minder waaronder Shacklers Revenge en we hadden een instant classic gehad. De plaat zal menig muziekliefhebber niet gaan tegen vallen, tracks als If The World, There was a Time, Better en Sorry steken er na de eerste paar luisterbeurten bovenuit. De plaat zal zeker nog groeien de komende tijd...

4 van de 5 sterren.

dvk
Geen grote GnR fan ofzo maar ik vind het best lekker klinken allemaal.

avatar van snarf349
had de demo versie al gehoord, de uiteindelijke versie valt me helemaal niet tegen, ben benieuwd wat de axel rose haters hier van vinden, zal ze vies tegenvallen dat het een goeie plaat is geworden.
top.

avatar van Kef
Kef
Op de site van Van Leest kun je audio samples beluisteren van het
album. Het kan me niet allemaal overtuigen, Axel zijn stem is wel achteruit gegaan. Maar goed het zijn stukjes van 30 sec. Dus misschien moet ik eerst de nummers in zijn geheel hooren.
Gemengde gevoelens over het album nu.

avatar van MJ_DA_MAN
Kef schreef:
Gemengde gevoelens over het album nu.
Gebaseerd op 30 sec. per nummer .

Die stukjes hebben ook een belabberde kwaliteit. Wacht liever op de cd of vind een goede leak.

avatar van Eddie
zo op het eerste gehoor klinkt het gewoon precies zoals ik verwacht. Het klink iig niet of ze jaren weg geweest zijn. maar gewoon de logische plaat die guns n' roses ook gemaakt zou hebben wanneer er niet zo'n lange periode van stilte zou zijn geweest. Eddie is hier heel erg gelukkig mee en gaat vrijdag morgen gelijk naar de platen zaak om the real thing te halen.

Empyrium
Ben het album al 5 jaar aan het downloaden maar nu dus de officieele versie gevonden!

Het klinkt op het eerste gezicht beter dan verwacht. Stukken beter zelfs. Zonde dat het allemaal zo lang heeft moeten duren.

snarf349 schreef:
top.

Kennelijk komen ze er nu achter dat ''die eikel met een emmer op zijn kop'' een kunstenaar is in het bespelen van de gitaar. Heb me al die jaren behoorlijk lopen ergeren aan al het gezeur over de ''huidige gnr-gitaristen die niks kunnen, die er raar uit zien, die niks bij Slash zijn'' en nog meer van dat soort bullshit. Dit album zal dit soort critici keihard de monden snoeren.

Is toch wel een wereld van verschil: mensen beoordelen op grond van muziek i.p.v. uiterlijk/stijl...

Berichten over vroege stemmen verplaatst naar De Site > Gebruikers > Stemgedrag

Kronos schreef:
Ik kots op Guns N' Roses, met of zonder Slash.

Maar mij proteststemmer noemen zou toch ook
al te voorbarig zijn.

Ik betwijfel het, gezien jouw stem.

Bedankt voor de uitleg.

Een 0,5 is toch wel heel erg laag, niet? Overigens betwijfel ik of hij het album wel volledig heeft beluisterd gezien zijn eerder geposte afkeer voor GnR en Axl's stemgeluid.

wreckless schreef:
Ik betwijfel het, gezien jouw stem.

Mijn proteststem tegen de absolute rock 'n rolloze wansmaak.

avatar van Joy4ever
Gaat echt nergens over dit. Dan ga ik ook maar een 0,5* uitdelen aan Miles Davis. Proteststem tegen de absolute Jazzloze wansmaak.

release schreef:

Ik bekijk ook wel eens vreselijk slechte films, gewoon uit nieuwsgierigheid als filmliefhebber.

Een 0,5 is volgens mij zeker niet te laag. Axl Rose klinkt nog vreselijker dan vroeger. Alsof ze Beavis aan het castreren zijn. De gitaarsolo's zijn technisch wel oké, maar verder heb ik niets positiefs over dit album te zeggen. De nummers zijn gewoon slecht. Er zit geen greintje rock 'n roll in. Ik vind die hele Axl een zielige poseur en dat bevestigt hij met Chinese Democracy voor mij nog maar eens.

Waar Guns 'N' Roses vroeger nog enige ziel had, o.a. door het gitaarspel van Slash, is het nu alleen nog maar gebakken lucht, een losse flodder van een flutvent.

Joy4ever schreef:

Als jij dat van Miles Davis vindt moet je dat zeker doen. Ik hou van rock 'n roll en hekel de lege verpakking die voor rock 'n roll moet doorgaan, dus stem ik laag voor dit album.

Je punt is inmiddels wel duidelijk, Kronos, de plaat blijft een beetje hangen. Wanneer ga je voor het eerst eens een bericht schrijven bij een van je top 5 albums? Dat is toch veel leuker? Het is niet verboden om eens iets positiefs te schrijven...

Het laat me eigenlijk geheel koud, dat er een nieuwe
van Guns 'N Roses (lees: van Eikel Pose) gaat verschijnen.

Mag ik alvast een nul stemmen?

De fanmade ziet er eigenlijk beter uit dan de echte.
Misschien moeten de fans zelf ook de muziek maken.

Ik kots op Guns N' Roses, met of zonder Slash.

Als die Axl het allemaal gaat zingen.. ..dan gaat het toch per definitie niet om aan te horen zijn? Een valse kat klinkt veel beter. November Rain was al zo'n afgrijselijke draak. Hoe kan ie dat nog overtreffen, vraagt een mens zich af.

Moeilijk te overtreffen in drakerige afgrijselijkheid.

Axl Rose wil heel erg graag, maar hij kan het niet.

Mijn proteststem tegen de absolute rock 'n rolloze wansmaak

Hier kan ik geen 3 favorieten trakcs uit kiezen daar is dit album te goed voor.

avatar van MJ_DA_MAN
Kronos schreef:
Mijn proteststem tegen de absolute rock 'n rolloze wansmaak.

Wat wil je ermee bereiken? De platenverkoop zal er niet op achteruit gaan, Axel zal nooit je bericht lezen en over een weekje staan hier zoveel stemmen dat je halve ster niet eens meer (bijna nihil) invloed heeft op het gemiddelde. Oftewel: .

herman schreef:

Ik heb vandaag Chinese Democracy gedownload en beluisterd en zo'n lage stem vraagt zo te zien enige uitleg.