Eminem - The Marshall Mathers LP (2000)

Label: Aftermath (II)

1. Public Service Announcement 2000 (Skit) (0:25)
  2. Kill You (4:24)
  3. Stan (6:43)

met Dido

4. Paul (Skit) (0:10)
  5. Who Knew (3:47)
  6. Steve Berman (Skit) (0:53)
  7. The Way I Am (4:44)
  8. The Real Slim Shady (4:50)
  9. Remember Me? (3:38)

met RBX en Sticky Fingaz

10. I'm Back (5:10)
  11. Marshall Mathers (5:20)
  12. Ken Kaniff (Skit) (1:01)
  13. Drug Ballad (5:00)

met Dina Rae

14. Amityville (4:14)

met Bizarre

15. Bitch Please II (4:48)

met Dr. Dre, Snoop Dogg, Nate Dogg en Xzibit

16. Kim (6:17)
  17. Under the Influence (5:22)

met D12

18. Criminal (5:19)
  19. Kids * (5:03)
  20. The Real Slim Shady [Instrumental] * (4:46)
  21. The Way I Am [Instrumental] * (4:52)
  22. Stan [Instrumental] * (6:45)
  23. The Way I Am [Danny Lohner Remix] * (4:53)

met Marilyn Manson

avatar van Paalhaas
Harco schreef:

Hahahaha, prachtig.

Prachtig inderdaad!

Poisonpen123
grasmaaier schreef:
Jaaa!, de Opper-bezemkoning in da house met dit gedrocht van een album. wat een klote stem heeft die gast.

Public Service Announcement 2000 - kutste-intro-ever!

Kill You - ja ik wil jou ook dood, pepernoot

Stan
met Dido - nee je hebt geen fans.

Paul (Skit) - Swingt de pan uit

Who Knew - Wie wist dat dit zo'n kut lied zou worden?

Steve Berman - Weer zo'n zure skit

The Way I Am - de manier waarop jij bent boeit mij geen ene flikker, zoek een leven.

8. The Real Slim Shady- leuk refrein, maar ook hier geld: homo met een piepstem

9. Remember Me? - Nope, sticky is wel dope

11. Marshall Mathers - jezus, hou een een keer je bek over jezelf papzak.

12. Ken Kaniff (Skit) - Homoskit!, past bij de sfeer van dit album
18. Criminal 5:19
19. The Kids * 5:03
1:17:08
-Kut kut en kut

goed dat die laatste * niet op elk album aanwezig is.

een mooie halve punt

Iets te overdreven dit bericht vind je niet...

fok dat, dit album is een dikke classic

KSPR
Briljant album, zeker weten de beste van Eminem. Stan is idd een wereldnummer, ik luister hem elke dag wel zo ongeveer...

Een 4.5

avatar van Nightrider
Ik heb een hele andere hoes. Heb 'm indertijd toch meteen na de release gekocht

avatar van MJ_DA_MAN
Deze zeker .

avatar van Nightrider
Jep die. Wat is het verschil dan?

Nightrider schreef:
Jep die. Wat is het verschil dan?

Nou, op de ene zie het huis waar Em voor zit in zijn geheel en daar zit Em op een trappetje met zijn ellebogen leunend op zijn knieën, er is ook nog een boom te zien. Op de andere zie je het huis (waarschijnlijk hetzelfde huis) van dichterbij, en zit Em alsof hij zich beschermt tegen de kou.

Niek schreef:

Wijsneus. Ik bedoel verschil in de uitgave.

Nightrider schreef:

Wijsneus. Ik bedoel verschil in de uitgave.

Snap ik . Ik weet het ook niet. Bij The Roots - The Tipping Point heb ik ook een andere front (ander hoofd) dan hier op de site staat. Gebeurt wel vaker denk ik, zal de verkoop ver bevorderen.

Social_Mask
Dit was 1 van mn eerste albums. Had niet direct echt veel indruk bij me achtergelaten, op een paar nrs na dan. Vond Eminem eerst ook niet goed. Een homo met een te hoge stem... Dat heeft hij trouwens nog steeds soms. Dat klinkt af en toe wel goed, maar in het begin vond ik het zeer irritant. Hijs voor mij nu 1 van de beste rappers.

Over dit album nu

Ik snap werkelijk niet hoe het komt dat dit zo hoog in de top 250 staat, werkelijk... Maar ach ik moet er mee leren leven. Dat zal best lastig zijn.

Een erg goed album met aantal prachtige nrs. The way I am, The real..., Bitch please, Under the... en een aantal andere. Maar het is voor mij niet zijn beste. Niet slecht neej maar in mijn ogen ietwat overgewaardeerd. Ik moet toegeven dat dit album een paar pareltjes bezit. Goed Album met soms een erg hoog niveau

Ik twijfel rond 4* en 4,5*
Ehm....Omdat ik hem nog steeds hier wat irritant vind een 4* Kan denk ik nog wel stijgen. Jammer dat ie bij Enocre zo fout gaat.

Social_Mask
Paalhaas schreef:

Prachtig inderdaad!

Zulke reacties blijven leuk

avatar van MJ_DA_MAN
Harco schreef:

Hahahaha, prachtig.

Zelden zo'n zielig bericht gelezen van dat (gebande) grasmaaier-geval. Leuk ook dat hij in dat bericht het volgende post: de manier waarop jij bent boeit mij geen ene flikker, zoek een leven. Let vooral op die laatste 3 woorden .

avatar van herbertwest
thomzi50 schreef:

Criminal is een geweldige afsluiter en Ken Kaniff is een skit over homo’s die ongetwijfeld de nodige controversie zal hebben opgeroepen.

Ken Kaniff gaat over Shaggy en Jay, de 2 members van Insane Clown Posse met wie hij toen ruzie had. In het nummer daarna, Marshall Mathers, hoor je Eminem ook nog naar ze uithalen.
Shaggy en Jay pijpen Ken Kaniff en denken dan zogenaamd aan Eminem (Hoor je als Ken vraagt, what's my name en Shaggy dan Eminem zegt).
Het is dus een vernedering voor Insane Clown Posse en niet voor homo's. Die beledigt hij weer in Criminal

herbertwest schreef:

Prachtig

luisteraart
Ik ben niet bekend met de hiphop-scene, maar vind dit een geweldig album. 5 sterren.

Maar eh... wat is nou eigenlijk een 'skit'?

avatar van Status Seeker
herbertwest schreef:

En dat allemaal vanwege het nummer Slim Anus?

avatar van herbertwest
Ik weet niet precies hoe het allemaal gelopen is. Iemand (weet niet van welke kant) heeft ook een keer een pistool getrokken. En er zijn wat kleine relletjes geweest. Maar allemaal best kinderachtig

|Joël|
luisteraart schreef:

Maar eh... wat is nou eigenlijk een 'skit'?
Een nummer dat niet echt is bedoelt als een echt nummer maar meer een stukje tekst tussendoor. Soms heeft een album ook meerdere skits die samen een soort van verhaal vormen.

ShockingFear
Dit album was niet zomaar een album het was een Opschuding. ik luister dit album nog steeds voor het feit Dat dit simpelweg geweldig is. het is een man vol met Frustratie en woede en dat kan je voelen in elke song.
Hij was fucking pissig en dat liet ie je duidelijk weten.
Dit album is geniaal en zonder twijfel z,n beste. dit album Is een klassieker en ik luister hem nog steeds.

Erik Pruysen
Ik luister hem nu niet meer, maar ik heb hem heel vaak gedraaid toen hij uitkwam. Eigenlijk het enige goede dat Eminem gemaakt heeft, want de albums daarna stellen niet zoveel voor. Goeie afwisseling tussen rustige (Stan, Marshall Mathers), ruige en grappige nummers. Enige nummer dat ik echt niets vind is Kim.

Erik Pruysen schreef:
En de albums daarvóór? Ik vind Slim Shady LP namelijk beter dan deze.

1 van de eerste albums die ik ooit gekocht heb. Zonder twijfel ook 1 van de betere hiphop albums.
Eminem heeft niet zozeer een belangrijke boodschap of uiterst strakke lines maar hij doet wat hij doet en het geheel is gewoon een meesterwerkje geworden.

eazyfan
Kim!!! Net geluistert, wat een geniale track, echt te lang geleden dat ik die geluistert heb, die beat is ongelooflijk duister en lekker, dat refein is ongelooflijk wazig en sterk, die tekst is gewoon ijskoud!! Ik heb nog nooit zoveel kippenvel van een track gekregen in mijn leven. 6 min. aan 1 stuk gewoon..., vanaf nu tesamen met Kill You mijn favo tracks.

eazyfan
Ik ga voor de 4,5*, Eminem is op dit album fantastisch bezig: lyrisch gewoon erg erg sterk, zowel op serieus als op humoristisch vlak, de beats zijn lekker en luisteren geweldig weg en zorgen voor een geweldige sfeer, Eminem's flow is op dit album van een ongekent goed niveau: ik heb nog nooit iemand zoveel kracht in zijn stem horen brengen en die delivery: in 1 woord samengevat Geniaal!!! Geen enkele track op dit album verveelt en 2 tracks die gewoon elke keer kippenvel krijgen zijn, (Kim en Stan), ook allebei track gericht naar 1 persoon. Mijn 2 favo tracks op dit album zijn Kill You en Kim, Stan en The Way I Am kies ik ook nog. Ik wil nog Thomzi50 bedanken voor zijn lange revieuw hiervan (paar pagina's terug), dankzij hem heb ik dit herluister.

eazyfan
Dit album heeft teveel haatstemmen waar ik me gewoon te hard aan erger. Zo'n 80 haatstemmen Dat gem. wordt te sterk beïnvloed.

Relax
Valt reuze mee, er zijn mee voldoende cijfers dan onvoldoende cijfers

avatar van frankvankesteren
Relax schreef:
Valt reuze mee, er zijn mee voldoende cijfers dan onvoldoende cijfers

dat is in mijn ogen toch wel een basisvereiste om uberhaupt een album te mogen lanceren

'vroeger' was in nog helemaal gek van eminem. Vooral van zijn hits toendertijd.
Nu luister ik deze cd bijna niet meer, tijd dat ik het weer een keer ga doen, geloof ik.
Vooral zijn hits zijn geweldig goed, met als beste The Way I Am.

avatar van Wib0__
Goed album!
Stan, The Way I Am zijn erg mooie nummers, evenals de rest!